adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Parafina, bardzo ładna beta, gratuluję! Progesteron nie powala, ale według rozpiski z Diagnostyki mieści się w normie dla I trymestru (powyżej 11).
Neti, mam wrażenie, że trochę się nakręcasz. Nie sądzę, żeby ludzi obchodził odcień cery Waszego dzieckaSzkoda, żeby to Wam przysłaniało radość rodzicielstwa.
Jeśli nie macie z mężem wspólnego poglądu, to warto się umówić na konsultację z psychologiem - tylko nie byle jakim, a takim pracującym w klinice leczenia niepłodności, żeby to była osoba zorientowana w temacie.
My jesteśmy na etapie starań i nasza rodzina i przyjaciele wiedzą o tym, że podchodzimy do AZ. Dostaliśmy mnóstwo wsparcia. Tylko moja mama miała z tym problem, ale po kilku rozmowach się uspokoiła. Rozumiem też osoby, które nie chcą mówić innym. Ogólnie warto na spokojnie przeanalizować, podjąć świadomie decyzję - z tym może pomóc psycholog.parafina lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair - dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie. Wcześniej już pisałam, że nie ogarnęłam na początku, żeby dzielić accofil, więc część mi przepadło niestety. Jednocześnie ciąża najwyraźniej zaskoczyła, więc mam do Was pytanie - czy którejś z Was nie zostały dwie ampułki może (chodzi o Warszawę lub okolice)? Albo jesteście w stanie wskazać lekarza z Warszawy lub okolic, który wypisałby receptę. Accofil miałam od Wilczyńskiego, zawsze wypisywał tradycyjne recepty, więc nie wiem czy byłby w stanie telefonicznie wystawić e-receptę? -
parafina wrote:Altair - dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie. Wcześniej już pisałam, że nie ogarnęłam na początku, żeby dzielić accofil, więc część mi przepadło niestety. Jednocześnie ciąża najwyraźniej zaskoczyła, więc mam do Was pytanie - czy którejś z Was nie zostały dwie ampułki może (chodzi o Warszawę lub okolice)? Albo jesteście w stanie wskazać lekarza z Warszawy lub okolic, który wypisałby receptę. Accofil miałam od Wilczyńskiego, zawsze wypisywał tradycyjne recepty, więc nie wiem czy byłby w stanie telefonicznie wystawić e-receptę?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Kid_aa- dziekuje. Patrzyłam na Twój przyrost(byłaś chyba dzień wcześniej w reproficie;) i miałam nadzieje,ze tym razem i u mnie pyknie;)
No właśnie już ginekolog,który mnie przygotowywał do transferu odmówił wypisania accofilu, nie wiem jak zareaguje teraz kolejny lekarz na wtorkowej wizycie. Mam poczucie,ze immunologia w większości wypadków jest traktowana po macoszemu, z ogromnym dystansem przez wielu ginekologow(przynajmniej tych,z którymi ja miałam doczynienia). Spróbuje we wtorek zadzwonić do wilczynskiego,może się uda. Ale wole zawczasu podpytać się o inne rozwiązania.Altair, kid_aa lubią tę wiadomość
-
Parafina a nie miałaś wskazania od immunologa, jakiegoś wydruku? Ja dostałam od Sydora i nie ma problemu z wypisaniem.
Miałam transfer 16.
Szkoda, że nie poprosiłaś o wypisanie Agolutinu w Reproficie on się dobrze wchłania.parafina lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
parafina wrote:Kid_aa- dziekuje. Patrzyłam na Twój przyrost(byłaś chyba dzień wcześniej w reproficie;) i miałam nadzieje,ze tym razem i u mnie pyknie;)
No właśnie już ginekolog,który mnie przygotowywał do transferu odmówił wypisania accofilu, nie wiem jak zareaguje teraz kolejny lekarz na wtorkowej wizycie. Mam poczucie,ze immunologia w większości wypadków jest traktowana po macoszemu, z ogromnym dystansem przez wielu ginekologow(przynajmniej tych,z którymi ja miałam doczynienia). Spróbuje we wtorek zadzwonić do wilczynskiego,może się uda. Ale wole zawczasu podpytać się o inne rozwiązania.
napisz mu sms, opisz sytuacje, podaj dane do wystawienia e-recepty, bo wystawia... jeśli się będzie ociągał to zadzwoń... lekarze, bez zaleceń innego lekarza nie wypiszą accofilu... bo to lek stosowany w terapii onkologicznej głównie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 10:26
parafina lubi tę wiadomość
-
parafina wrote:Cześć, nowy więc... 9 dni temu przystąpiliśmy do ostatniego w moim życiu transferu. Takie sobie zrobiliśmy założenie z różnych względów. Obstawiona jestem już chyba wszystkim co można no i zdaje się, że dużo jest na dobrej drodze. Żeby jednak nie było zbyt kolorowo, to przyrosty bety są mocne (7 dpt - 67,3, 9dpt- 215), a jednocześnie progesteron kuleje (7dpt - 13,42, 9 dpt - 12,87). Transfer był w reproficie na cyklu naturalnym, choć przed transferem dostałam progesteron i estrofem). Po transferze zalecili 1x2 estrofem i 1x1 Utrogestan. Utrogestanu brałam do przedwczoraj i tak cztery razy więcej (2x2), a i tak progesteron bieda. Dołożyłam dwa dni temu jeszcze 1x2 luteinę dopochwowo, ale nic to nie dało za bardzo jak widać po wynikach. Wizytę u lekarza mam we wtorek dopiero. Myślicie, że jest szansa, że to się dobrze skończy? Beta kosmos a progesteron nędza...Marmis
-
Marmis-na Ciebie liczyłam,bo pamietam,ze miałaś problemy z progesteronem. Doustnego już nic nie mam. Mam już tylko resztę Utrogestan i luteiny dopochwowej i z tego korzystam jak się da. Boje się po prostu,ze z takiego problemu (byłam w ciąży już wiele razy,nigdy nie miałam problemu z progesteronem) się nie uda. Zastanawiam się jakie są szanse,ze można poziom proga do wystarczającego poziomu lekami, zeby utrzymać ciąże. Wczoraj pierwszy wynik zobaczyłam proga, to już myslalam, ze znowu się nie udało skoro spada. Pozniej dorzucili wynik bety i czuje się zdezorientowana😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 13:29
-
Trudno radzić jak się samemu nie jest w takiej sytuacji ale ze szczerością nie ma co przesadzać. Kto wie to wie reszta nie musi. W przedszkolu czy żłobku gówno kogo obchodzić powinno czy Twoje dziecko ma Twoje geny. U lekarza podobnie dopóki wszystko w miarę ok i dziecko zdrowe. A że mało do Was podobne, no cóż nawet biologiczne potomstwo czasami średnio podobne do rodziców. Nie powiem wiele jest przypadków że skóra zdarta ale przecież, Wasze dziecko zawsze może być podobne do pradziadka (zdjęcie macie w rodzinnym albumie) a pradziadka to raczej nikt nie znał😉. Ciesz się z bobasa. I nie przejmuj tym co inni myślą i jak oceniają. My też podchodzimy do AZ. Ja już wcale młoda nie jestem i też jestem pełna obaw. Do tego mieszkam w małej miejscowości, prawie wszyscy się tu znają, pewnie gadc będą że starą i w ciąży (jak się uda oczywiście) a ja tak se myślę że w dupie z nimi. Moja mama też wie że staramy się o dzidzię i że dziecko nie będzie nasze genetyczne ale mimo tego bardzo nam kibicuje i wspiera. Sama nawet mówiła do mnie " a co to nasze geny aż takie dobre?" z czego obie się śmiejemy. Pozdrawiam wszystkie mamusia i staraczki z tego forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 09:00
kid_aa, Zuzanna., arzu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNetia moja koleżanka ma 4 córki trzy do siebie podobne jak dwie krople wody natomiast trzecia to właśnie taką mulatka, czarnulka trzy pozostałe to blondynki jak jej zapytałam do kogo czwarta podobno bo ani do ojca ani do matki to mi powiedziała, że teściowa ma taką cygańska urodę. A na pewno nie jest dzieckiem z Az i jak widzisz w życiu są też takie przypadki. Także nie martw się dobrze dziewczyny ci radzą podobny do pradziadka męża i tyle w temacie...
Zuzanna. lubi tę wiadomość
-
Nasz corcia tez z AZ i nic nikomu nir mwoilosmy ,twierdza ze skora zdarta z meza, tylko ppdejrzewam ze bedzie miala brazowe oczy bo genetyczni rodizce oboje mieli z tego co pamietam a u nas maz ma niebieskie ja szare z brazowym nalotem wiec bedzie na co zwalic 🤣
Szczerze Wam powiem ze sama nieraz juz o tym zapominam i widze w niej siebie, swoj usmiech swoja mimike i naprawde jak dziecko sie rodzi z az to sie o tym nie mysli po pierwsze ze nie ma sie czasu a po drugie po prostu jest sie mega szczesliwym, pamietam tylko raz po porodzie w myslach podziekowalam tym ktorzy podarowali mi dziecko, najwieksze marzenie i najwieksze szczescie.
Ktos pytal o byrophyllum ja bralam wg zalecen " W formie proszku przyjmuje się rano dawkę na czubek noża" .bralam bo mam endo i to mialo stan zapalny wyciszyc i pomoc sie zagniezdzic, cos pomoglo nie wiem czy toa bierze sie do pozytywnego testu albo do 12tc.
kid_aa, Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Trini87 wrote:Dziewczyny po jakim czasie próbowałyście z AZ? My na razie jesteśmy po 3 nieudanych próbach z naszymi komórkami. Zawsze beta 0
2 razy CB i jedno poronienie zatrzymane 8/9 tydz.), może z AZ się uda, mamy juz zarodek (czekaliśmy 3 tyg.)Zuzanna. lubi tę wiadomość
-
Trini87 wrote:Dziewczyny po jakim czasie próbowałyście z AZ? My na razie jesteśmy po 3 nieudanych próbach z naszymi komórkami. Zawsze beta 0
My po trzech nieudanych cyklach in vitro. Łącznie miałam 3 blastocysty w dwóch transferach, beta w obu przypadkach 0. Bardziej jednak o decyzji zaważył wiek. Gdybym była kilka lat młodsza, to jeszcze próbowałabym na swoich komórkach.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Dzień dobry
,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Zazdroszczę jakichkolwiek bet 😔 Chyba muszę pójść do psychologa by mnie naprostował.
Mój partner ma 39lat, ja 35 prawie. Lepiej to znosi. Na razie idziemy w immunologie. 3cia procedura bedzie z badaniami genetycznymi zarodków. Może to jest nasz problem i AZ byłoby rozwiązaniem.