X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Hej. Muszę się wygadać, i doradzić. Po Waszych radach i poleceniach umówiłam się na konsultację do Reprofity która była wczoraj. Dziś dostałam wiadomość że jest dla nas zarodek najwyższej jakości,dopasowany do nas w najszerszym możliwym zakresie. Dosłownie godzinie później zadzwonili z Gamety że mają zarodek dla nas ale dostałam tylko informacje, że nie przebadany i wiek matki to 31 lat. 3 miesiące czekałam, a w ciągu godziny mamy dwa zarodki. Nie wiem co teraz robić.
    U mnie taka sama sytuacja. Piękny zarodek w Czechach a za chwilę piękny w Gamecie. Wybrałam Czechy, przeważyło to że zarodek od młodych dawców idealnie pasujących fenotypowo i że dostaliśmy sporo informacji o dawcach typu wiek, wzrost, waga, kolor oczu i włosów, grupy krwi. W Gamecie nie powiedziano mi nic oprócz klasy zarodka i czynnika rh. Jestem też po 2 nieudanych AZ w Gamecie i chciałam spróbować magii Czech 😉 Mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja.

Magra3, Ewa3bit, Salome, kid_aa, Monika29, Ada M, Jeżóweczka, Zenula, I gave up lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 właśnie w której Gamecie jesteś? Ja chodzę do Gamety Wawa,tu mnie przygotowali do transferu, nie było żadnego problemu. Teraz prowadzę tu ciążę.

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Jak dlugo czekalas na dopasowanie w Gamecie ? Jaka macie grupe krwi ? I w jakim.miescie w gamecie sie leczycie ? A moze zachowaj tu i tu ? Zeby miec alternatywe na wszelki wypadek.
    W Pl czekaliśmy 3 miesiące, grupy krwi A+ i B +, chcielibyśmy zachować tu i tu ale nie wiem czy w Pl można rezerwować.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Magra3 właśnie w której Gamecie jesteś? Ja chodzę do Gamety Wawa,tu mnie przygotowali do transferu, nie było żadnego problemu. Teraz prowadzę tu ciążę.
    Gameta Kielce, mnie też będą przygotowywać.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    W Pl czekaliśmy 3 miesiące, grupy krwi A+ i B +, chcielibyśmy zachować tu i tu ale nie wiem czy w Pl można rezerwować.
    Nam lekarka w Gamecie mowila ze czekaja z zarodkiem do poki nie podejmie sie decyzji, ale jezeli to sie przedluza to zaplacisz za przachowywanie i zarodek czeka na was rok.

• Sas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    My czekamy dopiero miesiac moze to i nie dlugo ale mnie sie wydaje juz wieki, moze cos w kpncu po tych swietach i sylwestrze sie ruszy.

Magra3 lubi tę wiadomość

• Ona900 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekaliśmy 4 dni. Telefon dostalam na początku grudnia. Pytałam embriologa czy możemy chwilę odpocząć po procedurze i podejść na spokojnie po nowym roku gdzieś w lutym to powiedział że tak nie ma problemu. Ze zarodek jest już przydzielony do nas i będzie czekał. Nie płaciliśmy nic za dopasowanie i nic nie mówił że musimy się wyrobić w jakimś konkretnym czasie. Ja w sumie też nie pomyślałam żeby zapytać. Teraz 14go mam wizytę u swoiego lekarza bo musi dac mi skierowanie na wymazy i wirusowki. Zanim będę miała wyniki to pewnie w marcowym cyklu dopiero zacznę przygotowania 🤔🙈

Magra3 lubi tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Córcia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    My czekamy dopiero miesiac moze to i nie dlugo ale mnie sie wydaje juz wieki, moze cos w kpncu po tych swietach i sylwestrze sie ruszy.
    Ja przez pierwsze dwa tygodnie też tylko czekałam na telefon aż zadzwonią, że jest zarodek. Miałam wrażenie że czekam i czekam🙂 aż na początku grudnia sama zadzwoniłam i się dowiedziałam, że nie ma zarodka który by do nas pasował. Mam jutro wizytę u lekarza zobaczę co on na to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 08:58

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Katy76 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..jestem tutaj nowa...
    coś o sobie...podchodziłam dwa razy do in vitro z KD w ubiegłym roku...pierwsza ciąża biochemiczna, drugi transfer nieudany....nie mamy więcej zarodków...mieliśmy na tym poprzestać...głownie z uwagi na wiek...mam 46 lat jak widzicie :-( jestem pacjentką Dr. Paliga w Angeliusie...
    Biorę jeszcze pod uwagę jedną ostatnią próbę...adopcja zarodka w w Reproficie w Ostrawie...zarodek przebadany...długo biłam si ę z myślami...i wciąż się biję...nie tylko z powodu AZ....to już przemyślałam...innych szans nie mam...przedwczesne wygasanie czynności jajników w młodym wieku...in vitro z KD nieudane...nie zaczniemy już kolejnej procedury z KD...za duże ryzyko niepowodzenia...
    Najbardziej boję się mojego wieku...zmęczenia....nie mam już tyle energii...boję się czy dam radę...a trudno mi zrezygnować z marzeń...napiszcie czy któraś z was jest może w wieku zbliżonym do mojego....;-) jakieś wasze doświadczenia...przemyślenia....dzięki...i wszystkiego dobrego w w Nowym Roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 22:26

Jeżóweczka, Ada M, Virginia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:
    coś o sobie...podchodziłam dwa razy do in vitro z KD w ubiegłym roku...pierwsza ciąża biochemiczna, drugi transfer nieudany....nie mamy więcej zarodków...mieliśmy na tym poprzestać...głownie z uwagi na wiek...mam 46 lat jak widzicie :-( jestem pacjentką Dr. Paliga w Angeliusie...
    Biorę jeszcze pod uwagę jedną ostatnią próbę...adopcja zarodka w w Reproficie w Ostrawie...zarodek przebadany...długo biłam si ę z myślami...i wciąż się biję...nie tylko z powodu AZ....to już przemyślałam...innych szans nie mam...przedwczesne wygasanie czynności jajników w młodym wieku...in vitro z KD nieudane...nie zaczniemy już kolejnej procedury z KD...za duże ryzyko niepowodzenia...
    Najbardziej boję się mojego wieku...zmęczenia....nie mam już tyle energii...boję się czy dam radę...a trudno mi zrezygnować z marzeń...napiszcie czy któraś z was jest może w wieku zbliżonym do mojego....;-) jakieś wasze doświadczenia...przemyślenia....dzięki...i wszystkiego dobrego w w Nowym Roku
    Katy witamy 😍 odezwij się też w wątku Reprofit Ostrava, znajdziesz tam mnóstwo przydatnych informacji, tam wiele z nas adoptowało zarodek. Na pewno pomożemy na ile damy radę, w razie potrzeby potrzymamy kciuki !

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    preg.png
    age.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:

Kilka lat temu na wątku o niskim amh była Kayama. Podeszła do kd w Ukrainie w wieku 47 lub 48 lat. Udał się pierwszy transfer. Więc jeśli rozwazasz jeszcze próbę to to jest ten czas. Powodzenia 😊

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:
    Ja teraz mało się udzielam na wątku, bo mam rocznego synka. Podeszłam do AZ w Reproficie w Ostrawie w wieku 45 lat a poród był jak już miałam 46. Daję radę jak każda inna mama, sen mi się przestawił na tryb "mama" czyli 3 pobudki na kp w nocy i śpię dalej, co było nie do pomyślenia wcześniej. Są plusy i minusy późnego macierzyństwa, jak ze wszystkim. Jak dla mnie jest idealnie. Nie wyobrażam sobie nawet jak to było jak naszego małego Kurczaka nie było. Najlepsza decyzja życia.

I gave up, Zenula, Ada M, mała, Cherry78, Jeżóweczka, karolcia35, Ewa3bit lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:

Czemu miałabyś nie dać rady?!
    Przeciez to najlepszy wiek na spełnianie marzeń. Najlepszy moment na odmłodzenie siebie własnej. Poza tym, czy 46 w dzisiejszych czasach to dużo i czy to starość? Proszę Cie! Glowa do góry! Myśl, że jesteś młodą, piękna i że dasz radę. Zresztą tak na pewno jest! Jak nie dziś i jak nie Ty, to kiedy i kto ma dać radę? Jedne zostają matkami w wieku 15 lat inne w wieku 49 i nie ma w tym nic złego. Oomysl sobie, że każda z nas ma na tym.swiecie inna misję do spełnienia. Twoja jest akurat tzw "późne macierzynstwo". Stało się tak, bo zapewne teraz będziesz ta najlepsza matka na świecie dla swojego dziecka, a wcześniej może byłabyś za bardzo za pracowana i nie miałabyś dla tego dziecka czasu. Tak sobie tłumacz! Powtarzaj jak mantrę: to ten czas, to ten moment, to pora na bycie mamusia! Pierś do przodu i działaj. I nie ma w tym nic egoistycznego. Po prostu każda osoba na ym świecie odgrywa swój scenariusz i nie zawsze musi on być taki poukładany jak u innych. Daj sobie szansę i życzę Ci, aby ten Twój Świat poprzewracal sie do góry nogami 😊✊️🍀

Monika29, Sas, Ada M, mała, MagdaWil, Virginia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak bardzo dziecko da w kość zależy bardziej od dziecka, a mniej od naszego wieku. Jeśli dziecko ma ciągłe kolki, czy jakieś poważniejsze problemy ze zdrowiem, to nawet dla dwudziestolatki może być trudne do wytrzymania. Ja z perspektywy niemłodej młodej mamy ;) mogę napisać, że bardzo pomaga wsparcie partnera, ale też rodziny, przyjaciół, nawet sąsiadów. W kryzysowych sytuacjach mam do kogo zadzwonić, wyżalić się, czy nawet poprosić o pomoc (nie korzystałam, ale opcja istnieje). Moja mama ma już 80 lat, bo też byłam późnym dzieckiem i nie jest w stanie pomóc z opieką - to jest chyba najtrudniejsze dla mnie w późnym macierzyństwie - że dziadkowie już nie mogą być pełnowymiarowo zaangażowani w razie potrzeby.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 hej 🙂 ja myślę tak jak dziewczyny, żyjemy w takich czasach że kobiety coraz później decydują się na dzieci. Rób tak jak czujesz, spróbuj z az , zrob tak żebyś za kilka lat spojrzała w lustro i nie żałowała, żebyś wiedziała że zrobiłaś wszystko co mogłaś. My na pewno będziemy Cię tu wspierać 😊

Sas, Ada M, Nobi, I gave up, mała, Cherry78, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Udało mi się uzyskać informację na temat klasy zarodków są to : 11.1.2 oraz 9.1.2
    Czy któraś się orientuje czy to dobra klasa ?

Z tego co się orientuje to dobra klasa, wiesz już czy będziesz się decydować na AZ w swojej klinice w Katowicach? I czy rozważasz nadal invimed w Warszawie? Zastanawiam się skąd ta decyzja, żeby jeszcze tam złożyć dokumenty?

Lilenka lubi tę wiadomość

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:
    Z tego co się orientuje to dobra klasa, wiesz już czy będziesz się decydować na AZ w swojej klinice w Katowicach? I czy rozważasz nadal invimed w Warszawie? Zastanawiam się skąd ta decyzja, żeby jeszcze tam złożyć dokumenty?
    Decyzja padła dlatego ,ponieważ jak dzwoniłam po wszystkich klinikach invimed to Pani z Warszawy kazała przesłać dokumenty, w sumie nie liczyłam że zadzwonią i nawet o tym zapomniałam.
    Myślę że zarodek z Warszawy zostanie z nami i poczeka 🙂 a pierw weźmiemy z Katowic . Ale to taka wstępna wizyta,póki co czekam na konsultację ale brak terminów

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Decyzja padła dlatego ,ponieważ jak dzwoniłam po wszystkich klinikach invimed to Pani z Warszawy kazała przesłać dokumenty, w sumie nie liczyłam że zadzwonią i nawet o tym zapomniałam.
    Myślę że zarodek z Warszawy zostanie z nami i poczeka 🙂 a pierw weźmiemy z Katowic . Ale to taka wstępna wizyta,póki co czekam na konsultację ale brak terminów
    To wpadnij na kawę jak będziesz w Wawie 😉

Lilenka lubi tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Kicia12 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:

Ja podchodziłam do AZ trzy razy, na szczęście udało się za trzecim razem, mój wiek w okresie ciąży 45 lat, teraz już 46🙂, nasz synek ma już dwa miesiące, nie uważam żebym była za stara na macierzyństwo, maleństwo jest cudne... Też bałam się bardzo czy podołam, ale uwierz mi warto, jeśli tylko masz szansę na to aby zostać mamą, powalcz!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 12:08

Monika29, Virginia, Cherry78, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:

Katy, probuj :) Tak jak dziewczyny pisza, dziecko to dziecko i nawet mlodsza mama bedzie zmeczona. Nic nie przygotuje nas na nieprzespane noce. Nawet jak nasluchalam sie o tym przed dzieckiem to jednak pierwsze miesiace to byl szok dla systemu :)
    Mysle, ze wazniejsze jest wsparcie partnera. A jak masz jeszcze rodzine czy bliskich znajomych, ktorzy pomoga jak trzeba to juz bedzie luksus. U mnie chyba to jest najwiekszy problem, ze tutaj gdzie mieszkam nie mamy rodziny, ktora moglaby pomoc w chwilach kryzysowych.
    Oprocz tego dodam, ze dla mnie pozne macierzynstwo jest bardziej dojrzale. Sama w sobie odkrylam morze cierpliwosci, ktorego zupelnie sie nie spodziewalam. Pewnie dlatego, ze to dziecko bylo tak bardzo wyczekiwane...to chyba jednak jest inaczej niz jak sie "wpadnie" w wieku dwudzistu kilku lat
    W tym roku koncze 41 lat i wlasnie sie zastanawiam nad drugim maluchem :)

Monika29, Cherry78, Zocha lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ