adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ewuszek, jesli komuś tylko ma to pomóc to możesz nawet posłać w świat 😋
Teraz jak to czytam to wydaje mi się, że pół apteki zarlam 🙈
Elfia - bylas mega z tymi suplami
Ja po trzeciej probie gdzie bylam obstawiona wszytkim co sie dalo, na chwile sie zbuntowalam i sobie odpuscilam. To jest takie meczace lykanie tych wszystkich tabletek rano i wieczorem...
ale powoli wiem, ze powinnam wrocic przynajmniej do minimum Mam nadzieje na AZ okolo sierpnia/wrzesniaona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia wrote:Elfia - bylas mega z tymi suplami
Ja po trzeciej probie gdzie bylam obstawiona wszytkim co sie dalo, na chwile sie zbuntowalam i sobie odpuscilam. To jest takie meczace lykanie tych wszystkich tabletek rano i wieczorem...
ale powoli wiem, ze powinnam wrocic przynajmniej do minimum Mam nadzieje na AZ okolo sierpnia/wrzesnia
Zaplanowałam sobie, że jeśli po takim wysiłku wlozonym w planowanie brania leków i suplementów się nie uda to znaczy że problem jest poważniejszy.Virginia lubi tę wiadomość
-
One wrote:Virginia, startuj z AZ. Szkoda czasu
Wlasnie w piatek mielismy rozmowe z psychologiem i na dniach powinnam dostac dostep do bazy danych dawcow. Chcemy jeszcze zrobic sobie krotki urlop i pewnie ruszymy ok sierpnia.
Zastanawiam sie czy robic transfer dwoch zarodkow czy jednego. Co myslicie? Bo szanse na blizniaki chyba beda dosyc duze.
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
Virginia wrote:Wlasnie w piatek mielismy rozmowe z psychologiem i na dniach powinnam dostac dostep do bazy danych dawcow. Chcemy jeszcze zrobic sobie krotki urlop i pewnie ruszymy ok sierpnia.
Zastanawiam sie czy robic transfer dwoch zarodkow czy jednego. Co myslicie? Bo szanse na blizniaki chyba beda dosyc duze.18’córka❤️ -
One wrote:Virginia, startuj z AZ. Szkoda czasu
One - chyba przed AZ mialas KD? dobrze pamietam? Mialas jakies zarodki? (nie wiem gdzie u Ciebie byly problemy).
Niby juz jestesmy zdecydowani na AZ, ale od czasu do czasu jeszcze mnie pojawia sie mysl, ze moze sprobowac KD (maz chce od razu AZ). Ale troche sie boje, ze znowu bedziemy miec szereg niepowodzenona 42 lat.
3 IVF 😥
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
Virginia wrote:One - chyba przed AZ mialas KD? dobrze pamietam? Mialas jakies zarodki? (nie wiem gdzie u Ciebie byly problemy).
Niby juz jestesmy zdecydowani na AZ, ale od czasu do czasu jeszcze mnie pojawia sie mysl, ze moze sprobowac KD (maz chce od razu AZ). Ale troche sie boje, ze znowu bedziemy miec szereg niepowodzen
Pytałaś wcześniej o ilość transferowanych zarodków. To zależy od wieku i kondycji. Chyba nade wszystko. Ja marzyłam o bliźniętach i miałam w związku z tym 2 podwójne et. Właśnie ta ciąża z Kd jedyna była z takiego et. Ale zaimplantowal się wtedy tylko jeden zarodek. Jak trudna jest ciąża sama w sobie przekonałam się 2 lata temu, gdy byłam w ciąży z córką. Miałam wtedy 39 lat i było mi ciężko. Naprawdę ciężko. Rodziłam na koniec września więc 3 trym to były wtedy mega upały. Ja, choć w niezłej kondycji, startując z fajną wagą przed et, byłam wykończona i po prostu to jest taki wysiłek dla organizmu, że naprawdę warto się zastanowić dobrze. Chyba, że nie ma się wyboru jak w przypadku wspomnianej wyżej mojej przyjaciółki, która z zarodka od jednej pary dawców Ma córkę a z zarodka od kolejnej pary ma bliźnięta. Podzielił się przy implantacji i ma bliźnięta jednojajowe. Co więcej to ona, mając już przede mną córkę i wiedząc, że rozważam podwójny et odradzała mi to, tłumacząc jak trudna bywa ciąża pojedyncza. Nie słuchałam jej nie udał mi się ten nr nigdy i obydwa te et podwójne nie dały nic dobrego. A potem przytrafiła się jej ta podwójna ciąża, którą odradzała mnie
* nie wiem dlaczego nie udało mi się z Kd. Może przypadek, pech, a może uszkodzona mozaika w kariotypie mojego męża. To jednak kwestia dyskusyjna bo część lekarzy uważa, ze nie może być to przyczyną niepowodzeń, a inni dwaj mówią, ze może. Nie wiem. Lubię myśleć, że moja córka musiała być z AZ. Że czekała na mnie długo, bo my musiałyśmy się wreszcie spotkać. I być razem. Myślę, ze to nam było przeznaczone. Ze jej mamą musiałam być właśnie ja☺️
Startuj po malucha!! Nic piękniejszego Cię w życiu nie spotka🍀
** moja córka jest dzieckiem z 11 zarodka, po 9 z Kd miałam jeden nieudany et z adoptowanym zarodkiem, ale od początku jasne było, że nie wypali. Powodzenia🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 09:24
Zuza6, ElfiaKsiężniczka, Ewuszek, Cherry78 lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
One Twoja historia jest naprawde budująca, że mimo tych wszystkich okropności ktore przeszłaś doczekałaś sie swojego cudu!
Wspominałaś że podchodziłaś do AZ w Gdyńskiej Gamecie- czy możesz napisać u którego lekarza i jakie były koszta?
Ja aktualnie jestem w invicta, ale w razie kolejnego niepowodzenia mam zamiar zmienić klinikę i zastanawiam się nad Gametą.
Jutro mam transfer z ostatnin zarodeczkiem- trzymajcie kciuki!Ewuszek, One, Virginia lubią tę wiadomość
-
One, piękne jest to, co napisałaś. I zgadzam się z Tobą w wielu aspektach, o ile nie we wszystkich.
Powiedz mi proszę, czy KD tez próbowaliście w Gamecie? I czym kierowaliscie się przy wyborze kliniki? Czy zarodki/komórki są od par leczących się tam czy od dawców?One lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Sywi wrote:One Twoja historia jest naprawde budująca, że mimo tych wszystkich okropności ktore przeszłaś doczekałaś sie swojego cudu!
Wspominałaś że podchodziłaś do AZ w Gdyńskiej Gamecie- czy możesz napisać u którego lekarza i jakie były koszta?
Ja aktualnie jestem w invicta, ale w razie kolejnego niepowodzenia mam zamiar zmienić klinikę i zastanawiam się nad Gametą.
Jutro mam transfer z ostatnin zarodeczkiem- trzymajcie kciuki!
W Gamecie koszt AZ to cena et (1800) i koszt badań dawców jakie ponieśli. W przypadku 2 zarodków, z których z jednego mam córkę a drugi to ciąża zakończona w 10tyg, wynosił on 210z. Czyli zapłaciłam 2010zl za każdy z transferów. Lekarzem, który robił mi et jest dr Śliwiński. Teraz na zarodki czekałam 4 dni. Są zgodne z naszymi grupami krwi i fenotypem w 68%, z córką 62% i słowo daje jest do mnie nieco podobna ale to jest zawsze możliwe bo miesza się w ciąży DNA matki i dziecka ponoć na poziomie 4%. Tak mi kiedyś to tłumaczył mój gin z Gamety w Rzgowie.
Z ciekawości, jaki jest koszt az w Invicta?Virginia lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
One - dzieki za podzielenie sie detalami z Twojej drogi. Najwazniejsze jest dobre zakonczenie (sama rozumiem, ze granica tego co jest dobrym zakonczeniem przesuwa sie wraz z latami leczenia i dla kazdego jest inna).
Tak jak pisalam u mnie AZ wydaje sie bezpieczniejsza opcja. Na poczatku drogi leczenia lekarze mysleli, ze problem jest tylko po stronie meza i sie tak troche boje, ze przy KD to wyjdzie (a koszty ogromne).
Na zdrowy rozum tez wiem, ze nie powinnam robic transferu 2 zarodkow, bo ewentualne blizniaki albo trojaczki sa bardzo duzym obciazeniem dla organizmu. Jendoczesnie jednak po tak dlugim okresie staran, chcialabym juz miec dwojke dzieci i nie wracac do tematu za kilka lat...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 16:10
One lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
nick nieaktualnyCześć dziewczyny jestem po wizycie miałam startować z moim jedynym zarodeczkiem z 8 zaplodnoonych reszta źle się dzieliła albo zdegenerowala dziś lekarz potwierdził niestety moje komórki są słabe od strony męża nasienie super , Jestem przygotowana że ten ostatni transfer na moich komórkach nie wypali tak ostatni bo przeszłam 3 procedury i za każdym razem zarodki pięknie się zapladnialy A później bach ... startuje jeszcze z wlewami z immunoglobin ale lekarz powtarzał że jeśli zarodek będzie słaby to immunoglobiny nie pomogą zarodek to 3bb A zalecenia do wlewów to rozjechane cytokiny i Alko Mlr 0. Jeśli się nie uda startuje do KD naprawdę tak długo się czeka na dawczyni ? Chce Kd ponieważ nie chce pozbawiać mojego męża całkowicie szansy na swoje dziecko bo po jego stronie jest wszystko ok... lekarz nie zna przyczyny dlaczego komórki są tak słabe może endometrioza mam 1 stopnia zrobiła spustoszenie myślę żeby zrobić jeszcze insulinę ale lekarz powtarza że przy szczupłej budowie to nie wchodzi wgre no nie wiem... jakoś mnie mnie korci żeby to zrobić jeszcze
-
One wrote:Dzięki moja historia pokazuje, że warto i trzeba walczyć do końca. Naprawdę mimo wszystko
W Gamecie koszt AZ to cena et (1800) i koszt badań dawców jakie ponieśli. W przypadku 2 zarodków, z których z jednego mam córkę a drugi to ciąża zakończona w 10tyg, wynosił on 210z. Czyli zapłaciłam 2010zl za każdy z transferów. Lekarzem, który robił mi et jest dr Śliwiński. Teraz na zarodki czekałam 4 dni. Są zgodne z naszymi grupami krwi i fenotypem w 68%, z córką 62% i słowo daje jest do mnie nieco podobna ale to jest zawsze możliwe bo miesza się w ciąży DNA matki i dziecka ponoć na poziomie 4%. Tak mi kiedyś to tłumaczył mój gin z Gamety w Rzgowie.
Z ciekawości, jaki jest koszt az w Invicta?
Chyba jednak głęboko zastanowię się nad Gametą...
Czy dawcy zarodków to osoby, które leczą się z powodu niepłodności?
Powiedz mi jeszcze czy do KD też podchodziłaś w Gamecie?
Kiedy teraz podchodzisz do transferu?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 17:54
-
Sywi wrote:No to jestem zszokowana że tylko tyle kosztuje AZ w Gamecie.... Ja za pakiet w którym miałam 2 zarodki od 2 roznych par, tranafer, badania infekcyjne i AH zapłaciłam 6900zł...
Dawcy zarodków to pary, które podchodziły wcześniej do procedury na własnych gametach. Oddają zarodki nadliczbowe.
Tak. Do Kd podchodziłam także w Gamecie ale u siebie w Łodzi, Rzgów konkretnie. Miałam tam wszystkie procedury z Kd i jeden transfer w ramach az. Ale on po prostu miał się nie udać. Wtedy mój lekarz odesłał mnie do Gdyni, chwaląc ich skuteczność. Dobrzy są, polecam18’córka❤️ -
One, Twoje odpowiedzi są bardzo podbudowujące 💜
Figunia, masz całkowita racje, zrób koniecznie krzywa cukrowa i glukozową. Ponieważ problemy z cukrem to nie tylko słabe komórki ale tez problemy z implantacja. Mam nadzieje, ze problemów z tarczyca nie masz?
Trzymam 🤞🏻💜One lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Cherry78 wrote:One, piękne jest to, co napisałaś. I zgadzam się z Tobą w wielu aspektach, o ile nie we wszystkich.
Powiedz mi proszę, czy KD tez próbowaliście w Gamecie? I czym kierowaliscie się przy wyborze kliniki? Czy zarodki/komórki są od par leczących się tam czy od dawców?
Ja też lubię koty
Kd w Gamecie w Rzgowie. Jeśli chodzi o wybór kliniki, to ja zostałam zdiagnozowana w Salve. Diagnoza o POF i skierowanie na Ivf z Kd było dla mnie szokiem i postanowiłam to zweryfikować w Novum u dr Lewandowskiego i Zawadę. Obaj potwierdzili diagnozę i przytaknęli Kd. Poprosiłam o procedurę u nich, w Novum. Wówczas usłyszałam, że dlaczego mając w swoim mieście tak dobrą klinikę i najlepszy bank komórek jajowych w Polsce chcę robić Ivf u nich. Byłam pewna, ze mówią o Salve, w którym nie chciałam się leczyć ale oni mówili o Gamecie. Wtedy, w 2013r Gameta miała naprawdę najlepszy bank komórek jajowych w Pl. Wszystkim z mojego forum się tam udało, prawie, jak już pisałam beze mnie i dziś mojej bliskiej koleżanki. Z tych procedur jest już po dwoje dzieci, jedna dziewczyna czeka na trzecie u nich robiłam Kd, potem jeden et w ramach az. Gameta w Rzgowie, mimo, ze wyszłam od nich bez sukcesu jako klinika nie zawiodła mnie nigdy. Naprawdę nigdy. Raz na swój koszt powtórzyli nam procedurę. Zupełnie nie rozumiałam dlaczego ale uznali, ze tak należy zrobić, gdy zarodki rozwijały się za szybko i nie nadawały się do mrożenia.
Po nieudanym et z az mój lekarz zaproponował Gametę w Gdyni. Powiedział, ze to mała skupiona klinika, ze mają duże sukcesy. I tak za moim sukcesem stoi jedna marka
Zarodki od par leczących się. Ale takie, które mają potencjał rozwojowy, po ocenie organoleptycznej embriologów.18’córka❤️ -
Szukam i szukam ale nie widzę jakie są ceny w Gamecie za KD? Czy to są świeże czy mrożone?Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Sywi wrote:No to jestem zszokowana że tylko tyle kosztuje AZ w Gamecie.... Ja za pakiet w którym miałam 2 zarodki od 2 roznych par, tranafer(jednego zarodka), badania infekcyjne i AH zapłaciłam 6900zł...
Kiedy teraz podchodzisz do transferu?
Ja Ciebie tez pozdrawiam serdecznie18’córka❤️