Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • kaasik Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    moje amh 5,4 i usłyszałam to samo, ze wysokie i wskazuje na pcos. Ale obraz usg nie wykazuje tego, jednak mam podwyższeny testosteron i androgeny. Kilku ginekologów mnie w życiu badalo i zaden nie potwierdzil pcos na usg. Co do jakosci to mam rozne myśli bo dwie ciąże stracilam. Druga potwierdzona wadą genetyczną zarodka. Biore teraz koenzynq10 i mase witamin d,b6,b12 zeby podciągnąć jakość komorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:38

Wojcinka lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 9,15 i mój lekarz powiedział, że to nie prawda, że przez to mogą być gorszej jakości. U mnie akurat na usg jajniki typowo jak w pcos ale reszta badań na to nie wskazuje. Powiedział, że może być problem z ich uruchomieniem i problem z dobraniem dawki do stymulacji bo łatwo o hiperke.
    Kuchcinka z całego serca życzę Ci by ta iui była udana ale jak wejdziesz z clo to też możesz mieć ryzyko hiperki.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS/podwyzszone AMH nie ma wpływu na pogerszenie jakości komórek.

domiszka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak co lekarz to opinia , oby było tak jak wasi lekarze mówią :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    17/03 - połówkowe! 420g Szczęścia 🩷 Lea zdrowa, łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    02/04 - następna wizyta 🤞+ krzywa cukrowa

age.png

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest opinia embriologa :)
    PCOS samo w sobie, jesli stymulacja przebiega prawidlowo, nie wplywa na jakosc, ale czynniki, ktore czesto wystepuja wraz PCOS np IO moga wplywac.

domiszka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratuluje pięknej bety :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    17/03 - połówkowe! 420g Szczęścia 🩷 Lea zdrowa, łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    02/04 - następna wizyta 🤞+ krzywa cukrowa

age.png

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bella gratuluje pięknej bety :)

oliw lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella98 jak dobrze że jestes tu i piszesz mądre rzeczy ;) Ginekolodzy ktorzy nie specjalizują sie w leczeniu nieplodnosci nie maja pojecia o AMH i PCOS mam takie wrazenie, a moje doswiadczenia to tylko potwierdzaja.

Masz racje - trzeba sluchac embriologów bo tylko oni mają stycznosc z jajcami tak na dobra sprawe ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Malwinka1987 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje amh to 18,06

w4sqyx8dej8gmck8.png
  • Fausta Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
    Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
    Pozdrawiam.

Fausta.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fausta wrote:
    Witam,
    Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
    Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
    Pozdrawiam.

niestety, ale AMH u każdej kobiety spada a nie rośnie.
    I żadna dieta ani suplementy tutaj nie pomogą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka1987 wrote:
    Dziewczyny moje amh to 18,06
    Wynik wskazuje na PCOS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 5.17. Jest ok?
    jeśli chodzi o pcos to mam sporo pecherzykow niepeknietnych, a jednak mam amh w miarę w normie. więc to tak ze sobą proporcjonalnie nie idzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    a ja mam 5.17. Jest ok?
    jeśli chodzi o pcos to mam sporo pecherzykow niepeknietnych, a jednak mam amh w miarę w normie. więc to tak ze sobą proporcjonalnie nie idzie:)

Dość wysokie. Może świadczyć o PCOS

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fausta wrote:
    Witam,
    Pozdrawiam.

Fausta, robiłaś to badanie na początku cyklu, czy np. pod koniec? Wbrew pozorom ma to znaczenie. Idź na USG na początku cyklu (2-3) i sprawdź ilość pęcherzyków anatralnych. Zbadaj też poziom witaminy D3, bo jej niedobór koreluje z niskim AMH.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a AMH 1,2 to bardzo zle? Norma jest od 1

• Fredka16 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,2 to dobry wynik

Fredka16
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.

To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem... :/

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Cześć Dziewczyny,

dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.

To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem... :/
    Bardzo dobry :-)

MalPog lubi tę wiadomość

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Alisa za odpowiedź :)

Alisa lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ