Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • kaasik Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 24 listopada 2016, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    moje amh 5,4 i usłyszałam to samo, ze wysokie i wskazuje na pcos. Ale obraz usg nie wykazuje tego, jednak mam podwyższeny testosteron i androgeny. Kilku ginekologów mnie w życiu badalo i zaden nie potwierdzil pcos na usg. Co do jakosci to mam rozne myśli bo dwie ciąże stracilam. Druga potwierdzona wadą genetyczną zarodka. Biore teraz koenzynq10 i mase witamin d,b6,b12 zeby podciągnąć jakość komorek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:38

    Wojcinka lubi tę wiadomość

    Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2099

    Wysłany: 24 listopada 2016, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 9,15 i mój lekarz powiedział, że to nie prawda, że przez to mogą być gorszej jakości. U mnie akurat na usg jajniki typowo jak w pcos ale reszta badań na to nie wskazuje. Powiedział, że może być problem z ich uruchomieniem i problem z dobraniem dawki do stymulacji bo łatwo o hiperke.
    Kuchcinka z całego serca życzę Ci by ta iui była udana ale jak wejdziesz z clo to też możesz mieć ryzyko hiperki.

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9980 5995

    Wysłany: 24 listopada 2016, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS/podwyzszone AMH nie ma wpływu na pogerszenie jakości komórek.

    domiszka lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Wojcinka Autorytet
    Postów: 0 0

    Wysłany: 24 listopada 2016, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak co lekarz to opinia , oby było tak jak wasi lekarze mówią :)

    K 30l + O 27l

    3,5 roku razem, 0,5 roku po ślubie

    Starania bez starań , będzie co będzie, a jak nie będzie nic to i tak mamy wszystko bo mamy siebie
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9980 5995

    Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest opinia embriologa :)
    PCOS samo w sobie, jesli stymulacja przebiega prawidlowo, nie wplywa na jakosc, ale czynniki, ktore czesto wystepuja wraz PCOS np IO moga wplywac.

    domiszka lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Wojcinka Autorytet
    Postów: 0 0

    Wysłany: 24 listopada 2016, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratuluje pięknej bety :)

    K 30l + O 27l

    3,5 roku razem, 0,5 roku po ślubie

    Starania bez starań , będzie co będzie, a jak nie będzie nic to i tak mamy wszystko bo mamy siebie
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9980 5995

    Wysłany: 25 listopada 2016, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bella gratuluje pięknej bety :)

    oliw lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 29 listopada 2016, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella98 jak dobrze że jestes tu i piszesz mądre rzeczy ;) Ginekolodzy ktorzy nie specjalizują sie w leczeniu nieplodnosci nie maja pojecia o AMH i PCOS mam takie wrazenie, a moje doswiadczenia to tylko potwierdzaja.

    Masz racje - trzeba sluchac embriologów bo tylko oni mają stycznosc z jajcami tak na dobra sprawe ;)

    Bella93 lubi tę wiadomość

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • Malwinka1987 Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje amh to 18,06

    w4sqyx8dej8gmck8.png
  • Fausta Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
    Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
    Pozdrawiam.

    Fausta.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fausta wrote:
    Witam,
    Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
    Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
    Pozdrawiam.

    niestety, ale AMH u każdej kobiety spada a nie rośnie.
    I żadna dieta ani suplementy tutaj nie pomogą.


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka1987 wrote:
    Dziewczyny moje amh to 18,06
    Wynik wskazuje na PCOS.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 5.17. Jest ok?
    jeśli chodzi o pcos to mam sporo pecherzykow niepeknietnych, a jednak mam amh w miarę w normie. więc to tak ze sobą proporcjonalnie nie idzie:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    a ja mam 5.17. Jest ok?
    jeśli chodzi o pcos to mam sporo pecherzykow niepeknietnych, a jednak mam amh w miarę w normie. więc to tak ze sobą proporcjonalnie nie idzie:)

    Dość wysokie. Może świadczyć o PCOS

  • Kajka81 Autorytet
    Postów: 353 220

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fausta wrote:
    Witam,
    Od ponad 1,5 roku staramy się o 3 dziecko. Dwie ciąże bez leczenia, bez powikłań i porody naturalne. A trzeci raz nie moge zajść, zaczęłam się leczyć brałam luteine, clostibegyt. Później się tak stało że cykle się rozregulowały. Poszłam do innego lekarza kazano odłozyć luteine, po 4 miesiącach okres sam sie pojawił, wzięłam duphaston i znowu clostibegyt, ale nic. Poszłam do gin-endokrynologa od razu badanie amh mój wynik to >0,01. Od razu dostałam skierowanie na densytometrie, (bo może juz jest u mnie menopauza), ale jest oki, badania podstawowe są oki, hormony też. U męża wynik w porządku.
    Mam prawie 34 lata i jak to lekarz powiedział, cieszyć się dwójką dzieci. Odstawiłam wszystko i idę na diete plus jakieś leki aby poprawić wynik i zobaczymy.
    Pozdrawiam.

    Fausta, robiłaś to badanie na początku cyklu, czy np. pod koniec? Wbrew pozorom ma to znaczenie. Idź na USG na początku cyklu (2-3) i sprawdź ilość pęcherzyków anatralnych. Zbadaj też poziom witaminy D3, bo jej niedobór koreluje z niskim AMH.

    bl9cdf9hkw0u9qp5.png

    ug37zbmhqu79tb2c.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a AMH 1,2 to bardzo zle? Norma jest od 1

  • Fredka16 Debiutantka
    Postów: 14 2

    Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,2 to dobry wynik

    Fredka16
  • MalPog Autorytet
    Postów: 447 183

    Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

    dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.

    To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem... :/

    3 rok starań...
    01.10.2017 - IUI (nieudana)
    06.04. 2017 - laparo + histero (usunięcie zrostów, udrożnienie jajowodów, usunięcie ognisk endometriozy, naprawione łukowate dno macicy)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Cześć Dziewczyny,

    dziś odebrałam wynik, AMH 2,31 ng/ml. Mam 31 lat, krew pobrana w 4dc, norma na wyniku 30-34 lata: 0,67-7,55 ng/ml.

    To dobry wynik czy za wysoki? W internecie naczytałam się tylu opinii, że już sama nie wiem... :/
    Bardzo dobry :-)

    MalPog lubi tę wiadomość

  • MalPog Autorytet
    Postów: 447 183

    Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Alisa za odpowiedź :)

    Alisa lubi tę wiadomość

    3 rok starań...
    01.10.2017 - IUI (nieudana)
    06.04. 2017 - laparo + histero (usunięcie zrostów, udrożnienie jajowodów, usunięcie ognisk endometriozy, naprawione łukowate dno macicy)
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego