adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:8.12 - super data. To m9he urodziny 😍😍A moje samopoczucie fizyczne w sumie na razie nie najgorsze..Troche problemy w wc i spore wzdęcia. Co jest stresujące - bo czesto nie wiem czy to w macicy cos sie dzieje czy to tylko jelita. No i tak od wczoraj jakby lekko w pachwinach mnie pobolewalo- jakbym cos naciagnela sobie. Nie caly czas - ale troche tak.
A co do daty, to też mi się podoba, chociaż mam nadzieję już wtedy być z młodym w domu. Zdrówka zatem.Marmis lubi tę wiadomość
-
Robin27 wrote:Zocha przy cc te owinięcie pępowiną to raczej nie jest ryzyko. Po za tym do porodu może wszystko się jeszcze zmienic. Masz częstsze kontrole z tego powodu? Coś wcześnie cię ten lekarz wysyła do szpitala. Planowane cc robi się zazwyczaj w 38 tygodniu.
Marmis teraz to już tylko będzie coś ciągnęło i kuło. Ja też zawsze się zastanawiałam czy to moje jelita czy macica. Jak dziecko zacznie się ruszać to dopiero będzie zagwostka. Ja za nic nie wiedziałam czy to pierwsze ruchy czy nietrawnosc 🙃
No właśnie trochę się uspokoiłam jeśli chodzi o pępowinę, bo i moja chrzestna tak miała i szwagierki syn też miał jak się urodził i faktycznie większe ryzyko występuje przy sn -
Laki jak się dzisiaj czujesz ?
Ja dzisiaj noc spędzam z koleżankami, męża nie ma i postanowiłam, ze nie chce spędzać soboty sama. Obejrzymy sobie film, napije się lampkę wina czerwonego 🍷 moze dwie. Lekarz powiedzial, ze mogę z umiarem 😆
Miłego wieczoru Kochane
PS nie wiem po których lekach, ale ostatnio czuje się bardzo zmęczona i senna. Ledwo daje sobie z tym radęKrakowska lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Laki jak się dzisiaj czujesz ?
Ja dzisiaj noc spędzam z koleżankami, męża nie ma i postanowiłam, ze nie chce spędzać soboty sama. Obejrzymy sobie film, napije się lampkę wina czerwonego 🍷 moze dwie. Lekarz powiedzial, ze mogę z umiarem 😆
Miłego wieczoru Kochane
PS nie wiem po których lekach, ale ostatnio czuje się bardzo zmęczona i senna. Ledwo daje sobie z tym radę
Trochę brzuch mnie pobolewa i jajnik prawy kłuje.krwawienie niewielkie ale cały czas jest. -
Witajcie Kochane
Jak już pisałam wcześniej do moich leków dołączył teraz Encorton. Wiem, ze jest to steryd, ale na co się go bierze dokładnie ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Witajcie Kochane
Jak już pisałam wcześniej do moich leków dołączył teraz Encorton. Wiem, ze jest to steryd, ale na co się go bierze dokładnie ? -
Eweszy wrote:Witajcie Kochane
Jak już pisałam wcześniej do moich leków dołączył teraz Encorton. Wiem, ze jest to steryd, ale na co się go bierze dokładnie ?
Hej 🙂
Ja biorę m.in ze względu na hashimoto. Encorton pięknie mi reguluje tarczyce. Oraz aby mój organizm w związku z chorobą autoimmunologicza nie potraktował zarodka jak intruza i go nie zwalczał.
Dawka terapeutyczna to 15/20mg . Później się schodzi az do końca I trymestru.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Cześć dziewczyny
Do dziewczyn z Warszawy - Czy możecie polecić jakiegoś ginekologa lub klinikę i lekarza do prowadzenia podglądów przed transferem w Czechach?
Nie wiem czy wystarczy zwykły ginekolog blisko mnie czy lepiej udać się do specjalisty in vitro?
Jakie badania immuno dobrze zrobić przed KD? NK? coś jeszcze? Mam Ana1 dodatni więc będę robić Ana3.
Z góry dziękuje. -
Mam pytanie do dziewczyn biorących Encorton. Lekarz kazał mi brać go 1 raz dziennie -rano. Biorę go po śniadaniu razem z pozostałymi tabletkami. Jak Wy go bierzecie ? Czytałam instrukcje i w zasadzie żadnych zaleceń co do stosowania tam nieAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Eweszy wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących Encorton. Lekarz kazał mi brać go 1 raz dziennie -rano. Biorę go po śniadaniu razem z pozostałymi tabletkami. Jak Wy go bierzecie ? Czytałam instrukcje i w zasadzie żadnych zaleceń co do stosowania tam nie
Eweszy lubi tę wiadomość
Marmis -
Eweszy wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących Encorton. Lekarz kazał mi brać go 1 raz dziennie -rano. Biorę go po śniadaniu razem z pozostałymi tabletkami. Jak Wy go bierzecie ? Czytałam instrukcje i w zasadzie żadnych zaleceń co do stosowania tam nie
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Rozmawiałam dzisiaj z panią doktor odnośnie dalszych planów leczenia i dopiero za 3 miesiące chce mi zrobić histero powiedziała że wcześniej nie można.także jeśli dojdzie do kolejnego podejścia to będzie wiosna bo pewnie nie obejdzie się bez jakichś niespodzianek.mam do niej przyjść jak będę miała wynik histopatologiczny.
-
Laki21 wrote:Rozmawiałam dzisiaj z panią doktor odnośnie dalszych planów leczenia i dopiero za 3 miesiące chce mi zrobić histero powiedziała że wcześniej nie można.także jeśli dojdzie do kolejnego podejścia to będzie wiosna bo pewnie nie obejdzie się bez jakichś niespodzianek.mam do niej przyjść jak będę miała wynik histopatologiczny.Marmis
-
Laki21 wrote:Rozmawiałam dzisiaj z panią doktor odnośnie dalszych planów leczenia i dopiero za 3 miesiące chce mi zrobić histero powiedziała że wcześniej nie można.także jeśli dojdzie do kolejnego podejścia to będzie wiosna bo pewnie nie obejdzie się bez jakichś niespodzianek.mam do niej przyjść jak będę miała wynik histopatologiczny.
Laki kochana to prawda trzy miesiące zleca szybko, zaraz święta, Nowy Rok… zimno i później dni już będą dłuższe i cieplejsze i akurat ruszyć z nowymi siłami. A jak się czujesz ? Brzuch coś boli? Czy już jest wszystko dobrze ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Obyście dziewczyny miały rację dokładnie te 3 miesiące oby to były tylko 3 teraz wydajá mi się wiecznością.te święta oj nie będá należeć do radosnych .brzuch dołem czuję cały czas,plamienie minimalne.wracam do pracy w przyszłym tygodniu nie ma sensu dalej siedzieć w domu.
Za dwa tygodnie wynik histopatologiczny mam nadzieję że nic niepokojącego nie wyjdzie. -
Laki my jesteśmy silne kobiety, wiele już przeszłaś. Myśl pozytywnie, bardzo daleko teraz zaszłaś. Teraz to już tylko będzie dobrze. Ale musisz myć dobrej myśli i nastawiać się pozytywnie 🥰
Laki21 lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Niestety nasze leczenie to ciągłe czekanie, a chciałoby się coś robić... trzymam kciuki Laki!
Dziękuję Wam Dziewczyny, za wysłanie mnie do immunologa. Dostałam kilka badań do zrobienia. Też muszę czekać, bo po ciąży biochemicznej nie wszystkie badania można zrobić od razu. Jeśli nic się nie popsuje po drodze, to będę mogła podejść do następnego transferu po nowym roku.
Zauważyłam na stronie innej kliniki, że niektórzy robią badania preimplantacyjne adoptowanego zarodka. Czy sądzicie, że warto? Czy któraś z Was korzystała z takiej opcji? W klinice, w której się leczę (Gyncentrum w Ostrawie) nie ma w ogóle takiej możliwości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 14:05
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair, my skorzystaliśmy z opcji przebadania zarodka. Wiedząc, że wszystko z nim ok, bylam spokojniejsza.
Altair lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Marmis jak schodzisz z leków? Bo schodzisz już? Jak tam nifty?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.