X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
    MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
    Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.

Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 13:02

SusieOne, lipcowka86, Franiczka, evkill, Pia88, sylwia80 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
    Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜

SusieOne lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
    Na kir na hlac nie słyszałam aby ktoś robił n anfz tak naprawdę... Ale np hla może zaczekać zrób same kiry jka będzie BX nie mi musisz hla szkoda kasy wtedy. Do immunofonetypu polecam cytolab w Katowicach

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜
    HLAc na pewno robią w AP więc Kiry pewnie też.

Bejzi lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A ty masz do odebrania jeszcze?
    Nie mamy żadnych mrozaków, w czerwcu dostaliśmy zwrot kasy z kliniki bo udało się w pierwszej procedurze.

SusieOne, evkill, Baba1, Pia88 lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inozytol dobry jest na stany lękowe? Hmmm przemyśle sprawę.

Pia88 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Inozytol dobry jest na stany lękowe? Hmmm przemyśle sprawę.
    I na schizofrenię 😁😁😁

https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/apteczka/witamina-b8-inozytol-dzialanie-zrodla-wystepowania-objawy-niedoboru-aa-bEK5-H6yd-tErH.html

Brzmi to bardzo zachęcająco, nie wiem czy nie za bardzo. Tak jak mówisz, niektóre suple bardziej szkodzą niż pomagają.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
    MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
    Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.

Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.
    Dzięki Bella. Wooow, jaka cena- 7zł😊 Polecasz suplementy z tej firmy? Dzisiaj parę stówek wydam na suplementy, więc to 7zł aż cieszy😉 Moja dr zaleca mi tonę supli, bo przecież coś musi nareszcie zadziałać!

Pia88 lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:

Dzięki chyba nie będę kombinowac tylko zrobię prywatnie, a czytam was o tym preparacie inizytol i że na stany lękowe to też by mnie interesowało, ale pewnie bez uzgodnienia z lekarzem to lepiej może nie brać

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwsze dwie ciaze zaszlam tylko na foliku a teraz lykalam rozne te suplementy i nie wiem nie czuje roznicy

Pia88 lubi tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
    Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
    Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Hej
    Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
    Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
    Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️
    To postaram się wytrzymać do tego sylwestra dla Ciebie 🤣🙈😜

Baba1, SusieOne lubią tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To postaram się wytrzymać do tego sylwestra dla Ciebie 🤣🙈😜
    super!!!! to jesteśmy umówione 🤜🤛

SusieOne, didik34, Pia88 lubią tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    W pierwsze dwie ciaze zaszlam tylko na foliku a teraz lykalam rozne te suplementy i nie wiem nie czuje roznicy
    Bo to tylko suplementy ;) mojemu małżowi po 3 pudłach Profertilu i 3 Fertilmana wyszły śladowe ilości plemników, także ten... dopiero jak pierdyknęliśmy wszystkim, ku naszemu zdziwieniu wyszła norma.

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?
    Dzwoń jeszcze raz

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.
    Kurczę No nie wiem mam już 10 dc i nie ma pęcherzyków 🤔😏🤔coś już powinno być chyba ale nic dominującego nie było widać No cóż co się odwlecze .... nowy rok liczę ze to musi się udać 🍀

m_d_f lubi tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    900 tez Tyle płaciłam selekcja + mrożenie niezależnie od ilości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 15:41

Pia88 lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    900 tez Tyle płaciłam selekcja + mrożenie niezależnie od ilości
    Kuzwa.... już jestem spłukana, serio.

m_d_f lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ