AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie co juz brakuje sil na dobre mysli - ucieszylam sir wczoraj jak glupia ze zdazyli z cytologia i ze to bedzie juz zaraz 😊😊
I co... I zapomnialam ze zawsze pod gorke
Wyobrazcie sobie moja mine gdy pojechalam do kliniki specjalnie a pani do mnie ze nie mose mi wydac bo polozna zrobila blad w peselu... Moze zdaza odkrecic do srody 😭😡
Zlitowala sie tylko i powiedziala ze wynik ok -
Mallagga wrote:Wiecie co juz brakuje sil na dobre mysli - ucieszylam sir wczoraj jak glupia ze zdazyli z cytologia i ze to bedzie juz zaraz 😊😊
Wyobrazcie sobie moja mine gdy pojechalam do kliniki specjalnie a pani do mnie ze nie mose mi wydac bo polozna zrobila blad w peselu... Moze zdaza odkrecic do srody 😭😡
Zlitowala sie tylko i powiedziala ze wynik ok
Ahhh, jakiś koszmar...24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:Wiecie co juz brakuje sil na dobre mysli - ucieszylam sir wczoraj jak glupia ze zdazyli z cytologia i ze to bedzie juz zaraz 😊😊
Zlitowala sie tylko i powiedziala ze wynik ok -
Mallagga wrote:Jak tam samopoczucie malinka?
Dobrze Kochana, dzięki, że pytasz. Zaczęłam drugi trymestr i o niebo lepiej się czuję, chociaż w pierwszym i tak nie było tragedii. W poniedziałek mamy pierwsze prenatalne.jolcia1005 lubi tę wiadomość
24l
nick nieaktualny
-
Malinka2401 wrote:Dobrze Kochana, dzięki, że pytasz. Zaczęłam drugi trymestr i o niebo lepiej się czuję, chociaż w pierwszym i tak nie było tragedii. W poniedziałek mamy pierwsze prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:14
-
nick nieaktualny
-
Agness001 wrote:Malinka a jak to jest z prenatalnymi w przypadku dawstwa? Zalecają te badania? Jakie dane wtedy wpisują? Wykonujesz je w klinice? Przepraszam że tak dużo pytań.24l
nick nieaktualnyMalinka2401 wrote:Nic nie mówimy, wpisujemy naturalne poczęcie. Prenatalne są zawsze zalecane. Nie robimy tych badań klinice. 😊 dane narzeczonego jako ojca i tyle.
Trzynam kciuki za wizyte💪i za parke!!! O ktorej masz? -
Malinka2401 wrote:Nic nie mówimy, wpisujemy naturalne poczęcie. Prenatalne są zawsze zalecane. Nie robimy tych badań klinice. 😊 dane narzeczonego jako ojca i tyle.
Dużo zdrówka i dobrego samopoczucia do końca ciąży😘. -
nick nieaktualnyAgness001 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Już wcześniej mnie to zastanawiało. Tak mam, że wiele rzeczy chciałbym wiedzieć na przód. Czasem mąż mnie sprowadza na ziemię i mówi "Najpierw skup się na jednym" 😁.
Dużo zdrówka i dobrego samopoczucia do końca ciąży😘.
Maz oczywiscie ze po co juz mysle o takich rzeczach mowie mu ze nie kontroluje tego, po prostu nagle mysle o takich rzeczach 😥 -
Mallagga wrote:A o jakis przebytych chorobaxh cos sie mowi 🤔
Trzynam kciuki za wizyte💪i za parke!!! O ktorej masz?
A wizytę mamy na 18 😁.
Agness dziękuję i Wam życzę pozytywnych bet!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 17:55
24l
Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest procedura podchodzenia do kolejnego IUI. Nie bardzo wiem co mam teraz robić. Czy muszę iść na kolejną wizytę do mojej ginekolog, która mnie pokieruje? Czy też na monitoring cyklu i klinika w odpowiednim momencie wezwie mnie na inseminację. Bo jakoś dziwnym trafem nikt mi nie powiedział co dalej i czuję się absolutnie zagubiona. Do kliniki mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek rano...I AID-
II AID -
III AID -
Mallagga wrote:Ci mezowie to chyba sa od tego zeby nas trzymac w ryzach... Ja sie dzis poryczalam bo mowie ze jakby sie tak udalo to akurat mielibysmy prezent w postaci serduszka na rocznice slubu
Maz oczywiscie ze po co juz mysle o takich rzeczach mowie mu ze nie kontroluje tego, po prostu nagle mysle o takich rzeczach 😥 -
anissima wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest procedura podchodzenia do kolejnego IUI. Nie bardzo wiem co mam teraz robić. Czy muszę iść na kolejną wizytę do mojej ginekolog, która mnie pokieruje? Czy też na monitoring cyklu i klinika w odpowiednim momencie wezwie mnie na inseminację. Bo jakoś dziwnym trafem nikt mi nie powiedział co dalej i czuję się absolutnie zagubiona. Do kliniki mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek rano...
anissima lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanissima wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest procedura podchodzenia do kolejnego IUI. Nie bardzo wiem co mam teraz robić. Czy muszę iść na kolejną wizytę do mojej ginekolog, która mnie pokieruje? Czy też na monitoring cyklu i klinika w odpowiednim momencie wezwie mnie na inseminację. Bo jakoś dziwnym trafem nikt mi nie powiedział co dalej i czuję się absolutnie zagubiona. Do kliniki mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek rano...
anissima lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgness001 wrote:U mnie jest podobnie. Mam wrażenie, że on skupia się na tym co jest ważne teraz. Wspiera, kiedy najdą mnie żale. Stara się, ale jak przesadzam to go to denerwuje. Myślę, że to jest taki jego sposób radzenia sobie z tą sytuacją. Dobrze, że stawiają nas do pionu bo inaczej to można by zwariować 😉.
-
anissima wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest procedura podchodzenia do kolejnego IUI. Nie bardzo wiem co mam teraz robić. Czy muszę iść na kolejną wizytę do mojej ginekolog, która mnie pokieruje? Czy też na monitoring cyklu i klinika w odpowiednim momencie wezwie mnie na inseminację. Bo jakoś dziwnym trafem nikt mi nie powiedział co dalej i czuję się absolutnie zagubiona. Do kliniki mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek rano...
W tej klinice co się leczę to jest tak, że przy danym cyklu biorę tabletki na stymulacje i jadę na monitoring owulacji. Jeśli wszystko jest ok lekarz decyduje o IUI i dniu wykonania.starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Przykre to, że lekarze nie informują dokładnie. U mnie było podobnie, gdybym sama nie zapytała na koniec to też by mi nie powiedział
U mnie dziś 2 dc? A u Ciebie?