Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.
Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 13:02
SusieOne, lipcowka86, Franiczka, evkill, Pia88, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna wrote:Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
SusieOne lubi tę wiadomość
-
Luna wrote:Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
didik34 wrote:Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜
Bejzi lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
SusieOne wrote:A ty masz do odebrania jeszcze?
SusieOne, evkill, Baba1, Pia88 lubią tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Frelcia__ wrote:Inozytol dobry jest na stany lękowe? Hmmm przemyśle sprawę.
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/apteczka/witamina-b8-inozytol-dzialanie-zrodla-wystepowania-objawy-niedoboru-aa-bEK5-H6yd-tErH.html
Brzmi to bardzo zachęcająco, nie wiem czy nie za bardzo. Tak jak mówisz, niektóre suple bardziej szkodzą niż pomagają.Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Bella93 wrote:Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.
Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.Pia88 lubi tę wiadomość
-
didik34 wrote:Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜
Dzięki chyba nie będę kombinowac tylko zrobię prywatnie, a czytam was o tym preparacie inizytol i że na stany lękowe to też by mnie interesowało, ale pewnie bez uzgodnienia z lekarzem to lepiej może nie braćPia88 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualny
-
Hej
Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:56
-
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Hej
Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️Baba1, SusieOne lubią tę wiadomość
-
Samosiowa88 wrote:W pierwsze dwie ciaze zaszlam tylko na foliku a teraz lykalam rozne te suplementy i nie wiem nie czuje roznicy
Pia88 lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Meggie1 wrote:Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
m_d_f wrote:Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.
m_d_f lubi tę wiadomość
-
Meggie1 wrote:Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 15:41
Pia88 lubi tę wiadomość