AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisska wrote:Dziewczyny czy po inseminacji, jak kochałyście się z mężami to bolało Was coś? Kurcze wczoraj z mężem się kochałam i już po tak strasznie zaczęło mnie boleć podbrzusze, że się ruszyć nie mogłam, i cała noc spałam w jednej pozycji a nad ranem jeszcze trochę bolało.. I boję się, czy nie zaszkodziliśmy..
Po tej IUI tak mnie bolało, ze przez ok 4 dni w życiu nie dałabym w siebie wejść 🤷♀️ Ból+krwawienie -
No a my spróbowaliśmy delikatnie, i nie wiem skąd taki ból po.. Tera już jest okej, mam nadzieję, że to nie zaszkodziło, ale chyba już się nie dam dotknąć 😂
Koniczynka trzymam kciuki za test. Ja sobie ustaliłam, że we wtorek zrobię sikanca rano, będzie 12 dni po zastrzyku więc powinno być wiarygodnie. A we środę zrobię betę, tak jak kazali. Tez się doczekać nie mogę już. -
Sisska wrote:No a my spróbowaliśmy delikatnie, i nie wiem skąd taki ból po.. Tera już jest okej, mam nadzieję, że to nie zaszkodziło, ale chyba już się nie dam dotknąć 😂
Koniczynka trzymam kciuki za test. Ja sobie ustaliłam, że we wtorek zrobię sikanca rano, będzie 12 dni po zastrzyku więc powinno być wiarygodnie. A we środę zrobię betę, tak jak kazali. Tez się doczekać nie mogę już.
Dziś mam dzień gdzie chciałabym być sama dzieckiem i nie mieć takich stresów poważnych ;pppp -
Koniczynka28 wrote:Hm ja to bardziej chyba nie chce testować u mnie to jednak zakończenie etapu pewnego i podjęcie jakichś decyzji
Dziś mam dzień gdzie chciałabym być sama dzieckiem i nie mieć takich stresów poważnych ;pppp
Ja to w jeden dzień chce testować a w drugi mam wrażenie, że i tak nic z tego i nie chce.. Masakra. Nawet żadnych objawów nie mam, pomimo że biorę 3x na dzień duphaston 😂 te chociaż fałszywe objawy to już by było coś haha. Ale no u mnie jeszcze nawet tygodnia nie ma po IUI, a tym bardziej nie wiem kiedy była owulka, między piątkiem a poniedziałkiem na pewno, ale kiedy dokładnie nie wiem.. -
Sisska wrote:Ja to w jeden dzień chce testować a w drugi mam wrażenie, że i tak nic z tego i nie chce.. Masakra. Nawet żadnych objawów nie mam, pomimo że biorę 3x na dzień duphaston 😂 te chociaż fałszywe objawy to już by było coś haha. Ale no u mnie jeszcze nawet tygodnia nie ma po IUI, a tym bardziej nie wiem kiedy była owulka, między piątkiem a poniedziałkiem na pewno, ale kiedy dokładnie nie wiem..
Już tak 3 dzień piecze mnie skóra na piersiach, to takie dziwne- po prostu mnie piecze 🤷♀️🤷♀️ -
A ja trzymam mocno mocno kciuki za wszystkie oczekujące na sikańce i bety ✊✊🙏 powodzenia girls 😉🍀
Koniczynka28, xMagda, justynka lubią tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Koniczynka28 wrote:I finalnie byłaś na becie czy czekasz ?
Nie bylam
Zrobię jutro rano sikańca i pojde w poniedziałek jak Ty xD
Moze jak myślami dwie sie zbierzemy to sie tam coś wykluje ^^Koniczynka28 lubi tę wiadomość
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
No i zrobiłam
Nawet nie było poświaty drugiej kreski ;(
nie wiem czy jest sens nawet robić w poniedziałek Bete.
Kurde ;/
Może nie liczyłam że za pierwszym razem się uda ale pokładałam w to duże jednak nadzieje.
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
Ewuszek wrote:Może dla Was łatwiejsza do przyjęcia byłaby adopcja zarodka bylibyście obydwoje w takiej samej sytuacji.
Serio dziewczyny, może kiedyś będę trochę myślała czasem inaczej ale jesteśmy z partnerem na takim etapie, ze dla nas to jest teraz żaden temat, ze to jest dawca- czasem z tego żartujemy po prostu. A po prostu marzymy by być rodzicami i dać szczęście dziecku. Każdy potrzebuje innego czasu, by się z czymś oswoić, może ten facet chwile więcej. Ostatecznie to nie ma żadnego znaczenia!! Ważne, żeby dziecko było zdrowe 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 08:31
szalona1106, Kejtusia lubią tę wiadomość
-
Ewuszek wrote:To kwestia indywidualna dla mnie i mojego męża AZ jest dużo łatwiejsze do zaakceptowania warto wiedzieć że jest jeszcze taka możliwość.
I oczywiście w miłości nie chodzi o to żeby się rozliczać ale żeby iść w jednym kierunku i jeżeli mężczyzna jest w stanie zdecydować się na dawce to kobieta (choćby w teorii w swojej głowie) tez powinna zadać sobie pytanie czy potrafiłaby zdecydować się na KD. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 09:22
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
justynka wrote:No i zrobiłam
Nawet nie było poświaty drugiej kreski ;(
nie wiem czy jest sens nawet robić w poniedziałek Bete.
Kurde ;/
Może nie liczyłam że za pierwszym razem się uda ale pokładałam w to duże jednak nadzieje.
Spróbuj zrobić jeszcze sikanca w niedziele i potem zdecydujesz czy iść na betę
nie załamuj się jeszcze, nawet jak teraz nie wyjdzie to jest kolejny cykl i szansa, najwyższa skuteczność staystycznie jest to 4. Razy, dużej liczbie kobiet udaje się tez za 2. Czy 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 09:29
-
Sisska - to była twoja pierwsza inseminacja?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Sisska wrote:Tak, pierwsza. Na naturalnym cyklu, jeśli się nie uda to będę miała stymulacje2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:Mi moja lekarka od razu zapowiedziała że jak zlecone badania będą wszystkie ok to wybieramy dawce, rozpisze mi symulację i podchodzimy do aid. Dlatego się zastanawiałam właśnie trochę dlaczego od razu na stymulowanym (?) 🤔
Mnie mój aż na 2 w cyklu naturalnym namówił.
Stymulacja tez roznie działa. Na mnie gonadotropiny np nie podziałały lepiej. Okazało się, ze mam ładniejsze owulacje naturalne (po usg i wynikach estradiolu 🤷♀️). Na dobra stymulację dla danej osoby tez trzeba trafic. Jeżeli u Kobiety jest wszystko ok, ma poprawne owulacje to raz mysle, ze warto na cyklu naturalnym spróbować
A widzę, ze u Cb problem z prolaktyna, Tarczyca to pewnie dlatego stymulacja, dla lepszego odżywienia komórki jajowejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 16:03
-
Hej Wszystkim Jestem 'NOWA'. Milo mi Was poznac.
Poczytalam troche forum, w pewnym sensie juz troche Was znam
Jestem po pierwszej AID IUI (21 sierpnia).
Czekam cierpliwie jakies 13-14 dni do bety
Stymulacja pierwszy raz Clo, 2 pecherzyki na prawym, 1 na lewym (niedroznym, wiec sie nie liczy).
PS. Przepraszam za brak polskich znakow, kwestia ustawien w windowsie, naprawie wieczoremKoniczynka28, Kejtusia, Sisska, jolcia1005 lubią tę wiadomość
-
forget-me-not wrote:Hej Wszystkim Jestem 'NOWA'. Milo mi Was poznac.
Poczytalam troche forum, w pewnym sensie juz troche Was znam
Jestem po pierwszej AID IUI (21 sierpnia).
Czekam cierpliwie jakies 13-14 dni do bety
Stymulacja pierwszy raz Clo, 2 pecherzyki na prawym, 1 na lewym (niedroznym, wiec sie nie liczy).
PS. Przepraszam za brak polskich znakow, kwestia ustawien w windowsie, naprawie wieczorem
Oby „male coś” w nas już rosło