AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam amh 8,48 i pcos, przy malych dawkach lekow do ivf pobrali mi 40komorek z czego 30bylo dojrzalych (to 75%), z 6zaplodnionych komorek zamrozili 4zarodki w 5dobie. Jak widac ilosc nie pogorszyla jakosci...
Edit. Nie mialam hiperki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:15
Wojcinka, domiszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam 9,15 przy normach lab do 9,05 wychodziłoby na to, ze nieznacznie podwyższone a biorąc pod uwagę wasze to bardzo wysokie
nie rozumiem...
Lekarz podejrzewa PCo ale resztę badań mam w normie. No poza dramatycznie niskim estradiolem ale przy PCo powinien być chyba wysoki? -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Ja mam 9,15 przy normach lab do 9,05 wychodziłoby na to, ze nieznacznie podwyższone a biorąc pod uwagę wasze to bardzo wysokie
nie rozumiem...
Lekarz podejrzewa PCo ale resztę badań mam w normie. No poza dramatycznie niskim estradiolem ale przy PCo powinien być chyba wysoki?
Ja mam lekką postać pcos i też niski estradiol. Ostatnio badany w 3dc wynosi 17,71 przy normie od 12,5 więc też szału nie ma. Czekam na wyniki AMH i zaczynam kolejną stymulację. A Ty jaki masz estradiol? Bo AMH rzeczywiście masz wysokie.
-
nick nieaktualny
-
mandy11 wrote:Za pasek nic nie musisz płacić, choć oczywiście możesz Siostrom przesłać na konto jakieś pieniążki, ale nie jest to wymagane. Piszesz maila do Sióstr na adres [email protected] albo [email protected] (obojętnie na który) z prośbą o pasek, umieszczasz tam swój adres i Siostry wyślą Ci pasek zwykłym listem. Ja mam pasek, noszę go od chwili otrzymania do teraz, cały czas
Mandy Kochana dostałam dzisiaj pasek św Dominikapowiedz mi proszę jak TY go nosisz? bo jest dość długi...nosisz go na ręce czy na brzuchu? ściągasz np do kąpania??
-
Brałam estrogeny- femoston, femoston mitte, cyclo-progynove, estrofem. Miało to pobudzić moje jajniki ale niestety są jak zabite. Jak zdecydowałam się zajść w ciaze zaczęłam stymulacje. Clo nie przyniosło rezultatów, po gonalu rosło mało, słabo, endo wcale i w końcu nie pękło mimo ovitrelle. Teraz zaczynam cykl z letrozol em, zobaczymy...
-
nick nieaktualnyŻyczę aby letrozol pomògł. W końcu musi się znaleźć lek który pomoże:)a miesiączki masz skąpe przez te estrogeny bo ja tak.
A co do mojego aktualnego AMH to wynosi 4,62 i nie wiem czy to znaczy że moje pcos się pogorszyło czy jest dobrze bo czytałam że wynik ma się mieścić międzi 1-3Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 08:34
-
nick nieaktualnyU mnie miesiączka wygląda podobnie z tym, że mam z 4 dni plamienia po pierwszym dniu lekkiego krwawienia czyli to też z pewnością wina niskiego estradiolu. A co do AMH to piszą, że wynik od 1-3ng/ml jest prawidłowy, a powyżej może wskazywać na policystyczne jajniki i może doprowadzić do ich przestymulowania w trakcie leczenia lekami wspomagającymi owu. Zobaczę jeszcze co na to powie lekarz, ale ja przy wyniku AMH 4,43 miałam robioną laparoskopię i potem AMH spadło do 2,49 a jajniki zaczęły dzięki temu lepiej pracować więc sama nie wiem, co o tym myśleć. Wszystko pewnie wyjaśni się dopiero na wizycie.
-
AniaT wrote:Mandy Kochana dostałam dzisiaj pasek św Dominika
powiedz mi proszę jak TY go nosisz? bo jest dość długi...nosisz go na ręce czy na brzuchu? ściągasz np do kąpania??
Zdejmuję go wyłącznie do kąpieli, a tak to cały czas jest na dolnej części brzucha, żeby chował się w spodniach. Powodzenia Kochana! Trzymam kciuki!
AMH 1,3; 3xiui1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna!Dziękujemy Ci Boże...
-
mandy11 wrote:Przepasam nim brzuch, jeszcze mi paska starcza
Zdejmuję go wyłącznie do kąpieli, a tak to cały czas jest na dolnej części brzucha, żeby chował się w spodniach. Powodzenia Kochana! Trzymam kciuki!
Dziękuję CI bardzokurcze muszę o nim pamiętać
przyzwyczaić się
a spisz też w nim? -
mandy11 wrote:Witam Was Dziewczyny, czytałam wcześniej Wasze forum, ale piszę pierwszy raz. Chciałam dodać otuchy Dziewczynom z niskim AMH. Mój wynik ze stycznia 2015 to 0,67, miałam wtedy 28 lat, 7 miesięcy prób zajścia w ciążę za sobą i przeżyłam totalną załamkę. Wynik wykluczał mnie z refundowanego inv, no i z refundacji leków. Przeszłam kilka cykli stymulowanych i 2 inseminacje - nic z tego nie przyniosło efektów. W styczniu 2016 powtórzyłam AMH w lepszym labie, po suplementacji witaminą D3, DHEA i koenzymem Q10 - wynik 1,3. Lekarze stwierdzili, że moje jajniki wyglądają raczej na ten drugi wynik. Z pozytywnymi myślami przystąpiłam do trzeciej iui - nie udało się... Następnie inv - stymulacja poszła całkiem dobrze - pobrano 8 komórek, z czego 6 było prawidłowych, wszystkie się zapłodniły i pięknie dzieliły. Podano mi dwa zarodki 8A w trzeciej dobie - znowu beta nie drgnęła... Po tym cyklu z nieudanym transferem, już na pewno z mocno gorszym AMH po stymulacji, zaszłam w ciążę naturalną
Długa droga jeszcze przede mną, ale chciałam Wam pokazać, że z niskim AMH trzeba co prawda walczyć, ale organizm może nas jeszcze zaskoczyć... Ja wymodliłam sobie swoją Kruszynkę, czego Wam serdecznie życzę
Hej mandy11
mogłabyś napisać który koenzym Q10 przyjmowałaś? Ubichinol V100 aktywna forma Koenzymu Q10 100 mg czy Ubichinol - Koenzym Q10 50 mg; obie formy są aktywne i nie wiem którą się zacząć suplementować? -
pola80 wrote:Hej mandy11
mogłabyś napisać który koenzym Q10 przyjmowałaś? Ubichinol V100 aktywna forma Koenzymu Q10 100 mg czy Ubichinol - Koenzym Q10 50 mg; obie formy są aktywne i nie wiem którą się zacząć suplementować?pola80 lubi tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna!Dziękujemy Ci Boże...
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mam pytanie. Próbowałam znaleźć jakaś info na ten temat w necie, ale bezskutecznie. Pare dni temu odebrałam wynik swojego AMH - 6,2 przy normach w lab 1-9. Początkowo myślałam ze mój wynik przy takich normach jest idealny, ale po wizycie u ginekologa zwatpilam
gin w klinice powiedział mi ze taki wynik to wynik wysoki i moze świadczyć o "półPCOS" chociaż obraz usg na to u mnie nie wskazuje. Zawsze mam owu, od kilku miesięcy potwierdzone mnitoringami z jednym pęcherzykiem dominującym. Do tego wszystkie inne mozliwe hormony mam w normie. Lekarz powiedział mi ze nawet jeśli nie mam PCOS to mozliwe ze moje komórki jajowe nie zawsze sa najlepszej jakości i ze właśnie wynik 6,2 moze to sugerować
Wiem ze lekarzom powinno sie wierzyć, ale serio tak jest? Z takim AMH moze sie okazać ze moje jajeczka sa złej jakości? Czytałam o kobietach z AMH powyżej 20 które zachodziły w ciaze a tu lekarz mnie straszy moim "złym" wynikiem.
Przy kiepskich plemnikach męża ostatnie czego potrzebujemy to jeszcze jajeczka kiepskiej jakości...Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Dodam jeszcze ze cykle mam jak w zegarku, wszystkie hormony w normie (a badałam juz chyba na prawdę wszystkie jakie były na liście) , na obrazie usg zawsze ładny dojrzewający i pękający pęcherzyk itd.
Teraz boje sie ze mimo ze wszystko wydaje sie byc ok jednak nie jestoliw lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞