X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Na najbliższej wizycie, we wtorek zapytam. Jak miałam termin na 13-15.12 to lekarz sugerował ok
    22.11. Teraz z wielkości dziecka termin mi wychodzi 8.12.
    A jak teraz się czujesz fizyczne, bo psycha to wiem jak wariuje, na tym etapie zwłaszcza?
    8.12 - super data. To m9he urodziny 😍😍A moje samopoczucie fizyczne w sumie na razie nie najgorsze..Troche problemy w wc i spore wzdęcia. Co jest stresujące - bo czesto nie wiem czy to w macicy cos sie dzieje czy to tylko jelita. No i tak od wczoraj jakby lekko w pachwinach mnie pobolewalo- jakbym cos naciagnela sobie. Nie caly czas - ale troche tak.

Marmis
  • FlyingDutchman Koleżanka

Wysłany: 22 października 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny widzę że to jeden z niewielu wątków i Reprofit w Czechach. Jeśli możecie coś więcej napisać byłabym wdzięczna. Czy macie w klinice jednego lekarza czy na każda wizytę jest ktoś inny? W którymś wątku przewijał się ten temat i wolę się upewnić 🙂 czy tutaj skupiają się też na problemach immuno? Jak przebiegają wizyty w towarzystwie koordynatorki, idzie się dogadać?
    Wiem że większość dlzdecudowala się tutaj z uwagi na to że korzysta z KD, ja chce podchodzić tam do ivf na moich komórkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha aż trzy tygodnie g przed terminem szpital? 🧐

Marmis, uwielbiam czytać dobre wieści od Ciebie 🤩

Marmis, Zocha lubią tę wiadomość

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki jaki dzisiaj czujesz ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:39

Cherry78, Zocha lubią tę wiadomość

• ambrozja Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam liczą dni ciąży, mój lekarz ogarnięty uwzględnia że zarodek był 5 dniowy, ale jak np byłam na prenatalnych czy raz na NFZ to liczą od dnia okresu z karty ciąży. Niby nic te 2 dni, ale jak będzie 37 tc to dla mnie dziecko donoszone dla nich wcześniak🤔

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Laki jaki dzisiaj czujesz ?
    Nawet ok myślałam że gorzej będę się czuła
    nawet nie mam bólu głowy jak po histero wtedy to tydzień mnie męczyły i biegunka. A jak u Ciebie kiedy masz podgląd Endo?
    Powiedzcie dziewczyny kiedy okres przychodzi po łyżeczkowaniu?

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki ja pamiętam, że trochę na okres czekałam. Było to w 2018 roku i nie pamiętam ile konkretnie, ale kojarzę, że po jakimś czasie zrobiłam nawet betę i wciąż była dodatnia, okres przyszedł pewnie jak spadła całkiem.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laki ja pamiętam, że trochę na okres czekałam. Było to w 2018 roku i nie pamiętam ile konkretnie, ale kojarzę, że po jakimś czasie zrobiłam nawet betę i wciąż była dodatnia, okres przyszedł pewnie jak spadła całkiem.
    U mnie była dosyć wysoka a mogła jeszcze urodnác przez te półtoratygodnia skoro kosmówka wzrastała to cały czas já produkowała.Pewnie przy moim Wielkim szczęściu w cudzysłowiu to nie prędko przyjdzie bo u mnie wszystko na opak.
    W przyszłym tygodniu idę zrobić badania bo mam endokrynologa to przy okazji zbadam betę i zobaczę czy spada.

Eweszy lubi tę wiadomość

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis - kochana, Tak bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze z dzidzią i Ty czujesz się lepiej 💪🏻💝.
    Strach nie mija do końca ciąży ale po Nifty będziesz na pewno spokojniejsza ☺️
    Dbaj o siebie i brzusio - niech już wszystko układa się dla Was cudnie 💗. Jesteś tutaj pięknym i walecznym przykładem dla wielu dziewczyn! 💗

Marmis lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ambrozja wrote:
    A jak Wam liczą dni ciąży, mój lekarz ogarnięty uwzględnia że zarodek był 5 dniowy, ale jak np byłam na prenatalnych czy raz na NFZ to liczą od dnia okresu z karty ciąży. Niby nic te 2 dni, ale jak będzie 37 tc to dla mnie dziecko donoszone dla nich wcześniak🤔
    Ambrozja widze po stopce, ze masz trombofilie jak i ja. Czytałam, ze to jest przeciwwskazanie do cc. Rozumiem ze cały czas bierzesz heparynę - mogę zapytać w jakiej dawce ? Lekarz nic nie mówił, ze trombofilia jest przeciwwskazaniem do cc ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • ambrozja Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Ambrozja widze po stopce, ze masz trombofilie jak i ja. Czytałam, ze to jest przeciwwskazanie do cc. Rozumiem ze cały czas bierzesz heparynę - mogę zapytać w jakiej dawce ? Lekarz nic nie mówił, ze trombofilia jest przeciwwskazaniem do cc ?

Heparynę mam 0,4. Nic nie wspominał, że jest to przeciwskazania do cc ani prowadzący ani inni..🤔

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:40

• ambrozja Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Ja mam skorygowaną datę OM względem transferu właśnie w karcie ciąży i tak też wszędzie podaje. U mnie to by było aż 6 dni różnicy.
    Czyli masz wpisana wcześniejsza datę ostatniej miesiączki? Tzn lekarz prowadzący tak Ci wpisał? Bo bez sensu później tłumaczyć w szpitalu dlaczego OM takie a termin porodu taki, po co każdy ma wiedzieć o in vitro, nie każdy też widzi różnice czy 3, 5 dniowe zarodki....

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ambrozja wrote:
    Heparynę mam 0,4. Nic nie wspominał, że jest to przeciwskazania do cc ani prowadzący ani inni..🤔
    Hmm. Najwidoczniej internet w tym przypadku nie jest najlepszym doradca :) lekarz napewno wie najlepiej :)

ambrozja lubi tę wiadomość

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam datę wg om. Czyli dla mnie dziś jest 35+1(3 dni różnicy).
    Bierze się pod uwagę trzy daty:
    -wg om
    -wg transferu
    -wg pierwszego USG prenatalnego.
    I u mnie wg om i pierwszego prenatalnego wyszło to samo, a że to tylko trzy dni różnicy to nikt nie szczypał z datą według transferu:)
    Widziałam że Zocha pisała że według ostatniego USG jest.roznicy kolejny tydzien- to już nie powinno być brane pod uwagę bo nie świadczy o donoszeniu, pomiary na tym etapie to tylko cechy osobnicze, według tego bym dziś miała 36tygodni ;) ale nadal jestem ciekawa skąd takie szybkie zalecenie szpitala:>

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:40

• Virginia Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    A ja mam datę wg om. Czyli dla mnie dziś jest 35+1(3 dni różnicy).
    Bierze się pod uwagę trzy daty:
    -wg om
    -wg transferu
    -wg pierwszego USG prenatalnego.
    I u mnie wg om i pierwszego prenatalnego wyszło to samo, a że to tylko trzy dni różnicy to nikt nie szczypał z datą według transferu:)
    Widziałam że Zocha pisała że według ostatniego USG jest.roznicy kolejny tydzien- to już nie powinno być brane pod uwagę bo nie świadczy o donoszeniu, pomiary na tym etapie to tylko cechy osobnicze, według tego bym dziś miała 36tygodni ;) ale nadal jestem ciekawa skąd takie szybkie zalecenie szpitala:>

U mnie data porodu byla wyliczona wedlug transferu. Probowali wpisac mi wedlug okresu, ale ich wysmialam, bo przy wszystkich probach i lekach przed transferem to nawet nie pamietalam kiedy mialam normalny okres... potem tej daty juz nie zmienili, a usg sie zgadzalo.

z perspektywy to mozna na pierwsza wizyte sie przygotowac i wyliczyc sobie kiedy ta miesiaczka miala byc, zeby wyszly te same daty co z transferu. No ale wiadomo, ze na pierwszej wizycie po wymarzonym pozytywnym tescie o takich rzeczach sie nie mysli :)

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    U mnie była dosyć wysoka a mogła jeszcze urodnác przez te półtoratygodnia skoro kosmówka wzrastała to cały czas já produkowała.Pewnie przy moim Wielkim szczęściu w cudzysłowiu to nie prędko przyjdzie bo u mnie wszystko na opak.
    W przyszłym tygodniu idę zrobić badania bo mam endokrynologa to przy okazji zbadam betę i zobaczę czy spada.

Przepraszam za polubienie, chciałam wcisnąć „cytuj”
    Ja mam teraz wizytę 29 października o 11.40
    Mam nadzieje, ze jesteś w domku jeszcze na zwolnieniu 😊 odpoczywaj kochana i zbieraj siły

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Przepraszam za polubienie, chciałam wcisnąć „cytuj”
    Ja mam teraz wizytę 29 października o 11.40
    Mam nadzieje, ze jesteś w domku jeszcze na zwolnieniu 😊 odpoczywaj kochana i zbieraj siły
    Odpoczywam zwolnienie mam do 2 listopada i jakoś tak się rozleniwiłam nie wyobrażam sobie powrotu do pracy i pytań dlaczego tak długo mnie nie było nie tylko załogi ale i klientów.
    Trzymam ✊tym razem musi się udać.

Eweszy, FlyingDutchman lubią tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ