X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10531 7228

    Wysłany: 14 listopada 2016, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam amh 8,48 i pcos, przy malych dawkach lekow do ivf pobrali mi 40komorek z czego 30bylo dojrzalych (to 75%), z 6zaplodnionych komorek zamrozili 4zarodki w 5dobie. Jak widac ilosc nie pogorszyla jakosci...

    Edit. Nie mialam hiperki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:15

    Wojcinka, domiszka lubią tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    sraGp3.png
  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2100

    Wysłany: 18 listopada 2016, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9,15 przy normach lab do 9,05 wychodziłoby na to, ze nieznacznie podwyższone a biorąc pod uwagę wasze to bardzo wysokie :( nie rozumiem...
    Lekarz podejrzewa PCo ale resztę badań mam w normie. No poza dramatycznie niskim estradiolem ale przy PCo powinien być chyba wysoki?

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1372 793

    Wysłany: 18 listopada 2016, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam 9,15 przy normach lab do 9,05 wychodziłoby na to, ze nieznacznie podwyższone a biorąc pod uwagę wasze to bardzo wysokie :( nie rozumiem...
    Lekarz podejrzewa PCo ale resztę badań mam w normie. No poza dramatycznie niskim estradiolem ale przy PCo powinien być chyba wysoki?

    Ja mam lekką postać pcos i też niski estradiol. Ostatnio badany w 3dc wynosi 17,71 przy normie od 12,5 więc też szału nie ma. Czekam na wyniki AMH i zaczynam kolejną stymulację. A Ty jaki masz estradiol? Bo AMH rzeczywiście masz wysokie.

    Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ NA BARDZO DŁUGO LUB NA ZAWSZE
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2100

    Wysłany: 18 listopada 2016, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol mam baaardzo różnie. Czasem całkiem niezły jak na mnie -30 a niekiedy mam poniżej 5 :/ w przyszłym tygodniu zbadać na nowo razem z fsh i lh

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1372 793

    Wysłany: 18 listopada 2016, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej 5 o kurcze. To rzeczywiście nisko. A ile masz lat?co na to lekarz? bierzesz na to jakieś leki?

    Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ NA BARDZO DŁUGO LUB NA ZAWSZE
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 326

    Wysłany: 18 listopada 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Za pasek nic nie musisz płacić, choć oczywiście możesz Siostrom przesłać na konto jakieś pieniążki, ale nie jest to wymagane. Piszesz maila do Sióstr na adres [email protected] albo [email protected] (obojętnie na który) z prośbą o pasek, umieszczasz tam swój adres i Siostry wyślą Ci pasek zwykłym listem. Ja mam pasek, noszę go od chwili otrzymania do teraz, cały czas :-)

    Mandy Kochana dostałam dzisiaj pasek św Dominika :) powiedz mi proszę jak TY go nosisz? bo jest dość długi...nosisz go na ręce czy na brzuchu? ściągasz np do kąpania?? :)

  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2100

    Wysłany: 18 listopada 2016, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam estrogeny- femoston, femoston mitte, cyclo-progynove, estrofem. Miało to pobudzić moje jajniki ale niestety są jak zabite. Jak zdecydowałam się zajść w ciaze zaczęłam stymulacje. Clo nie przyniosło rezultatów, po gonalu rosło mało, słabo, endo wcale i w końcu nie pękło mimo ovitrelle. Teraz zaczynam cykl z letrozol em, zobaczymy...

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1372 793

    Wysłany: 19 listopada 2016, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę aby letrozol pomògł. W końcu musi się znaleźć lek który pomoże:)a miesiączki masz skąpe przez te estrogeny bo ja tak.
    A co do mojego aktualnego AMH to wynosi 4,62 i nie wiem czy to znaczy że moje pcos się pogorszyło czy jest dobrze bo czytałam że wynik ma się mieścić międzi 1-3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 08:34

    Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ NA BARDZO DŁUGO LUB NA ZAWSZE
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2100

    Wysłany: 19 listopada 2016, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w zasadzie to trwa jeden dzień i 2 dni plamienia więc ciężko to nawet nazwać miesiączką.
    U mnie norma w lab. była do 9,05 więc nie rozumiem dlaczego wynik 4 jest kiepski?

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1372 793

    Wysłany: 20 listopada 2016, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesiączka wygląda podobnie z tym, że mam z 4 dni plamienia po pierwszym dniu lekkiego krwawienia czyli to też z pewnością wina niskiego estradiolu. A co do AMH to piszą, że wynik od 1-3ng/ml jest prawidłowy, a powyżej może wskazywać na policystyczne jajniki i może doprowadzić do ich przestymulowania w trakcie leczenia lekami wspomagającymi owu. Zobaczę jeszcze co na to powie lekarz, ale ja przy wyniku AMH 4,43 miałam robioną laparoskopię i potem AMH spadło do 2,49 a jajniki zaczęły dzięki temu lepiej pracować więc sama nie wiem, co o tym myśleć. Wszystko pewnie wyjaśni się dopiero na wizycie.

    Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ NA BARDZO DŁUGO LUB NA ZAWSZE
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • mandy11 Autorytet
    Postów: 393 228

    Wysłany: 23 listopada 2016, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Mandy Kochana dostałam dzisiaj pasek św Dominika :) powiedz mi proszę jak TY go nosisz? bo jest dość długi...nosisz go na ręce czy na brzuchu? ściągasz np do kąpania?? :)
    Przepasam nim brzuch, jeszcze mi paska starcza ;-) Zdejmuję go wyłącznie do kąpieli, a tak to cały czas jest na dolnej części brzucha, żeby chował się w spodniach. Powodzenia Kochana! Trzymam kciuki!

    tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 326

    Wysłany: 23 listopada 2016, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Przepasam nim brzuch, jeszcze mi paska starcza ;-) Zdejmuję go wyłącznie do kąpieli, a tak to cały czas jest na dolnej części brzucha, żeby chował się w spodniach. Powodzenia Kochana! Trzymam kciuki!

    Dziękuję CI bardzo :) kurcze muszę o nim pamiętać :) przyzwyczaić się :)
    a spisz też w nim?

  • mandy11 Autorytet
    Postów: 393 228

    Wysłany: 23 listopada 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziękuję CI bardzo :) kurcze muszę o nim pamiętać :) przyzwyczaić się :)
    a spisz też w nim?
    Tak :-)

    tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 326

    Wysłany: 23 listopada 2016, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Tak :-)

    :)

  • pola80 Przyjaciółka
    Postów: 118 31

    Wysłany: 24 listopada 2016, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Witam Was Dziewczyny, czytałam wcześniej Wasze forum, ale piszę pierwszy raz. Chciałam dodać otuchy Dziewczynom z niskim AMH. Mój wynik ze stycznia 2015 to 0,67, miałam wtedy 28 lat, 7 miesięcy prób zajścia w ciążę za sobą i przeżyłam totalną załamkę. Wynik wykluczał mnie z refundowanego inv, no i z refundacji leków. Przeszłam kilka cykli stymulowanych i 2 inseminacje - nic z tego nie przyniosło efektów. W styczniu 2016 powtórzyłam AMH w lepszym labie, po suplementacji witaminą D3, DHEA i koenzymem Q10 - wynik 1,3. Lekarze stwierdzili, że moje jajniki wyglądają raczej na ten drugi wynik. Z pozytywnymi myślami przystąpiłam do trzeciej iui - nie udało się... Następnie inv - stymulacja poszła całkiem dobrze - pobrano 8 komórek, z czego 6 było prawidłowych, wszystkie się zapłodniły i pięknie dzieliły. Podano mi dwa zarodki 8A w trzeciej dobie - znowu beta nie drgnęła... Po tym cyklu z nieudanym transferem, już na pewno z mocno gorszym AMH po stymulacji, zaszłam w ciążę naturalną :-) Długa droga jeszcze przede mną, ale chciałam Wam pokazać, że z niskim AMH trzeba co prawda walczyć, ale organizm może nas jeszcze zaskoczyć... Ja wymodliłam sobie swoją Kruszynkę, czego Wam serdecznie życzę :-)

    Hej mandy11

    mogłabyś napisać który koenzym Q10 przyjmowałaś? Ubichinol V100 aktywna forma Koenzymu Q10 100 mg czy Ubichinol - Koenzym Q10 50 mg; obie formy są aktywne i nie wiem którą się zacząć suplementować?

    eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • mandy11 Autorytet
    Postów: 393 228

    Wysłany: 24 listopada 2016, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Hej mandy11

    mogłabyś napisać który koenzym Q10 przyjmowałaś? Ubichinol V100 aktywna forma Koenzymu Q10 100 mg czy Ubichinol - Koenzym Q10 50 mg; obie formy są aktywne i nie wiem którą się zacząć suplementować?
    Suplementowałam się ubichinolem w dawne 100 mg dziennie (2 kapsułki po 50 mg). Powodzenia!

    pola80 lubi tę wiadomość

    tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2016, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Suplementowałam się ubichinolem w dawne 100 mg dziennie (2 kapsułki po 50 mg). Powodzenia!
    ja tak samo, brałam ubichinol 2x50 firmy KENYAG

    pola80 lubi tę wiadomość

  • pola80 Przyjaciółka
    Postów: 118 31

    Wysłany: 24 listopada 2016, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 i ojejku bardzo dziekuję za szybka odpowiedź

    pozdrawiam

    mandy11 lubi tę wiadomość

    eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Wojcinka Autorytet
    Postów: 1149 1843

    Wysłany: 24 listopada 2016, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie. Próbowałam znaleźć jakaś info na ten temat w necie, ale bezskutecznie. Pare dni temu odebrałam wynik swojego AMH - 6,2 przy normach w lab 1-9. Początkowo myślałam ze mój wynik przy takich normach jest idealny, ale po wizycie u ginekologa zwatpilam :/ gin w klinice powiedział mi ze taki wynik to wynik wysoki i moze świadczyć o "półPCOS" chociaż obraz usg na to u mnie nie wskazuje. Zawsze mam owu, od kilku miesięcy potwierdzone mnitoringami z jednym pęcherzykiem dominującym. Do tego wszystkie inne mozliwe hormony mam w normie. Lekarz powiedział mi ze nawet jeśli nie mam PCOS to mozliwe ze moje komórki jajowe nie zawsze sa najlepszej jakości i ze właśnie wynik 6,2 moze to sugerować :/
    Wiem ze lekarzom powinno sie wierzyć, ale serio tak jest? Z takim AMH moze sie okazać ze moje jajeczka sa złej jakości? Czytałam o kobietach z AMH powyżej 20 które zachodziły w ciaze a tu lekarz mnie straszy moim "złym" wynikiem.
    Przy kiepskich plemnikach męża ostatnie czego potrzebujemy to jeszcze jajeczka kiepskiej jakości...

    Ona 32l 👩‍❤️‍👨 29l On
    Życie na pustyni📍Abu Dhabi

    QsZNp4.png
  • Wojcinka Autorytet
    Postów: 1149 1843

    Wysłany: 24 listopada 2016, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze cykle mam jak w zegarku, wszystkie hormony w normie (a badałam juz chyba na prawdę wszystkie jakie były na liście) , na obrazie usg zawsze ładny dojrzewający i pękający pęcherzyk itd.
    Teraz boje sie ze mimo ze wszystko wydaje sie byc ok jednak nie jest :/

    oliw lubi tę wiadomość

    Ona 32l 👩‍❤️‍👨 29l On
    Życie na pustyni📍Abu Dhabi

    QsZNp4.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ