AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
moje amh 5,4 i usłyszałam to samo, ze wysokie i wskazuje na pcos. Ale obraz usg nie wykazuje tego, jednak mam podwyższeny testosteron i androgeny. Kilku ginekologów mnie w życiu badalo i zaden nie potwierdzil pcos na usg. Co do jakosci to mam rozne myśli bo dwie ciąże stracilam. Druga potwierdzona wadą genetyczną zarodka. Biore teraz koenzynq10 i mase witamin d,b6,b12 zeby podciągnąć jakość komorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:38
Wojcinka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 12.2015 8tc
Córeczka [*] 09.2016 10tc
IO, hashi, niedobór VitD -
A ja mam 9,15 i mój lekarz powiedział, że to nie prawda, że przez to mogą być gorszej jakości. U mnie akurat na usg jajniki typowo jak w pcos ale reszta badań na to nie wskazuje. Powiedział, że może być problem z ich uruchomieniem i problem z dobraniem dawki do stymulacji bo łatwo o hiperke.
Kuchcinka z całego serca życzę Ci by ta iui była udana ale jak wejdziesz z clo to też możesz mieć ryzyko hiperki. -
PCOS/podwyzszone AMH nie ma wpływu na pogerszenie jakości komórek.
domiszka lubi tę wiadomość
-
Czyli jednak co lekarz to opinia , oby było tak jak wasi lekarze mówią
-
To jest opinia embriologa
PCOS samo w sobie, jesli stymulacja przebiega prawidlowo, nie wplywa na jakosc, ale czynniki, ktore czesto wystepuja wraz PCOS np IO moga wplywac.domiszka lubi tę wiadomość
-
Bella gratuluje pięknej bety
-
Kuchcinka wrote:Bella gratuluje pięknej bety
oliw lubi tę wiadomość
-
Bella98 jak dobrze że jestes tu i piszesz mądre rzeczy Ginekolodzy ktorzy nie specjalizują sie w leczeniu nieplodnosci nie maja pojecia o AMH i PCOS mam takie wrazenie, a moje doswiadczenia to tylko potwierdzaja.
Masz racje - trzeba sluchac embriologów bo tylko oni mają stycznosc z jajcami tak na dobra spraweBella93 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Witam,
Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
Pozdrawiam.Fausta. -
nick nieaktualnyFausta wrote:Witam,
Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
Pozdrawiam.
niestety, ale AMH u każdej kobiety spada a nie rośnie.
I żadna dieta ani suplementy tutaj nie pomogą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fausta wrote:Witam,
Pozdrawiam.
Fausta, robiłaś to badanie na początku cyklu, czy np. pod koniec? Wbrew pozorom ma to znaczenie. Idź na USG na początku cyklu (2-3) i sprawdź ilość pęcherzyków anatralnych. Zbadaj też poziom witaminy D3, bo jej niedobór koreluje z niskim AMH.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.
To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem... -
nick nieaktualnyMalPog wrote:Cześć Dziewczyny,
dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.
To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem...MalPog lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Alisa za odpowiedź
Alisa lubi tę wiadomość