adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada M wrote:Hej ja mam też zarodek 3 dniowy. Przed transferem mogą te 3 dniowe roxmrozić i do 5 doby podhodować i w odpowiednim dniu jest transfer. Ich już się nie zamraża ponownie.
Takie podhodowanie jest bez problemów i u mnie w invimed bez dopłat.
Ja miałam już transfer 5 dniowego zarodka i się niu udało, więc tym razem spróbuję z 3 dniowym.
Jedni mówią, że lepiej 5 dniowy, ale inni próbują z 3 dniowymi i w ciąże zachodzą.
Nie ma złotej radyLilenka lubi tę wiadomość
-
Lilenka wrote:Mamy dopasowanie 2 zarodki z 3 doby , nic na ten moment więcej nie wiem 😞
Moja lekarka kiedyś wspominałam że można hodowac do 5 dobry , jak to wygląda ?? Wiecie coś na ten temat???
Czy rozmrażaja i hodują i znowu zamrażają??? Czy hodują dopiero przed transferem?
W tedy nie dopytalam bo to było tylko tak wspomniane przy okazji .Lilenka lubi tę wiadomość
-
Lilenka wrote:Na przebadany ze względów finansowych się nie zdecyduje , a po za tym przebadany nie daje żadnej gwarancji sukcesu. Sama po swoim ostatnim transferze widzisz ,że nie ma gwarancji nawet przy przebadanym 😞😞😞😞
To jest loteria .
Dowiem się jaka klasa dopiero na wizycie, w Katowicach w invimedzie nie udzielają takich informacji przez telefon.
Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 17:27
Lilenka lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnySas wrote:Jak dlugo czekalas na dopasowanie zarodka ?
W sierpniu 22r. czekałam 1 dzień
W lipcu 22r . złożyłam do Warszawy ,zadzwonili 7 grudnia
Dokumenty złożone w czerwcu 2020 dzwonili dopiero w marcu 2021 .
Jeśli chodzi o Czechy :
Eurofetil złożone dokumenty 8 grudnia 2020 r telefon kwiecień 2021
Reorofit, sierpień 2021 - 1 dzień i był zarodek
U nas grupa krwi 0 rh - i orh +
-
Lilenka wrote:Dziękuję dziewczyny, moja lekarka właśnie mówiła ,że na pewno można hodować do 5 doby i to nic nie kosztuje ( invimed) dla mnie nie był by to problem , gdyby nie immunoglobuliny 😞😞😞
Będę je mieć 3 dni przed ,więc jeśli nie przetrwały by do 5 doby , to 6 tys wyrzucone w błoto 😞😞😞
Właśnie ma ktoś doświadczenie z 3 dniowym zarodkiem ? Jakie ma szanse?
Niestety nie wiem nawet jakiej są klasy , znam tylko grupę krwi , obydwoje 0rh-
Jeśli chodzi o zarodki 3 dniowe to w novum podają w dużej mierze takie wychodząc z założenia że w macicy zarodki mają najlepsze warunki i nigdy w probówce nie stworzy się lepszych. Twierdzą także że zarodek który nie dotrwa w hodowli do blastki w macicy ma szansę zaskoczyć...Mi się tam z takimi nie udało,ale z blastkami najwyższej klasy też nie.... -
nick nieaktualnySalome wrote:Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to chociaż niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.
Mamy 1 zarodek z Warszawy 4bb
Ale chcieliśmy by były dwa, by podać pierwszy raz dwa zarodki na raz . -
nick nieaktualnyZenula wrote:Jeśli chodzi o zarodki 3 dniowe to w novum podają w dużej mierze takie wychodząc z założenia że w macicy zarodki mają najlepsze warunki i nigdy w probówce nie stworzy się lepszych. Twierdzą także że zarodek który nie dotrwa w hodowli do blastki w macicy ma szansę zaskoczyć...Mi się tam z takimi nie udało,ale z blastkami najwyższej klasy też nie....
Ja do tej pory 5 transferow 5 dniowym zarodków
3 ab 3 ba 3 ba i Czechy 2 x zarodki najlepszej klasy i za każdym razem 0 .
U mnie ewidentnie problem tkwi we mnie ( mimo urodzenia zdrowej córki )
-
nick nieaktualny
-
Lilenka wrote:Dokumenty złożone ok 15 listopada, dzisiaj telefon .
W sierpniu 22r. czekałam 1 dzień
W lipcu 22r . złożyłam do Warszawy ,zadzwonili 7 grudnia
Dokumenty złożone w czerwcu 2020 dzwonili dopiero w marcu 2021 .
Jeśli chodzi o Czechy :
Eurofetil złożone dokumenty 8 grudnia 2020 r telefon kwiecień 2021
Reorofit, sierpień 2021 - 1 dzień i był zarodek
U nas grupa krwi 0 rh - i orh + -
Ja mam 2 zarodki zarezerwowane i jest napisane:
9 I-II, 6 I-II (D3).
Jak to jest według waszych oznaczeń?👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Salome wrote:Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 18:00
Lilenka, Nobi, Ada M lubią tę wiadomość
Ona :
30 lat
Endometrioza i adenomioza
Brak lewego jajowodu
Prawy jajnik nie pracuje
FSH 30 😱
On :
30 lat
Azospermia
Żylaki powrózka nasiennego
Decyzja o AZ!
25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
Beta : 2,30 💔😭
29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
Leczenie :
unidox 10 dni
Tarivid 14 dni
Provag / dicoflor 6
30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine -
nick nieaktualny
-
Ada M wrote:Ja mam 2 zarodki zarezerwowane i jest napisane:
9 I-II, 6 I-II (D3).
Jak to jest według waszych oznaczeń?Ada M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNobi wrote:Nasz był 7 I/II (rozumiem to jako 7A/B w mojej starej klinice). Miał 7 komórek klasy I/II czyli bardzo dobrej, brak fragmentacji. Tylko takie trzydniowce są mrożone w Invimedzie. A D3 to nie mam pojęcia co to
Ada M, Nobi lubią tę wiadomość
-
Lilenka wrote:Te zarodki są z Invimedu ?
Będziesz podawała dwa ?
Ja nie byłam nigdy w ciąży i dlatego wolę jeden zarodek transferować, tak wolę planować na zapas.
Jak będzie bobas, to mi jeden wystarczy i drugi zarodek oddam dalej. Gdyby się nie udało pierwszym razem to w następnym cyklu podejdę znów.
Lilenka, Sas lubią tę wiadomość
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyAda M wrote:Tak, czekałam dwa lata i szczęśliwie dwa zarodki od tej pary dostałam.
Ja nie byłam nigdy w ciąży i dlatego wolę jeden zarodek transferować, tak wolę planować na zapas.
Jak będzie bobas, to mi jeden wystarczy i drugi zarodek oddam dalej. Gdyby się nie udało pierwszym razem to w następnym cyklu podejdę znów. -
Ananasowa wrote:Niestety nie mamy na to wpływu jaki zarodek będzie dostępny w sensie jaka to będzie klasa zarodka, wiadomo że każda z nas chciałaby jak najlepszy. Ale w Polsce w klinikach dostajemy zarodek od pary która go oddaje do adopcji i są one dopasowywane pod względem cech fenotypowych. Nie ma możliwości podania samemu klasy zarodka jaki byśmy chciały niestety.
Tak, rozumiem, że w Polsce nie ma takiego wyboru jak w Czechach, ale chyba można zastrzec, że chce się zarodek np. AA, a nie BB czy CC? I jak zaproponują tylko zarodek gorszej jakości, to można odmówić? Przecież te transfery też nie są za darmo, a jeszcze dochodzą do tego wizyty, leki2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Lilenka wrote:Mogę zapytać kto prowadzi Cię w invimedzie?👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Salome wrote:Tak, rozumiem, że w Polsce nie ma takiego wyboru jak w Czechach, ale chyba można zastrzec, że chce się zarodek np. AA, a nie BB czy CC? I jak zaproponują tylko zarodek gorszej jakości, to można odmówić? Przecież te transfery też nie są za darmo, a jeszcze dochodzą do tego wizyty, lekiOna :
30 lat
Endometrioza i adenomioza
Brak lewego jajowodu
Prawy jajnik nie pracuje
FSH 30 😱
On :
30 lat
Azospermia
Żylaki powrózka nasiennego
Decyzja o AZ!
25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
Beta : 2,30 💔😭
29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
Leczenie :
unidox 10 dni
Tarivid 14 dni
Provag / dicoflor 6
30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine -
nick nieaktualnySalome wrote:Tak, rozumiem, że w Polsce nie ma takiego wyboru jak w Czechach, ale chyba można zastrzec, że chce się zarodek np. AA, a nie BB czy CC? I jak zaproponują tylko zarodek gorszej jakości, to można odmówić? Przecież te transfery też nie są za darmo, a jeszcze dochodzą do tego wizyty, leki
Masz rację , oczywiście możesz się nie zgodzić , dlatego jest wizyta na której się decydujesz i płacisz bądź nie .
Ale szanse na otrzymanie takiego zarodka są bardzo małe. Zarodków jest mało , a para najpierw wykorzystuje najlepsze zarodki 😞
Weźmy pod uwagę że jest wiele historii,że najlepsze blastki nie dały ciąży a te duże gorsze tak ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 18:55