AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaT wrote:Mandy a czy za ten pasek św. Dominika się płci? TY go masz? gdzie mogę jakieś namiary znaleźć do sióstr? będę CI wdzięczna za pomoc
Za pasek nic nie musisz płacić, choć oczywiście możesz Siostrom przesłać na konto jakieś pieniążki, ale nie jest to wymagane. Piszesz maila do Sióstr na adres [email protected] albo [email protected] (obojętnie na który) z prośbą o pasek, umieszczasz tam swój adres i Siostry wyślą Ci pasek zwykłym listem. Ja mam pasek, noszę go od chwili otrzymania do teraz, cały czas
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
mandy11 wrote:Za pasek nic nie musisz płacić, choć oczywiście możesz Siostrom przesłać na konto jakieś pieniążki, ale nie jest to wymagane. Piszesz maila do Sióstr na adres [email protected] albo [email protected] (obojętnie na który) z prośbą o pasek, umieszczasz tam swój adres i Siostry wyślą Ci pasek zwykłym listem. Ja mam pasek, noszę go od chwili otrzymania do teraz, cały czas
Dziękuję CI Kochana baaardzo no i życzę Wam dużo zdrówka, Tobie i Maleństwu -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie AMH oczywiście Jak szybko ono maleje? W marcu miałam wynik 1,44 a teraz październik 1,05. Boję się, że za szybko się "wyczerpuje". W grudniu mam kwalifikację do in-vitro i styczeń/luty zaczynamy całą procedurę.
Czy mam się czego obawiać? Bo trochę się załamałam dziś jak zobaczyłam wynik (oczywiście wiem, że to nie jest jakoś skrajny wyniki i macie też niższe ) -
Deseo wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie AMH oczywiście Jak szybko ono maleje? W marcu miałam wynik 1,44 a teraz październik 1,05. Boję się, że za szybko się "wyczerpuje". W grudniu mam kwalifikację do in-vitro i styczeń/luty zaczynamy całą procedurę.
Czy mam się czego obawiać? Bo trochę się załamałam dziś jak zobaczyłam wynik (oczywiście wiem, że to nie jest jakoś skrajny wyniki i macie też niższe )
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
nick nieaktualnymandy11 wrote:Jak widać po forum niektórym wyniki wzrastają dziwnie po czasie, ale oczywiście rezerwa maleje... W jakim tempie - u każdego inaczej...
są faktycznie dziewczyny, którym niby AMH wzrosło po jakiejś tam suplementacji. Ale ja uważam, że nie ma takiej opcji: AMH spada a nie rośnie.
-
Alisa wrote:są faktycznie dziewczyny, którym niby AMH wzrosło po jakiejś tam suplementacji. Ale ja uważam, że nie ma takiej opcji: AMH spada a nie rośnie.
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
Wczoraj zrobiłam wyniki, bo mój gin kazał mi zrobić między 2-5 dniem cyklu.
witamina D-1,25(OH)2D
testosteron - T
17-OH-Progesteron
Siarczan dehydroepiandosteronu-DHEA-S
P. ciała przeciw różyczce IgG
AMH-anty-Mullerian hormon
teraz pozostaje czekać ... -
Witajcie, wróciłam po jakimś czasie...moja sytuacja jest bardzo nietypowa. Mam hashimoto, baaardzo niskie amh 0,12 , fsh ostatnio sie polepszyło - 11 , ale bywało gorzej, oprócz tego jeden jajowód niedrozny, jeden drozny, i przegrode czesciową w macicy, którą chcę usunąć. Wyobraście sobie ze z takim niskim amh 0,12 kilka miesiecy temu zaszłam w ciąze! to był szok bo juz planowałam ciąze z kd, niestety ciąza obumarła... teraz nie wiem co dalej robić...czy łudzić się ze znowu naturalnie zajdę, czy moze nie tracic czasu i róbować in vitro z Kd? Jak uwazacie. Mam 32 lata
-
Witaj Korba,
NO ja w styczniu miałam amh 0,14, więc podobne do Twojego. Próbowałam 2 podejścia in vitro na cyklu naturalnym, ale pęcherzyki nie chciały w ogóle rosnąć. Obecnie utknęłam i też nie wiem co robić, jakoś chyba brakło nam już sił i motywacji do dalszej walki. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Mam AMH 4,38 ng/ml norma 25-29 lat 1,8 - 9,16 (5-95 percentyl)
O co chodzi z percentylem?
Jedna lekarka powiedziała, że ok a inny lekarz, że tragedia Wynik AMH się jakoś dzieli? Kiedyś tak czytałam.. Że trzeba podzielić przez 2.. I wtedy jest wynik.. nie wiem jak to interpretować.. -
Lubię_czekoladę wrote:Cześć dziewczyny.
Jedna lekarka powiedziała, że ok a inny lekarz, że tragedia Wynik AMH się jakoś dzieli? Kiedyś tak czytałam.. Że trzeba podzielić przez 2.. I wtedy jest wynik.. nie wiem jak to interpretować.. -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Cześć dziewczyny.
Jedna lekarka powiedziała, że ok a inny lekarz, że tragedia Wynik AMH się jakoś dzieli? Kiedyś tak czytałam.. Że trzeba podzielić przez 2.. I wtedy jest wynik.. nie wiem jak to interpretować..
Mam bardzo podobne AMH i też spotkałam się z dwiema opiniami.
Pierwsza, ze taki poziom AMH jest super. Oznacza dość wysoką rezerwę jajnikową i oznacza, że jest jeszcze sporo komórek jajowych gotowych do zapłodnienia i szybka menopauza nam nie grozi.
Druga, że wysoki poziom AMH) może być znakiem PCOS. Dodatkowo, nasze komórki mogą (ale nie muszą) być słabszej jakości. Tzn. nie mniej ni więcej, że idziemy na ilość a nie na jakość. Po zapłodnieniu, większy odsetek zarodków może przestać się rozwijać.
Podobno przy np. IVF lepiej mieć AMH w dolnej granicy normy gdyż komórki są wówczas najlepszej jakości.
Wszystkie powyższe informacje uzyskałam od lekarzy prowadzących mnie w KLN.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
soleil wrote:To zależy.
Pierwsza, ze taki poziom AMH jest super. Oznacza dość wysoką rezerwę jajnikową i oznacza, że jest jeszcze sporo komórek jajowych gotowych do zapłodnienia i szybka menopauza nam nie grozi.
Druga, że wysoki poziom AMH) może być znakiem PCOS. Dodatkowo, nasze komórki mogą (ale nie muszą) być słabszej jakości. Tzn. nie mniej ni więcej, że idziemy na ilość a nie na jakość. Po zapłodnieniu, większy odsetek zarodków może przestać się rozwijać.
Podobno przy np. IVF lepiej mieć AMH w dolnej granicy normy gdyż komórki są wówczas najlepszej jakości.
Wszystkie powyższe informacje uzyskałam od lekarzy prowadzących mnie w KLN. -
soleil wrote:To zależy.
Wszystkie powyższe informacje uzyskałam od lekarzy prowadzących mnie w KLN.
soleil niestet ale wypisujesz bzdury z tym że lepiej miec niższe AMH aby komorki były lepszej jakosci...
konsultowałam te teorie z embriologami w novum, z Janem Dormitzem z Bociana białostockiego, Dr Lewandowskim z Novum i kilkoma innymi ginami i KAŻDY powiedział ze jest odwrotnie.
wyższe AMH jest znacznie lepsze, daje znacznie większy odsetek ciąz. Może a nie musi miec wypływu na jakosc- tyczy sie to zaplodnienia pozaustrojowego i dawek stymulacji.
umowmy sie zr wysokie AMH nie jest niczym wspaniałym bo stymulacja musi byc prowadzona ostroznie aby nie doszło do hiperki i pacjentka nie naprodukowała 35 jajeczekbo wtedy ze sporym prawdopodobienstwem jakosc wszystkich 35 nie bedzie taka sama a jedynie okolo 40 % bedzie dobra.
co wiecej to wlasnie przy niskim AMH pacjentki dostaja chociazby DhEA i testosteron ktorego w przypadku np PCOS kategorycznie się nie podaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 14:02
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???