Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie!🙂 staram się jakoś trzymać, u psychologa byłam pomogło na chwile.Czekam teraz na @ po duphastonie modlę się żeby przyszła..W tym tygodniu będę mieć tez usg żeby sprawdzić czy torbiel się wchłonęła, trzymajcie kciuki✊🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2602 wrote:
    Ja mając jelitówkę bałam się brać jakie kolwiek leki, żeby nie zaszkodzić dziecku. Ale pracetamol w razie czego możesz wziąć. Najważniejsze, żeby temperatura spadła bo osłabiasz organizm. No ja bym przy 38 stopniach już wzięła.

Temperaturę cały czas konstruuje jest teraz między 36,8 A 37,1. Ginekolog napisał że ten antybiotyk jest ok i mam to brać. W aptece też potwierdzili że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

• Kasia2602 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Temperaturę cały czas konstruuje jest teraz między 36,8 A 37,1. Ginekolog napisał że ten antybiotyk jest ok i mam to brać. W aptece też potwierdzili że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.
    No to dobrze 🙂

starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml

17159a43c0.png
    f88ccfa275.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czy są tu jakieś dziewczyny po udanej inseminacji lub in vitro z nasieniem dawcy? 😍💖
    U nas za 3 razem się powiodło, mała jest już z nami na świecie, jest cudowna i kochana, ale w mojej głowie coraz częściej dziwne i trudne pytania...

Pozdrawiam Was ciepło 😘 💓💖

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Kasia2602 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInRed💓 wrote:
    Hej dziewczyny,
    czy są tu jakieś dziewczyny po udanej inseminacji lub in vitro z nasieniem dawcy? 😍💖
    U nas za 3 razem się powiodło, mała jest już z nami na świecie, jest cudowna i kochana, ale w mojej głowie coraz częściej dziwne i trudne pytania...

Hej. Ja akurat jestem w ciąży z in vitro nasieniem dawcy. Udało nam się za pierwszym razem. Jeszcze czekają na nas dwa zarodki.
    A Wam się udało przez IUI czy IVF?

LadyInRed💓 lubi tę wiadomość

starania od 2016 r.
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml

17159a43c0.png
    f88ccfa275.png
  • magdalena 87 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInRed💓 wrote:
    Hej dziewczyny,

Witamy Cię serdecznie ☺️
    Nam również udało się za 3 razem. Była to 3 AID nasieniem dawcy. Synek pojawi się w styczniu na świecie ❤

LadyInRed💓, happilyeverafter lubią tę wiadomość

03.11 - I AID :(
    28.11 II AID :(
    04.19 - III AID 🤗🤗😍
    Beta hcg:
    14 dpo 385,4 mlU/ml,
    18 dpo 1605 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena 87 wrote:
    Witamy Cię serdecznie ☺️
    Nam również udało się za 3 razem. Była to 3 AID nasieniem dawcy. Synek pojawi się w styczniu na świecie ❤
    Magda ja widze ze ty mialas przerwe miedzy drugim a 3 razem cos w tym czasie zmienilas duete suple?

• magdalena 87 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    Magda ja widze ze ty mialas przerwe miedzy drugim a 3 razem cos w tym czasie zmienilas duete suple?

Hej Mallaga. W czasie tej prawie półrocznej przerwy brałam Euthyrox 25, aby zmniejszyć tsh, które wynosiło 2,8 a także z polecenia koleżanki Wit.Ovarin , której też po nich udało zajść się w upragnioną ciążę. Miałam też badaną drożność jajowodów.
    Kiedy ustały plamienia przedmiesiączkowe, tsh spadło bylam swiecie przekonana, że tym razem się uda,baaaa ja innej opcji nie przyjelabym do informacji bo ja w to wierzyłam. Całe szczęście nie musiałam się przekonać co by było, gdyby było inaczej 🤷‍♀️

03.11 - I AID :(
    28.11 II AID :(
    04.19 - III AID 🤗🤗😍
    Beta hcg:
    14 dpo 385,4 mlU/ml,
    18 dpo 1605 mlU/ml
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, właśnie za Twoją radą zaczęłam brać Ovarin :). Byłam ostatnio u lekarza z wynikami. Jajniki mają policystyczny obraz, chociaż FSH i LH tego nie wskazuje, cykle nie są jakieś bardzo długie. Możliwe, że przez to mam podwyższony testosteron. Progesteron za niski, konieczne uzupełnianie. Jeśli chodzi o TSH to lekarz stwierdził, że jest niepokojące. Ze względu na to, że ostatni wynik był dobry to do powtórzenia za 2 miesiące. Jeśli nic się nie zmieni to dostanę coś na obniżenie. Wykonałam jeszcze badane insuliny i SHBG (ma jakiś związek z testosteronem), czekam na wynik. Plan jest taki, że przez 4 miesiące witaminy i kontrola tarczycy. W lutym wizyta w klinice i zobaczymy co dalej, czy spróbujemy jeszcze raz AID czy już in vitro.
    Natomiast jeśli chodzi o policystyczne jajniki to przypominam sobie, że kiedyś padło takie stwierdzenie. Miałam wtedy naście lat i nie myślałam o dzieciach. Przez kolejne lata w innych miejscach żaden lekarz o tym nie mówił.

magdalena 87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moze wezme sie za to i sprobuje jeszcze iui, bo nie wiem kiedy uzbieram na ivf 🤷‍♀️🤷‍♀️no zobaczymy :)

magdalena 87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejsza beta (po 5 dniach) z 2732 wzrosła na 11686.73. Na początku przyrastala 113%, 198% A teraz 79% czy to normalne?

• Kasia2602 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe najważniejsze że beta wzrasta o 66%.Wiec spokojnie. 🙂

starania od 2016 r.

17159a43c0.png
    f88ccfa275.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2602 wrote:
    Hej. Ja akurat jestem w ciąży z in vitro nasieniem dawcy. Udało nam się za pierwszym razem. Jeszcze czekają na nas dwa zarodki.
    A Wam się udało przez IUI czy IVF?

Gratulacje 😁😍💖💓👏
    U nas powiodło się dzięki Aid 😇

Chciałam zapytać Ciebie jak i inne dziewczyny, które podjęły się zapłodnienia nasieniem dawcy jak psychicznie to znosicie. Czy tak głęboko wewnątrz was pod stosem radości z powodzenia nie kryją się pytania i podejrzenia, że partner/mąż kiedyś, prędzej czy później będzie miał problem w pełni zaakceptować dziecko? Czy jak już będziecie patrzeć na ten cud nie będziecie się zastanawiać jak wyrośnie? Na jakiego człowieka? Jakie ma geny po dawcy? 😇
    Ja wiem, że po tym jak już któraś próba się powiedzie i ciąża rozwija się prawidłowo to takie pytania przestają mieć sens w porównaniu do całej walki którą przechodzimy, u nas też tak było, ale jak już dzieciątko się rodzi, miesiące mijają to w głowie pojawiają się pytania co dalej... Czy powiedzieć jej kiedyś? Jeszcze przed rozwiązaniem mówiliśmy z mężem oboje, że tak, że w odpowiednim momencie, a teraz, kiedy od roku mała biega po domu i widzę jak mąż jest głupi za nią a ona biegnie do niego i tuli go pełna miłości i poczucia bezpieczeństwa, boję się, że nie zrozumie, że kiedyś w kłótni wykrzyczy mu że przecież nie jest jego córka....
    Przepraszam dziewczyny za długi post, ale te myśli nie dają nie spokoju 😇 liczę na zrozumienie 😇💓😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena 87 wrote:
    Witamy Cię serdecznie ☺️

Gratulacje! 😇 💖❤️

• Kasia2602 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInRed💓 wrote:
    Gratulacje 😁😍💖💓👏
    U nas powiodło się dzięki Aid 😇

Chciałam zapytać Ciebie jak i inne dziewczyny, które podjęły się zapłodnienia nasieniem dawcy jak psychicznie to znosicie. Czy tak głęboko wewnątrz was pod stosem radości z powodzenia nie kryją się pytania i podejrzenia, że partner/mąż kiedyś, prędzej czy później będzie miał problem w pełni zaakceptować dziecko? Czy jak już będziecie patrzeć na ten cud nie będziecie się zastanawiać jak wyrośnie? Na jakiego człowieka? Jakie ma geny po dawcy? 😇
    Ja wiem, że po tym jak już któraś próba się powiedzie i ciąża rozwija się prawidłowo to takie pytania przestają mieć sens w porównaniu do całej walki którą przechodzimy, u nas też tak było, ale jak już dzieciątko się rodzi, miesiące mijają to w głowie pojawiają się pytania co dalej... Czy powiedzieć jej kiedyś? Jeszcze przed rozwiązaniem mówiliśmy z mężem oboje, że tak, że w odpowiednim momencie, a teraz, kiedy od roku mała biega po domu i widzę jak mąż jest głupi za nią a ona biegnie do niego i tuli go pełna miłości i poczucia bezpieczeństwa, boję się, że nie zrozumie, że kiedyś w kłótni wykrzyczy mu że przecież nie jest jego córka....
    Przepraszam dziewczyny za długi post, ale te myśli nie dają nie spokoju 😇 liczę na zrozumienie 😇💓😍
    Wiesz co na razie nad tym wszystkim nie myślę, ale czasami się zastanawiam jak to będzie jak się dziecko urodzi. Bo partner będzie żył z tą świadomością że to nie jego biologiczne dziecko. Niby się cieszy z tej ciąży ale jakoś tego nie widzę, być może po prostu tego nie pokazuje. Ale jak to się mówi ojcem jest ten kto wychował i był przy tym dziecku a nie kto spłodził. A czy powiemy dziecku o tym wszystkim? Nie wiem,nie mam naprawdę pojęcia jaką podejmiemy decyzję co do tego.

LadyInRed💓 lubi tę wiadomość

starania od 2016 r.

17159a43c0.png
    f88ccfa275.png
  • siwa33 Debiutantka

Wysłany: 19 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób wychowuje swoje niebiologiczne dziecko zwłaszcza ojcowie i bardzo wielu z nich wychodzi to super więc naprawdę nie sądzę żeby to miało aż takie znaczenie

Malinka2401 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siwa33 wrote:
    Dużo osób wychowuje swoje niebiologiczne dziecko zwłaszcza ojcowie i bardzo wielu z nich wychodzi to super więc naprawdę nie sądzę żeby to miało aż takie znaczenie

Jasne 😇 tylko inna jest sytuacja przy np wychowaniu dziecka partnera z poprzedniego związku, inaczej jest jak jest adoptowane, tym bardziej w późniejszym wieku, a inaczej jak my zachodzimy w ciążę z nasieniem dawcy wybranym przez analizę fenotypu najbardziej zbliżonego do męża.
    U nas mąż wiedział wiele lat wcześniej już o swojej bezpłodności więc zdążył już ochlonac i poukładać sobie w głowie wszystko i moje obawy są chyba bezpodstawne bo znosi to lepiej ode mnie, mając do tego bardzo fajne podejście...
    Nie wiem, może po prostu panikuje niepotrzebnie 🤭

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie okresu brak..po 6 dniach od odstawienia dupka..zaczynam panikować

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma9207 wrote:
    A u mnie okresu brak..po 6 dniach od odstawienia dupka..zaczynam panikować

Kamma a może to przez tą torbiel? Powidz Kochana czy Ty te plamienia co masz przy torbieli to przypominają normalny okres? A później w terminie powinno się mieć normalnie okres? Ja od 14 dc miałam po prostu przez 6 dni regularny okres, strasznie się martwię że to mi wszytsko poprzestawia 😔

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Kamma a może to przez tą torbiel? Powidz Kochana czy Ty te plamienia co masz przy torbieli to przypominają normalny okres? A później w terminie powinno się mieć normalnie okres? Ja od 14 dc miałam po prostu przez 6 dni regularny okres, strasznie się martwię że to mi wszytsko poprzestawia 😔
    Tak przez 6 dni od 14dc miałam regularny okres który był najgorszym w życiu,ból brzucha ilość skrzepów-jednym słowem MASAKRA.I teraz właśnie czekam na normalny okres bo tamto było oczyszczanie torbieli na 100%(pisałam do mojego lekarza żeby się upewnić)32dc dalej czekam..

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ