adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia555111 wrote:Bylo tak ze po punkcji okazalo sie ze zadna komorka sie nie zaplodnila i stad taka decyzja lekarz sam zaproponowal,mimo to wszystkie wynki super zawsze,u meza tez.A jak jest u was? Robiliscie badania jakies?
U mnie dokładnie taka sama sytuacja. A ile razy podchodziła do ifv? Mi dr mówi, że jeszcze 1 próba a 3 ta proponuję KD
🤔
Na razie zobaczymy co będzie, może 2 próba chociaż trochę lepiej pójdzie to przynajmniej się dowiem, czy suplementy działają i czy mam szansę na dziecko że swojej komórki. Jak nie to ciężka decyzja o KD przed nami... -
Madzia555111 wrote:Jeden raz, nie mialam sily ani pieniedzy zeby to powtarzac, tym bardziej jak sami nie wiedzieli dlaczego tak sie stalo i ze nie typowy przypadek jestem, a decyzja u nas byla szybka
Ja na razie też tylko raz, teraz szykuje sie na drugi ale nie wiem czy w tym miesiącu, czy w przyszłym bo nie ukrywam, że psychicznie jeszcze nie jestem gotowa. Zobaczymy. W tym miesiącu to miałam tak rozwalone hormony, że szkoda gadać. Jak się unormuje to pójdę spróbować i mam nadzieję, że będzie jakiś efekt
☺️ -
Julitka123 wrote:Ja na razie też tylko raz, teraz szykuje sie na drugi ale nie wiem czy w tym miesiącu, czy w przyszłym bo nie ukrywam, że psychicznie jeszcze nie jestem gotowa. Zobaczymy. W tym miesiącu to miałam tak rozwalone hormony, że szkoda gadać. Jak się unormuje to pójdę spróbować i mam nadzieję, że będzie jakiś efekt
☺️
A nie musisz odczekac 3 cykli? U mnie tak bylo ze jakbym chciala drugi raz to bym musiala tyle czekac -
Madzia555111 wrote:A nie musisz odczekac 3 cykli? U mnie tak bylo ze jakbym chciala drugi raz to bym musiala tyle czekac
No właśnie w 3 cyklu byc może będę podchodzic 2 raz ale to nic pewnego. Badałam hormony i jest słabo więc pewnie mi nie przejdzie do następnego cyklu a jak będzie ok to spróbuję. Zobaczymy co przyniesie życie 😅 -
Julitka123 wrote:No właśnie w 3 cyklu byc może będę podchodzic 2 raz ale to nic pewnego. Badałam hormony i jest słabo więc pewnie mi nie przejdzie do następnego cyklu a jak będzie ok to spróbuję. Zobaczymy co przyniesie życie 😅
Nic dziwnego ze szaleje organizm po tych wszystkich zastrzykach itp, same tez szalejemy:) a jest u ciebie w klinice jest cos takiego jak aktywacja occytow? Moze to by pomoglo -
Madzia555111 wrote:Nic dziwnego ze szaleje organizm po tych wszystkich zastrzykach itp, same tez szalejemy:) a jest u ciebie w klinice jest cos takiego jak aktywacja occytow? Moze to by pomoglo
A powiesz mi jeszcze jak to jest z tym Az u nas w klinice w sensie jakie zarodki podaja 3 dniowe czy blastocyty itd? Jest podana ich klasa jak możesz to napisz mi jak to u nas wygląda29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:Ja też jestem teraz w invimedzie wcześniej byłam w innych klinikach i u mnie 3 ivf i też do dupy tylko jeden zarodek z 3 doby który się nie przyjął. Ja jestem o doktora Ż. Nic mi w sumie nie zaproponował tylko zrobić badania dodatkowe i immunologie ale ja na razie kasy nie mam.
A powiesz mi jeszcze jak to jest z tym Az u nas w klinice w sensie jakie zarodki podaja 3 dniowe czy blastocyty itd? Jest podana ich klasa jak możesz to napisz mi jak to u nas wygląda
Tez u niego jestem i tez po nie udanym transferze immunologie mi zalecil ale wszystko dobrze wyszlo. Zawsze podaja zarodki najlepszej klasy AA, dr powiedzial ze innych nie podaja. Poprzednio mialam 3dniowy, a teraz powiedzialam ze chcem blastocyste a wsumie dwie, to znalezli ale jedna i nie do konca odpowiadajaca fenotypowo ale to juz nie jest najwazniejsze. Ale poprzednio ten 3dniowy znaleziony bez problemu, wszystko bylo identyczne wlacznie z waga wzrostem kolorami oczow i wlosow, wiec chyba tych 3dniowych jest o wiele wiecej i maja w czym wybierac -
No 3 dniowych jest na pewno o wiele więcej niż blastek ja na razie tylko podpytuje bo sama nie wiem jak to dalej będzie. Skoro płaci się tyle co za transfer to też nie jest źle a to KoordynatorKa się tym zajmuje czy to z nim odrazu o tym gadałaś?29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:No 3 dniowych jest na pewno o wiele więcej niż blastek ja na razie tylko podpytuje bo sama nie wiem jak to dalej będzie. Skoro płaci się tyle co za transfer to też nie jest źle a to KoordynatorKa się tym zajmuje czy to z nim odrazu o tym gadałaś?
Z ta koordynatorka to ja tylko o cenach rozmawialam, a tak to wszystko z nim zalatwiam. Fakt dobrze ze wiecej sie nie placi chociaz za to, bo z tymi kosztami to jest porazka, az strach liczyc ile sie juz wydalo tylko oby jakis efekt byl -
mikusia84rr wrote:To bardzo spadło. A czy niskie amh to jedyny Wasz problem?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
No dziewczyny pisały że w Krakowie już liczą 5000 za Az29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:No dziewczyny pisały że w Krakowie już liczą 5000 za Azurl=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pola84 wrote:Dokładnie... podnieśli cenę o 1000 zł . I w sumie w tych 4900 jest dużo ale jakby policzyć wszystko osobno to wychodzi mniej. Muszę zapytać przy najbliższej okazji czy muszę brać ten pakiet czy mogę wszystko osobno płacić. A może ktoraś z was już sie orientowała jak to wygląda.
W invimed jest duzo tych pakietow a i tak placi sie za wszystko osobno -
Madzia555111 wrote:Chyba zawsze tak jest mniej czy bardziej swiadomie ale zawsze wierzymy, ja niby podchodzilam do tego tak na 50% a i tak straszne rozczarowanie, teraz kolejna proba i boje sie juz duzo bardziej ze znow bedzie 0,1.Niby sa statystyki ze pierwszy transfer czesto sie nie udaje ale za to drugi to wieksze szanse, oby