X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Najwyżej podejdziemy jeszcze raz. Chociaż mam nadzieję że nie będzie trzeba.

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, trzeba myśleć realistyczne, dobry sikaniec pokaże betę poniżej 10 nawet i sprawdziłam to nie raz. Natomiast są rzadkie przypadki jak Cali, że zagnieżdżenie nastąpi później. I wtedy przy dobrym sikańcu w 6dpt nie wyjdzie nic. Jeśli Frelciu nie miałaś dobrego sikańca lub zagnieżdżenie nastąpiło później niż zwykle to jeszcze jest szansa. I tego Ci życzę.

Cala, innamorata88, Bejzi lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namowilam mamę zeby ze mną pojechała jutro na bete. Rozumiem że jak wyjdzie 0 to nie ma już szans.

Yummymummy lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Namowilam mamę zeby ze mną pojechała jutro na bete. Rozumiem że jak wyjdzie 0 to nie ma już szans.

jutro bedziesz miala 8dpt?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jutro bedziesz miala 8dpt?
    Tak

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tak

beta musi juz byc ciazowa.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To jutro będę wiedziała na czym stoję. Ale mam złe przeczucia niestety. Jak się nie uda to długo trzeba czekać na kolejną procedurę ?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ok. To jutro będę wiedziała na czym stoję. Ale mam złe przeczucia niestety. Jak się nie uda to długo trzeba czekać na kolejną procedurę ?

mysle ze ok 2 miesiace na pewno. Organizm musi odpoczac i zregenerowac sily. Ja chyba nawet czekalam 3 miesiace.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli gdzieś do sierpnia.. do moich urodzin. No nic. Zaciskajcie jutro mocno kciuki! Moja teściowa się dzisiaj za nas w Rzymie przy grobie Jana Pawła modliła...może jej się udało wymodlic.

Yummymummy, KateHawke, Flowwer, njut lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Czyli gdzieś do sierpnia.. do moich urodzin. No nic. Zaciskajcie jutro mocno kciuki! Moja teściowa się dzisiaj za nas w Rzymie przy grobie Jana Pawła modliła...może jej się udało wymodlic.

Trzymam mocno kciuki! :)

❤️❤️❤️
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dobra decyzja :)

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszko a Tobie ile dpt wyszła pozytywna beta?

• domiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Tak czy siak dajecie nadzieję. Mam nadzieję że dzięki takim wynikom zapłodnią mi wszystkie komórki.

U nas wyniki M wszystkie w normie jeśli chodzi o morfologię( tu 12%), ruch, ilośc itd. Ze specjalistycznych teraz źle to hba wyszło, a fragmentacja DNA ok.
    Jestem ciekawa kariotypów, które też robilismy i czekam z niecierpliwością na wyniki.

U nas zaczęło sie od moich problemów, gdzie wyszły niedrożne jajowody, potem endomterioza, owulacja też stosunkowo późno więc ciężko stwierdzić czy jakościowo są dobre te komórki...

Frelcia wierzę i w Twój Cud :* będzie dobrze, zobaczysz :*
    ja mam turbo pcos, endometrioze, IO, nerwice lękowa i stany psychotyczne potegowane przez hormony. Maz ma fragmentacje dna ok, ale morfo 1%, ruch na granicy normy, hba 30 % i widzisz moj suwaczek ? :)

Bejzi lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Domiszko a Tobie ile dpt wyszła pozytywna beta?
    Frelciu ale Ty masz duzo mrozakow chyba wiec nie musisz nowej proceduty miec w najgorszym wypadku tylko nowy transfer a tu odczekujesz tylko cykl.

ja 9dpt 3 dniowego zarodka mialam bete 113 a kreske na tescie ledwo ledwo, na drugi dzien z porannego moczu byla jeszcze slabsza :P

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stork tulę Cię z całych sił, silna z Ciebie kobieta nabierz sił do kolejnej walki a tym czasem odpoczywaj. Jednak nie istnieje sprawiedliwość :(

Yumm Gratuluję i życzę pięknych przyrostów ♡

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    Frelciu ale Ty masz duzo mrozakow chyba wiec nie musisz nowej proceduty miec w najgorszym wypadku tylko nowy transfer a tu odczekujesz tylko cykl.

ja 9dpt 3 dniowego zarodka mialam bete 113 a kreske na tescie ledwo ledwo, na drugi dzien z porannego moczu byla jeszcze slabsza :P

Nie mam mrozaczkow :( w dniu transferu miałam informację że w 6 dobie będą mrożone a następnego dnia telefon że przestały się rozwijać. Jest ze mną tylko ten jeden fajter . Jutro idę na bete. Mogę się kluc cała ciążę i co godzinę tą wredna heparyna i robić co tylko żeby tylko jutro była ciążowa beta....

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś test już ciemniejszy :) jutro rano powtarzam betę, nieustannie proszę Was o &&&& :)

Erl, NieJa, h_anulka, nick nieaktualny, Cala, njut, CzterolistnaKoniczyna, Flowwer, domiszka, nick nieaktualny, KateHawke, EmWu, Yoselyn82, Bejzi, Molyy lubią tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Nie mam mrozaczkow :( w dniu transferu miałam informację że w 6 dobie będą mrożone a następnego dnia telefon że przestały się rozwijać. Jest ze mną tylko ten jeden fajter . Jutro idę na bete. Mogę się kluc cała ciążę i co godzinę tą wredna heparyna i robić co tylko żeby tylko jutro była ciążowa beta....
    Ze mna tez zostal jeden, jedyny i przetrwal :) z 1 procedury die mi comprawda nie udalo ale mialam imsi tylko a z 2. Sukces :)

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszko od początku dajesz mi nadzieję na sukces. Już mi jest niedobrze przed jutrzejszą beta...Ale rozmawiałam z Mężem i się nie poddamy. Spróbujemy jeszcze. Chociaż On mocno wierzy w tego Malucha. I ja też mam jeszcze nadzieję!

Erl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:01

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ