Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Ona900 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta jakoś zlecialy. Trochę na smutno bo kolejny raz przed świętami się nie udało.
    14 stycznia mam wizytę w klinice. Muszę zrobić wirusówke i wymazy od nowa bo straciły ważność i luty/marzec będziemy się przygotowywać do transferu z AZ ☺️

Cherry78, Ananasowa, Jeżóweczka, Monika29, Ada M, Virginia lubią tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Córcia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Oh Bezia, kopę lat! Gdzie działasz? Jaki kolejny krok?
    Ja Tobie kochana życzę bardzo Szczesliwego Nowego Roku i będę trzymać kciuki 🤞🏻👋🏻💖
    Bije się z myślami czy Invimed czy reprofit 😞
    Z kasą niestety już krucho , ciężko na sercu tak ostatnio 😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Oh Bezia, kopę lat! Gdzie działasz? Jaki kolejny krok?
    Ja Tobie kochana życzę bardzo Szczesliwego Nowego Roku i będę trzymać kciuki 🤞🏻👋🏻💖
    Kochana 😍😍😍 Gratulacje dla Was 😍🥰 teraz patrzę na stopkę 😍
    Jak się czujesz ???? Opowiadaj 🤩

Cherry78 lubi tę wiadomość

• Sas Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Hej, melduje ze 19.12 powitaliśmy na świecie nasza córeczkę Lilianke - 51 cm, 3,030🥰 Jest cudowna i uczymy się siebie nawzajem chociaż nie jest łatwo, ale uśmieszki wszystko wynagradzają🥹
    Gratulacje !!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Sas Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Hej, melduje ze 19.12 powitaliśmy na świecie nasza córeczkę Lilianke - 51 cm, 3,030🥰 Jest cudowna i uczymy się siebie nawzajem chociaż nie jest łatwo, ale uśmieszki wszystko wynagradzają🥹

Jestem tu od niedawna, mozesz napisac gdzie sie leczylas ?

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Kochana 😍😍😍 Gratulacje dla Was 😍🥰 teraz patrzę na stopkę 😍
    Jak się czujesz ???? Opowiadaj 🤩

Wszystko dobrze, młoda rośnie w tempie zawrotnym, tylko ta ilość ciąż w moim wieku trochę mnie rozbawiła 🤭(🥵).
    InviMed ze wzgledu na odleglosc?
    Niestety, cale te starania, wysysają z nas ostatnią kroplę .. ale jakby coś, to pisz, pomożemy 💪🏻❤️

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Gratulacje Kochana.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Nanan Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam wynik ze szpitala FSH 5,78 AMH 1.32, czyli to 0.68 z września albo było błędem albo te wszystkie suplementy zadziałały, i teraz mam ochotę spróbować jeszcze raz, bo jeżeli suplementacja daje efekt to może tm razem się uda...

Jeżóweczka, Monika29, I gave up, Ada M, Virginia, Cherry78 lubią tę wiadomość

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:
    Witajcie, mam wynik ze szpitala FSH 5,78 AMH 1.32, czyli to 0.68 z września albo było błędem albo te wszystkie suplementy zadziałały, i teraz mam ochotę spróbować jeszcze raz, bo jeżeli suplementacja daje efekt to może tm razem się uda...
    Jeśli wystarcza Ci siły, emocji, finansów to może rzeczywiście warto? 🥰 Na FSH się nie znam, ale AMH podskoczyło pięknie.

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png
  • Nanan Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Jeśli wystarcza Ci siły, emocji, finansów to może rzeczywiście warto? 🥰 Na FSH się nie znam, ale AMH podskoczyło pięknie.

Jeżeli jest szansa że komórki są lepsze to chyba spróbuję, ostatnio miałam w 5 dobie 3 zarodki ale żaden nie nadawał sie do mrożenia, może tym razem się uda, boję się że wyrzucę pieniądze w błoto ale jak nie spróbuję to będę żałować więc biorę suple dalej i w styczniu zrobimy to ostatnie podejście jak nic z tego nie wyjdzie to AZ.

I gave up, Virginia, Zuzanna., Nobi lubią tę wiadomość

• Ananasowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:
    Podobno nie da się aby amh samo podskoczyło nawet na suplementacji , może robiłaś w innym laboratorium co ?
    Nie znam się do końca to tyle co słyszałam
    No i wazny jest stosunek FSH do Lh jeśli to mają być jeszcze starania naturalne musi być stosunek równy 1 wtedy prawdopodobnie dochodzi do owulacji

Ona :
    30 lat
    Endometrioza i adenomioza
    Brak lewego jajowodu
    Prawy jajnik nie pracuje
    FSH 30 😱
    On :
    30 lat
    Azospermia
    Żylaki powrózka nasiennego
    Decyzja o AZ!

25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
    Beta : 2,30 💔😭
    29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
    15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
    Leczenie :
    unidox 10 dni
    Tarivid 14 dni
    Provag / dicoflor 6
    30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine
  • akimona Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh jest ważnym wskaźnikiem ale można mieć dobre amh i kiepskie rezultaty. Nie mniej jeżeli w człowieku tli się nadzieja jest gotowy podjąć ryzyko to nie ma określonej liczby prób 🙂

• Nanan Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasowa wrote:
    Podobno nie da się aby amh samo podskoczyło nawet na suplementacji , może robiłaś w innym laboratorium co ?
    Nie znam się do końca to tyle co słyszałam
    No i wazny jest stosunek FSH do Lh jeśli to mają być jeszcze starania naturalne musi być stosunek równy 1 wtedy prawdopodobnie dochodzi do owulacji
    Ja owulację mam w każdym cyklu byłam 2 razy naturalnie w ciąży ale je straciłam, po in vitro raz byłam w ciąży ale tez strata w 8 tc i 2 razy cb. ten wynik jest z laboratorium w szpitalu uniwersyteckim w krk, wcześniej robiłam w innym i miałam we wrześniu 0.68 a teraz 1,9 i lekarz kazał zrobić w szpitalu bo to ponoć najpewniejsze, i wynik 1,32, słyszałam o przypadkach nawet na tym forum że po suplementacji DHEA i koenzymq10 oraz NAC, AMH się podnosi ma to też wplyw na efekty stymulacji i ilość zarodków, ale okaze się jeżeli podejdę jeszcze na swoich komórkach, okres mam mies koło 17.01 wiec mam chwilę na podjęcie decyzji,

• Nanan Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akimona wrote:
    Amh jest ważnym wskaźnikiem ale można mieć dobre amh i kiepskie rezultaty. Nie mniej jeżeli w człowieku tli się nadzieja jest gotowy podjąć ryzyko to nie ma określonej liczby prób 🙂

Czuję że muszę spróbować, biorę te suplementy i żeby sprawdzić czy to coś dało o muszę podejść jeszcze raz, boję się że bedzie porażka ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam

• MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Bije się z myślami czy Invimed czy reprofit 😞
    Z kasą niestety już krucho , ciężko na sercu tak ostatnio 😪

Ja ze względów finansowych stawiałabym na Polskę. Jednak invimed ma tutaj cenowo lepszą ofertę, a dużo osób ich chwali. Jestem stosunkowo od niedawna tutaj, z jakiego miasta jesteś jeśli mogę spytać? 😄

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • akimona Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:
    Czuję że muszę spróbować, biorę te suplementy i żeby sprawdzić czy to coś dało o muszę podejść jeszcze raz, boję się że bedzie porażka ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam
    Słusznie :) być może ta próba ostatniej szansy okaże się ta szczęśliwa czego oczywiście życzę :))✊

Nanan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Parvi 💖💖💖 ale cudne wieści kochana !!!
    Serdecznie gratuluję rodzicom, a małej kruszynce zdrówka od forumowej ciotki 🥰.
    Kiedy to mineło? Malutka Lilianka ma bardzo dzielną i waleczną mamusię! Piękne święta musieliście mieć w tym roku. Radziłaś cc? Czy SN?
    Pozdrawiam szczęśliwą rodzinkę 🤗
    Dziękujemy❤️ Rodziłam przez cc bo trafiłam do szpitala 8.12 ze względu na skoki ciśnienia i byłam już do porodu, w ciagu 1,5 tyg usg pokazywało brak przyrostu masy ciała u Małej i proponowali mi 1 próbę indukcji i jak się nie uda to cc albo od razu cc. Wybrałam od razu cc.

Jeżóweczka, Cherry78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Jestem tu od niedawna, mozesz napisac gdzie sie leczylas ?
    InviMed Wrocław🙂

• Nanan Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akimona wrote:
    Słusznie :) być może ta próba ostatniej szansy okaże się ta szczęśliwa czego oczywiście życzę :))✊

Dziekuję, cofnęłam się trochę i widzę, że Tobie się udało za pierwszym razem, gratuluję!

akimona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:
    Ja ze względów finansowych stawiałabym na Polskę. Jednak invimed ma tutaj cenowo lepszą ofertę, a dużo osób ich chwali. Jestem stosunkowo od niedawna tutaj, z jakiego miasta jesteś jeśli mogę spytać? 😄
    My z okolic Katowic , więc w sumie do Czech rzut beretem 😞mimo wszystko stosunkowo dużej różnicy nie ma , i stąd mętlik w głowie .
    W Czechach nie wszystkim się udaje ,a w Polsce też dużo par ma dzieci z AZ w Polsce .
    Po prostu może trzeba trafić na ten odpowiedni 😞
    Serio mam taki natłok myśli 😞 nie wiem co robić 😞

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ