X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Dziewczyny czy po inseminacji, jak kochałyście się z mężami to bolało Was coś? Kurcze wczoraj z mężem się kochałam i już po tak strasznie zaczęło mnie boleć podbrzusze, że się ruszyć nie mogłam, i cała noc spałam w jednej pozycji a nad ranem jeszcze trochę bolało.. I boję się, czy nie zaszkodziliśmy..
    Nie miałam tak po seksie:p ale my tez kilka dni po unikamy ostatnio wiec nie wiem.
    Po tej IUI tak mnie bolało, ze przez ok 4 dni w życiu nie dałabym w siebie wejść 🤷‍♀️ Ból+krwawienie

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my spróbowaliśmy delikatnie, i nie wiem skąd taki ból po.. Tera już jest okej, mam nadzieję, że to nie zaszkodziło, ale chyba już się nie dam dotknąć 😂

Koniczynka trzymam kciuki za test. Ja sobie ustaliłam, że we wtorek zrobię sikanca rano, będzie 12 dni po zastrzyku więc powinno być wiarygodnie. A we środę zrobię betę, tak jak kazali. Tez się doczekać nie mogę już.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    No a my spróbowaliśmy delikatnie, i nie wiem skąd taki ból po.. Tera już jest okej, mam nadzieję, że to nie zaszkodziło, ale chyba już się nie dam dotknąć 😂

Koniczynka trzymam kciuki za test. Ja sobie ustaliłam, że we wtorek zrobię sikanca rano, będzie 12 dni po zastrzyku więc powinno być wiarygodnie. A we środę zrobię betę, tak jak kazali. Tez się doczekać nie mogę już.
    Hm ja to bardziej chyba nie chce testować :/ u mnie to jednak zakończenie etapu pewnego i podjęcie jakichś decyzji
    Dziś mam dzień gdzie chciałabym być sama dzieckiem i nie mieć takich stresów poważnych ;pppp

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hm ja to bardziej chyba nie chce testować :/ u mnie to jednak zakończenie etapu pewnego i podjęcie jakichś decyzji
    Dziś mam dzień gdzie chciałabym być sama dzieckiem i nie mieć takich stresów poważnych ;pppp

Ja to w jeden dzień chce testować a w drugi mam wrażenie, że i tak nic z tego i nie chce.. Masakra. Nawet żadnych objawów nie mam, pomimo że biorę 3x na dzień duphaston 😂 te chociaż fałszywe objawy to już by było coś haha. Ale no u mnie jeszcze nawet tygodnia nie ma po IUI, a tym bardziej nie wiem kiedy była owulka, między piątkiem a poniedziałkiem na pewno, ale kiedy dokładnie nie wiem..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Ja to w jeden dzień chce testować a w drugi mam wrażenie, że i tak nic z tego i nie chce.. Masakra. Nawet żadnych objawów nie mam, pomimo że biorę 3x na dzień duphaston 😂 te chociaż fałszywe objawy to już by było coś haha. Ale no u mnie jeszcze nawet tygodnia nie ma po IUI, a tym bardziej nie wiem kiedy była owulka, między piątkiem a poniedziałkiem na pewno, ale kiedy dokładnie nie wiem..
    Hmm ja w sumie mam teraz tylko tak jakby jeden dziwny objaw pierwszy raz. Ale znając życie to od progesteronu, bo już takie dziwne rzeczy mi się od niego działy.
    Już tak 3 dzień piecze mnie skóra na piersiach, to takie dziwne- po prostu mnie piecze 🤷‍♀️🤷‍♀️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Pekly xD oba
    Mam brać 2 razy dziennie duphaston.
    Czekać na ewentualny okres 😊
    Już to widzę 27 ide na betę haha
    I finalnie byłaś na becie czy czekasz ?

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam mocno mocno kciuki za wszystkie oczekujące na sikańce i bety ✊✊🙏 powodzenia girls 😉🍀

Koniczynka28, xMagda, justynka lubią tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • justynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    I finalnie byłaś na becie czy czekasz ?

Nie bylam

Zrobię jutro rano sikańca i pojde w poniedziałek jak Ty xD
    Moze jak myślami dwie sie zbierzemy to sie tam coś wykluje ^^

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • justynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam
    Nawet nie było poświaty drugiej kreski ;(
    nie wiem czy jest sens nawet robić w poniedziałek Bete.

Kurde ;/
    Może nie liczyłam że za pierwszym razem się uda ale pokładałam w to duże jednak nadzieje.

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Może dla Was łatwiejsza do przyjęcia byłaby adopcja zarodka bylibyście obydwoje w takiej samej sytuacji.
    Oooo ale po co. Jeśli kobieta ma dobre komórki jajowe to po co to robić?!!! W miłości raczej o to nie chodzi, żeby się rozliczać 1-1. Mój facet wie, ze dla niego to jest opcja być ojcem i nie może się doczekać i będzie kochał najbardziej na świecie. Jak kocha kobiete to tez będzie kochał dziecko, które będzie przez nią urodzone i genetycznie jej. A takie dziecko jest tak wyczekane i upragnione. Jest po prostu tych rodziców, bo oni sobie je „wymarzyli”❤️❤️❤️
    Serio dziewczyny, może kiedyś będę trochę myślała czasem inaczej ale jesteśmy z partnerem na takim etapie, ze dla nas to jest teraz żaden temat, ze to jest dawca- czasem z tego żartujemy po prostu. A po prostu marzymy by być rodzicami i dać szczęście dziecku. Każdy potrzebuje innego czasu, by się z czymś oswoić, może ten facet chwile więcej. Ostatecznie to nie ma żadnego znaczenia!! Ważne, żeby dziecko było zdrowe 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 08:31

szalona1106, Kejtusia lubią tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    To kwestia indywidualna dla mnie i mojego męża AZ jest dużo łatwiejsze do zaakceptowania warto wiedzieć że jest jeszcze taka możliwość.

I oczywiście w miłości nie chodzi o to żeby się rozliczać ale żeby iść w jednym kierunku i jeżeli mężczyzna jest w stanie zdecydować się na dawce to kobieta (choćby w teorii w swojej głowie) tez powinna zadać sobie pytanie czy potrafiłaby zdecydować się na KD.
    Powiem tak- jakbym musiała, to bym się zdecydowała. Ale jeśli mam dobre komórki to nie. Bo po co? Plus wtedy trzeba już in vitro. A tak to można próbować inseminacji- a to i dla dobra kobiety próba mniej inwazyjnej metody. Serio nie przemawia do mnie ten pomysł. Ale to tal jak z religia czy poglądami. Szanuje, ze ktoś ma inne poglądy, i mogę zrozumieć ze ktoś ma zupełnie inne spojrzenie na sprawę. Jednak mi/ nam by w życiu do głowy taki pomysł nawet nie przyszedł, żeby wybrać takie rozwiązanie.

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 09:22

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    No i zrobiłam
    Nawet nie było poświaty drugiej kreski ;(
    nie wiem czy jest sens nawet robić w poniedziałek Bete.

Kurde ;/
    Może nie liczyłam że za pierwszym razem się uda ale pokładałam w to duże jednak nadzieje.
    Hm wiesz nie chce tworzyć złudnych nadziei, ale w sumie trochę wczesnie chyba na sikanca. Owulke pewnie miałaś 10 dni temu 18.08 najwcześniej nie?
    Spróbuj zrobić jeszcze sikanca w niedziele i potem zdecydujesz czy iść na betę
    nie załamuj się jeszcze, nawet jak teraz nie wyjdzie to jest kolejny cykl i szansa, najwyższa skuteczność staystycznie jest to 4. Razy, dużej liczbie kobiet udaje się tez za 2. Czy 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 09:29

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska - to była twoja pierwsza inseminacja?

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Sisska - to była twoja pierwsza inseminacja?

Tak, pierwsza. Na naturalnym cyklu, jeśli się nie uda to będę miała stymulacje

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Tak, pierwsza. Na naturalnym cyklu, jeśli się nie uda to będę miała stymulacje
    Mi moja lekarka od razu zapowiedziała że jak zlecone badania będą wszystkie ok to wybieramy dawce, rozpisze mi symulację i podchodzimy do aid. Dlatego się zastanawiałam właśnie trochę dlaczego od razu na stymulowanym (?) 🤔

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Mi moja lekarka od razu zapowiedziała że jak zlecone badania będą wszystkie ok to wybieramy dawce, rozpisze mi symulację i podchodzimy do aid. Dlatego się zastanawiałam właśnie trochę dlaczego od razu na stymulowanym (?) 🤔
    Czasem to zależy od podejścia lekarza a czasem od wyników Kobiety.
    Mnie mój aż na 2 w cyklu naturalnym namówił.
    Stymulacja tez roznie działa. Na mnie gonadotropiny np nie podziałały lepiej. Okazało się, ze mam ładniejsze owulacje naturalne (po usg i wynikach estradiolu 🤷‍♀️). Na dobra stymulację dla danej osoby tez trzeba trafic. Jeżeli u Kobiety jest wszystko ok, ma poprawne owulacje to raz mysle, ze warto na cyklu naturalnym spróbować
    A widzę, ze u Cb problem z prolaktyna, Tarczyca to pewnie dlatego stymulacja, dla lepszego odżywienia komórki jajowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 16:03

• forget-me-not Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim :-) Jestem 'NOWA'. Milo mi Was poznac.
    Poczytalam troche forum, w pewnym sensie juz troche Was znam :-)

Jestem po pierwszej AID IUI (21 sierpnia).
    Czekam cierpliwie jakies 13-14 dni do bety :-)
    Stymulacja pierwszy raz Clo, 2 pecherzyki na prawym, 1 na lewym (niedroznym, wiec sie nie liczy).

PS. Przepraszam za brak polskich znakow, kwestia ustawien w windowsie, naprawie wieczorem ;-)

Koniczynka28, Kejtusia, Sisska, jolcia1005 lubią tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forget-me-not wrote:
    Hej Wszystkim :-) Jestem 'NOWA'. Milo mi Was poznac.
    Poczytalam troche forum, w pewnym sensie juz troche Was znam :-)

Jestem po pierwszej AID IUI (21 sierpnia).
    Czekam cierpliwie jakies 13-14 dni do bety :-)
    Stymulacja pierwszy raz Clo, 2 pecherzyki na prawym, 1 na lewym (niedroznym, wiec sie nie liczy).

PS. Przepraszam za brak polskich znakow, kwestia ustawien w windowsie, naprawie wieczorem ;-)
    Czesc;) mam nadzieje, ze przyszły tydzień przyniesie nam pozytywne bety w takim razie 🍀🍀🍀
    Oby „male coś” w nas już rosło :):)

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam z Was wszystkie kciuki!!

dqprj44j0o4bjh25.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ