X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Cześć dziewczyny jestem po wizycie miałam startować z moim jedynym zarodeczkiem z 8 zaplodnoonych reszta źle się dzieliła albo zdegenerowala dziś lekarz potwierdził niestety moje komórki są słabe od strony męża nasienie super , Jestem przygotowana że ten ostatni transfer na moich komórkach nie wypali tak ostatni bo przeszłam 3 procedury i za każdym razem zarodki pięknie się zapladnialy A później bach ... startuje jeszcze z wlewami z immunoglobin ale lekarz powtarzał że jeśli zarodek będzie słaby to immunoglobiny nie pomogą zarodek to 3bb A zalecenia do wlewów to rozjechane cytokiny i Alko Mlr 0. Jeśli się nie uda startuje do KD naprawdę tak długo się czeka na dawczyni ? Chce Kd ponieważ nie chce pozbawiać mojego męża całkowicie szansy na swoje dziecko bo po jego stronie jest wszystko ok... lekarz nie zna przyczyny dlaczego komórki są tak słabe może endometrioza mam 1 stopnia zrobiła spustoszenie myślę żeby zrobić jeszcze insulinę ale lekarz powtarza że przy szczupłej budowie to nie wchodzi wgre no nie wiem... jakoś mnie mnie korci żeby to zrobić jeszcze

Figunia postura nie mam nic do rzeczy przy problemach z gospodarką węglowodanowa ja jestem chuda jak patyk a glukoza godzinę po obciążeniu skacze mi ponad dwieście insuline też wysoką mam więc nie zastanawiaj się tylko rób krzywą 🙂

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:29

• Sywi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Invicta zawsze miala ceny z kosmosu. Mam wrażenie, ze są kliniki i jest Invicta ;) ale swoją drogą korzystają ile mogą i nikt im tego nie zabroni. Wartością po drugiej stronie wysokiej kwoty jest zapewne dostępność zarodków od ręki.
    Dawcy zarodków to pary, które podchodziły wcześniej do procedury na własnych gametach. Oddają zarodki nadliczbowe.
    Tak. Do Kd podchodziłam także w Gamecie ale u siebie w Łodzi, Rzgów konkretnie. Miałam tam wszystkie procedury z Kd i jeden transfer w ramach az. Ale on po prostu miał się nie udać. Wtedy mój lekarz odesłał mnie do Gdyni, chwaląc ich skuteczność. Dobrzy są, polecam :)
    Niestety na dawczynię czekaliśmy około 4 miesięcy, przy drugim podejściu zdecydowaliśmy się na komórki mrożone- były od ręki, ale niestety nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Wpisaliśmy się na listę chętnych do adopcji zarodków i powiedziano Nam że czas oczekiwania to od 6 do 12 miesięcy. Poprosiliśmy o epikryzę naszego leczenia, bo chcieliśmy zasięgnąć opinii innego lekarza i wtedy od razu na drugi dzień dostaliśmy propozycję doboru zarodków.... Ciekawe😉
    A powiedz jak cenowo wyglądało podejście z KD? Tak mniej więcej?
    Pisałaś wcześniej że teraz czekałaś tylko 4 dni na zarodki- kiedy podchodzisz do transferu?

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Szukam i szukam ale nie widzę jakie są ceny w Gamecie za KD? Czy to są świeże czy mrożone?

W Gamecie Gdyni robią tylko z mrożonych komórki sprowadzają z Hiszpanii

Cherry78 lubi tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    One w invicta wcale nie ma zarodków od ręki mi koordynatorka powiedziała że czas oczekiwania to około roku
    To tym bardziej to nienajlepszy koń ;)

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwi, napisałam stronę wcześniej odnoście Twojego pytania o et :)

Cherry, Gameta już nie ma banku komórek. Wszystkie 4 w Polsce oddziały l Przeprowadzają Ivf z mrożonymi komórkami od dawczyń z Hiszpanii. Koszt blisko 18 tys. Ja, podchodząc do procedur gdy program miał najlepszą passę płaciłam po 14,250zł.

Cherry78 lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Sylwi, napisałam stronę wcześniej odnoście Twojego pytania o et :)

Cherry, Gameta już nie ma banku komórek. Wszystkie 4 w Polsce oddziały l Przeprowadzają Ivf z mrożonymi komórkami od dawczyń z Hiszpanii. Koszt blisko 18 tys. Ja, podchodząc do procedur gdy program miał najlepszą passę płaciłam po 14,250zł.
    Faktycznie, nie zauważyłam😊 No to będę trzymać kciuki za powodzenie, ja póki co jutro podchodzę do transferu z ostatnim zarodkiem, i jeżeli się nie uda, to pomyśle o Gamecie. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi😊😘
    Szkoda że Gameta nie robi już ivf na świeżych komórkach😔

One lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

• Sophie32 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 11:56

One, Cherry78, Ewuszek, Maggi lubią tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    Cześć dziewczyny jestem po wizycie miałam startować z moim jedynym zarodeczkiem z 8 zaplodnoonych reszta źle się dzieliła albo zdegenerowala dziś lekarz potwierdził niestety moje komórki są słabe od strony męża nasienie super , Jestem przygotowana że ten ostatni transfer na moich komórkach nie wypali tak ostatni bo przeszłam 3 procedury i za każdym razem zarodki pięknie się zapladnialy A później bach ... startuje jeszcze z wlewami z immunoglobin ale lekarz powtarzał że jeśli zarodek będzie słaby to immunoglobiny nie pomogą zarodek to 3bb A zalecenia do wlewów to rozjechane cytokiny i Alko Mlr 0. Jeśli się nie uda startuje do KD naprawdę tak długo się czeka na dawczyni ? Chce Kd ponieważ nie chce pozbawiać mojego męża całkowicie szansy na swoje dziecko bo po jego stronie jest wszystko ok... lekarz nie zna przyczyny dlaczego komórki są tak słabe może endometrioza mam 1 stopnia zrobiła spustoszenie myślę żeby zrobić jeszcze insulinę ale lekarz powtarza że przy szczupłej budowie to nie wchodzi wgre no nie wiem... jakoś mnie mnie korci żeby to zrobić jeszcze

Figunia - jak mozesz i nie jest to jakis kosmiczny koszt to moze warto zrobic te dodatkowe testy? Jak nic nie wyjdzie to moze tez bedzie Ci latwiej odpuscic kolejne proby. Jak cos bedzie nie tak to bedziesz wiedziec na czym sie skupic, zeby walczyc.
    Mnie ciezko bylo odpuscic kolejna (IV probe). Z lekarzem podeszlismy do tego liczbowo - podliczyl mi ile mialam pecherzykow i dojrzalych komorek w trzech probach i dopiero wtedy do mnie dotarlo, ze kolejne proby nie maja sensu. ALE jakby kolejna proba byla za darmo to pewnie bym zrobila jeszcze raz :) w koncu nadzieja umiera ostatnia...

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Figunia postura nie mam nic do rzeczy przy problemach z gospodarką węglowodanowa ja jestem chuda jak patyk a glukoza godzinę po obciążeniu skacze mi ponad dwieście insuline też wysoką mam więc nie zastanawiaj się tylko rób krzywą 🙂
    I co bierzesz metformine?

• One Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie32 wrote:
    W Gamecie zmieniły się zasady KD. Teraz nie mają własnego banku, a komórki są ściągane z banku w Hiszpanii. Tylko mrożone. Do tego cena z kosmosu, w przeliczeniu na PLN wychodziło ponad 20tys. Brak jakichkolwiek gwarancji, jeśli komórki się nie rozmrażą prawidłowo to tracisz pieniądze i zostajesz z niczym.
    Podchodziłam w Bocianie w Białymstoku, z pierwszego transferu KD mam córkę, teraz będzie druga :) Na komórki czekałam ok. 2-3 miesięcy, w listopadzie mieliśmy wizytę startową, a 3 stycznia dawczyni miała punkcję. Dostaliśmy 6 świeżych komórek z czego udało się uzyskać 4 blastki świetnej klasy. Dwie jeszcze czekają, ale raczej oddamy je do adopcji, dwójka dzieci w zupełności zaspokoi nasze potrzeby rodzicielskie.
    Płaciliśmy ok. 14tys., ale to było w 2017r i być może cennik się zmienił.. Do tego dochodzą koszty wizyt, transferu, ewentualnych procedur dodatkowych, mrożenie zarodków. Nam się udało, pomimo średniej jakości nasienia męża.

Podziwiam Cię One za samozaparcie i siłę, jesteś bardzo dzielna, tyle transferów! To piękne, że w końcu się udało![/QUOTE

Dziękuję Ci❤️
    Dobrze, że napisałaś o procedurze z Kd w Bocianie. Może któraś dziewczyna się zainspiruje i Twoją piękną historią z happy endem :)

Maggi lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    No to jestem zszokowana że tylko tyle kosztuje AZ w Gamecie.... Ja za pakiet w którym miałam 2 zarodki od 2 roznych par, tranafer(jednego zarodka), badania infekcyjne i AH zapłaciłam 6900zł...
    Chyba jednak głęboko zastanowię się nad Gametą...
    Czy dawcy zarodków to osoby, które leczą się z powodu niepłodności?

Wiem, ze w Polsce moze byc troche inaczej, ale w mojej klinice chyba najwiecej zarodkow jest od par gdzie albo komorka albo sperma byla od dawcy. I sa one tez dane przez pary, ktorym juz sie udalo miec dzieci na komorkach z tych stymulacji. U mnie lekarz tez mowil, ze skutecznosc ciaz przy AZ to ponad 50%. Ale tez w mojej klinice daja tylko zarodki A i B (te ktore sie zaczynaja od 5 i 4).

A w Polsce chyba tez mozesz odmowic przyjecia zarodka jak dostaniesz juz wszystkie informacje na jego temat? (bo my juz wiemy jakie sa dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 20:07

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    Faktycznie, nie zauważyłam😊 No to będę trzymać kciuki za powodzenie, ja póki co jutro podchodzę do transferu z ostatnim zarodkiem, i jeżeli się nie uda, to pomyśle o Gamecie. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi😊😘
    Szkoda że Gameta nie robi już ivf na świeżych komórkach😔
    Sylwi!! My tu pitu pitu a Ty masz jutro najważniejszy et w życiu!!Moje kciuki na pokładzie. Niech Ci się uda, niech będzie z tego et spokojna ciąża, zdrowe dziecko! Powodzenia!!🍀❤️

Virginia, Sywi, Maggi lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia na kolejne podejście będę już mądrzejsza, a to dzięki Wam tutaj dziewczyny, jesteście skarbnicą wiedzy, dziękuję😊
    One dziękuję bardzo, jakoś mam takie spokojne nastawienie, nie odczuwam ekscytacji jak za każdym poprzednim razem... Oby to mi pomogło😊

Maggi lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie - dziękuje za podzielenie się swoimi doświadczeniami. Właśnie czytałam na innym wątku o Bocianie, chociaż ja miałabym bliżej do oddziału w Warszawie. A powiedz mi, do jakich informacji o dawczyni mieliście dostęp? Interesuje mnie np. jej wiek, wykształcenie, czy ma już swoje dzieci?
    Super, ze Wam się tak ładnie poszczęściło 💜, to daje nadzieję, nadzieję, której nam już czasami brakuje..

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Figunia - jak mozesz i nie jest to jakis kosmiczny koszt to moze warto zrobic te dodatkowe testy? Jak nic nie wyjdzie to moze tez bedzie Ci latwiej odpuscic kolejne proby. Jak cos bedzie nie tak to bedziesz wiedziec na czym sie skupic, zeby walczyc.
    Mnie ciezko bylo odpuscic kolejna (IV probe). Z lekarzem podeszlismy do tego liczbowo - podliczyl mi ile mialam pecherzykow i dojrzalych komorek w trzech probach i dopiero wtedy do mnie dotarlo, ze kolejne proby nie maja sensu. ALE jakby kolejna proba byla za darmo to pewnie bym zrobila jeszcze raz :) w koncu nadzieja umiera ostatnia...
    Umnie dojrzałych na 12 było 9 ale co z tego jak były nie prawidłowe i dokładnie to samo w każdej procedurze zarodki z fragmentacja degeneruja ta procedura była fatalna największą fragmentacja zarodków poprostu padały , miałam nadzieję w tej 3 procedurze i taka klapa dlatego już pogodzilam się z faktem że trzeba szukać innych komórek moja klinika ma też swój dział na Ukrainie więc będziemy kombinować... wiem że powinnam poukładać nadzieję w tym jednym zarodku ale to będzie mój 5 transfer i beta nigdy nie drgnęła

• Sophie32 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cherry78, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    I co bierzesz metformine?

Tak Siofor 850 3x1 ale niezbędna jest też dieta bo sama meta nic nie zdziała 🙂

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie32 wrote:
    Cherry, o dawczyni wiedzieliśmy tylko tyle, że jest w moim wieku. Nic więcej nam nie powiedziano, dawstwo jest w pełni anonimowe. Ale musiała być ładna, bo córeczkę mamy jak z obrazka ❤️ Ja polecam Klinikę Bocian z całego serca, myślę, że warszawski oddział też stanie na wysokości zadania :)

Sophie, gratuluje córci jak z obrazka. Może akurat te cechy przejęła po Tobie? Podobno dziecko przejmuje cześć genów poprzez łożysko 😉💕
    Jeszcze planuje odebrać moje śnieżynki ale ja już nie wierze w powodzenie procedury ze względu na wiek moich komorę. KD będzie naszym kolejnym krokiem na drodze do rodzicielstwa. Chciałabym mieć tyle szczęścia, co Ty kochana, naprawdę, pewnie jeszcze tez jesteś młoda, skoro dawczyni w Twoim wieku.
    Spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. 💜

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Sophie32 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Figunia, Maggi, Cherry78 lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ