AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mallagga wrote:Juz po, dzis nie robilismu usg i moze dobrze bo bym liczyla zaraz i sie zastanawiala
Takze czekanie teraz
Plemniorow 60 mln 💪90 % prawidlowy ruchMallagga lubi tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
happilyeverafter wrote:Na pewno w końcu zaskoczy, musisz w to mocno wierzyć :* A powedz co do nadczynności tarczycy to jaki amsz wynik, może tu być problem? Chyba wynik powinien być w oklicach 1 u kobiet starających się żeby by efekt. U Ciebie po lekach ten poziom obniża się?
Ja mam niedoczynność już od wieku nastoletniego i cały czas biorę Euthyrox. Chyba od 10 lat biorę taką samą dawkę, a TSH mam na poziomie ok 2. Lekarze twierdzą, że tak jest ok. Norma jest od 0,27-4,2 wiec wydawało by się, że idealnie, ale też już gdzieś na forum widziałam opinie, że na zachodzenie w ciąże to najlepiej mieć ok 1. Dlatego na najbliższej wizycie mam zamiar jeszcze raz poruszyć ten temat z lekarzem. Może faktycznie warto by go jeszcze trochę obniżyć...hmmm
Póki co biorę lamette i przygotowuje się do kolejnego podejścia w tym miesiącu. Najwyżej go odwołamy.
Czekam na wieści od Ciebie w poniedziałek i zaciskam kciuki:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 13:22
-
Agness001 wrote:Jolcia też czytam inne wątki i na początku też mi oczy wychodziły, że takie problemy mogą być i tyle badań dziewczyny wykonują. Sama na początku chciałam coś na siłę znaleźć. Bez zaleceń wykonałam badanie testosteronu i marker CA-125 (podwyższony może świadczyć o endometriozie). Wyszły dobrze, jedynie testosteron w górnej granicy ale lekarz twierdzi, że jest ok. Przestałam więc na siłę kombinować.
Umówiłam się na monitoring cyklu 19 sierpnia. Jest to 12 dc. Nie wiem czy nie za późno. No ale jest to poniedziałek. Sobota i niedziela nie ma wizyt, tylko zabiegi. Ostatnio byłam w 11 dc i pęcherzyki miały 19,18,15 i 16 mm. Zobaczymy.
Malinka, z tego co pamiętam to też byłaś stymulowana Lamettą 2x1 i też miałaś więcej pęcherzyków. Ja mam od 3 do 7 dc. W którym dniu cyklu miałaś AID?
Mi w tym miesiącu też te najważniejsze dni przypadają w weekend i tez się tym martwie...ale co zrobić
Powiem Wam, że to moje pierwsze podejście zakończoną ciąża bezzarodkową teraz jest dla mnie jakimś pocieszeniem. Oczywiście wtedy to była tragedia i źle to zniosłam, ale patrząc teraz z dystansu to przynajmniej wiem ze coś ruszyło i doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia.
Nie wiem czy słusznie, ale tak się pocieszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 12:59
-
nick nieaktualnyjolcia1005 wrote:Oo..testosteron też miałam robiony i mi zaś wyszedł na dolnej granicy normy i lekarz też stwierdził że ok.
Mi w tym miesiącu też te najważniejsze dni przypadają w weekend i tez się tym martwie...ale co zrobić
Powiem Wam, że to moje pierwsze podejście zakończoną ciąża bezzarodkową teraz jest dla mnie jakimś pocieszeniem. Oczywiście wtedy to była tragedia i źle to zniosłam, ale patrząc teraz z dystansu to przynajmniej wiem ze coś ruszyło i doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia.
Nie wiem czy słusznie, ale tak się pocieszam.jolcia1005 lubi tę wiadomość
-
jolcia1005 wrote:Oo..testosteron też miałam robiony i mi zaś wyszedł na dolnej granicy normy i lekarz też stwierdził że ok.
Nie wiem czy słusznie, ale tak się pocieszam.jolcia1005 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co tam dziewczyny u Was słychać? U mnie już powoli dobiega końca stymulacja do IVF. Już mnie brzuch boli od tych zastrzyków. I punkcja albo 16 sierpnia albo po 20 sierpnia.
jolcia1005 lubi tę wiadomość
starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
nick nieaktualnyKasia2602 wrote:Co tam dziewczyny u Was słychać? U mnie już powoli dobiega końca stymulacja do IVF. Już mnie brzuch boli od tych zastrzyków. I punkcja albo 16 sierpnia albo po 20 sierpnia.
Kasia2602 lubi tę wiadomość
-
Kasia2602 wrote:Co tam dziewczyny u Was słychać? U mnie już powoli dobiega końca stymulacja do IVF. Już mnie brzuch boli od tych zastrzyków. I punkcja albo 16 sierpnia albo po 20 sierpnia.
Kasia2602 lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
happilyeverafter jak testowanie? czekamy na wieści !
-
happilyeverafter wrote:Hej Dziewczyny,
U nas niestety klops. 12 dpi beta - 0,84, 14 dpi beta - 0,3 -
Drogie, a mam pytanie, czy u Was lekarz podawał jakieś dane dot. ile mln plemników jest Wam podawane? Albo widziałyście przed iui obraz plemników pod mikroskopem na monitorze?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
nick nieaktualny
-
happilyeverafter wrote:Drogie, a mam pytanie, czy u Was lekarz podawał jakieś dane dot. ile mln plemników jest Wam podawane? Albo widziałyście przed iui obraz plemników pod mikroskopem na monitorze?
-
Ok no właśnie bo ja nic nie wiem, nie to ze się doszukuję ale powinni jakiekolwiek informacje mi choć podać. Ale chyba coś się działo bo skoro beta 0,84 ? normalnie byłaby przecież < 0,1 prawda ?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀