X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Qcat Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Czesc Qcat

1. Badania robie z prywatnego ubezpieczenia, więc specjalnie nie pomoge. Ostatnio jedynie robiłam wymazy chlamydia i czystość coś około 140 zł.
    2. Nie wydalam więcej niż 1500 zł przy krótkim protokole.
    3. Ja chodzę do GM. Zapisywałam się w czerwcu, termin był na listopad, ale zadzwonili do mnie wcześniej i w lipcu już miałam pierwszą wizytę, która kosztuje 300 zł.
    4. Po transferze od GM dostałam tylko estrofen i luteinę i acoffil (na KIRAA) ale dr MP przepisuje dużo więcej leków.
    5. Nie ma problemów z wypisywaniem zwolnień.
    6. Niestety kontakt z GM jest utrudniony, on nie podaje swojego maila i tel. Jedyny kontakt z nim jest przez pielęgniarki. Wysyłam maila do pielęgniarki a wieczorem do mnie dzwonią i przekazują wiadomość od dr. Wcześniej byłam u Serafina, mogłam dzwonić i pisać do niego ale zdecydowanie go nie polecam.
    7. Tak, za następny transfer trzeba płacić 1300 zł.
    8.niestety płaci się za każdą wizytę 100-200 zł.

My płaciliśmy 14 tys. za 3 procedury. Do tej pory miałam jeden płatny transfer. No ale wizyty i dojazdy pochłonęły mi pewnie już z 4 tys.

Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...

Z tego co piszecie finansowo wychodzi chyba taniej niż w mojej czeskiej klinice. Ogromnym plusem jest też możliwość chodzenia na wizyty w godzinach popołudniowych lub w sobotę (teraz za każdym razem muszę się zwalniać z pracy o 13).

Mam jeszcze pytanie, jak oceniacie swoje stymulacje? Najbardziej boję się, że zostanę z niczym - miałam 24 komórki, z czego dojrzałych 15, a w efekcie tylko 4 zarodki z 5 doby (5 padło mi między 3, a 5 dobą)
    Czy w AP wszystkie trzymają do 5 doby (tak robią w CZ) czy transferują wcześniej?

I jeszcze jedno pytanie - w ramach procedury 2+1 jest standardowe zapłodnienie IVF czy jakieś lepsze? (teraz miałam ICSI i chyba jednak słaby wynik jak na to)

evkill lubi tę wiadomość

36lat, starania od 2013
    2009 - ciąża naturalna zakończona porodem cc
    27.05 - 1 transfer (07.2019 Aniołek (9 tc))
    25.10 - 2 transfer - beta poniżej 0,5
    2.12 - 3 transfer - Aniołek 10 tc ;(
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, zamrozili mi jeden zarodek w 6 dobie 3BC. Czy któraś z Was miała takowy?
    Ładny :) ja z 6 doby mam słabszy, także Twój wygląda na bardzo ładne rodzeństwo ;) Jak się w ogóle czujesz?

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Luna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie czy któras robiła badania immunologiczne na NFZ w okolicach Katowic? Dostałam od pani doktor skierowanie, wspominała o Będzinie ale dzwoniłam tam i terminy dopiero na lipiec masakra nie chce tak długo czekać, albo któraś nie kojarzy gdzie można zrobić?? Myślałam że zaoszczedze choć 1000 zł a tu porażka

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Dziewczyny ratujcie czy któras robiła badania immunologiczne na NFZ w okolicach Katowic? Dostałam od pani doktor skierowanie, wspominała o Będzinie ale dzwoniłam tam i terminy dopiero na lipiec masakra nie chce tak długo czekać, albo któraś nie kojarzy gdzie można zrobić?? Myślałam że zaoszczedze choć 1000 zł a tu porażka
    A o jakim dokładnie badaniu mówisz? Nie mylisz może z genetyka i kariotypami?

Pia88 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qcat wrote:
    Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...

Z tego co piszecie finansowo wychodzi chyba taniej niż w mojej czeskiej klinice. Ogromnym plusem jest też możliwość chodzenia na wizyty w godzinach popołudniowych lub w sobotę (teraz za każdym razem muszę się zwalniać z pracy o 13).

Mam jeszcze pytanie, jak oceniacie swoje stymulacje? Najbardziej boję się, że zostanę z niczym - miałam 24 komórki, z czego dojrzałych 15, a w efekcie tylko 4 zarodki z 5 doby (5 padło mi między 3, a 5 dobą)
    Czy w AP wszystkie trzymają do 5 doby (tak robią w CZ) czy transferują wcześniej?

I jeszcze jedno pytanie - w ramach procedury 2+1 jest standardowe zapłodnienie IVF czy jakieś lepsze? (teraz miałam ICSI i chyba jednak słaby wynik jak na to)

Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy lekarzami, to dr MP jest jakby to powiedzieć bardziej "elastyczna" ;)
    Jeżeli ustalisz z nią transfer w 3 dobie, to tak będzie, nikt Cię nie zmusi do 5 doby. Co do leków, dr MP przepisuje Utrogestan bez problemu, jeśli tylko masz możliwość kupienia, to bez wahania, inaczej dostaniesz Lutinus za ok. 180 zł na 3 dni...wietrzy portfel jak mało co... heparyna na refundację, tak jak już napisały dziewczyny, zależy od lekarza, ja miałam PAI-1 i dostałam. Wizyty u dr MP to 100 zł, pierwsza w tej chwili 300 zł, z tym, że czeka się na nią ok. pół roku, ale WARTO :) w programie 2+1 masz 3 procedury za te ok. 13 tys. zł

Pia88 lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Tylko o Będzinie niestety, wiem że w Chorzowie jakiś szpital robi, ale żebym to ja wiedziała jaki to raz a drugi wtedy jak mi dał lekarz skierowanie to zrobiłam prywatnie bo tam chyba też się coś płacilo :( co masz do zrobienia?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Meggie1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Ładny :) ja z 6 doby mam słabszy, także Twój wygląda na bardzo ładne rodzeństwo ;) Jak się w ogóle czujesz?
    Ogólnie czuje się bardzo dobrze, dziękuje. Nic mi nie dolega, jakby nigdy nic. Tylko w głowie 1000 myśli - uda się, nie uda...

SusieOne, Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qcat wrote:

Ja obie stymulację miałam u Serafina i niestety spieprzył obie. Moja koleżanka, która na AMH poniżej 1. Jest już w ciąży bo miała 3 piękne blastki najwyższej jakości, ale ona leczyła się u przybycienia. Zazwyczaj 1 mrożą w 3 dobie a resztę trzymają, zależy to od ilości uzyskanych zarodków.

W ramach 2+1 zapładniają taka metoda jaka jest wskazana u danej pary, więc też icsi.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz byl o tyle dobry ze prawie wszystkie leki dostawalam na refundacje. Pytanie mam czy jak chodzilyscie do MP mieliscie dodatkowo lekarza innego???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 12:21

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ogólnie czuje się bardzo dobrze, dziękuje. Nic mi nie dolega, jakby nigdy nic. Tylko w głowie 1000 myśli - uda się, nie uda...
    U mnie do dnia przed testem (wtedy miałam ten senny orgazm co mi zaswitało, że może się udało) też nic a nic nie miałam z objawów :) jedna wielka ściema, że muszą być objawy

Meggie1, Pia88 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Z tego co dziewczyny na forum pisały, to jak masz stwierdzone badaniem mutacje PAI to masz refundację na heparynę.

ja nie mam Pai a mialam z refundaja przepisywany lek.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Qcat Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja obie stymulację miałam u Serafina i niestety spieprzył obie. Moja koleżanka, która na AMH poniżej 1. Jest już w ciąży bo miała 3 piękne blastki najwyższej jakości, ale ona leczyła się u przybycienia. Zazwyczaj 1 mrożą w 3 dobie a resztę trzymają, zależy to od ilości uzyskanych zarodków.

W ramach 2+1 zapładniają taka metoda jaka jest wskazana u danej pary, więc też icsi.

No właśnie stymulacji boję się najbardziej (mój organizm bardzo źle reaguje na hormony - tyję i puchnę) więc nie chciałabym zostać z niczym. Na forum czytałam już bardzo dużo historii o tym jak dziewczyny nie miały ani jednego zarodka...
    Już nawet nie chodzi o tą kasę (chociaż to też mega frustrujące) ale o te dodatkowe kilogramy i psychikę.

36lat, starania od 2013
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy ten pakiet 2+1 i zapłodnienie imsi

Pia88 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    To normalne, na głowę nic nie poradzisz ;) byle do bety :)

Meggie1 lubi tę wiadomość

• Qcat Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy lekarzami, to dr MP jest jakby to powiedzieć bardziej "elastyczna" ;)
    Jeżeli ustalisz z nią transfer w 3 dobie, to tak będzie, nikt Cię nie zmusi do 5 doby. Co do leków, dr MP przepisuje Utrogestan bez problemu, jeśli tylko masz możliwość kupienia, to bez wahania, inaczej dostaniesz Lutinus za ok. 180 zł na 3 dni...wietrzy portfel jak mało co... heparyna na refundację, tak jak już napisały dziewczyny, zależy od lekarza, ja miałam PAI-1 i dostałam. Wizyty u dr MP to 100 zł, pierwsza w tej chwili 300 zł, z tym, że czeka się na nią ok. pół roku, ale WARTO :) w programie 2+1 masz 3 procedury za te ok. 13 tys. zł

Jeśli bardziej elastyczna to zdecydowanie do niej bym się chętnie zapisała :)
    Nawet nie wiedziałam, że Lutinus jest taki drogi...
    Jeśli czeka się pół roku to chyba zapiszę się od razu (zostały mi dwa zarodki ale w razie niepowodzenia nie chciałabym czekać na wizytę tak długo)

Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

36lat, starania od 2013
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    My mieliśmy ten pakiet 2+1 i zapłodnienie imsi
    A ty masz do odebrania jeszcze?

Pia88 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W AP chyba stosują już tylko IMSI, nie? 🤔

My mieliśmy IMSI + PICSI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qcat wrote:

4 zarodki z 5-tej doby to świetny wynik. Przynajmniej jak na Polskie warunki. Nie wiem jak jest w Czechach.

My mieliśmy transfer w 3 dobie.

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja tam się cieszę że doktor na wyrost nie mówi żeby stosować suplementy. Ostatnio dyskutowalam o tym z siostrą i więcej z nich szkody niż pożytku. Kazała mi brak tylko koenzym z kaneki i magnez. Generalnie jest bardzo mało leków o czystym składzie.

Do ivf trzeba jeszcze robić usg piersi.

Franiczka, Pia88 lubią tę wiadomość

• Luna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    A o jakim dokładnie badaniu mówisz? Nie mylisz może z genetyka i kariotypami?

Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ