Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bejzi wrote:Nieplodnosc jednak bedzie towarzyszyc niektorym z nas do końca.
Ale tylko jako przejściowe niemile wspomnienie ukoronowane dzieckiem... !!!
Nie mogę sie uwolnić od śledzenia tego forum... bardzo kibicuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 22:14
bz10, monik123, Bejzi, didik34 lubią tę wiadomość
-
Kijuki wrote:Ode mnie nikt nie oczekiwał ze bede z uśmiechem bawić cudze dzieci. Nikt tez nie wiedział ze miałam problem z niepłodnością i nikt nie wie do tej pory ze jestem po ivf. Co nie zmienia faktu ze niepłodność pozostanie ze mną na zawsze...I ze równocześnie po ludzku jest mi głupio, ze nie byłam z przyjaciółka koedy ona tego potrzebowała. Dla mnie dziecko było cudem, dla niej na poczatku koszmarem, mimo ze planowanym...
Mag, powodzenia w drugiej połówce ciąży!i szczęśliwego rozwiązania!
Dziekuje 😊 Juz mam z gorki i zaczynam wierzyc, ze to sie na prawde dzieje. Dlugi czas ciaza to byla dla mnie niczym lot w kosmos. -
Kijuki wrote:Ale tylko jako przejściowe niemile wspomnienie ukoronowane dzieckiem... !!!
Nie mogę sie uwolnić od śledzenia tego forum... bardzo kibicuje!Nuterka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:
Dziekuje 😊 Juz mam z gorki i zaczynam wierzyc, ze to sie na prawde dzieje. Dlugi czas ciaza to byla dla mnie niczym lot w kosmos.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i maleństwaStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
monik123 wrote:No właśnie dla mnie ciąża jest czymś nieosiągalnym mimo, że w porównaniu do niektórych dziewczyn z forum to nie staramy się aż tak długo...nie wiem czy będę w stanie uwierzyć jeśli się w końcu uda.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i maleństwa
W koncu bedziesz musiala uwierzyc 😉 Ja caly czas mowilam, ze wszelkie gratulacje bede przyjmowala po porodzie i faktycznie w tedy juz odetchne pelna piersia.
Powodzenia!!
Ja tu Was codziennie podczytuje i trzymam za Wszystkie kciuki &&&&Kijuki, monik123, bz10, Bejzi lubią tę wiadomość
-
Cichaa wrote:Ja że znajomymi i rodzina nie rozmawiam o niepłodności, moim zdaniem nie ma sensu rozmawiać z kimś który nie zna problemu. Polecam tylko dziewczyny z forum. Ja zawsze chętna na spotkanie jestem... Co prawda mam daleko ale ostatnio często jestem w Katowicach także jak masz ochotę to pisz.
Dziękujęjak z nikim o tym nie rozmawiam to tylko rycze po kątach i tyle z tego mam...mąż wrócił wczoraj z delegacji po całym tygodniu i nawet on nic nie rozumie ..czuje się przy nim jak obca.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Ja sobie z mężem już radzę ale mowie mu wszystko co czuje i myślę(czasem nawet za dużo) ale tak mię lepiej. Jak mam ochotę na kwiaty to mu wprost o nich mówie, oni się niczego nie domyśla😀i tak nam jest dobrze.
A co do leczenia to na szczęście jezdzi ze mną na kazda wizytę, sam chce.Starania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej -
nick nieaktualny
-
To zależy... w moim przypadku była przydatna, bo z pierwszej procedury nie uzyskałam blastocyst i w miarę szybko rozpoczęłam następną procedurę. Gdybym nie była w programie nie wiem czy bym się zdecydowała na 2 procedurę tak szybko. Minus jest taki, że po drodze jest dużo innych wydatków, więc troszkę te pieniądze by się przydały chociażby na dalszą diagnostykę.Dodatkow jeśli ktoś uzyska dużo zarodków i się nie powiedzie przy pierwszym transferze to każdy kolejny transfer jest dodatkowo płatny, do tego dochodzi mrożenie zarodków i oczywiście leki. Jeśli po 1 procedurze zajdziesz w ciąże to wracają prawie połowę kosztów.
-
Melduję się po punkcji. Mam 10 komórek. Trzymajcie kciuki za następne 5 dni. Czuję się jak zwykle po narkozie wypoczęta i wyspana😊
sAnsa_28, Bella93, Milka.89, minia61, monik123, Baba1, Franiczka, KateHawke, Bejzi, srebrzysta, bz10, Linka2019, njut, didik34, NieJa, Honorata02, Berbeć, bbeczka91, h_anulka, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
Martinka wrote:Tak😊 A ja tam uważam, że cała załoga jest bardzo sympatyczna i pomocna. Bella, w takim razie już się pakuję i jadę do Ciebie😉
alaw87, Martinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny 7dpt beta 1,690..
To już naprawdę koniecStarania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
... -
srebrzysta wrote:Milka ale coś ruszyła może by jednak powtórzyć? Nie jest 0 ani mniej niż 1,236 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Milka.89 wrote:Dziewczyny 7dpt beta 1,690..
To już naprawdę koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 14:23
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
nick nieaktualny
-
Ok dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Każdy wie jakie jest ryzyko. to loteria..Starania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
...