X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka przykro mi :( powtarzasz jeszcze betę? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby zdarzył się piękny cud ✊✊✊

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem szczęściarą w tym cały nieszczęściu, bo mam przyjaciółkę która przechodzi przez to samo i jeszcze drugą bliską koleżankę więc ja mam z kim gadać na ten temat, a ich transfery i stymulacje przeżywam z większymi nerwami niż swoje. Nawet byłam z przyjaciółka na jej transferze bo mąż jej nie mógł przyjechać.

Bejzi, Honorata02, karolcia35, monik123, Misia7 lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ja już wkrótce poznam dr Orl. i troszkę mnie to stresuje i krępuje, ale najważniejsze żeby wykonał dobrą robotę😉 Szkoda tylko, że p. Marta z recepcji już nie pracuje.
    Martinko, która Marta juz nie pracuje? Taka drobna brunetka? Na pohybel nagonce na rejestratorki, ale ręce czasem opadają, nie każdy powinien pracować z ludźmi...

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie! Niezapominajka tulę cię mocno ...

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Wy sie tu klocicie a u mnie beta 0 😔

Honorata trzymam kciuki &&&

Cala Twoja beta to mnie zawsze zadziwiala i nadal zadziwia...

Milka przykro mi, ze u Ciebie tez lipa :(
    Pisalas do Pani Dr? Mowila, kiedy leki oddstawic?

przykro :(

👶
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to chyba blondynka była? Nie mogę skojarzyć jakoś. Któraś z rejestracji chyba zaciążyła tak gdzieś słyszałam

hchypc0zgq8syrex.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    W moim dużym gronie znajomych i w rodzinie nikt nie miał takiego problemu, więc gdyby nie Wy, kochane, myślałabym, że tylko my jesteśmy niepłodni.
    Ja mialam identycznie. A znajomosci zawarlam tu na forum wlasnie. Inaczej bym juz byla w psychiatryku.

7pqmag4.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Martinko, która Marta juz nie pracuje? Taka drobna brunetka? Na pohybel nagonce na rejestratorki, ale ręce czasem opadają, nie każdy powinien pracować z ludźmi...
    Tak😊 A ja tam uważam, że cała załoga jest bardzo sympatyczna i pomocna. Bella, w takim razie już się pakuję i jadę do Ciebie😉

Bejzi lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Dlatego najlepiej poznać kogoś z forum, w realu albo chociaz popisać smsy, zadzwonić, no nie Mag? :D

Dinozaury na watku IVF pisza tylko jak wydazy sie cos pozytywnego, przynajmniej ostatnimi czasy.
    Dokladnie tak ;)

lipcowka86 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Bejzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Niezapominajka, bu bu :(

To że lekarz chwali lekarza...pacjentka chwali lekarza, no spoko, każdy ma prawo do wlasnego zdania. Ja też mam takich lekarzy, u których moja noga nie postanie, a mają rzesze fanek.
    Wcale sie srebrzystej nie dziwie, że szczegółów nie chce zdradzać na forum.
    Wiadomka. Myślę, że każda z nas trafila na przynajmniej jeden taki przypadek.
    Ja X lat temu poszlam skonsultować usunięcie ósemek i uslyszalam od najlepszej chirurg stomatolog w powiecie, że z takim czymś to na "szczękówkę" do szpitala wojewódzkiego 🤣 a zaznaczam, że to był rutynowy zabieg, gdzie potem specjalista z prawdziwego zdarzenia popatrzyl na mnie i mówi "szczękówka? Ale pani nie ma zmiażdżonej twarzy..." 🤣
    Moj tato przez 5 lat leczony byl niewłaściwym lekiem na serce przez rownie cenionego kardio...
    To, że mamy inne odczucia wzgledem tych samych ludzi, jest rzecza najnormalniejsza w świecie, dobrze jednak uzasadniać opinie, bo to może pomoc innym w podjeciu ew.decyzji.

• srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w otoczeniu też nie ma nikogo z tym problemem lub się nie ujawniają bo tak też może być, zwłaszcza że sami to skrywamy więc forum jest tu nieocenione. Szczególnie nasze mamusie zaglądające do nas , buziaki !

Cichaa, KateHawke lubią tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Tak😊 A ja tam uważam, że cała załoga jest bardzo sympatyczna i pomocna. Bella, w takim razie już się pakuję i jadę do Ciebie😉
    I to jest właśnie to, o czym napisalam post wcześniej ;) my kiedy przyjechaliśmy do kliniki po raz pierwszy, bylismy obslugiwani przez p. Agatę, do dzis uwielbiam kobietę, widać, że praca jest jej powołaniem :)

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja mialam identycznie. A znajomosci zawarlam tu na forum wlasnie. Inaczej bym juz byla w psychiatryku.

Ja chyba zaraz też oszaleje z tym wszystkim, teraz jeszcze jak siedzę sama w pustym domu !! Ciągle myślę tylko o tym żeby mój mąż miał więcej czasu dla mnie...

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Ja chyba zaraz też oszaleje z tym wszystkim, teraz jeszcze jak siedzę sama w pustym domu !! Ciągle myślę tylko o tym żeby mój mąż miał więcej czasu dla mnie...
    Moj maz niezbyt mnie rozumial, np moje emocje zwiazane z tym, ze ciagle wokol nas pojawialy sie kolejne ciaze, niektorzy dorobili sie 2 dzieci. Rozrywalo mi serce. A moj maz twierdzil, ze przeciez "kiedys" sie uda to po co sie ekscytowac😐 Doprowadzal mnie tym do szalu.

h_anulka, lipcowka86 lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Właśnie nie mam nikogo w moim otoczeniu żeby tak miał. A jak rozmawiam z koleżankami to nie wiedzą co mi poradzić...więc jak narazie jestem z tym sama.
    Moje przyjaciółki, ostatnio jedna po drugiej w ciąży... z jednej strony strasznie mnie to cieszy z drugiej, czuję taką niesprawiedliwość... ;-(

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Moj maz niezbyt mnie rozumial, np moje emocje zwiazane z tym, ze ciagle wokol nas pojawialy sie kolejne ciaze, niektorzy dorobili sie 2 dzieci. Rozrywalo mi serce. A moj maz twierdzil, ze przeciez "kiedys" sie uda to po co sie ekscytowac😐 Doprowadzal mnie tym do szalu.
    Mój mąż mówi nie czy będę w ciąży tylko pytanie kiedy. Niestety tego nie wiem nikt i nikt nie da mi gwarancji ze kiedykolwiek uda się. Statystyki są nieubłagane, na kogoś musi wypaść.

karolcia35 lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    mój ma tak samo, jakoś nie widzi w tym większego problemu; a jak ryczę gdzieś po kątach, no bo przy nim nie mogę, to jestem z tym sama :( a potem pyta, znów płakałaś? przecież kiedyś się uda!
    dobrze, że jest forum i moje 3 koleżanki, z którymi mogę pogadać.
    może udałoby sie zorganizować jakieś spotkanie? :) narazie tylko poznałam niezapominajkę :*

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 jak tam dziś ? Byłaś ? Popękało ? Szykujesz się na następny tydzień ?

• Martinka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    mój ma tak samo, jakoś nie widzi w tym większego problemu; a jak ryczę gdzieś po kątach, no bo przy nim nie mogę, to jestem z tym sama :( a potem pyta, znów płakałaś? przecież kiedyś się uda!
    dobrze, że jest forum i moje 3 koleżanki, z którymi mogę pogadać.
    może udałoby sie zorganizować jakieś spotkanie? :) narazie tylko poznałam niezapominajkę :*
    Tez mam taką nadzieję, że kiedyś Was poznam🥰, Njutka do Ciebie też przyjadę😉

karolcia35, njut lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i chciałam zapytać o klinikę a dokladniej o lekarzy:) dzwoniąc do Provity to w ogóle nie umawiają na wizty do dr Paligi, Cholewy a do dr Mańki koniec lipca:( czytałam pozytywne komentarze na temat ich kliniki więc do tych którymi zainspirowałam się komentarzami to brak miejsc:( słyszeliście o Pani Małgorzacie Nycz-Reska? Czy którejś z Was pomogła i możecie ją polecić?

Będę wdzięczna za odpowiedz:)
    Ja próbując się umówić pierwszy raz w Provicie do dr GM, też usłyszałam o odległym terminie.. chyba ze 3 czy 4 mce oczekiwania.. Umówiłam tę wizytę i poprosiłam o kontakt gdyby coś wcześniej się zwolniło. Na szczęście udało, że następnego ktoś zrezygnował z pierwszej wizyty i w ten sposób uniknęłam długiej kolejki . Generalnie jestem zadowolona z leczenia. Ciąży co prawda nie ma ale w końcu czuje, że ktoś ma na nas jakiś plan...

karolcia35, Cichaa, monik123, srebrzysta lubią tę wiadomość

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ