X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Nigdy nie będzie wiadomo która droga jest lepsza. Jednej się uda z lekami, innej bez.
    Co do encortonu to podobno dawka lecznicza zaczyna się od 10mg, poniżej to placebo. Jeśli bym miała brać to właśnie 10mg albo wcale.
    No to czemu dr Sydor proponuje 7.5 ? Może nie chce żeby allo obniżyć ? Kurde naprawdę it's complicated 😀

• Salome Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No to czemu dr Sydor proponuje 7.5 ? Może nie chce żeby allo obniżyć ? Kurde naprawdę it's complicated 😀

Mnie Paśnik nie chciał dać żadnego encortonu, tłumacząc to, że mój organizm wytwarza dobrą ochronę dla zarodka i lepiej jej nie osłabiać. Jak ginekolog zaproponował mimo to 10mg i napisałam z tym do Paśnika, to odpowiedział, że taka dawka jest w porządku i krzywdy nie zrobi.
    Sydor chyba większości zapisuje 7,5mg profilaktycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 07:51

monester lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może gdzie w Gdańsku można zrobić hormony na Cito żeby wynik był szybko.

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny wiecie może gdzie w Gdańsku można zrobić hormony na Cito żeby wynik był szybko.

Jak szybko ? I jakie hormony ?

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo się stresuje. Dziś 5 dzień cyklu w poniedziałek mam mieć USG. Moje ahm w zeszłym roku to 0,25 czy może nie być pęcherzyka, czy mimo to może być transfer? Nie wiem czy transfer na cyklu naturalnym to dobry pomysł przy niskim Amh?

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dziewczyny bo się stresuje. Dziś 5 dzień cyklu w poniedziałek mam mieć USG. Moje ahm w zeszłym roku to 0,25 czy może nie być pęcherzyka, czy mimo to może być transfer? Nie wiem czy transfer na cyklu naturalnym to dobry pomysł przy niskim Amh?
    Nie denerwuj się na zapas, bo nie masz na to wpływu. Będzie co ma być, ewentualny miesiąc opóźnienia nic nie zmieni! Ja przy AMH 0,35-0,6 zawsze mam jakiś pęcherzyk (który nie pęka), a jak poszłam na usg w 11. dniu cyklu to było po owulacji. Nic się na to nie poradzi…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 13:10

Magra3 lubi tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Jak szybko ? I jakie hormony ?
    Progesteron, Lh, estradiol żeby wynik był tego samego dnia.
    Czy diagnostyka robi na Cito? Albo może jakiś szpital?
    Gdańsk lub ewentualnie Gdynia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 15:59

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Progesteron, Lh, estradiol żeby wynik był tego samego dnia.
    Czy diagnostyka robi na Cito? Albo może jakiś szpital?
    Gdańsk lub ewentualnie Gdynia

Zadzwoń do Invikty w Gdańsku albo ewentualnie do jakiegoś laboratorium Alab dopytaj. W Gamecie Gdyni czas oczekiwania na estradiol i progesteron to 3/4h ale nie wiem jak z LH. Diagnostyka chyba nie robi na cito.

mała lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Gdzie w Gdańsku konkretnie to nie wiem, ale w Poznaniu diagnostyka wysyła proga, estradiol i LH zawsze tego samego dnia. Nawet w soboty

mała lubi tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Zadzwoń do Invikty w Gdańsku albo ewentualnie do jakiegoś laboratorium Alab dopytaj. W Gamecie Gdyni czas oczekiwania na estradiol i progesteron to 3/4h ale nie wiem jak z LH. Diagnostyka chyba nie robi na cito.
    Invicta nie gwarantuje jeśli nie jest się ich pacjentem. Ale w invimed mogę zrobić rano i będzie tego samego dnia.
    Dzięki

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Katy76 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Na mnie osobiście leki nie robią żadnego wrażenia a miałam już 6 pełnych procedur, kilka transferów i chyba wszystkie możliwe leki w tym immunologiczne np acoffil i encorton. Zawsze czułam się bardzo dobrze, wręcz lepiej na lekach niż po ich odstawieniu.
    Jedyne co to nie lubię zastrzyków z heparyny i to w sumie każdy jeden mnie szczypie i robią mi się siniaki, bo mają tępe igły. Znalazłam sposób i przelewam te gotowe zastrzyki do insulinówek z cieniutką igłą i jest o niebo lepiej.
    Twoje biegunki mogą być reakcją na leki albo też z powodu stresu. Po progesteronie zazwyczaj są zaparcia ale może u ciebie idzie w drugą stronę. Może warto zaopatrzyć się w probiotyki i postawić na dietę lekkostrawną.
    Podobno encorton w dawce 5mg to tylko placebo a dawka lecznicza zaczyna się od 10mg ale to już decyzja immunologa.
    Też niedługo podchodzę do transferu i też się zastanawiam, czy brać te wszystkie leki immunologiczne bo właściwie dostałam je wszystkie " na wyrost". Jedynie brakuje mi 3 kirów implantacyjnych ( BX) i chyba wezmę acoffil 1/4 dawki tylko podskórnie od dnia transferu. Mój immunolog mówił, że wlewy z acoffilu robi się w przypadku cienkiego endometrium.

Hej, ja też z Kirami mam tak samo, dlatego wcześniej brałam dwa razy Accofil w zastrzykach...ale nie chcę już więcej..więc jeśli się zdecyduję to bez Accofilu...nie wiem tak naprawdę czy to coś pomaga czy nie a trochę się go jednak boję
    Encorton przy drugim transferze miałam 7,5 mg od dr Paliga. W Cechach teraz mówią że nie muszę, albo wystarczy 2 lub 5 mg. Konsultowałam się z doc Paśnik i mówi ze 5 mg powinno być ok...
    A czy jest jakaś różnica pomiędzy Neoparin a Clexane? Rożnica w sensie czy któreś mniej bolą?
    Neoparin rzeczywiście kiepsko tolerowałam...a brałam przecież bardzo krótko...

A słyszałaś coś o Intralipidzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 23:26

• Katy76 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Mnie Paśnik nie chciał dać żadnego encortonu, tłumacząc to, że mój organizm wytwarza dobrą ochronę dla zarodka i lepiej jej nie osłabiać. Jak ginekolog zaproponował mimo to 10mg i napisałam z tym do Paśnika, to odpowiedział, że taka dawka jest w porządku i krzywdy nie zrobi.
    Sydor chyba większości zapisuje 7,5mg profilaktycznie ;)

Ja za pierwszym razem też nie miałam Encortonu od doc Paśnika. Nie widział potrzeby, bardziej Accofil na Kiry...Encorton 7,5 mg miałam za drugim razem z uwagi na poronienie...

• Katy76 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy którejś z was udało się bez Accofilu? Z Bx ale brak prawie wszystkich implantacynych? :-(

Brała któraś z was Intralipid okołotransferowo?

• mała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:
    Hej, ja też z Kirami mam tak samo, dlatego wcześniej brałam dwa razy Accofil w zastrzykach...ale nie chcę już więcej..więc jeśli się zdecyduję to bez Accofilu...nie wiem tak naprawdę czy to coś pomaga czy nie a trochę się go jednak boję
    Encorton przy drugim transferze miałam 7,5 mg od dr Paliga. W Cechach teraz mówią że nie muszę, albo wystarczy 2 lub 5 mg. Konsultowałam się z doc Paśnik i mówi ze 5 mg powinno być ok...
    A czy jest jakaś różnica pomiędzy Neoparin a Clexane? Rożnica w sensie czy któreś mniej bolą?
    Neoparin rzeczywiście kiepsko tolerowałam...a brałam przecież bardzo krótko...

A słyszałaś coś o Intralipidzie?
    No ja też się biję z myślami czy brać leki immuno do kolejnego transferu czy spróbować bez. Bo wskazań właściwie nie mam oprócz braku tych 3 kirów a Czechy nie każą brać acoffilu ale inne już niby mam brać jak ostatnio.
    Clexane ma trochę lepsze igły ale jest droższy. Ja biorę najtańszy ale przelewam do insulinówek, bo u mnie się to sprawdza.
    O intralipidzie słyszałam ale nie miałam, bo z tego co kojarzę to chyba stosują na wysokie komórki NK a ja mam niskie.
    Miałam natomiast wlew z Atosibanu na skórcze macicy.

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Salome Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy76 wrote:
    A czy którejś z was udało się bez Accofilu? Z Bx ale brak prawie wszystkich implantacynych? :-(

Brała któraś z was Intralipid okołotransferowo?

Ja miałam intralipid przy drugim transferze. Ale nie badałam po nim komórek NK, więc nie wiem, czy pomógł .

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    Poznań. Zarodek 4BB :)

Gratulacje <3! Przypomnij proszę, jaki lekarz Cię prowadził w Poznaniu? :) Nie jestem specjalnie obeznana, ale chyba dość krótko czekałas? Bo widziałam, że dziewczyny to potrafiły naprawdę długo czekać na zarodek

Sas lubi tę wiadomość

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) czekaliśmy 2-3 dni. Ja to mówię ze ten zarodek czekał na nas a nie my na niego. Papiery złożone w weekend a po weekendzie już był telefon ze jest! Prowadzil nas dr S.

Ona900 lubi tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wypowiedzi wszystkich i mam wrazenie ze w Invimedzie czeka sie kro ej na zarodki niz w innych klinikach. Moze mnie sie tak wydaje. Leczymy sie w Gamecie, ale korci mnie zeby isc na wizyte do Invimedu w Katowicach.

• Tranquilo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zadzwonić i podpytać..chociaz mi powiedzieli przez telefon ze do 2 lat czekania. Wiec pewnie najlepiej iść na wizytę i złożyć po prostu dokumenty. Zapłacisz jak za wizytę a resztę to dopiero jak znajda zarodek :)

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    Możesz zadzwonić i podpytać..chociaz mi powiedzieli przez telefon ze do 2 lat czekania. Wiec pewnie najlepiej iść na wizytę i złożyć po prostu dokumenty. Zapłacisz jak za wizytę a resztę to dopiero jak znajda zarodek :)
    Pewnie tak powiedzieli na odwal sie, a jak kase za wizyte sie zaplaci to od razu inne mowienie, a jaka macie grupe krwi ?

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ