X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Wielkie dzięki za wsparcie Dziewczyny! Ale jeśli dobrze rozumiem ten poziom progesteronu (4,97 ng/ml) jest faktycznie bardzo niski i wskazuje na cykle bezowulacyjne? Przed większością miesiączek mam też przez kilka dni plamienia, które by to potwierdzały. Zastanawiam się też czy może nie powinnam jednak progesteronu zbadać jeszcze raz ok. 3 dni wcześniej, biorąc pod uwagę, że moje cykle są krótsze.

A sprawdzasz czy masz owulację testami? Jakoś się suplementujesz?

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Gyncentrum
    A mogę jeszcze spytać u jakiego lekarza?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Wielkie dzięki za wsparcie Dziewczyny! Ale jeśli dobrze rozumiem ten poziom progesteronu (4,97 ng/ml) jest faktycznie bardzo niski i wskazuje na cykle bezowulacyjne? Przed większością miesiączek mam też przez kilka dni plamienia, które by to potwierdzały. Zastanawiam się też czy może nie powinnam jednak progesteronu zbadać jeszcze raz ok. 3 dni wcześniej, biorąc pod uwagę, że moje cykle są krótsze.

Niekoniecznie - ja przy owulacji monitorowanej na USG miałam progesteron 7 dpo 4,2 - w naturalnym cyklu też mam właśnie dużo plamień i właśnie jakieś 7-8 dni po owulacji przychodzi już miesiączka. Najlepiej będzie jeśli przejdziesz się na monitoring cyklu, wtedy będziesz wiedziała czy pęcherzyk rośnie i czy pęka

Norkowska lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    10 dpt beta 216 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
  • Ninaa Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Ja mam bardzo krótkie cykle, często plamienia przed okresem, a owulacje mam zawsze. Niestety czasem nawet w czasie okresu ( w zaleceniach z wizyty zostało to opisane jako „ szybkie owulacje”). Także warto sprawdzić na monitoringu czy faktycznie jest ta owulacja.

Norkowska lubi tę wiadomość

• Ninaa Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    A mogę jeszcze spytać u jakiego lekarza?
    Trafiłam do Gyncentrum trochę z przypadku. Zostało mi poleconych( przez endokrynolog oraz ginekolog) 3 lekarzy zajmujących się niepłodnością w krk. Powtórzył się dr Chrostowski z artivmedu ( obie bardzo go zachwalały, a obu ufam bo również są z polecenia lekarza z mojej rodziny). Wśród tych nazwisk była tez dr Knafel. Do pozostałych lekarzy były bardzo odległe terminy, a do dr Knafel na drugi dzień bo właśnie przeniosła się do Gyncentrum. Nie chciałam czekać wiec padło na panią dr, ale jestem jak narazie bardzo zadowolona.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Trafiłam do Gyncentrum trochę z przypadku. Zostało mi poleconych( przez endokrynolog oraz ginekolog) 3 lekarzy zajmujących się niepłodnością w krk. Powtórzył się dr Chrostowski z artivmedu ( obie bardzo go zachwalały, a obu ufam bo również są z polecenia lekarza z mojej rodziny). Wśród tych nazwisk była tez dr Knafel. Do pozostałych lekarzy były bardzo odległe terminy, a do dr Knafel na drugi dzień bo właśnie przeniosła się do Gyncentrum. Nie chciałam czekać wiec padło na panią dr, ale jestem jak narazie bardzo zadowolona.
    Super, ja słyszałam o niej dobre opinie. Sama zastanawiałam się czy nie przełożyć wizyty do niej. Ja mam wizytę u doktor Czerwińskiej

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Norkowska Nowa

Wysłany: 6 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    A sprawdzasz czy masz owulację testami? Jakoś się suplementujesz?

Jeszcze nie. To wszystko jest dla mnie absolutnie nowe i niespodziewane, więc dopiero się orientuję, co i jak. Tuż po badaniach miałam zaplanowany od dawna długi wyjazd za granicę, więc nawet nie mam jak iść do swojego lekarza. Może uda się to wszystko sprawdzić w przyszłym miesiącu. Póki co siedzę trochę sama z tymi wszystkimi informacjami i po tej ostatniej bardzo pesymistycznej konsultacji próbuje się połapać co jeszcze mogę sprawdzić.

• Wiewiorka Znajoma

Wysłany: 7 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:

Lepiej trafić nie mogłaś :)

Ninaa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🧔‍♂️ 33
    ✅️✅️✅️ wyniki wzorowe

👩32
    AMH 06.24 - 0.069 ➡️ 09.24 - 0.79

Biosteron, Q10, wit D, DHA, Pregna start, Inozytol

1 stymulacja 02.25
    Punkcja 06.03:
    11 pobranych ➡️ 6 dojrzałych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️3❄️ (2x 4.1.1 z 5 doby, 1x 5.1.1 z 6 doby) przebadane, zdrowe

FET 03.04 ❄️ 4.1.1 🙏🙏🙏
    7dpt beta 41
    9dpt beta 106
    11dpt 280
    16 dpt 2452

Usg 30.04 6mm i serduszko 😍
  • Ninaa Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka wrote:
    Lepiej trafić nie mogłaś :)
    A możesz mi powiedzieć jak to u Ciebie wyglądało z ilością pęcherzyków widzianych na usg, na przestrzeni czasu?
    Bo widzę, że udało się pobrać bardzo dużo. Przy niskim Amh to chyba super wynik. Miałaś okresy, w których w jajnikach nie było widać pęcherzyków?

‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: