adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Zocha wrote:Na najbliższej wizycie, we wtorek zapytam. Jak miałam termin na 13-15.12 to lekarz sugerował ok
22.11. Teraz z wielkości dziecka termin mi wychodzi 8.12.
A jak teraz się czujesz fizyczne, bo psycha to wiem jak wariuje, na tym etapie zwłaszcza?Marmis -
Cześć dziewczyny widzę że to jeden z niewielu wątków i Reprofit w Czechach. Jeśli możecie coś więcej napisać byłabym wdzięczna. Czy macie w klinice jednego lekarza czy na każda wizytę jest ktoś inny? W którymś wątku przewijał się ten temat i wolę się upewnić 🙂 czy tutaj skupiają się też na problemach immuno? Jak przebiegają wizyty w towarzystwie koordynatorki, idzie się dogadać?
Wiem że większość dlzdecudowala się tutaj z uwagi na to że korzysta z KD, ja chce podchodzić tam do ivf na moich komórkach -
nick nieaktualny
-
Laki jaki dzisiaj czujesz ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
A jak Wam liczą dni ciąży, mój lekarz ogarnięty uwzględnia że zarodek był 5 dniowy, ale jak np byłam na prenatalnych czy raz na NFZ to liczą od dnia okresu z karty ciąży. Niby nic te 2 dni, ale jak będzie 37 tc to dla mnie dziecko donoszone dla nich wcześniak🤔
-
Eweszy wrote:Laki jaki dzisiaj czujesz ?
nawet nie mam bólu głowy jak po histero wtedy to tydzień mnie męczyły i biegunka. A jak u Ciebie kiedy masz podgląd Endo?
Powiedzcie dziewczyny kiedy okres przychodzi po łyżeczkowaniu? -
Laki ja pamiętam, że trochę na okres czekałam. Było to w 2018 roku i nie pamiętam ile konkretnie, ale kojarzę, że po jakimś czasie zrobiłam nawet betę i wciąż była dodatnia, okres przyszedł pewnie jak spadła całkiem.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Laki ja pamiętam, że trochę na okres czekałam. Było to w 2018 roku i nie pamiętam ile konkretnie, ale kojarzę, że po jakimś czasie zrobiłam nawet betę i wciąż była dodatnia, okres przyszedł pewnie jak spadła całkiem.
W przyszłym tygodniu idę zrobić badania bo mam endokrynologa to przy okazji zbadam betę i zobaczę czy spada.Eweszy lubi tę wiadomość
-
Marmis - kochana, Tak bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze z dzidzią i Ty czujesz się lepiej 💪🏻💝.
Strach nie mija do końca ciąży ale po Nifty będziesz na pewno spokojniejsza ☺️
Dbaj o siebie i brzusio - niech już wszystko układa się dla Was cudnie 💗. Jesteś tutaj pięknym i walecznym przykładem dla wielu dziewczyn! 💗Marmis lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
ambrozja wrote:A jak Wam liczą dni ciąży, mój lekarz ogarnięty uwzględnia że zarodek był 5 dniowy, ale jak np byłam na prenatalnych czy raz na NFZ to liczą od dnia okresu z karty ciąży. Niby nic te 2 dni, ale jak będzie 37 tc to dla mnie dziecko donoszone dla nich wcześniak🤔Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
niedoczynność tarczycy - Euthyrox
11.2020 Kriobank
11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt
02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
03.21 III procedura nieudana.
05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
Kir AA
transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9 -
Stokrotka23 wrote:Ambrozja widze po stopce, ze masz trombofilie jak i ja. Czytałam, ze to jest przeciwwskazanie do cc. Rozumiem ze cały czas bierzesz heparynę - mogę zapytać w jakiej dawce ? Lekarz nic nie mówił, ze trombofilia jest przeciwwskazaniem do cc ?
Heparynę mam 0,4. Nic nie wspominał, że jest to przeciwskazania do cc ani prowadzący ani inni..🤔 -
Robin27 wrote:Ja mam skorygowaną datę OM względem transferu właśnie w karcie ciąży i tak też wszędzie podaje. U mnie to by było aż 6 dni różnicy.
-
ambrozja wrote:Heparynę mam 0,4. Nic nie wspominał, że jest to przeciwskazania do cc ani prowadzący ani inni..🤔
lekarz napewno wie najlepiej
ambrozja lubi tę wiadomość
Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
niedoczynność tarczycy - Euthyrox
11.2020 Kriobank
11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt
02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
03.21 III procedura nieudana.
05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
Kir AA
transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9 -
nick nieaktualnyA ja mam datę wg om. Czyli dla mnie dziś jest 35+1(3 dni różnicy).
Bierze się pod uwagę trzy daty:
-wg om
-wg transferu
-wg pierwszego USG prenatalnego.
I u mnie wg om i pierwszego prenatalnego wyszło to samo, a że to tylko trzy dni różnicy to nikt nie szczypał z datą według transferu:)
Widziałam że Zocha pisała że według ostatniego USG jest.roznicy kolejny tydzien- to już nie powinno być brane pod uwagę bo nie świadczy o donoszeniu, pomiary na tym etapie to tylko cechy osobnicze, według tego bym dziś miała 36tygodniale nadal jestem ciekawa skąd takie szybkie zalecenie szpitala:>
-
Amilka wrote:A ja mam datę wg om. Czyli dla mnie dziś jest 35+1(3 dni różnicy).
Bierze się pod uwagę trzy daty:
-wg om
-wg transferu
-wg pierwszego USG prenatalnego.
I u mnie wg om i pierwszego prenatalnego wyszło to samo, a że to tylko trzy dni różnicy to nikt nie szczypał z datą według transferu:)
Widziałam że Zocha pisała że według ostatniego USG jest.roznicy kolejny tydzien- to już nie powinno być brane pod uwagę bo nie świadczy o donoszeniu, pomiary na tym etapie to tylko cechy osobnicze, według tego bym dziś miała 36tygodniale nadal jestem ciekawa skąd takie szybkie zalecenie szpitala:>
U mnie data porodu byla wyliczona wedlug transferu. Probowali wpisac mi wedlug okresu, ale ich wysmialam, bo przy wszystkich probach i lekach przed transferem to nawet nie pamietalam kiedy mialam normalny okres... potem tej daty juz nie zmienili, a usg sie zgadzalo.
z perspektywy to mozna na pierwsza wizyte sie przygotowac i wyliczyc sobie kiedy ta miesiaczka miala byc, zeby wyszly te same daty co z transferu. No ale wiadomo, ze na pierwszej wizycie po wymarzonym pozytywnym tescie o takich rzeczach sie nie mysliona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Laki21 wrote:U mnie była dosyć wysoka a mogła jeszcze urodnác przez te półtoratygodnia skoro kosmówka wzrastała to cały czas já produkowała.Pewnie przy moim Wielkim szczęściu w cudzysłowiu to nie prędko przyjdzie bo u mnie wszystko na opak.
W przyszłym tygodniu idę zrobić badania bo mam endokrynologa to przy okazji zbadam betę i zobaczę czy spada.
Przepraszam za polubienie, chciałam wcisnąć „cytuj”
Ja mam teraz wizytę 29 października o 11.40
Mam nadzieje, ze jesteś w domku jeszcze na zwolnieniu 😊 odpoczywaj kochana i zbieraj siłyAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Przepraszam za polubienie, chciałam wcisnąć „cytuj”
Ja mam teraz wizytę 29 października o 11.40
Mam nadzieje, ze jesteś w domku jeszcze na zwolnieniu 😊 odpoczywaj kochana i zbieraj siły
Trzymam ✊tym razem musi się udać.Eweszy, FlyingDutchman lubią tę wiadomość