AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik_6 wrote:Też będę stymulowana gonalem i do tego gonapeptyl mam nadzieję że i mi się udaII 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
Madzik_6 wrote:Invimed Katowice. Też będziecie podchodzić do ivf?
dzięki za info, ja jestem po 2 nieudanych transferach ( 1 xET i 1x CT) w Provita K-ce, zastanawiam się przyszłościowo nad zmianą klinki, póki co leczymy się pod kątem immunologi, gdyż reszta wyników w miarę Ok a jednak coś nie wychodzi, gdzie tkwi problem...II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
nadziejka88 wrote:Madzik a ile komórek wyhodowalas przy niskim amh i nie macie mrozaczkow?2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
nadziejka88 wrote:Przykro mi. A jakie masz amh. Przepraszam ze tak draze temat ale z tym głupim amh mamy podobna historie:(2 IUI
IVF - czerwiec
-
Dziewczyny mogę dołączyć? moje amh to 0.98. Staramy się już 3 lata. Jak to jest że przy takim amh mam ładne owulacje? E2 ładne, pęcherzyki też I same pekaja.
-
Dziewczyny, nam się udało przy moim amh=0,04.
Cykl bez stymulacji, na monitoringu, dostałam zastrzyk Otrivelle na pękniecie pęcherzyka i udało się
Lekarka skomentowała to tak, że nie interpretujemy pojedynczego wyniku (pozostałe parametry miałam w miarę ok),
trzymam za Was kciuki.MojeMarzenie lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Dziewczyny mogę dołączyć? moje amh to 0.98. Staramy się już 3 lata. Jak to jest że przy takim amh mam ładne owulacje? E2 ładne, pęcherzyki też I same pekaja.2 IUI
IVF - czerwiec
-
Lena34 wrote:Dziewczyny, nam się udało przy moim amh=0,04.
Cykl bez stymulacji, na monitoringu, dostałam zastrzyk Otrivelle na pękniecie pęcherzyka i udało się
Lekarka skomentowała to tak, że nie interpretujemy pojedynczego wyniku (pozostałe parametry miałam w miarę ok),
trzymam za Was kciuki.WIKI 82 lubi tę wiadomość
2 IUI
IVF - czerwiec
-
Madzik_6 wrote:Ja Też mam owulacje i pękają, przy ivf dowiedziałam się że są puste ale są więc nadzieję jeszcze mam
-
Dzięki Madzik, trzymam kciuki
ja miałam skrajnie niskie amh. ale lekarka (pomimo wszystko) dawała nadzieję, opowiadała o pacjentkach, które też zaszły naturalnie przy takich wynikach, i jakoś tak miałam przekonanie, że kiedyś się uda pomimo wszystko. Przy staraniach wprowadziłam dużo zmian do diety, więcej warzyw, owoców, nasion chia, kasze, migdały, orzechy, bo miałam też bardzo cienkie endometrium, i skupiłam się na sporcie, żeby mniej myśleć o tym wszystkim, bo starania są strasznie stresujące, a to wiadomo jak wpływa na całokształt,
ściskam.WIKI 82, annana88 lubią tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Ja mam 0,8 i niewiadomo od czego bo zero zapiegow operacji zapalen itp. Ostatnia diagnoza ze moze mam endomende a o tym nie wiem i ona mi tak rozwalila amh.
Słyszałam że podobno niedobór Wit. D też zaniża AMH2 IUI
IVF - czerwiec
-
W sumie nikt mi nie wyjaśnił skąd się wzięła taka niska rezerwa. Nie miałam endometriozy ani innych zabiegów czy operacji. Witaminą D suplementowałam się od ponad roku na zalecenie poprzedniego lekarza. Moja lekarka mówiła, że to może wynikać z wieku (34 lata), miałam też częste cykle (co 18-20 dni) wydłużane progesteronem.
Co do diety- stosowałam od ok.2 miesięcy, też poprzedni ginekolog polecał te nasiona chia. Jadłam też dużo zielonych warzyw (brokuły, szpinak - kwas foliowy. Polecam też filmiki na YT dietetyka Iwony Wierzbickiej nt. diety:
https://www.youtube.com/watch?v=voEFt70KKU8
https://www.youtube.com/watch?v=Oh99-nc3rYo
trzymam kciuki za WasAniaT, Madzik_6 lubią tę wiadomość