AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile lat siostra miała jak zaszła w ciążę?Serducho wrote:Ja mam również niskie amh 0.2 (wynik operacji torbieli endometrialnych )
Ku pokrzepieniu serc..siostra z amh 0.09 i endometrioza jest w ciazy
Trzymajcie sie dziewczyny:-*
Aa i ps. Zbadajcie FSH to Wam dużo też powie
-
Hej, wynik amh ma znaczenie w jakim dniu cyklu z własnych obserwacji czy lekarz to powiedział?Kajka81 wrote:A jednak ma znaczenie, w którym dniu robi się AMH. Nie brakuje kobiet, którym w pierwszych dniach cyklu wyszedł wynik prawidłowy, a w ostatnich- nieoznaczalny. Fausta, powtórz badanie, jest spora szansa, że należysz do tego grona. Przy okazji sprawdź poziom witaminy D3, fsh i estradiol. Zbadaj też ilość pęcherzyków anatralnych w jajnikach ok. 3 dnia cyklu. Dopiero to wszystko razem daje realny obraz rezerwy jajnikowej.
Powinno się w miesiączce wykonywać badanie amh? -
YUPI wrote:Mam podobnie jak Ty AMH 0,08. Zachodze naturalnie w ciążę ale poraniam. Czy udało Ci się zajść naturalnie bez IVF i utrzymac ciążę?
Jeśli zachodzi są w ciążę to może poszukaj źródła problemu dalej. Parametry nasienia badane? Progesteron po zajściu w ciążę monitorowałaś? Grubość i stan endometrium? Może wady genetyczne zarodków? -
Cześć wiesz może które lab robią od razu na miejscu amh i inhibine? Mam zalecenie od lekarza na inhibine.CestLaVie wrote:Też słyszałam, że zarówno inhibina b jak i amh powinno być zbadane od razu, bo to sąwrażliwe badania. Tu myślę, że te kilka godzin nie robi aż tak dużej różnicy, gorzej jak próbka podobno jedzie kilkadziesiąt km i jest badana po dniu lub dwóch. Podobnie jak moja inhibna... przyjęta w czw, a badana w pon lub wtorek....
Czytalam artykuł o amh I wychodzi na to, że lepiej badać to w 2-3 dc, niby dużej różnicy nie ma pomiędzy fazami, ale jednak. Ja u Ciebie fsh I reszta badań? -
Cześć wiesz może które lab robią od razu na miejscu amh i inhibine? Mam zalecenie od lekarza na inhibineAkte wrote:Witajcie,
ostatnio mocno podłamał mnie wynik AMH, który wynosi 0,14 ale jak ochłonęłam i zaczęłam analizować różne rzeczy, to coś mi się nie zgadza i może Wy mi pomożecie.
Jak czytam, na stronie klinik, zajmujących się niepłodnością, wynik AMH może być już po godzinie od pobrania, jak pobierałam krew w Diagnostyce, dostałam info, że wynik max do 10 dni roboczych. Był co prawda po 2, ale to i tak spora różnica. Ponadto, na wyniku mam datę i godzinę pobrania 4.12.2021 g. 8:17, godzina przyjęcia próbki do laboratorium to 10:26 chociaż laboratorium jest w tym samym budynku. Data wykonania 06.12.2021 czyli wychodzi na to, że próbka leżała gdzieś cały weekend?? Data wprowadzenia wyniku do systemu 7.12 g. 15:05
Zastanawiam się, czy ten wynik w ogóle może być wiarygodny.
Czytałam też gdzieś, że podobno amh powinno się jednak robić w pierwszych dniach cyklu ze względu na większą aktywność pęcherzyków antralnych. Ja robiłam badanie już po owulacji i też nie wiem, czy ne był to błąd. -