Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • sosenka Ekspertka
    Postów: 151 75

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam wynik AMH - 1,49 ng/ml. Mam 29 lat, i norma dla wieku to 0,17-7,37. Zupełnie nie wiem jak to interpretować. Jutro idę zrobić FSH, ale mam wynik z 24.05: FSH 6,0 mIU/ml (norma dla fazy pęcherzykowej (robione w 3dc) 3,5-12,5). Serdecznie dziękuję za pomoc.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam wynik AMH - 1,49 ng/ml. Mam 29 lat, i norma dla wieku to 0,17-7,37. Zupełnie nie wiem jak to interpretować. Jutro idę zrobić FSH, ale mam wynik z 24.05: FSH 6,0 mIU/ml (norma dla fazy pęcherzykowej (robione w 3dc) 3,5-12,5). Serdecznie dziękuję za pomoc.
    sosenko, wyniki idealne <3

    sosenka lubi tę wiadomość

  • sosenka Ekspertka
    Postów: 151 75

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, dziękuję. <3 trochę mnie uspokoiłaś bo myślałam, że to AMH kiepskie. Jestem załamana, i zniechęcona. Dostałam @, mam hashimoto muszę przejść na restrykcyjną dietę. Już 16cs. Muszę odczekać kilka dni, żeby życie do mnie wróciło :)

  • ewela873 Autorytet
    Postów: 1160 1406

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka jest ok:-)
    Niejedna marzy o takim wyniku

    sosenka lubi tę wiadomość

    16uddqk3z8guwcbj.png
    iv09io4p93cd9hez.png
    PCOS, insulinoopornosc, po zapaleniu otrzewnej
    1 ICSI 1słaby zarodek :-(
    2 IVF 12 dpt beta 68, 14 dpt 108, 19 dpt 682 :-), 33 dpt jest serduszko!!! 2❄❄
  • Karoolka Nowa
    Postów: 5 13

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z tego co wyczytałam to mój wynik AMH też będzie za wysoki ja mam 11,22ng/ml.

    karoolka
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1035 398

    Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Karoolka
    Rzeczywiście jest wysoki, ale zależy też, jakie są normy dla Twojego wieku.

    AgnieszkaH
    33 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!

    Problemy: immunologia, cienkie endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolka wrote:
    Hej dziewczyny. Z tego co wyczytałam to mój wynik AMH też będzie za wysoki ja mam 11,22ng/ml.
    Karoolka, a masz podejrzenie pcos? Bo wtedy właśnie AMH jest wysokie. Jakie masz FSH?

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ewela88 Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 28 lat moje AMH to 0,91, morfologia nasienia męża 1% i słaby ruch. Czy inseminacja w ogóle ma sens z takimi wynikami? Ktoś słyszał o podobnym przypadku zakończonym powodzeniem- donoszona ciąża?

    Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, u mnie niskie amh przed 1 ciaza, pierwsza donoszona, druga juz 37 zaraz 38 tc...a amh 0,51 i makabryczne fsh 29... Takze chill dziewczyny...

    ewela88, Madzik_6 lubią tę wiadomość

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AmVormittag Autorytet
    Postów: 461 592

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja przy identycznym amh ale b.dobrych wynikach męża miałam 3 nieudane iui. Z pewnością jednak są pary, którym się udało - to czysta loteria. Decyzja należy do Ciebie czy chcesz zaryzykować (czas, pieniądze) mając świadomość że szanse są raczej niewielkie. Z drugiej strony koszta i tak są znacznie mniejsze niż przy ivf.

    3 lata starań, amh 0.85, endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • annana88 Przyjaciółka
    Postów: 299 47

    Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie AMH 7,06 . Mam 28 lat. DO tego podwyższony DHEA-S, tesdtosteron, LH do FSH 3:1. Lekarz cały czas wyklucza PCOS a wyniki mówią co innego ....

    starania od ok 2015
    Ja: Usunięta przegroda, PCOS
    M: Mała ilość żołnierzyków
    1 IUI - 26.09.2017 :(
  • Madzik_6 Ekspertka
    Postów: 273 73

    Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    annana88 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie AMH 7,06 . Mam 28 lat. DO tego podwyższony DHEA-S, tesdtosteron, LH do FSH 3:1. Lekarz cały czas wyklucza PCOS a wyniki mówią co innego ....
    Może przejdź się do innego lekarza, ale specjalistę, zobaczysz co drugi powie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:51

    2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • annana88 Przyjaciółka
    Postów: 299 47

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_6 wrote:
    Może przejdź się do innego lekarza, ale specjalistę, zobaczysz co drugi powie


    Jestem umówiona do endokrynologa. Do innego gina też się umówię. Tyle że mój jest specjalistą w ultrasonografii i co do USG mam do niego zaufanie. No ale racja. Może warto skonsultować się z innym specjalistą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 08:48

    starania od ok 2015
    Ja: Usunięta przegroda, PCOS
    M: Mała ilość żołnierzyków
    1 IUI - 26.09.2017 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie AMH 0,33, powtórzyłam i było 0,42, cykl na wspomagaczach i jest ciąża ;)

    ewela88, annana88, Madzik_6 lubią tę wiadomość

  • Madzik_6 Ekspertka
    Postów: 273 73

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    U mnie AMH 0,33, powtórzyłam i było 0,42, cykl na wspomagaczach i jest ciąża ;)
    Super! Gratuluję :)

    Sylwia_80 lubi tę wiadomość

    2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    U mnie AMH 0,33, powtórzyłam i było 0,42, cykl na wspomagaczach i jest ciąża ;)

    Super! Gratulacje!!! a co za wspomagacze to były??? :)

  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    U mnie AMH 0,33, powtórzyłam i było 0,42, cykl na wspomagaczach i jest ciąża ;)

    Super! Gratulacje!!! a co za wspomagacze to były??? :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Super! Gratulacje!!! a co za wspomagacze to były??? :)
    Ja akurat miałam gonal, wyhodowałam 2 pecherzyki z czego jeden był zapadniety. A Jednak sie udało. Ale- ważna rzecz- juz wczesniej o tym pisałam. Ja miałam coś takiego jak niekontrolowany wyrzut LH i poprosiłam lakarza o lek na jego hamowanie. I dostałam gonapoeptyl :). Nie było niekontrolowanego skoku- jest ciąża ;). A taki niekontrolowany skok potrafi niszczyć komórki jajowe. Jakoś nikt o tym nie mówi...

  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to się objawia? Skąd o tym wiesz???

  • Madzik_6 Ekspertka
    Postów: 273 73

    Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę stymulowana gonalem i do tego gonapeptyl mam nadzieję że i mi się uda :)

    2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego