adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelciaa wrote:Niestety w Angeliusie czeka się ponad rok na zarodek18’córka❤️
-
Nie obrazcie sie ale jak Was tak czytam to mam wrazenie ze tak lekko o tym mowicie jak o zakupie nowej sukienki. Przeraza mnie to co robia kliniki, to jest dla mnie jak handel ludzmi. I co powiecie dzieciom ze jestescie ich biologicznymi mamami czy ze ich biologiczna mama je sprzedala lub oddala bo miala juz inne dziecko i wiecej nie chciala ? Dopasowanie koloru wlosow i oczu nie zmieni tego ze dziecko ma cudze geny. I ze zabieracie niejako biologiczniej matce jej dziecko biorac jej zarodek.
Swit stoi na glowie, niedaleko stad do klonowania ludzi. SKoro mozna kupic komorke lub zarodek, skoro ludzie podchodzacy do in vitro biora jeden swoj zarodek a reszte zostawiaja w klinice. To tak jakby oddawli swoje dzieci. Tyle dzieci czeka w domach dziecka, tyle niemowlakow zostawionych w oknie zycia, a Wy wolicie zajsc w ciaze by urodzic za wszelka cene mimo ze dzieci z domu dziecka tak samo maja inne geny i czekaja na dom. -
bibisibi wrote:Nie obrazcie sie ale jak Was tak czytam to mam wrazenie ze tak lekko o tym mowicie jak o zakupie nowej sukienki. Przeraza mnie to co robia kliniki, to jest dla mnie jak handel ludzmi. I co powiecie dzieciom ze jestescie ich biologicznymi mamami czy ze ich biologiczna mama je sprzedala lub oddala bo miala juz inne dziecko i wiecej nie chciala ? Dopasowanie koloru wlosow i oczu nie zmieni tego ze dziecko ma cudze geny. I ze zabieracie niejako biologiczniej matce jej dziecko biorac jej zarodek.
Swit stoi na glowie, niedaleko stad do klonowania ludzi. SKoro mozna kupic komorke lub zarodek, skoro ludzie podchodzacy do in vitro biora jeden swoj zarodek a reszte zostawiaja w klinice. To tak jakby oddawli swoje dzieci. Tyle dzieci czeka w domach dziecka, tyle niemowlakow zostawionych w oknie zycia, a Wy wolicie zajsc w ciaze by urodzic za wszelka cene mimo ze dzieci z domu dziecka tak samo maja inne geny i czekaja na dom.
Na jakim etapie życia jesteś?
Życzę Ci wszystkiego dobrego, ale proszę kobieto, na litość... Nie oceniaj nikogo... każdy niech decyduje za siebie.
PozdrawiamKasia2602 lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
bibisibi wrote:Nie obrazcie sie ale jak Was tak czytam to mam wrazenie ze tak lekko o tym mowicie jak o zakupie nowej sukienki. Przeraza mnie to co robia kliniki, to jest dla mnie jak handel ludzmi. I co powiecie dzieciom ze jestescie ich biologicznymi mamami czy ze ich biologiczna mama je sprzedala lub oddala bo miala juz inne dziecko i wiecej nie chciala ? Dopasowanie koloru wlosow i oczu nie zmieni tego ze dziecko ma cudze geny. I ze zabieracie niejako biologiczniej matce jej dziecko biorac jej zarodek.
Swit stoi na glowie, niedaleko stad do klonowania ludzi. SKoro mozna kupic komorke lub zarodek, skoro ludzie podchodzacy do in vitro biora jeden swoj zarodek a reszte zostawiaja w klinice. To tak jakby oddawli swoje dzieci. Tyle dzieci czeka w domach dziecka, tyle niemowlakow zostawionych w oknie zycia, a Wy wolicie zajsc w ciaze by urodzic za wszelka cene mimo ze dzieci z domu dziecka tak samo maja inne geny i czekaja na dom.starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
carola12 wrote:Dziewczyny,nie dajcie sie sprowokowac.Ta osoba wprowadzila juz wiele zamieszania na innych watkach w ktorych tak naprawde nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia.Szkoda waszych nerwow.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
carola12 wrote:Dziewczyny,nie dajcie sie sprowokowac.Ta osoba wprowadzila juz wiele zamieszania na innych watkach w ktorych tak naprawde nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia.Szkoda waszych nerwow.starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Kasia2602 wrote:Sorki, że się wtrącę ale tak jak napisała carola ta osoba robi sporo zamieszkania pisząc swoje racje. Ale każdy ma swoje życie, rozum i decyzje podejmuje tylko i wyłącznie sam. Więc nie warto psuć sobie nerwów i po prostu przestać zwracać uwagę na te wpisy.
tolerancyjna lubi tę wiadomość
carola12 -
Nie bede oszukiwac ze ojcem jest osoba ktora nim nie jest. Ja urodzilam swoje dziecko, nie wzielam cudzego zarodka ani komorki. Jak poznam kogos to dziecku powiem prawde ze nie jest to jego biologiczny ojciec. Pytalam co Wy powiecie, prawde czy nic?
I nie krytykuje w sumie Was tylko to co wyprawiaja kliniki. Produkuja u jednej pary x zarodkow a potem je rozdaja kazdemu kto sie zglosi. -
nick nieaktualnybibisibi wrote:Nie bede oszukiwac ze ojcem jest osoba ktora nim nie jest. Ja urodzilam swoje dziecko, nie wzielam cudzego zarodka ani komorki. Jak poznam kogos to dziecku powiem prawde ze nie jest to jego biologiczny ojciec. Pytalam co Wy powiecie, prawde czy nic?
I nie krytykuje w sumie Was tylko to co wyprawiaja kliniki. Produkuja u jednej pary x zarodkow a potem je rozdaja kazdemu kto sie zglosi.
Komórka Twoja. Plemnik dawcy.
Nie nudzi Ci się jeszcze to wypisywanie na forach?One, sandzu lubią tę wiadomość
-
To co innego. Rozumiem in vitro ale na wlasnych komorkach. W innym przypadku jest adopcja z ktorej bym skorzystala jakby mial sytuacje ze tylko ad lub kd. Bo to handel ludzmi. Nie jestem za kosciolem ale w pewnej czesci przyznaje im racje bo to co sie dzieje w klinikach poszlo za daleko. JUz nie maja hamulcow. Widze ogloszenia: In vitro z komorka dawczyni w promocji ! Czy to jest reklama masla czy chodzi o czlowieka?
-
bibisibi wrote:Nie bede oszukiwac ze ojcem jest osoba ktora nim nie jest. Ja urodzilam swoje dziecko, nie wzielam cudzego zarodka ani komorki. Jak poznam kogos to dziecku powiem prawde ze nie jest to jego biologiczny ojciec. Pytalam co Wy powiecie, prawde czy nic?
I nie krytykuje w sumie Was tylko to co wyprawiaja kliniki. Produkuja u jednej pary x zarodkow a potem je rozdaja kazdemu kto sie zglosi.
też kupiłaś komórkę rozrodcza, tylko męska. Gameta to gameta męska czy żeńska. Bez plemnika nie byłoby zarodka, więc wyczuwam delikatną nutkę hipokryzji 😅
Kochana, procedury adopcyjne w OA są jakie są. Trwają latami i nie zawsze kończą się adopcja dziecka.
Dziękujemy za Twoją opinię, jeśli nie możesz się pogodzić z naszymi decyzjami to nie zaglądaj na ten wątek. ❤️Borden lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:też kupiłaś komórkę rozrodcza, tylko męska. Gameta to gameta męska czy żeńska. Bez plemnika nie byłoby zarodka, więc wyczuwam delikatną nutkę hipokryzji 😅
Kochana, procedury adopcyjne w OA są jakie są. Trwają latami i nie zawsze kończą się adopcja dziecka.
Dziękujemy za Twoją opinię, jeśli nie możesz się pogodzić z naszymi decyzjami to nie zaglądaj na ten wątek. ❤️
Szkoda nerwów... Nie psujcie sobie popołudnia 🤗 w każdym wątku na temat dawstwa, decyzji naszych, pokazywanie palcem ma opinie. Wiemy że ciężki jest czas epidemii, nie którzy siedzą w domku, na dupce ~ inni pracują. Muszą mieszać... Coz poradzić. WAM ŻYCZĘ dużo cierpliwości, oschłości do negatywnej energii, najlepiej nie zwracanie uwagi na zamieszanie. I oczywiście samych dobrych nowin! Pozdrawiam! 🥰😁🤗Kasia2602, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
nick nieaktualnybibisibi wrote:To co innego. Rozumiem in vitro ale na wlasnych komorkach. W innym przypadku jest adopcja z ktorej bym skorzystala jakby mial sytuacje ze tylko ad lub kd. Bo to handel ludzmi. Nie jestem za kosciolem ale w pewnej czesci przyznaje im racje bo to co sie dzieje w klinikach poszlo za daleko. JUz nie maja hamulcow. Widze ogloszenia: In vitro z komorka dawczyni w promocji ! Czy to jest reklama masla czy chodzi o czlowieka?
Coś innego? Chyba tylko w Twoim mniemaniu.
Może Cię to zdziwi, ale nikogo tu nie interesuje, co Ty byś zrobiła, a czego byś nie zrobiła. To żaden wyznacznik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 14:42
-
Nie korzystalam z klinik nieplodnosci. I nie oceniam was personalnie bylm tylko ciekw co powicie dziecku. Rozumiem ze walczycie o dziecko wszystkimi sposobami ktore umozliwiaja kliniki. Ze prgnienie dziecka jest ponad wszystko. Ale to co robi kliniki mnie przeraza, produkuja wiecej zarodkow niz ktos potrzebuje i oddaja, biora pieniadze. Niektore zarodki moga trafic do zlych ludzi i dziecko biologiczne jakis ludzi bedzie mialo zle. Niedlugo kliniki zaczna klonowac ludzi. Juz maja projekt by robic in vitro z komorkmi jajowymi...poronionych zenskch plodow. Nie maja granic i to mnie zaczyna przerazac.
-
bibisibi wrote:Nie korzystalam z klinik nieplodnosci. I nie oceniam was personalnie bylm tylko ciekw co powicie dziecku. Rozumiem ze walczycie o dziecko wszystkimi sposobami ktore umozliwiaja kliniki. Ze prgnienie dziecka jest ponad wszystko. Ale to co robi kliniki mnie przeraza, produkuja wiecej zarodkow niz ktos potrzebuje i oddaja, biora pieniadze. Niektore zarodki moga trafic do zlych ludzi i dziecko biologiczne jakis ludzi bedzie mialo zle. Niedlugo kliniki zaczna klonowac ludzi. Juz maja projekt by robic in vitro z komorkmi jajowymi...poronionych zenskch plodow. Nie maja granic i to mnie zaczyna przerazac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 21:29
starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Dziewczyny, prosze po prostu ignorujecie jej wpisy. Ewidentnie osoba ta ma za duzo wolnego czasu i lubi mieszac.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
i jestem ciekawa czy pokazuja zdjecia pary ktora daje zarodek? Bo sam opis jasne wlosy, niebieskie oczy kompletnie nic nie mowi. Wiem ze wyglad ma znaczenie drugorzedne ale np osoba ktora dala zarodek moze wygladac dziwnie, wedlug klinik ok, a dla Was dziwnie. A dziecko moze miec buzie podobna. Skad tez wiecie czy te osoby sa inteligentne, jakie w ogole sa, jakie geny czy nie patologiczne? Ja tez nie wiem wszystkiego ale widzialam jak dawca wyglada, jak sie wyslawia. bliskiej osoby tez mozna dobrze nie znac, ale tutaj jest znak zapytania. Bo co kliniki mowia, tylko kolor wlosow, oczu, wiek. Poinformowali o chorobach w rodzinie dawcow zarodka? Dawca nie poprzez klinike to tez duze obawy ale jednak ciut wiecej sie wie.