adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane proszę nie karmić trollicy ))👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Kasia2602 wrote:Słuchaj para podchodząca do procedury in vitro tak naprawdę nie wie jak ona przebiegnie. Ile będzie komórek a potem zarodków. W każdej klinice jest tak że jeśli kobieta nie ma ukończonych 35 lat do zapłodnienia może oddać tylko 6 komórek. I nie wiadomo ile z tego wyhoduje. Czy będzie 6 zarodków, czy 1 a może wcale. I jeśli ktoś ma duża ilość zarodków i nie chce opłacać mrożenia to wtedy może oddac właśnie do adopcji albo po prostu zniszczyć. To jest tylko i wyłącznie decyzja pary. Oni nie mają z tego żadnych korzyści finansowych. To czemu nie mogą pomóc innej osobie jeśli chcą i taka jest ich wola?
-
nick nieaktualnybibisibi wrote:Tylko tu chodzi o nienarodzone dzieci wiec nie do konca powinna to byc wola pary czy kliniki, tu chodzi o innych ludzi. Pomoc mozna komus na rozne sposoby ale oddajac wasne nienarodzone dzieci i nie majac pewnosci w jakiej rodzinie sie urodza? Nie wiem czy latwo podejsc do tego tak ze sa to tylko zarodki i wylaczyc myslenie ze to sa moje nienarodzone dzieci. Pozostaje tez kwestia czy niszczenie zdrowych zarodkow nie jest zabijaniem nienarodzonych ludzi.
Virginia, RudaKita, One, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Bibisibi, ulalala, ale Ci się porobiło. Nawet jest mi Ciebie nieco żal. Nudne musi mieć życie ktoś, kto świruje na forach i sieje tani zamęt. Twoja opinia na temat dawstwa w Twojej sytuacji to hipokryzja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 21:21
18’córka❤️ -
Lentylek wrote:Mają do mnie dzwonić w sprawie adopcji z invimedu ( nie udzielają takich informacji od tak, tak mi powiedziała Pani w rejestracji) ale póki co cisza. Jeśli będę coś wiedzieć to napisze, może komuś też się przyda taka informacja29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
bibisibi wrote:To co innego. Rozumiem in vitro ale na wlasnych komorkach. W innym przypadku jest adopcja z ktorej bym skorzystala jakby mial sytuacje ze tylko ad lub kd. Bo to handel ludzmi. Nie jestem za kosciolem ale w pewnej czesci przyznaje im racje bo to co sie dzieje w klinikach poszlo za daleko. JUz nie maja hamulcow. Widze ogloszenia: In vitro z komorka dawczyni w promocji ! Czy to jest reklama masla czy chodzi o czlowieka?
Ha ha ha puściła się z obcym
I to powiesz dziecku
Ehh dorośnij .......Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 22:19
Jusia 82 lubi tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Ale przynajmniej wiem jak wyglada. A oglaszaja sie tacy dawcy ktorych nie dotknelabym nawet koncem kija. Wyglad mial dla mnie znaczenie. A Wy wiecie jak wygladaja osoby ktorych zarodek dostaniecie? Moze brzydka ona, brzydki on, ich milosc piekna, ale Wasze dziecko moze byc do nich podobne. I unikacie odpowiedzi na pytanie co powiecie dziecku?
-
bibisibi wrote:Ale przynajmniej wiem jak wyglada. A oglaszaja sie tacy dawcy ktorych nie dotknelabym nawet koncem kija. Wyglad mial dla mnie znaczenie. A Wy wiecie jak wygladaja osoby ktorych zarodek dostaniecie? Moze brzydka ona, brzydki on, ich milosc piekna, ale Wasze dziecko moze byc do nich podobne. I unikacie odpowiedzi na pytanie co powiecie dziecku?
Poziomka lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
nick nieaktualnybibisibi wrote:Ale przynajmniej wiem jak wyglada. A oglaszaja sie tacy dawcy ktorych nie dotknelabym nawet koncem kija. Wyglad mial dla mnie znaczenie. A Wy wiecie jak wygladaja osoby ktorych zarodek dostaniecie? Moze brzydka ona, brzydki on, ich milosc piekna, ale Wasze dziecko moze byc do nich podobne. I unikacie odpowiedzi na pytanie co powiecie dziecku?
One lubi tę wiadomość
-
One wrote:Tak!! Wręcz przepiękny 😀
Albo dziecko podobne będzie do mniej uridziwych dziadków, na których castingu nie było. 😅Poziomka, Virginia, IGA lubią tę wiadomość
-
bibisibi wrote:Ale przynajmniej wiem jak wyglada. A oglaszaja sie tacy dawcy ktorych nie dotknelabym nawet koncem kija. Wyglad mial dla mnie znaczenie. A Wy wiecie jak wygladaja osoby ktorych zarodek dostaniecie? Moze brzydka ona, brzydki on, ich milosc piekna, ale Wasze dziecko moze byc do nich podobne. I unikacie odpowiedzi na pytanie co powiecie dziecku?
Jeśli dla Ciebie wygląd jest ważny dawcy i dziecka to nie dorosłaś do roli matki !!!
Przez całą ciążę od momentu pierwszej pozytywnej bety modliłam się żeby moje dziecko było zdrowe. Ani razu aby było ładne. Prosiłam o mądrość dla siebie abym wychowała mojego syna na jak najlepszego człowieka A dla niego o zdrowie aby był zdrowym i szczęśliwym dzieckiem.
Dziewczyny życzę Wam spokojnych ciąży i owocnych transferów 🙂😘
Poziomka, Virginia lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:gorzej jak facet sobie coś niecoś poprawił u chirurga 🤣
Albo dziecko podobne będzie do mniej uridziwych dziadków, na których castingu nie było. 😅Virginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziomka wrote:☺️ Albo nie przebadany i miał chorobę weneryczną bądź innego syfa☺️ a i o chorobach w rodzinie też nic nie wiadomo oj oj nie wiem czy to dobry materiał genetyczny. Lepszy jednak w klinice bo przynajmniej przebadany☺️
Właśnie to samo chciałam napisać...
Bibisibi czy ten Twój reproduktor był przebadany? Pytanie retoryczne... 😅 Dawcy w klinice są przebadani nie tylko pod kątem wirusów, ale też genetycznie.
Ręce opadają...Poziomka, Kasia2602 lubią tę wiadomość
-
Oczywiscie ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze a nie wyglad, ale nie bylo mi obojetne jaki dawca to bedzie. Jakby tak bylo to pierwszy lepszy bylby ok, byle byl plodny. A tak nie bylo. Juz po zdjeciu widzialam ze mi nie odpowiada, po prostu wiedzialam ze to nie ta osoba. Chcialam zeby byl inteligentny i podobal mi sie fizycznie. I tak, mial komplet badan. A Wy nie wiecie kompletnie z kim macie dziecko, jak ta osoba wyglada, czy jest inteligentna. Dziecko dziedziczy te geny i tego nie zmienicie. Ale to wina klinik ze nie udostepniaja ani zdjec ani mozliwosci rozmowy z osobami ktore chca pomoc.
-
bibisibi wrote:Oczywiscie ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze a nie wyglad, ale nie bylo mi obojetne jaki dawca to bedzie. Jakby tak bylo to pierwszy lepszy bylby ok, byle byl plodny. A tak nie bylo. Juz po zdjeciu widzialam ze mi nie odpowiada, po prostu wiedzialam ze to nie ta osoba. Chcialam zeby byl inteligentny i podobal mi sie fizycznie. I tak, mial komplet badan. A Wy nie wiecie kompletnie z kim macie dziecko, jak ta osoba wyglada, czy jest inteligentna. Dziecko dziedziczy te geny i tego nie zmienicie. Ale to wina klinik ze nie udostepniaja ani zdjec ani mozliwosci rozmowy z osobami ktore chca pomoc.
Virginia, Jusia 82, Zuza6, sandzu lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
nick nieaktualny