X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
    MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
    Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.

Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 13:02

SusieOne, lipcowka86, Franiczka, evkill, Pia88, sylwia80 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
    Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜

SusieOne lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Immunofenotyp, cytokiny, hlac ja i mąż i kiry ale to genetyka więc chyba odpada, trudno zrobię prywatnie może do stycznia uzbieram kasę
    Na kir na hlac nie słyszałam aby ktoś robił n anfz tak naprawdę... Ale np hla może zaczekać zrób same kiry jka będzie BX nie mi musisz hla szkoda kasy wtedy. Do immunofonetypu polecam cytolab w Katowicach

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Luna to te badania robi się w Gyncentrum w Katowicach lub bezpośrednio w Krakowie Prokocimiu. Nie wiem czy już AP którychś nie pobiera. Ja się nie spotkałam z tymi badaniami na NFZ . Chyba wszystkie tutaj wyskakiwalysmy na nie z kasy 😜
    HLAc na pewno robią w AP więc Kiry pewnie też.

Bejzi lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A ty masz do odebrania jeszcze?
    Nie mamy żadnych mrozaków, w czerwcu dostaliśmy zwrot kasy z kliniki bo udało się w pierwszej procedurze.

SusieOne, evkill, Baba1, Pia88 lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inozytol dobry jest na stany lękowe? Hmmm przemyśle sprawę.

Pia88 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Inozytol dobry jest na stany lękowe? Hmmm przemyśle sprawę.
    I na schizofrenię 😁😁😁

https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/apteczka/witamina-b8-inozytol-dzialanie-zrodla-wystepowania-objawy-niedoboru-aa-bEK5-H6yd-tErH.html

Brzmi to bardzo zachęcająco, nie wiem czy nie za bardzo. Tak jak mówisz, niektóre suple bardziej szkodzą niż pomagają.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Evkill, Martinka inozytolem sobie nie zaszkodzicie, bo nasz organizm produkuje go sam tylko w małych ilościach a w jedzeniu jest go mało i jest gorzej przyswajalny.
    MP czy GM mogą nie wierzyć choć badania wskazują, że ma wpływ na regulację hormonów i cukru we krwi (potwierdzam, robiłam badania). Jest stosowany w depresji i zaburzeniach lękowych. Pozytywny wpływ ma udowodniony 👌
    Ja biorę czysty inozytol z bulkpowders.pl, tyle że ze względu na PCOS biorę dużą dawkę, bo 5g, a standardowa dawka to do 2g dziennie.

Edit: mój dr. też nie jest zwolennikiem garści suplementów, ale zawsze naciska na cztery: DHA, wit. D3, inozytol i kwas foliowy.
    Dzięki Bella. Wooow, jaka cena- 7zł😊 Polecasz suplementy z tej firmy? Dzisiaj parę stówek wydam na suplementy, więc to 7zł aż cieszy😉 Moja dr zaleca mi tonę supli, bo przecież coś musi nareszcie zadziałać!

Pia88 lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:

Dzięki chyba nie będę kombinowac tylko zrobię prywatnie, a czytam was o tym preparacie inizytol i że na stany lękowe to też by mnie interesowało, ale pewnie bez uzgodnienia z lekarzem to lepiej może nie brać

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwsze dwie ciaze zaszlam tylko na foliku a teraz lykalam rozne te suplementy i nie wiem nie czuje roznicy

Pia88 lubi tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
    Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
    Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Hej
    Miałam dziś wizytę miałam punkcję w tamtym cyklu ale transfer został odroczony kropki zamrozili i myślałam ze w tym będzie transfer a tu nie 😏😔
    Nie ma pęcherzyków i prawdopodobnie nie będzie owulacji ponoć zdarza się to po punkcji🤔wiec w następnym cyklu mam brać estrofem i chyba transfer dzień przed sylwestrem albo w sylwestra🥂
    Mam pytanko co mogę jeszcze zrobić wziąć aby sobie polepszyć żeby transfer był udany 🙏🏼🍀☺️
    To postaram się wytrzymać do tego sylwestra dla Ciebie 🤣🙈😜

Baba1, SusieOne lubią tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To postaram się wytrzymać do tego sylwestra dla Ciebie 🤣🙈😜
    super!!!! to jesteśmy umówione 🤜🤛

SusieOne, didik34, Pia88 lubią tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    W pierwsze dwie ciaze zaszlam tylko na foliku a teraz lykalam rozne te suplementy i nie wiem nie czuje roznicy
    Bo to tylko suplementy ;) mojemu małżowi po 3 pudłach Profertilu i 3 Fertilmana wyszły śladowe ilości plemników, także ten... dopiero jak pierdyknęliśmy wszystkim, ku naszemu zdziwieniu wyszła norma.

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, że wystawili fakturę na 900zł. Oddzwaniałam, żeby spytać skąd nagle 900zł (myślałam, że mrożenie 400-500). No ale już nie odbierali... ile Wy płaciłyście?
    Dzwoń jeszcze raz

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Baba, hmm, a nie chcą poczekać? Może jednak coś się zadzieje? Ja miałam w cyklu po transferze przesuniętą o dobry tydzień owulację.
    Kurczę No nie wiem mam już 10 dc i nie ma pęcherzyków 🤔😏🤔coś już powinno być chyba ale nic dominującego nie było widać No cóż co się odwlecze .... nowy rok liczę ze to musi się udać 🍀

m_d_f lubi tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    900 tez Tyle płaciłam selekcja + mrożenie niezależnie od ilości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 15:41

Pia88 lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    900 tez Tyle płaciłam selekcja + mrożenie niezależnie od ilości
    Kuzwa.... już jestem spłukana, serio.

m_d_f lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ