Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • bea334 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powiedzcie mi czy wynik 2.860 pmoll jest dobry i jak go przeliczyć ?

    bea334
  • ewi91 Koleżanka
    Postów: 47 90

    Wysłany: 3 listopada 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, lekarz zalecił mi ostatnio wykonanie badania AMH. Mój wynik to: 10,80 ng/ml, gdzie w moim wieku norma to 1,20-9,05 :/. Czy ktoś orientuje się, czy to bardzo źle? Mam PCOS i wyczytałam, że w tym wypadku norma to 2,41-17,1

    Starania od 8.2018
    Ona: 29
    On: 32
    Główny problem: PCOS, brak owulacji, niepękające pęcherzyki
    08.2018-02.2019- stymulacja cyklu- za każdym razem pęcherzyk rośnie, natomiast nie dochodzi do pęknięcia, nawet przy użyciu ovitrelle
    Leki: clostybegyt, letrozol, fostimon, Pabi-Dexamethason
    03.2019- pozytywny test ciążowy
    5 tc- puste jajo płodowe
    torbiel 10 cm, brak naturalnego poronienia, łyżeczkowanie, zaśniad groniasty
    09.2019-08.2020: ponowne rozpoczęcie starań i stymulowanie cyklu- bezskuteczne
    09.2020: decyzja o in vitro
    11.2019- rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, punkcja.
    Transfer odroczony, hiperstymulacja, wodobrzusze, estradiol 14 000 :O, kroplówki z abulin, ściąganie płynu z zatoki Douglasa
    Został z nami tylko jeden zarodek 3AB i 8 oocytów
    28.01- transfer- nieudany

    27.02- transfer blastocysty 4AA
    23.03- pierwsze usg- rozpoznanie ciąży pozamacicznej w lewym jajowodzie z bijącym serduszkiem :(

    Czeka na nas jeszcze jedna blastka 4AA
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 stycznia 2020, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym pomogła ale moje amh to 1...i martwię się że to bardzo nisko:(

  • Katarzyba Koleżanka
    Postów: 40 91

    Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj robiłam AMH w Alab w Warszawie.
    Wklejam zakres referencyjny poniżej:

    20-24 lat 1,52-9,95 (5-95 percentyl)
    25-29 lat 1,20-9,05 (5-95 percentyl)
    30-34 lat 0,71-7,59 (5-95 percentyl)
    35-39 lat 0,41-6,96 (5-95 percentyl)
    40-44 lat 0,06-4,44 (5-95 percentyl)
    45-50 lat 0,01-1,79 (5-95 percentyl)

    Kobiety z PCOS: 2,41-17,1 (5-95 percentyl)

    Dodatkowa informacja:
    Wynik AMH w pmol/l uzyskany przy uzyciu testu Elecsys AMH Plus umożliwia wyliczenie indywidualnego dawkowania folitropiny delta Ferringa
    Współczynnik przeliczeniowy: ng/ml x7.14 = pmol/l
    metoda: ECLIA, analizator Cobas e801, firma: Roche

    Generalnie polecam, szybko i sprawnie - przez internet taniej => 161zł wynik tego samego dnia po godzinie 18.

    Pozdrówka:)

    👩'88 🙎🏻‍♂️'88
    12.2017 - Odstawienie antykoncepcji - starania naturalne

    Endometrioza głęboko naciekająca

    Hormony w normie✔️ LH/FSH= 0,85✔️ Kariotypy oba w normie✔️ Chlamydia- nie wykryto✔️ MTHFR - homozygota ❌
    V Leiden- wynik negatywny ✔️Drożność jajowodów - SonoHSG✔️AMH 3,37 ✔️SHBG✔️
    Niedoczynność tarczycy - ustawione lekami TSH 1,98 ✔️FT4,FT3, Anty-TPO, Anty-TG✔️
    Przeciwciała kardiolipinowe IGg i IgM✔️krzywa glukozy i insuliny ✔️ immunologia zbadana -ok-✔️ histerskopia ✔️
    Mąż 💪👌Nasienie ✔️ morfologia ✔️ DFI✔️ HDS✔️ HBA ✔️MAR ✔️
    10.2020 pierwsza procedura ICSI-❄️5.1.1 - 8dpt- miesiączka❌
    11.2020 FT transfer ❄️5.2.2 - 6dpt- miesiączka❌
    01.2021 Druga procedura ICSI świeży transfer blastocysty 5.2.2 - 7dpt - miesiączka ❌
    04.2021 - Novum wizyta wstępna
    08.2021 - operacja endometriozy?
    🧚🏻"Bez walki się nie poddam"
  • kasia12323 Koleżanka
    Postów: 141 12

    Wysłany: 5 lutego 2020, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje amh-2,30ng/ml czy to dobry wynik? mam 25lat

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 6 lutego 2020, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    moje amh-2,30ng/ml czy to dobry wynik? mam 25lat
    Tak, wynik w normie. Poniżej 1 płodność jest mocno ograniczona.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Starajacasie Debiutantka
    Postów: 8 3

    Wysłany: 20 lutego 2020, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje amh 5,09ng\ml. Wiek 28 lat. Pcos stwierdzone na podstawie usg. Dobry czy zły wynik?

  • Strudzona Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 23 lutego 2020, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

  • Tajka Autorytet
    Postów: 1727 2298

    Wysłany: 10 kwietnia 2020, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Robiłam dzisiaj badanie amh. Wynik 5.5.
    Co myślicie? Naczytalam się, że może to być związane z pcos, ale nigdy u mnie tego nie stwierdzono... jakie są objawy pcos ?

    '90
    12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    5b09zbmh4acxeig2.png
  • Natka86 Koleżanka
    Postów: 55 18

    Wysłany: 11 kwietnia 2020, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacasie wrote:
    Moje amh 5,09ng\ml. Wiek 28 lat. Pcos stwierdzone na podstawie usg. Dobry czy zły wynik?

    Według mnie jest za wysoki wynik. Ale przy pcos tak właśnie jest. Musisz leczyć pcos, bo przy nim tez sa trudności z zajściem w ciążę.
    Ja mam wynik amh 0,57 . Mam 34 lata. I wedlug lekarza tylko in vitro mi pomoże i to muszę zdecydować się w ciągu miesiecy, ok pół roku mam na decyzję.

  • Natka86 Koleżanka
    Postów: 55 18

    Wysłany: 11 kwietnia 2020, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Chętnie bym pomogła ale moje amh to 1...i martwię się że to bardzo nisko:(
    Ja mam amh 0,57 😫

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 09:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2020, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam 27 lat.
    moja amh wynosi 2,53ng/ml
    fsh 6,46
    lh 3,85
    estradiol 65,5

    wyniki robione w 3 dniu cyklu



    co sądzicie?

  • Borden Autorytet
    Postów: 534 498

    Wysłany: 12 kwietnia 2020, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka86 wrote:
    Według mnie jest za wysoki wynik. Ale przy pcos tak właśnie jest. Musisz leczyć pcos, bo przy nim tez sa trudności z zajściem w ciążę.
    Ja mam wynik amh 0,57 . Mam 34 lata. I wedlug lekarza tylko in vitro mi pomoże i to muszę zdecydować się w ciągu miesiecy, ok pół roku mam na decyzję.

    Wynik jest dobry jak na PCOS. Żaden „za wysoki”. Wysoki i typowy dla PCOS to powyźej 10.
    Ja nie mam żadnego PCOS a w wieku 36 lat moje amh wynosiło 5,6. I to wg mnie był bardzo dobry wynik jak na ten wiek. W wieku 41 lat moje amh wynosiło 2,7 więc spadek o połowę w ciągu 5 lat.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 14:35

    Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

    # NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

    Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

    Zalety:
    - 1 dziecko

    Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • Mowe Autorytet
    Postów: 1578 1287

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka86 wrote:
    Ja mam amh 0,57 😫

    Ja mam AMH 0.58 mam 35 lat. Też lekarz sugeruje in vitro. Mam owulacje co miesiąc, a jak u Ciebie z owulacją ?

    35 lat
    Synek 08.2018
    2 cb:10.2017, 02.2020
    07.2020 8tc 💔
    10.2020 cp usunięcie lewego jajowodu

    AMH kwiecień 2020: 1,04
    Homo C677T, homo A1298C, homo PAI 1
    Lekka insulinooporność
    Owulacje są
    Nasienie: morfologia 4%
  • Natka86 Koleżanka
    Postów: 55 18

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Ja mam AMH 0.58 mam 35 lat. Też lekarz sugeruje in vitro. Mam owulacje co miesiąc, a jak u Ciebie z owulacją ?

    Ja także mam owulacje. Ale wedlug lekarza mam w czasie owulacji dwa- trzy pęcherzyki w tym jeden dominujący, a powinno być wedlug niego więcej tych pęcherzyków. 🤷‍♀️ I jak mi powiedział lekarz oznacza to mniejsza płodność i jakość tych pęcherzyków.

    Widzę że jesteśmy tez w podobnym wieku ja mam 34 lata.

  • Listek :) Debiutantka
    Postów: 9 4

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

    Moje wyniki badań w 3 dniu cyklu, są następujące:

    FSH: 5,32
    LH: 4,66
    Estradiol: 39
    AMH: 6,47

    Androgeny -ok, krzywa cukrowa i insulinowa - ok.
    W obrazie USG nie ma cech PCOS, chociaż wynik AMH troszkę mnie zmartwił :(
    Czy takie wyniki mogą świadczyć o kiepskiej jakości komórek jajowych?

  • Mowe Autorytet
    Postów: 1578 1287

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka86 wrote:
    Ja także mam owulacje. Ale wedlug lekarza mam w czasie owulacji dwa- trzy pęcherzyki w tym jeden dominujący, a powinno być wedlug niego więcej tych pęcherzyków. 🤷‍♀️ I jak mi powiedział lekarz oznacza to mniejsza płodność i jakość tych pęcherzyków.

    Widzę że jesteśmy tez w podobnym wieku ja mam 34 lata.

    Tak, w tym roku kończę 35. Na ostatnim monitoringu (chodzę do miesiąc, ale teraz to wiadomo wszystko wstrzymane) lekarz mi powiedział że jest kilka bardzo ładnych pęcherzyków. Ale sugeruje in vitro bo 11 msc bezowocnych starań (1 ciąża biochemiczna) to już długo i trzeba się wspomóc..
    Mąż na razie nawet nie chce słyszeć o in vitro..nie wiem czy uda mi się go przekonac😔

    35 lat
    Synek 08.2018
    2 cb:10.2017, 02.2020
    07.2020 8tc 💔
    10.2020 cp usunięcie lewego jajowodu

    AMH kwiecień 2020: 1,04
    Homo C677T, homo A1298C, homo PAI 1
    Lekka insulinooporność
    Owulacje są
    Nasienie: morfologia 4%
  • Natka86 Koleżanka
    Postów: 55 18

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Tak, w tym roku kończę 35. Na ostatnim monitoringu (chodzę do miesiąc, ale teraz to wiadomo wszystko wstrzymane) lekarz mi powiedział że jest kilka bardzo ładnych pęcherzyków. Ale sugeruje in vitro bo 11 msc bezowocnych starań (1 ciąża biochemiczna) to już długo i trzeba się wspomóc..
    Mąż na razie nawet nie chce słyszeć o in vitro..nie wiem czy uda mi się go przekonac😔

    Ja sie staram 8 lat. Już tyle badań przeszłam... tyle wizyt lekarskich... 10 lat temu ciąża i poronienie w 7 tyg.
    Mój mąż nie ma obaw przed in vitro. Powiedział że decyzja należy do mnie a on będzie mnie wspierał nie zależnie od tego co zdecyduje.
    Może postaraj się z mężem spokojnie porozmawiać, zapytaj co dlaczego nie chce in vitro.
    Mnie również lekarz proponował inseminacje. Ale powiedział że to nie da w moim przypadku dużych szans. I zdecydowanie zaleca in vitro.
    I jeśli sie szybko nie zdecydujemy to niebawem tylko będę miała możliwość in vitro z jajeczkiem od dawczyni. Bo swoich juz moge nie mieć. Ale na ten sposób mój mąż nie chce się zgodzić.

  • Mowe Autorytet
    Postów: 1578 1287

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka86 wrote:
    Ja sie staram 8 lat. Już tyle badań przeszłam... tyle wizyt lekarskich... 10 lat temu ciąża i poronienie w 7 tyg.
    Mój mąż nie ma obaw przed in vitro. Powiedział że decyzja należy do mnie a on będzie mnie wspierał nie zależnie od tego co zdecyduje.
    Może postaraj się z mężem spokojnie porozmawiać, zapytaj co dlaczego nie chce in vitro.
    Mnie również lekarz proponował inseminacje. Ale powiedział że to nie da w moim przypadku dużych szans. I zdecydowanie zaleca in vitro.
    I jeśli sie szybko nie zdecydujemy to niebawem tylko będę miała możliwość in vitro z jajeczkiem od dawczyni. Bo swoich juz moge nie mieć. Ale na ten sposób mój mąż nie chce się zgodzić.

    Mi lekarz nic nie powiedział o ramach czasowych, nie wiedziałam że mam tak mało czasu 😔😔😔

    35 lat
    Synek 08.2018
    2 cb:10.2017, 02.2020
    07.2020 8tc 💔
    10.2020 cp usunięcie lewego jajowodu

    AMH kwiecień 2020: 1,04
    Homo C677T, homo A1298C, homo PAI 1
    Lekka insulinooporność
    Owulacje są
    Nasienie: morfologia 4%
  • Natka86 Koleżanka
    Postów: 55 18

    Wysłany: 13 kwietnia 2020, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Mi lekarz nic nie powiedział o ramach czasowych, nie wiedziałam że mam tak mało czasu 😔😔😔

    Wiesz, cuda się zdarzają. A to jest tylko statystyka... dopóki jest owulacja jest szansa na ciążę. Jeśli oczywiście nie ma innych przeszkód. Ja staram się być dobrej myśli.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego