Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Klaudiakry Koleżanka
    Postów: 44 4

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jaka jest cena badania AHM? I czy trzeba go wykonac w danych dniach cyklu czy nie ma to znaczenia?
    Staramy się od 2 lat a od kilku msc z pomocą lekarza

    👧 2005
    👦 2008
    💑 08.2013
    💍 05.2017

    "Boże pomóż przetrwać wszystko,
    na kolanach Ciebie błagam,
    żeby wróciły te dni,
    kiedy uśmiech był na twarzy,
    żebym spokojnie zasypiał
    i znowu zaczął marzyć"
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1016 268

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry wrote:
    Hej dziewczyny jaka jest cena badania AHM? I czy trzeba go wykonac w danych dniach cyklu czy nie ma to znaczenia?
    Staramy się od 2 lat a od kilku msc z pomocą lekarza

    U mnie 150 zł. Ja nie wykonywałam w danym dniu cyklu.
    Co najdziwniejsze pół roku temu miałam AMH 1,9 a teraz mam 2,6.
    Możliwe, że się zwiększyło ?
    Badanie robione w dwóch różnych labolatoriach.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • adriette Ekspertka
    Postów: 188 226

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry wrote:
    Hej dziewczyny jaka jest cena badania AHM? I czy trzeba go wykonac w danych dniach cyklu czy nie ma to znaczenia?
    Staramy się od 2 lat a od kilku msc z pomocą lekarza
    U mnie ceny różne w różnych laboratoriach. Od 130 do 250. Podobno można robić w dowolnym dniu cyklu i o dowolnej porze, jednakże chcąc niedawno powtórzyć wynik poszłam po południu to mi powiedziano, żeby robić rano. Są też opinie żeby wykonywać badanie na początku cyklu. I bądź tu mądrym.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Ari Autorytet
    Postów: 5858 4544

    Wysłany: 6 marca 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry wrote:
    Hej dziewczyny jaka jest cena badania AHM? I czy trzeba go wykonac w danych dniach cyklu czy nie ma to znaczenia?
    Staramy się od 2 lat a od kilku msc z pomocą lekarza
    Ceny od 95zl( u mnie w przychodni)do ok 200 w innych labolatorium.Robilam czesto, najwyzsze wyniki w 2 i3 dniu cyklu.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Klaudiakry Koleżanka
    Postów: 44 4

    Wysłany: 7 marca 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziekuje za odpowiedz :)

    👧 2005
    👦 2008
    💑 08.2013
    💍 05.2017

    "Boże pomóż przetrwać wszystko,
    na kolanach Ciebie błagam,
    żeby wróciły te dni,
    kiedy uśmiech był na twarzy,
    żebym spokojnie zasypiał
    i znowu zaczął marzyć"
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. :)
    Właśnie odebrałam wyniki AMH 5.03ng/m. Teoretycznie mieszczę się w normach- mam 34 lata, a normy dla
    30­-34lat ­ 0,711 ­ 7,59
    35­-39lat ­ 0,405 ­ 6,96.
    Czy tak wysoki wynik może już świadczyć o pcos? Lekarz w LuxMedzie był przeciwny, żebym robiła to badanie, więc nie wiem czy jak przyjdę do niego z wynikiem, to mi coś powie na ten temat. A poza tym wizytę mam dopiero 16.05. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia, bo zastanawiam się czy zapisywać się już do lekarza z kliniki leczenia niepłodności- planowałam poczekać z tym jeszcze kilka miesięcy.

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Sandramome Znajoma
    Postów: 29 2

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry wrote:
    Hej dziewczyny jaka jest cena badania AHM? I czy trzeba go wykonac w danych dniach cyklu czy nie ma to znaczenia?
    Staramy się od 2 lat a od kilku msc z pomocą lekarza

    Klaudiakry, wiem, że moja siostra robiła w Invikcie i cena była spoko. Zadzwoń tam i zapytaj ;)

  • Klaudiakry Koleżanka
    Postów: 44 4

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandramome wrote:
    Klaudiakry, wiem, że moja siostra robiła w Invikcie i cena była spoko. Zadzwoń tam i zapytaj ;)

    Dziękuje choć troche daleko tam mam ;)
    Ale znalazlam u mnie w miescie za 140zl :)

    👧 2005
    👦 2008
    💑 08.2013
    💍 05.2017

    "Boże pomóż przetrwać wszystko,
    na kolanach Ciebie błagam,
    żeby wróciły te dni,
    kiedy uśmiech był na twarzy,
    żebym spokojnie zasypiał
    i znowu zaczął marzyć"
  • mona87 Koleżanka
    Postów: 92 16

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) Ja do Was z prośbą o interpretację wyniku AMH. Zrobiłam to badanie i wynik wyszedł mi 5,35 ng/mL i nie wiem czy to dobrze czy źle :-(
    Przedziały referencyjne w oparciu o ulotkę informacyjną do stosowanego testu AMH firmy Biomeriux (95.perc.):
    - kobiety 18-24 lat od 7,93 ng/ml do >9,0 ng/ml,
    - kobiety 25-29 lat od 8,75 ng/ml do > 9,0 ng/ml,
    - kobiety 30-34 lat od 7,02 ng/ml do >9,0 ng/ml,
    - kobiety 35-39 lat od 5,07 ng/ml do >9,0 ng/ml,
    - kobiety 40-44 lat od 3,64 ng/ml do 8,75 ng/ml.

    Jakaś głupia jestem bo nie jestem wstanie tego zinterpretować sama. W internecie piszą, że dla uproszczenia przyjmuje się, że wartości pomiędzy 1 ng/ml, a 3,0 ng/ml są referencyjne dla kobiet w wieku rozrodczym, a ja mam takie kosmiczne przedziały referencyjne na wynikach...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:59

    2013 - początek starań
    07.2014 - azospermia na podłożu genetycznym
    09.2015 - laparoskopia, niedrożność prawego jajowodu
    02.2017 - Gameta Gdynia
    05,06,09 2017 - 3 nieudane inseminacje AID :-(
    2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
    AMH - 5,35
    10.2019 - Decyzja, która zmieniła moje życie mam nadzieję, że na lepsze.


    23.01.2020 ujrzałam II kreski na teście 😘 naturalny CUD 😘
    05.02.2020 ❤ bije 😘

    "Ech życie...
    powiedz co Ty tam dla mnie jeszcze masz..."


    3jgxgzu362spog4w.png
  • Yoki Przyjaciółka
    Postów: 62 78

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    31lat AMH 8

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 08:09

    Luty 2017 - duphaston
    Luty 2018 - duphaston + badania hormonalne = PCOS
    Sierpień 2018 - duphaston + CLO
    * 1x1, 2x1, 3x1
    Grudzień 2018 - glucophage + inofem
    * wizyta u instruktorki w modelu creighton
    Luty 2019 - glucophage xr + glucophage + inofem + wiesolek + femibion 0
    Kwiecień 2019 - luteine 1x1 przez 10 dni + lamette 1x1 od 3 do 7dc
    I cykl z lamettą
    * 8 dc pecherzyk 20mm, Endo 5mm
    * 11dc owulacja, potwierdzona monitoringiem, Endo 8mm
    * 17dc progesteron 23.30
    * beta hcg <1.20 :(
    Cykl trwał 28dni
    II cykl z lamettą
    *9dc pęcherzyk 14mm, Endo 5mm
    W lewym jajniku
    *11dc pęcherzyk sie zapadł (owu nie bylo)
    Cykl trwał ok 28dni
    III cykl z lamettą tym razem 2x1
    *10dc pecherzyk 14mm i 2x po 10mm, Endo 5.5mm w prawym jajniku
    *12dc pecherzyk 17mm i 14mm, Endo 6.5mm
    *14dc potwierdzona owulacja, pecherzyk mial 22mm, Endo 8mm
    *pozostałych pęcherzyków dominujących nie stwierdzono
    *27dc beta hcg <1.20
    *34dc beta hcg 173! Jest ciąża!
    * 19 tydzień ciąży ♡
  • karolina7 Przyjaciółka
    Postów: 158 32

    Wysłany: 23 maja 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na AMH wynoszące 3,81 przy stwierdzonym PCOS? Czy to oznacza, że teoretycznie wynik jest ok, ale z racji PCOS rezerwa będzie się szybko wyczerpywać?

    Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki

    06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
    06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
    07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
    08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany :(
    10.2019 - drugi cykl z CLO
    11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
    12.2019 - inseminacja i <3
    01.2020 - Aniołek w 8 tc [*]
  • Fredka16 Debiutantka
    Postów: 14 2

    Wysłany: 24 maja 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mona87 wychodzi na to, że wynik jest w przedziale 35 -44 lat,

    Fredka16
  • Sandramome Znajoma
    Postów: 29 2

    Wysłany: 29 maja 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty001 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was miała znaczny spadek AMH w krótkim czasie? Mi spadło z 6.6 w sierpniu do 3.3 w lutym.

    PCO nie mam, w między czasie zaczęłam brać metformine, miałam 2 razy cykl stymulowany clo (ale w zasadzie bez odpowiedzi bo miałam po 1 pecherzyku tak jak w cyklu naturalnym) i 3 razy brałam pregnyl. Mam 31 lat.

    Mój lekarz mówi że to nic nie znaczy (poza oczywiście tym że trend jest spadkowy) i że AMH zmienia się w ciągu cyklu.

    @betty001, może warto pójść na konsultację do innego specjalisty?

  • Angela Autorytet
    Postów: 614 248

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niecałe 26 lat i amh 1.19, jestem zalamana

    26l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -1.19

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh powyżej 1 jest w normie. Uznaje się za normę wyniki 1-3. Możesz co najwyżej zbadac znów za kilka miesiecy/rok i zobaczyć jakie jest tempo spadku bo to daje więcej informacji. Może po prostu zawsze miałaś w dolnej granicy normy.

    Angela lubi tę wiadomość

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 614 248

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu było 1.62 już wtedy lekarze mowili, że bardzo niskie. Boje się bo czeka mnie histeroskopia a podobno każda ingerencja je obniża. W dodatku ona ciągle się odwleka bo wciąż coś wychodzi w wymazie a czas ucieka

    26l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -1.19

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Dwa lata temu było 1.62 już wtedy lekarze mowili, że bardzo niskie. Boje się bo czeka mnie histeroskopia a podobno każda ingerencja je obniża. W dodatku ona ciągle się odwleka bo wciąż coś wychodzi w wymazie a czas ucieka

    Każda ingerencja w obrębie jajnikow a histeroskopia dotyczy tylko wnętrza macicy więc tym nie masz się co martwić :) starasz się naturalnie? Ważne jest czy masz cykle owulacyjne

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:33

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 614 248

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się trochę uspokoiłam. Tak staram się naturalnie cykle są owulacyjne. Raz miałam iui też na cyklu naturalnym. Teraz po tej histeroskopii też będziemy podchodzić do iui tylko żeby się w końcu odbyła

    26l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -1.19

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie życzę powodzenia :)

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • Angela Autorytet
    Postów: 614 248

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🙂

    26l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -1.19

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.