AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Prywatnie w klinice tam gdzie robiliśmy iui. A gdybyś w tej klinice co dzwoniłas powiedziała, że masz zalecenia ale od innego lekarza, że masz zrobić drożność? Nie próbowałas tak? Albo umów się tam na wizytę wstępną jeszcze teraz i zdążysz zrobić drożność też
-
Napisałam e-mail do jednego z lekarzy z tej kliniki właśnie pod tym kątem że jest to zalecenie od innego lekarza A wręcz wskazanie aby to zrobić. Zobaczę co mi odpisze,może się zgodzi .
Ja należę pod Invimed Wrocław i moja lekarka mi powiedziała że to ma być jakaś inna meteoda zrobione to hsg, nie ta klasyczna bo tez na początku myślałam że zrobię to badanie właśnie w Invi, ale mówiła że nie zaleca aby u nich to było robione 😐 dziwne.
Polecala jakaś doktor z jakiejś innej kliniki, że właśnie ona robi to badanie drożności ta metodą która ja muszę zrobić. Zgadnijcie jaka cenę u niej.... 1200 zł za hsg !!! Masakra. A pierwszy termin? Dopiero na październik....2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:Napisałam e-mail do jednego z lekarzy z tej kliniki właśnie pod tym kątem że jest to zalecenie od innego lekarza A wręcz wskazanie aby to zrobić. Zobaczę co mi odpisze,może się zgodzi .
Ja należę pod Invimed Wrocław i moja lekarka mi powiedziała że to ma być jakaś inna meteoda zrobione to hsg, nie ta klasyczna bo tez na początku myślałam że zrobię to badanie właśnie w Invi, ale mówiła że nie zaleca aby u nich to było robione 😐 dziwne.
Polecala jakaś doktor z jakiejś innej kliniki, że właśnie ona robi to badanie drożności ta metodą która ja muszę zrobić. Zgadnijcie jaka cenę u niej.... 1200 zł za hsg !!! Masakra. A pierwszy termin? Dopiero na październik.... -
Kejtusia wrote:Napisałam e-mail do jednego z lekarzy z tej kliniki właśnie pod tym kątem że jest to zalecenie od innego lekarza A wręcz wskazanie aby to zrobić. Zobaczę co mi odpisze,może się zgodzi .
Polecala jakaś doktor z jakiejś innej kliniki, że właśnie ona robi to badanie drożności ta metodą która ja muszę zrobić. Zgadnijcie jaka cenę u niej.... 1200 zł za hsg !!! Masakra. A pierwszy termin? Dopiero na październik....
Może to jej jakaś koleżanka i dlatego tak poleca.. Ja tak jak koniczynka miałam sono hsg i chyba 800 zł płaciłam. Może faktycznie idź na wizytę wstępną w tej klinice, zrób tam sono i lecz się już tam, bo ta Twoja lekarka chyba chce nakręcić biznes komuś znajomemu. -
KORRALIKK wrote:Ja miałam sono hsg za 700zł w Invimed w Poznaniu. Byłam po pierwszej wizycie u lekarza w klinice, żeby ruszyć temat in vitro, ale zlecił najpierw sono hsg i namówił nas na inseminację. Wymazy chyba ważne 30 dni. Najważniejsze zdążyć przed 12 dc, później już nie robią, bo jest to zabieg ryzykowny przy ewentualnej ciąży. Pamiętam, jak się kłóciłam, bo w moim przypadku zajście w naturalną ciążę jest niemożliwe i pasowało mi 14dc, ale nie zgodzili się. Trzymają się ściśle procedur.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 21:33
-
Polecala jakaś doktor z jakiejś innej kliniki, że właśnie ona robi to badanie drożności ta metodą która ja muszę zrobić. Zgadnijcie jaka cenę u niej.... 1200 zł za hsg !!! Masakra. A pierwszy termin? Dopiero na październik....Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
Na razie tylko jesteśmy po jednej wizycie, ale wybraliśmy dr. Kozioł
Ona w sumie nie mówiła że mam to badanie koniecznie zrobić u tej innej babeczki, mówiła tylko że jest taka możliwość, w razie czego poprosiłam o namiary, ale jak usłyszałam cenę to powiedzialam sobie od razu że nie.
Ile czekalyscie na wyniki wymazów z pochwy ? (Chlamydia, mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny, badanie czystości)
Powiedziala mi Pani że ok. 2 tyg. Się czeka, ale pomyślałam że zawsze muszą podać maksymalny czas oczekiwania na wyniki, A że w rzeczywistości będzie to szybciej.
I NAJWAŻNIEJSZE moje pytanie. Ile ważne są te wymazy z pochwy ? Bo słyszałam wersję ze 6msc i 2 msc. Już sama nie wiem nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 12:31
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 09:20
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
KORRALIKK wrote:Na każdą przyjdzie ten czas. Trzymam za Was mocno kciuki dziewczyny. Powiem Wam, że te wątpliwości co do dawstwa, które towarzyszyły mi na początku, jak to wpłynie na męża, bałam się o jego psychikę, bałam się o genetykę itp. To teraz nie ma to żadnego znaczenia. Mój mąż cieszy się tak bardzo, że nie mam wątpliwości, że to jest jego dzidzia
Kejtusia lubi tę wiadomość
starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Dzięki dziewczyny
niby wiemy że AID to dla nas jedyna szansa na bycie rodzicami A jednak w moim mężu jest jakaś mała blokada
chciałabym aby potrafił się cieszyć kiedyś z tej ewentualnej ciąży tak jak ja bym się z niej cieszyła... wiem że to jest cholernie ciężkie dla niego 😪
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Dziewczyny czy po inseminacji, jak kochałyście się z mężami to bolało Was coś? Kurcze wczoraj z mężem się kochałam i już po tak strasznie zaczęło mnie boleć podbrzusze, że się ruszyć nie mogłam, i cała noc spałam w jednej pozycji a nad ranem jeszcze trochę bolało.. I boję się, czy nie zaszkodziliśmy..
-
Kejtusia wrote:I NAJWAŻNIEJSZE moje pytanie. Ile ważne są te wymazy z pochwy ? Bo słyszałam wersję ze 6msc i 2 msc. Już sama nie wiem nic...
Mogłaś słyszeć różne wersje ponieważ okres ważność tych badań ustala klinika. Już kiedyś dziewczyny porównywały, że co klinika to nieco inaczej.
Chlamydia przeważnie jest dłużej ważna, a biocenozę trzeba częściej powtarzać. O konkrety jednak musisz pytać w swojej klinice. Powodzenia;) -
A mi dzisiaj jakoś już smutno przed zbliżającym się w poniedziałek testowaniem
nie mogę trochę tego pojac, ze tyle miałam już badan i wszystko ok. Lekko podwyzszone przeciwciała w tarczycy na co mam lek i tyle, tarczyca uregulowana i to nas tak blokuje? Eh
trochę nie mam siły na in vitro po tych miesiącach inseminacji jeśli teraz nie wyjdzie 🙄