Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
evkill wrote:Czesc Qcat
1. Badania robie z prywatnego ubezpieczenia, więc specjalnie nie pomoge. Ostatnio jedynie robiłam wymazy chlamydia i czystość coś około 140 zł.
2. Nie wydalam więcej niż 1500 zł przy krótkim protokole.
3. Ja chodzę do GM. Zapisywałam się w czerwcu, termin był na listopad, ale zadzwonili do mnie wcześniej i w lipcu już miałam pierwszą wizytę, która kosztuje 300 zł.
4. Po transferze od GM dostałam tylko estrofen i luteinę i acoffil (na KIRAA) ale dr MP przepisuje dużo więcej leków.
5. Nie ma problemów z wypisywaniem zwolnień.
6. Niestety kontakt z GM jest utrudniony, on nie podaje swojego maila i tel. Jedyny kontakt z nim jest przez pielęgniarki. Wysyłam maila do pielęgniarki a wieczorem do mnie dzwonią i przekazują wiadomość od dr. Wcześniej byłam u Serafina, mogłam dzwonić i pisać do niego ale zdecydowanie go nie polecam.
7. Tak, za następny transfer trzeba płacić 1300 zł.
8.niestety płaci się za każdą wizytę 100-200 zł.
My płaciliśmy 14 tys. za 3 procedury. Do tej pory miałam jeden płatny transfer. No ale wizyty i dojazdy pochłonęły mi pewnie już z 4 tys.
Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...
Z tego co piszecie finansowo wychodzi chyba taniej niż w mojej czeskiej klinice. Ogromnym plusem jest też możliwość chodzenia na wizyty w godzinach popołudniowych lub w sobotę (teraz za każdym razem muszę się zwalniać z pracy o 13).
Mam jeszcze pytanie, jak oceniacie swoje stymulacje? Najbardziej boję się, że zostanę z niczym - miałam 24 komórki, z czego dojrzałych 15, a w efekcie tylko 4 zarodki z 5 doby (5 padło mi między 3, a 5 dobą)
Czy w AP wszystkie trzymają do 5 doby (tak robią w CZ) czy transferują wcześniej?
I jeszcze jedno pytanie - w ramach procedury 2+1 jest standardowe zapłodnienie IVF czy jakieś lepsze? (teraz miałam ICSI i chyba jednak słaby wynik jak na to)evkill lubi tę wiadomość
36lat, starania od 2013
2009 - ciąża naturalna zakończona porodem cc
27.05 - 1 transfer (07.2019 Aniołek (9 tc))
25.10 - 2 transfer - beta poniżej 0,5
2.12 - 3 transfer - Aniołek 10 tc ;( -
Meggie1 wrote:Dziewczyny, zamrozili mi jeden zarodek w 6 dobie 3BC. Czy któraś z Was miała takowy?
Pia88 lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Dziewczyny ratujcie czy któras robiła badania immunologiczne na NFZ w okolicach Katowic? Dostałam od pani doktor skierowanie, wspominała o Będzinie ale dzwoniłam tam i terminy dopiero na lipiec masakra nie chce tak długo czekać, albo któraś nie kojarzy gdzie można zrobić?? Myślałam że zaoszczedze choć 1000 zł a tu porażkaStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Luna wrote:Dziewczyny ratujcie czy któras robiła badania immunologiczne na NFZ w okolicach Katowic? Dostałam od pani doktor skierowanie, wspominała o Będzinie ale dzwoniłam tam i terminy dopiero na lipiec masakra nie chce tak długo czekać, albo któraś nie kojarzy gdzie można zrobić?? Myślałam że zaoszczedze choć 1000 zł a tu porażka
Pia88 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Qcat wrote:Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...
Z tego co piszecie finansowo wychodzi chyba taniej niż w mojej czeskiej klinice. Ogromnym plusem jest też możliwość chodzenia na wizyty w godzinach popołudniowych lub w sobotę (teraz za każdym razem muszę się zwalniać z pracy o 13).
Mam jeszcze pytanie, jak oceniacie swoje stymulacje? Najbardziej boję się, że zostanę z niczym - miałam 24 komórki, z czego dojrzałych 15, a w efekcie tylko 4 zarodki z 5 doby (5 padło mi między 3, a 5 dobą)
Czy w AP wszystkie trzymają do 5 doby (tak robią w CZ) czy transferują wcześniej?
I jeszcze jedno pytanie - w ramach procedury 2+1 jest standardowe zapłodnienie IVF czy jakieś lepsze? (teraz miałam ICSI i chyba jednak słaby wynik jak na to)
Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy lekarzami, to dr MP jest jakby to powiedzieć bardziej "elastyczna"
Jeżeli ustalisz z nią transfer w 3 dobie, to tak będzie, nikt Cię nie zmusi do 5 doby. Co do leków, dr MP przepisuje Utrogestan bez problemu, jeśli tylko masz możliwość kupienia, to bez wahania, inaczej dostaniesz Lutinus za ok. 180 zł na 3 dni...wietrzy portfel jak mało co... heparyna na refundację, tak jak już napisały dziewczyny, zależy od lekarza, ja miałam PAI-1 i dostałam. Wizyty u dr MP to 100 zł, pierwsza w tej chwili 300 zł, z tym, że czeka się na nią ok. pół roku, ale WARTO w programie 2+1 masz 3 procedury za te ok. 13 tys. zł
Pia88 lubi tę wiadomość
Luna wrote:Dziewczyny ratujcie czy któras robiła badania immunologiczne na NFZ w okolicach Katowic? Dostałam od pani doktor skierowanie, wspominała o Będzinie ale dzwoniłam tam i terminy dopiero na lipiec masakra nie chce tak długo czekać, albo któraś nie kojarzy gdzie można zrobić?? Myślałam że zaoszczedze choć 1000 zł a tu porażka
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Bejzi wrote:Ładny ja z 6 doby mam słabszy, także Twój wygląda na bardzo ładne rodzeństwo Jak się w ogóle czujesz?
SusieOne, Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Qcat wrote:Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...
I jeszcze jedno pytanie - w ramach procedury 2+1 jest standardowe zapłodnienie IVF czy jakieś lepsze? (teraz miałam ICSI i chyba jednak słaby wynik jak na to)
Ja obie stymulację miałam u Serafina i niestety spieprzył obie. Moja koleżanka, która na AMH poniżej 1. Jest już w ciąży bo miała 3 piękne blastki najwyższej jakości, ale ona leczyła się u przybycienia. Zazwyczaj 1 mrożą w 3 dobie a resztę trzymają, zależy to od ilości uzyskanych zarodków.
W ramach 2+1 zapładniają taka metoda jaka jest wskazana u danej pary, więc też icsi.Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
Meggie1 wrote:Ogólnie czuje się bardzo dobrze, dziękuje. Nic mi nie dolega, jakby nigdy nic. Tylko w głowie 1000 myśli - uda się, nie uda...
Meggie1, Pia88 lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
evkill wrote:Z tego co dziewczyny na forum pisały, to jak masz stwierdzone badaniem mutacje PAI to masz refundację na heparynę.
ja nie mam Pai a mialam z refundaja przepisywany lek.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
evkill wrote:Ja obie stymulację miałam u Serafina i niestety spieprzył obie. Moja koleżanka, która na AMH poniżej 1. Jest już w ciąży bo miała 3 piękne blastki najwyższej jakości, ale ona leczyła się u przybycienia. Zazwyczaj 1 mrożą w 3 dobie a resztę trzymają, zależy to od ilości uzyskanych zarodków.
W ramach 2+1 zapładniają taka metoda jaka jest wskazana u danej pary, więc też icsi.
No właśnie stymulacji boję się najbardziej (mój organizm bardzo źle reaguje na hormony - tyję i puchnę) więc nie chciałabym zostać z niczym. Na forum czytałam już bardzo dużo historii o tym jak dziewczyny nie miały ani jednego zarodka...
Już nawet nie chodzi o tą kasę (chociaż to też mega frustrujące) ale o te dodatkowe kilogramy i psychikę.36lat, starania od 2013
My mieliśmy ten pakiet 2+1 i zapłodnienie imsi
Pia88 lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
Meggie1 wrote:Ogólnie czuje się bardzo dobrze, dziękuje. Nic mi nie dolega, jakby nigdy nic. Tylko w głowie 1000 myśli - uda się, nie uda...
Meggie1 lubi tę wiadomość
Bejzi wrote:Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy lekarzami, to dr MP jest jakby to powiedzieć bardziej "elastyczna"
Jeżeli ustalisz z nią transfer w 3 dobie, to tak będzie, nikt Cię nie zmusi do 5 doby. Co do leków, dr MP przepisuje Utrogestan bez problemu, jeśli tylko masz możliwość kupienia, to bez wahania, inaczej dostaniesz Lutinus za ok. 180 zł na 3 dni...wietrzy portfel jak mało co... heparyna na refundację, tak jak już napisały dziewczyny, zależy od lekarza, ja miałam PAI-1 i dostałam. Wizyty u dr MP to 100 zł, pierwsza w tej chwili 300 zł, z tym, że czeka się na nią ok. pół roku, ale WARTO w programie 2+1 masz 3 procedury za te ok. 13 tys. zł
Jeśli bardziej elastyczna to zdecydowanie do niej bym się chętnie zapisała
Nawet nie wiedziałam, że Lutinus jest taki drogi...
Jeśli czeka się pół roku to chyba zapiszę się od razu (zostały mi dwa zarodki ale w razie niepowodzenia nie chciałabym czekać na wizytę tak długo)Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość
36lat, starania od 2013
bz10 wrote:My mieliśmy ten pakiet 2+1 i zapłodnienie imsi
Pia88 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQcat wrote:Serafin to wiem, że ma swój gabinet medycyny ginekologiczno estetycznej. Wcześniej chyba pracował w Gyncentrum i myślałam, że skończył swoją przygodę z IVF...
4 zarodki z 5-tej doby to świetny wynik. Przynajmniej jak na Polskie warunki. Nie wiem jak jest w Czechach.
My mieliśmy transfer w 3 dobie.Pia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmmm ja tam się cieszę że doktor na wyrost nie mówi żeby stosować suplementy. Ostatnio dyskutowalam o tym z siostrą i więcej z nich szkody niż pożytku. Kazała mi brak tylko koenzym z kaneki i magnez. Generalnie jest bardzo mało leków o czystym składzie.
Do ivf trzeba jeszcze robić usg piersi.Franiczka, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Meggie1 wrote:A o jakim dokładnie badaniu mówisz? Nie mylisz może z genetyka i kariotypami?
Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasęStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%