X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Wielkie dzięki za wsparcie Dziewczyny! Ale jeśli dobrze rozumiem ten poziom progesteronu (4,97 ng/ml) jest faktycznie bardzo niski i wskazuje na cykle bezowulacyjne? Przed większością miesiączek mam też przez kilka dni plamienia, które by to potwierdzały. Zastanawiam się też czy może nie powinnam jednak progesteronu zbadać jeszcze raz ok. 3 dni wcześniej, biorąc pod uwagę, że moje cykle są krótsze.

A sprawdzasz czy masz owulację testami? Jakoś się suplementujesz?

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Gyncentrum
    A mogę jeszcze spytać u jakiego lekarza?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Wielkie dzięki za wsparcie Dziewczyny! Ale jeśli dobrze rozumiem ten poziom progesteronu (4,97 ng/ml) jest faktycznie bardzo niski i wskazuje na cykle bezowulacyjne? Przed większością miesiączek mam też przez kilka dni plamienia, które by to potwierdzały. Zastanawiam się też czy może nie powinnam jednak progesteronu zbadać jeszcze raz ok. 3 dni wcześniej, biorąc pod uwagę, że moje cykle są krótsze.

Niekoniecznie - ja przy owulacji monitorowanej na USG miałam progesteron 7 dpo 4,2 - w naturalnym cyklu też mam właśnie dużo plamień i właśnie jakieś 7-8 dni po owulacji przychodzi już miesiączka. Najlepiej będzie jeśli przejdziesz się na monitoring cyklu, wtedy będziesz wiedziała czy pęcherzyk rośnie i czy pęka

Norkowska lubi tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100 -> 19 dpt beta 6500
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm
    17.06.2025 - CRL 3,49 cm 🕺💃
    01.07.2025 - USG prenatalne 🧬 - wszystko ok
    07.07.2025 panorama - niskie ryzyka - córeczka 🩷
    🔜
    15.07.2025 - USG

preg.png
  • Ninaa Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    Ja mam bardzo krótkie cykle, często plamienia przed okresem, a owulacje mam zawsze. Niestety czasem nawet w czasie okresu ( w zaleceniach z wizyty zostało to opisane jako „ szybkie owulacje”). Także warto sprawdzić na monitoringu czy faktycznie jest ta owulacja.

Norkowska lubi tę wiadomość

• Ninaa Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    A mogę jeszcze spytać u jakiego lekarza?
    Trafiłam do Gyncentrum trochę z przypadku. Zostało mi poleconych( przez endokrynolog oraz ginekolog) 3 lekarzy zajmujących się niepłodnością w krk. Powtórzył się dr Chrostowski z artivmedu ( obie bardzo go zachwalały, a obu ufam bo również są z polecenia lekarza z mojej rodziny). Wśród tych nazwisk była tez dr Knafel. Do pozostałych lekarzy były bardzo odległe terminy, a do dr Knafel na drugi dzień bo właśnie przeniosła się do Gyncentrum. Nie chciałam czekać wiec padło na panią dr, ale jestem jak narazie bardzo zadowolona.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Trafiłam do Gyncentrum trochę z przypadku. Zostało mi poleconych( przez endokrynolog oraz ginekolog) 3 lekarzy zajmujących się niepłodnością w krk. Powtórzył się dr Chrostowski z artivmedu ( obie bardzo go zachwalały, a obu ufam bo również są z polecenia lekarza z mojej rodziny). Wśród tych nazwisk była tez dr Knafel. Do pozostałych lekarzy były bardzo odległe terminy, a do dr Knafel na drugi dzień bo właśnie przeniosła się do Gyncentrum. Nie chciałam czekać wiec padło na panią dr, ale jestem jak narazie bardzo zadowolona.
    Super, ja słyszałam o niej dobre opinie. Sama zastanawiałam się czy nie przełożyć wizyty do niej. Ja mam wizytę u doktor Czerwińskiej

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Norkowska Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    A sprawdzasz czy masz owulację testami? Jakoś się suplementujesz?

Jeszcze nie. To wszystko jest dla mnie absolutnie nowe i niespodziewane, więc dopiero się orientuję, co i jak. Tuż po badaniach miałam zaplanowany od dawna długi wyjazd za granicę, więc nawet nie mam jak iść do swojego lekarza. Może uda się to wszystko sprawdzić w przyszłym miesiącu. Póki co siedzę trochę sama z tymi wszystkimi informacjami i po tej ostatniej bardzo pesymistycznej konsultacji próbuje się połapać co jeszcze mogę sprawdzić.

AMH 04.25 - 0,81
    Progesteron - 4,9
    FSH - 6,48
    LH - 1,95

Starania od maja '25

9.06 - bHcg - 13, progesteron - 25
    11.06 - bHcg - 74

3.07 - 7mm bebka, serduszko 139 bpm ♥️
  • Wiewiorka Znajoma

Wysłany: 7 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:

Lepiej trafić nie mogłaś :)

Ninaa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🧔‍♂️ 33
    ✅️✅️✅️ wyniki wzorowe

👩32
    AMH 06.24 - 0.069 ➡️ 09.24 - 0.79

Biosteron, Q10, wit D, DHA, Pregna start, Inozytol

1 stymulacja 02.25
    Punkcja 06.03:
    11 pobranych ➡️ 6 dojrzałych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️3❄️ (2x 4.1.1 z 5 doby, 1x 5.1.1 z 6 doby) przebadane, zdrowe

FET 03.04 ❄️ 4.1.1 🙏🙏🙏
    7dpt beta 41
    9dpt beta 106
    11dpt 280
    16 dpt 2452

Usg 30.04 6mm i serduszko 😍
  • Ninaa Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka wrote:
    Lepiej trafić nie mogłaś :)
    A możesz mi powiedzieć jak to u Ciebie wyglądało z ilością pęcherzyków widzianych na usg, na przestrzeni czasu?
    Bo widzę, że udało się pobrać bardzo dużo. Przy niskim Amh to chyba super wynik. Miałaś okresy, w których w jajnikach nie było widać pęcherzyków?

• Mandi41 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje sie przekopac przez caly watek.. ale i tak zapytam. Czy jest tu jakas babka po 40stce, ktorej sie udalo z AMH nizszym niz 0,05? Dodam ze nie mam jeszcze dzieci i plakac mi sie chce bo od dwoch lat nic nie wychodzi. Wszystkie USG i badania wychodza w normie. Staramy sie juz 2 lata. 1 rok regularny seks, kolejny rok z paskami owulacyjnymi i termometrem. Stracilam juz nadzieje. Szukam jakiegos swiatelka w tunelu, wiec jesli jest tu jakas ktorej sie udalo, odezwij sie prosze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 22:25

• Aniia84 Debiutantka

Wysłany: 10 lipca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 - Może Cię trochę pocieszę też walczyłam o pierwsze dziecko. Moje AMH było różne. Raz niższe raz trochę wyższe. Ostatnie jakie mierzyłam było 0,521 ale stosowałam duże dawki Wit D3 (10tys/doba) więc pewnie było fałszywie zawyżone z uwagi na wysoki poziom Wit D3. Przeszłam dwa in vitro w wieku 39 lat (partner 8 lat starszy). Pierwsze nie udane uzyskałam 1 komórkę i podano mi 2-dniowy zarodek. Drugie po intensywnej suplementacji i mezoterapii jajników 3 miesiące przed uzyskałam 5 dojrzałych komórek i 4 zamrożone zarodki średniej klasy z 5 i 6 doby. Po in vitro w kolejnym cyklu zaszłam w naturalną ciążę - poroniona, wady genetyczne. Byłam załamana. Zrobiłam sobie przerwę. Zapisałam się na akupunkturę, piłam zioła ojca Sroki. Ku mojemu zaskoczeniu zaszłam ponownie w naturalną ciążę w wieku 40 lat i urodziłam końcem kwietnia br córeczkę. Moje AHM było napewno niskie bo od badania minął rok. Nie wiem co pomogło. Napewno polecam akupunkturę, po niej czułam się wypoczęta i zrelaksowana. Zawsze możesz też przed podejściem do in vitro spróbować mezoterapii jajników. Efekt podobno się utrzymuje pół roku. Ja zaczęłam w ciążę rok po zabiegu więc raczej mezo mi nie pomogło ale przy in vitro uzyskałam zarodki, które nadal mam zamrożone. Napewno dużo też zależy od nasienia partnera.

Mandi41 lubi tę wiadomość

• Ninaa Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 wrote:
    Probuje sie przekopac przez caly watek.. ale i tak zapytam. Czy jest tu jakas babka po 40stce, ktorej sie udalo z AMH nizszym niz 0,05? Dodam ze nie mam jeszcze dzieci i plakac mi sie chce bo od dwoch lat nic nie wychodzi. Wszystkie USG i badania wychodza w normie. Staramy sie juz 2 lata. 1 rok regularny seks, kolejny rok z paskami owulacyjnymi i termometrem. Stracilam juz nadzieje. Szukam jakiegos swiatelka w tunelu, wiec jesli jest tu jakas ktorej sie udalo, odezwij sie prosze :)

Ja mam podobne Amh i jak na razie od 3 miesięcy mi się nie udało mimo, że pani dr twierdzi, że przy 2 ostatnich razach były świetne warunki ( za pierwszym okazało się, że mam niedrożny jajowod przy jedynym jajniku z którego mam ostatnio owulacje, wiec i tak nie było szans). Na pocieszenie mogę powiedzieć, że 3 lata temu moje AMH raczej też szorowało po dnie ( aktualnie 0,07), a udało mi się zajść w ciąże za pierwszym podejściem. Główna różnica polega na tym, że od kilku miesięcy mam nieregularne miesiączki ( 2 razy częstsze ) co skłoniło mnie do badań i tak oto dowiedziałam się o moim tragicznym AMH.

‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ