X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Hej ja mam też zarodek 3 dniowy. Przed transferem mogą te 3 dniowe roxmrozić i do 5 doby podhodować i w odpowiednim dniu jest transfer. Ich już się nie zamraża ponownie.
    Takie podhodowanie jest bez problemów i u mnie w invimed bez dopłat.
    Ja miałam już transfer 5 dniowego zarodka i się niu udało, więc tym razem spróbuję z 3 dniowym.
    Jedni mówią, że lepiej 5 dniowy, ale inni próbują z 3 dniowymi i w ciąże zachodzą.
    My adoptowalismy trzydniowy zarodek i postanowiliśmy taki transferować. Póki co jest z niego ciąża. Miałam transferowane własne trzydniowce i beta wynosiła zero.
    Nie ma złotej rady

Lilenka lubi tę wiadomość

• Nobi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Mamy dopasowanie 2 zarodki z 3 doby , nic na ten moment więcej nie wiem 😞
    Moja lekarka kiedyś wspominałam że można hodowac do 5 dobry , jak to wygląda ?? Wiecie coś na ten temat???
    Czy rozmrażaja i hodują i znowu zamrażają??? Czy hodują dopiero przed transferem?

W tedy nie dopytalam bo to było tylko tak wspomniane przy okazji .
    My mieliśmy transferowanego trzydniowca, który na ten moment dał ciążę, nie chcieliśmy wydłużać hodowli, zarodek ma większa szansę w łonie matki.

• Salome Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Na przebadany ze względów finansowych się nie zdecyduje , a po za tym przebadany nie daje żadnej gwarancji sukcesu. Sama po swoim ostatnim transferze widzisz ,że nie ma gwarancji nawet przy przebadanym 😞😞😞😞
    To jest loteria .

Dowiem się jaka klasa dopiero na wizycie, w Katowicach w invimedzie nie udzielają takich informacji przez telefon.

Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 17:27

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Jak dlugo czekalas na dopasowanie zarodka ?
    Dokumenty złożone ok 15 listopada, dzisiaj telefon .

W sierpniu 22r. czekałam 1 dzień

W lipcu 22r . złożyłam do Warszawy ,zadzwonili 7 grudnia

Dokumenty złożone w czerwcu 2020 dzwonili dopiero w marcu 2021 .

Jeśli chodzi o Czechy :

Eurofetil złożone dokumenty 8 grudnia 2020 r telefon kwiecień 2021

Reorofit, sierpień 2021 - 1 dzień i był zarodek
    U nas grupa krwi 0 rh - i orh +

• Zenula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Dziękuję dziewczyny, moja lekarka właśnie mówiła ,że na pewno można hodować do 5 doby i to nic nie kosztuje ( invimed) dla mnie nie był by to problem , gdyby nie immunoglobuliny 😞😞😞

Będę je mieć 3 dni przed ,więc jeśli nie przetrwały by do 5 doby , to 6 tys wyrzucone w błoto 😞😞😞

Właśnie ma ktoś doświadczenie z 3 dniowym zarodkiem ? Jakie ma szanse?

Niestety nie wiem nawet jakiej są klasy , znam tylko grupę krwi , obydwoje 0rh-

Jeśli chodzi o zarodki 3 dniowe to w novum podają w dużej mierze takie wychodząc z założenia że w macicy zarodki mają najlepsze warunki i nigdy w probówce nie stworzy się lepszych. Twierdzą także że zarodek który nie dotrwa w hodowli do blastki w macicy ma szansę zaskoczyć...Mi się tam z takimi nie udało,ale z blastkami najwyższej klasy też nie....

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to chociaż niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.
    Niestety przy AZ w Polsce przy naszej grupie krwi szanse za zarodek lepszy niż 4aa są marne .
    Mamy 1 zarodek z Warszawy 4bb

Ale chcieliśmy by były dwa, by podać pierwszy raz dwa zarodki na raz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Jeśli chodzi o zarodki 3 dniowe to w novum podają w dużej mierze takie wychodząc z założenia że w macicy zarodki mają najlepsze warunki i nigdy w probówce nie stworzy się lepszych. Twierdzą także że zarodek który nie dotrwa w hodowli do blastki w macicy ma szansę zaskoczyć...Mi się tam z takimi nie udało,ale z blastkami najwyższej klasy też nie....
    Właśnie 😞

Ja do tej pory 5 transferow 5 dniowym zarodków
    3 ab 3 ba 3 ba i Czechy 2 x zarodki najlepszej klasy i za każdym razem 0 .

U mnie ewidentnie problem tkwi we mnie ( mimo urodzenia zdrowej córki )

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    My mieliśmy transferowanego trzydniowca, który na ten moment dał ciążę, nie chcieliśmy wydłużać hodowli, zarodek ma większa szansę w łonie matki.
    O i na taka szczęśliwą liczyłam po cichu 🥰😍 jaką miałaś klasę i gdzie podchodziłas ?

• Sas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Dokumenty złożone ok 15 listopada, dzisiaj telefon .

W sierpniu 22r. czekałam 1 dzień

W lipcu 22r . złożyłam do Warszawy ,zadzwonili 7 grudnia

Dokumenty złożone w czerwcu 2020 dzwonili dopiero w marcu 2021 .

Jeśli chodzi o Czechy :

Eurofetil złożone dokumenty 8 grudnia 2020 r telefon kwiecień 2021

Reorofit, sierpień 2021 - 1 dzień i był zarodek
    U nas grupa krwi 0 rh - i orh +
    Widze ze w Polsce sporo dluzej to trwa.

• Ada M Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 zarodki zarezerwowane i jest napisane:
    9 I-II, 6 I-II (D3).
    Jak to jest według waszych oznaczeń?

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Ananasowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Oczywiście, że nie jest to gwarancja sukcesu, ale jednak szanse na powodzenie są wyższe i przy takim koszcie IVIG wolałabym je zwiększyć, o ile to możliwe. Jeśli klinika nie ma przebadanych zarodków, to niech choć zaproponuje zarodek o klasie co najmniej 4aa.
    Niestety nie mamy na to wpływu jaki zarodek będzie dostępny w sensie jaka to będzie klasa zarodka, wiadomo że każda z nas chciałaby jak najlepszy. Ale w Polsce w klinikach dostajemy zarodek od pary która go oddaje do adopcji i są one dopasowywane pod względem cech fenotypowych. Nie ma możliwości podania samemu klasy zarodka jaki byśmy chciały niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 18:00

Lilenka, Nobi, Ada M lubią tę wiadomość

Ona :
    30 lat
    Endometrioza i adenomioza
    Brak lewego jajowodu
    Prawy jajnik nie pracuje
    FSH 30 😱
    On :
    30 lat
    Azospermia
    Żylaki powrózka nasiennego
    Decyzja o AZ!

25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
    Beta : 2,30 💔😭
    29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
    15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
    Leczenie :
    unidox 10 dni
    Tarivid 14 dni
    Provag / dicoflor 6
    30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    9 I-II, 6 I-II (D3).
    Te zarodki są z Invimedu ?
    Będziesz podawała dwa ?

• Nobi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    9 I-II, 6 I-II (D3).
    Nasz był 7 I/II (rozumiem to jako 7A/B w mojej starej klinice). Miał 7 komórek klasy I/II czyli bardzo dobrej, brak fragmentacji. Tylko takie trzydniowce są mrożone w Invimedzie. A D3 to nie mam pojęcia co to :)

Ada M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Nasz był 7 I/II (rozumiem to jako 7A/B w mojej starej klinice). Miał 7 komórek klasy I/II czyli bardzo dobrej, brak fragmentacji. Tylko takie trzydniowce są mrożone w Invimedzie. A D3 to nie mam pojęcia co to :)
    D3 to zarodek z 3 doby 🙂

Ada M, Nobi lubią tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Te zarodki są z Invimedu ?
    Będziesz podawała dwa ?
    Tak, czekałam dwa lata i szczęśliwie dwa zarodki od tej pary dostałam.
    Ja nie byłam nigdy w ciąży i dlatego wolę jeden zarodek transferować, tak wolę planować na zapas.
    Jak będzie bobas, to mi jeden wystarczy i drugi zarodek oddam dalej. Gdyby się nie udało pierwszym razem to w następnym cyklu podejdę znów.

Lilenka, Sas lubią tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Tak, czekałam dwa lata i szczęśliwie dwa zarodki od tej pary dostałam.
    Ja nie byłam nigdy w ciąży i dlatego wolę jeden zarodek transferować, tak wolę planować na zapas.
    Jak będzie bobas, to mi jeden wystarczy i drugi zarodek oddam dalej. Gdyby się nie udało pierwszym razem to w następnym cyklu podejdę znów.
    Mogę zapytać kto prowadzi Cię w invimedzie?

• Salome Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasowa wrote:
    Niestety nie mamy na to wpływu jaki zarodek będzie dostępny w sensie jaka to będzie klasa zarodka, wiadomo że każda z nas chciałaby jak najlepszy. Ale w Polsce w klinikach dostajemy zarodek od pary która go oddaje do adopcji i są one dopasowywane pod względem cech fenotypowych. Nie ma możliwości podania samemu klasy zarodka jaki byśmy chciały niestety.

Tak, rozumiem, że w Polsce nie ma takiego wyboru jak w Czechach, ale chyba można zastrzec, że chce się zarodek np. AA, a nie BB czy CC? I jak zaproponują tylko zarodek gorszej jakości, to można odmówić? Przecież te transfery też nie są za darmo, a jeszcze dochodzą do tego wizyty, leki :/

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Mogę zapytać kto prowadzi Cię w invimedzie?
    Ja byłam na pierwszej rozmowie u dr. Kobielskiego a po znalezieniu zarodków jestem u dr Sodowskiej i każdego mogę Ci bardzo polecić. Wejdź na forum invimed katowice, tam jest dużo opinii o lekarzach tam pracujących.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Ananasowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Tak, rozumiem, że w Polsce nie ma takiego wyboru jak w Czechach, ale chyba można zastrzec, że chce się zarodek np. AA, a nie BB czy CC? I jak zaproponują tylko zarodek gorszej jakości, to można odmówić? Przecież te transfery też nie są za darmo, a jeszcze dochodzą do tego wizyty, leki :/
    Nie ma takiej możliwości ewnetuaknie jeśli zostanie dopasowany zarodek którego nie chcemy można zrezygnować ale nie wiadomo kiedy będzie następny. Nie ma możliwości aby sobie napisać że chce klasy AA niestety to tak nie działa 😔

Ona :
    30 lat
    Endometrioza i adenomioza
    Brak lewego jajowodu
    Prawy jajnik nie pracuje
    FSH 30 😱
    On :
    30 lat
    Azospermia
    Żylaki powrózka nasiennego
    Decyzja o AZ!

25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
    Beta : 2,30 💔😭
    29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
    15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
    Leczenie :
    unidox 10 dni
    Tarivid 14 dni
    Provag / dicoflor 6
    30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:

Masz rację , oczywiście możesz się nie zgodzić , dlatego jest wizyta na której się decydujesz i płacisz bądź nie .
    Ale szanse na otrzymanie takiego zarodka są bardzo małe. Zarodków jest mało , a para najpierw wykorzystuje najlepsze zarodki 😞

Weźmy pod uwagę że jest wiele historii,że najlepsze blastki nie dały ciąży a te duże gorsze tak ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 18:55

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ