X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wiele złego spotkało mnie w życiu. Więc jeśli miałabym wierzyć w Boga to musialabym myśleć, że mnie nie nawidzi. Dlatego nie wierzę w miłosierdzie.

Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Cieszę się, że poruszamy na forum też takie tematy, bo lubię poznawać poglądy innych i uważam, że jest to ciekawy temat do dyskusji, a że są święta i nikt teraz nie na wizyt, transferów itp to można pogadać o wierze. 😊

SusieOne, Yoselyn82, Baba1, Luna lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Bella nie tak ostro
    Nie tak ostro siostro 🙃
    Już nie raz ten temat był poruszany i za każdym razem dochodziłyście do wniosku, że to nie jest temat na ten wątek. Ani wiara, ani polityka.
    I sorry, ale w większości przypadków ateiści czy agnostycy wiedzą o wierze chrześcijańskiej więcej niż większość "chrześcijan", którzy mówią, że wierzą.
    A nawet jeśli dużo wiedzą to i tak nie potrafią racjonalnie odpowiedzieć na pytania, które się im zadaje.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeżyłam wigilię i dziś chrzciny siostrzenicy. 😁 Jeszcze jutro i już po świętach. Jestem przejedzona. Wczoraj dwie wigilie, na drugiej wysiadłam już przy 3 daniu.

U mnie na szczęście obeszło się bez przykrych dla mnie rozmów czy życzeń.

Dostaliście jakiś ciekawy prezent?

Bejzi, monik123, Bella93, SusieOne, Yoselyn82, Baba1 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Bardzo wiele złego spotkało mnie w życiu. Więc jeśli miałabym wierzyć w Boga to musialabym myśleć, że mnie nie nawidzi. Dlatego nie wierzę w miłosierdzie.

Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Cieszę się, że poruszamy na forum też takie tematy, bo lubię poznawać poglądy innych i uważam, że jest to ciekawy temat do dyskusji, a że są święta i nikt teraz nie na wizyt, transferów itp to można pogadać o wierze. 😊
    👍Otóż to, evkill, kazda z nas nosi inny bagaż doświadczeń i kazda ma prawo do wlasnej oceny. Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to przesmiewczy ton, ktorego niestety nie brakuje w tego typu rozmowach.
    Jeszcze jedna kwestia, największym problemem w tego typu dyskusjach jest mieszanie dwóch poziomow: nauki i wiary. Jestem przekonana, ze żadna nauka nigdy nie udowodni istnienia albo nieistnienia Boga, bo nigdy nie będzie miała ku temu narzędzi 😉

SusieOne lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję sobie tej modlitwy. Z nowenną nie dałam rady. Nie chcę nikogo obrazić ale najbardziej trafiają do mnie modlitwy które są odmawiane "własnymi słowami". Bardzo nie lubię - znowu bez urazy- klepania formułek. Wiem, że w nowennie nie oto chodzi ale i tak uważam, że słowa płynące z serca są najpiękniejszą modlitwą.

Co do prezentów to dostałam telefon, którym mam nadzieję robić fajne zdjęcia :D na wiosnę może wybierzemy się znowu do Watykanu (przyjaciel mojej cioci jest tam proboszczem i zawsze chętnie nas gości). I najem się pysznych lodów :D . Z takich fajnych rzeczy które mnie rozbawiły to śmieszne skarpetki w liski, które uwielbiam. :) A wy?

• monik123 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dostaliście jakiś ciekawy prezent?
    Karafke i kieliszki do nalewek 😋 właśnie je testuję 😁😁😁 a Ty? :)

evkill, SusieOne, Yoselyn82, Cala lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    👍Otóż to, evkill, kazda z nas nosi inny bagaż doświadczeń i kazda ma prawo do wlasnej oceny. Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to przesmiewczy ton, ktorego niestety nie brakuje w tego typu rozmowach.
    Jeszcze jedna kwestia, największym problemem w tego typu dyskusjach jest mieszanie dwóch poziomow: nauki i wiary. Jestem przekonana, ze żadna nauka nigdy nie udowodni istnienia albo nieistnienia Boga, bo nigdy nie będzie miała ku temu narzędzi 😉
    Do dzisiaj są ludzie, którzy twierdzą, że Ziemia jest płaska.
    Na ten moment nie można udowodnić czy Bóg istnieje czy też nie. Ale nie można też wyjaśnić fluktuacji kwantowych 🤷‍♀️ ale nie można założyć, że kiedyś to będzie niemożliwe.
    Nie da się nie mieszać wiary i nauki. Większość populacji nie uwierzy, że istnieją jednorożce, choć nie da się udowodnić, że nie istnieją, a jednak...

Edit: aaa i ja nie podchodze przesmiewczo do osob wierzacych. Nasi najlepsi znajomi sa bardzo wierzacy i szanujemy swoje swiatopoglady. Oni uwazaja ze pojda do nieba, jesli beda zyc zgodnie z wiara, a my ze umrzemy i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 19:14

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Karafke i kieliszki do nalewek 😋 właśnie je testuję 😁😁😁 a Ty? :)
    Perfumy, bioliq pod oczy, kryminał "oszukana"- czytał ktoś? Buty i legginsy na fitness, spodnie dresowe i dużo, dużo kawy. A i jeszcze kumkwat 😀

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów dostałam paletkę z Douglasa. Już drugą. Pierwszej od roku nie otworzyłam..

Oprócz tego kapcie w kształcie szopów, wkrętki łapki pieska, rajstopy i torbę na fitness.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym fitnessem to jakaś aluzja? Ja dostałam karnet miesiąc temu. :D

• xagax Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dwa sweterki,które sobie sama wybrałam😂😂😂😂kosmetyki i flaszkę likieru tiramisu 😀z mężem nie robimy sobie prezentów tylko gdzieś jedziemy chociaż na jeden dzień narty czy coś 😀

evkill lubi tę wiadomość

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Oszukaną" dostalam na urodziny, z przyczyn obiektywnych siegnelam jednak po inne lektury 😉, które dzielę na zmianę z nowelizacja przepisow podatkowych na rok 2020, ktore przydadza mi sie w pracy...

Ja słuchajcie z najbardziej krejzolskich prezentow w tym roku dostalam... nowa maszyne do szycia Lucznik od mojej babci 🤦‍♀️ malo sie nie przewrocilam jak mi to kurier przywiozl 😂 nie pytajcie, z szyciem nie mam nic wspolnego 🤪

Bella, kulistosc Ziemi to kwestia wiary, czy naukowego udowodnienia? 🤔 nie chodzilo mi o rzeczy, na ktore bez problemu znajdziemy empiryczne dowody istnienia 😉 jednorozce? Cóż, moze kiedys sie doczekamy...

Cala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, ja też mam maszynę. Mama mi kupiła. Nie otworzyłam jej od dwóch lat.. może czas na jakiś kurs?

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Bejzi, ja też mam maszynę. Mama mi kupiła. Nie otworzyłam jej od dwóch lat.. może czas na jakiś kurs?
    Ha! Może to jakiś znak? Moze noworoczne postanowienie? 😀

Pia88 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    "Oszukaną" dostalam na urodziny, z przyczyn obiektywnych siegnelam jednak po inne lektury 😉, które dzielę na zmianę z nowelizacja przepisow podatkowych na rok 2020, ktore przydadza mi sie w pracy...

Ja słuchajcie z najbardziej krejzolskich prezentow w tym roku dostalam... nowa maszyne do szycia Lucznik od mojej babci 🤦‍♀️ malo sie nie przewrocilam jak mi to kurier przywiozl 😂 nie pytajcie, z szyciem nie mam nic wspolnego 🤪

Bella, kulistosc Ziemi to kwestia wiary, czy naukowego udowodnienia? 🤔 nie chodzilo mi o rzeczy, na ktore bez problemu znajdziemy empiryczne dowody istnienia 😉 jednorozce? Cóż, moze kiedys sie doczekamy...
    Może czas zacząć. Jakieś 5 lat temu kupiłam sobie maszynę do szycia w lidlu i z pomocą you toubera nauczyłam się szyć. Naprawdę super frajda. Na początek polecam poszewki na poduszki, potem mozna spokojnie spódnice.

SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość

moja historia

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kasę z pracy 😂 i właśnie poszła na ciuchy nowe aaaa zakupy online, lubię to 😍😍😍

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Ha! Może to jakiś znak? Moze noworoczne postanowienie? 😀
    To u nas maszynę do szycia kupił mój mąż 🤣i mało tego pieknie szyje 😀

evkill, Wisienka39*, Bejzi, Cala, Pia88 lubią tę wiadomość

👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do mojej o 21 lat młodszej siostry. Kupiłam jej sprzęt do robienia czekolady. :D

Bejzi, SusieOne, Cala, Pia88 lubią tę wiadomość

• monik123 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Idę jutro do mojej o 21 lat młodszej siostry. Kupiłam jej sprzęt do robienia czekolady. :D
    Jaka duża różnica wieku 😊 ja bym się cieszyła z takiego prezentu 😁

SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Jaka duża różnica wieku 😊 ja bym się cieszyła z takiego prezentu 😁

Byleby za dużo jej nie robiła, bo babka z baletu ją udusi. :D No duża różnica. Mój tata z obecną żoną starał się o nią 5 lat. Też mają za sobą tragiczną historię z poronieniem w 3 miesiącu...Siostra miała się urodzić chora,niepełnosprawna ale na szczęście wszystko jest dobrze.

Pia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ