Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • YUPI Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Ja mam również niskie amh 0.2 (wynik operacji torbieli endometrialnych )
    Ku pokrzepieniu serc..siostra z amh 0.09 i endometrioza jest w ciazy ;-)
    Trzymajcie sie dziewczyny:-*

Aa i ps. Zbadajcie FSH to Wam dużo też powie ;-)
    Ile lat siostra miała jak zaszła w ciążę?

• YUPI Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    A jednak ma znaczenie, w którym dniu robi się AMH. Nie brakuje kobiet, którym w pierwszych dniach cyklu wyszedł wynik prawidłowy, a w ostatnich- nieoznaczalny. Fausta, powtórz badanie, jest spora szansa, że należysz do tego grona. Przy okazji sprawdź poziom witaminy D3, fsh i estradiol. Zbadaj też ilość pęcherzyków anatralnych w jajnikach ok. 3 dnia cyklu. Dopiero to wszystko razem daje realny obraz rezerwy jajnikowej.
    Hej, wynik amh ma znaczenie w jakim dniu cyklu z własnych obserwacji czy lekarz to powiedział?
    Powinno się w miesiączce wykonywać badanie amh?

• MarTyna Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YUPI wrote:
    Mam podobnie jak Ty AMH 0,08. Zachodze naturalnie w ciążę ale poraniam. Czy udało Ci się zajść naturalnie bez IVF i utrzymac ciążę?

Jeśli zachodzi są w ciążę to może poszukaj źródła problemu dalej. Parametry nasienia badane? Progesteron po zajściu w ciążę monitorowałaś? Grubość i stan endometrium? Może wady genetyczne zarodków?

• YUPI Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Też słyszałam, że zarówno inhibina b jak i amh powinno być zbadane od razu, bo to sąwrażliwe badania. Tu myślę, że te kilka godzin nie robi aż tak dużej różnicy, gorzej jak próbka podobno jedzie kilkadziesiąt km i jest badana po dniu lub dwóch. Podobnie jak moja inhibna... przyjęta w czw, a badana w pon lub wtorek....

Czytalam artykuł o amh I wychodzi na to, że lepiej badać to w 2-3 dc, niby dużej różnicy nie ma pomiędzy fazami, ale jednak. Ja u Ciebie fsh I reszta badań?
    Cześć wiesz może które lab robią od razu na miejscu amh i inhibine? Mam zalecenie od lekarza na inhibine.

• YUPI Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akte wrote:
    Witajcie,
    ostatnio mocno podłamał mnie wynik AMH, który wynosi 0,14 ale jak ochłonęłam i zaczęłam analizować różne rzeczy, to coś mi się nie zgadza i może Wy mi pomożecie.

Jak czytam, na stronie klinik, zajmujących się niepłodnością, wynik AMH może być już po godzinie od pobrania, jak pobierałam krew w Diagnostyce, dostałam info, że wynik max do 10 dni roboczych. Był co prawda po 2, ale to i tak spora różnica. Ponadto, na wyniku mam datę i godzinę pobrania 4.12.2021 g. 8:17, godzina przyjęcia próbki do laboratorium to 10:26 chociaż laboratorium jest w tym samym budynku. Data wykonania 06.12.2021 czyli wychodzi na to, że próbka leżała gdzieś cały weekend?? Data wprowadzenia wyniku do systemu 7.12 g. 15:05
    Zastanawiam się, czy ten wynik w ogóle może być wiarygodny.
    Czytałam też gdzieś, że podobno amh powinno się jednak robić w pierwszych dniach cyklu ze względu na większą aktywność pęcherzyków antralnych. Ja robiłam badanie już po owulacji i też nie wiem, czy ne był to błąd.
    Cześć wiesz może które lab robią od razu na miejscu amh i inhibine? Mam zalecenie od lekarza na inhibine

• alex97 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała obniżone AMH przez stosowanie leków hormonalnych?
    Pierwszy raz miałam badane AMH i wynik to 1,55 w wieku 28 lat. Zastanawiam się czy jest to zaniżony wynik i powód do zmartwień.

• YUPI Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH najlepiej badać w tym samym laboratorium. Szansę na zajście w ciąże lepiej mówi badanie Inhibiny B. Wykonuje się w na początku cyklu, laboratorium powinno wykonać badanie w kilka godzin po pobraniu - Inhibina B jest niestabilna.

• GlowMama Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex97 wrote:
    Czy któraś z Was miała obniżone AMH przez stosowanie leków hormonalnych?
    Pierwszy raz miałam badane AMH i wynik to 1,55 w wieku 28 lat. Zastanawiam się czy jest to zaniżony wynik i powód do zmartwień.

Ciężko stwierdzić czy to od hormonów, w moim przypadku we wrześniu rok temu miałam wynik 1,4.
    Wynik z tego miesiąca to 3,8 a od grudnia mam cykle stymulowanie i biorę leki hormonalne. Jesteśmy w podobnym wieku. Nie bierz do siebie tego wyniku bo wszystko się może zmienić.

05.2024 początek starań 🌱
    06.2025 ciąża pozamaciczna 6tc💔
    02.2026 IUI 6tc💔
    04.2026 IUI ❌
    05.2026 IUI ❌
    06.2026 IUI ❌
    08.2026 kwalifikacja do IVF, stymulacja
‹‹ 146 147 148 149 150
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ