Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo wiele złego spotkało mnie w życiu. Więc jeśli miałabym wierzyć w Boga to musialabym myśleć, że mnie nie nawidzi. Dlatego nie wierzę w miłosierdzie.
Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Cieszę się, że poruszamy na forum też takie tematy, bo lubię poznawać poglądy innych i uważam, że jest to ciekawy temat do dyskusji, a że są święta i nikt teraz nie na wizyt, transferów itp to można pogadać o wierze. 😊
SusieOne, Yoselyn82, Baba1, Luna lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Frelcia__ wrote:Bella nie tak ostro
Już nie raz ten temat był poruszany i za każdym razem dochodziłyście do wniosku, że to nie jest temat na ten wątek. Ani wiara, ani polityka.
I sorry, ale w większości przypadków ateiści czy agnostycy wiedzą o wierze chrześcijańskiej więcej niż większość "chrześcijan", którzy mówią, że wierzą.
A nawet jeśli dużo wiedzą to i tak nie potrafią racjonalnie odpowiedzieć na pytania, które się im zadaje. -
Dziewczyny przeżyłam wigilię i dziś chrzciny siostrzenicy. 😁 Jeszcze jutro i już po świętach. Jestem przejedzona. Wczoraj dwie wigilie, na drugiej wysiadłam już przy 3 daniu.
U mnie na szczęście obeszło się bez przykrych dla mnie rozmów czy życzeń.
Dostaliście jakiś ciekawy prezent?Bejzi, monik123, Bella93, SusieOne, Yoselyn82, Baba1 lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Bardzo wiele złego spotkało mnie w życiu. Więc jeśli miałabym wierzyć w Boga to musialabym myśleć, że mnie nie nawidzi. Dlatego nie wierzę w miłosierdzie.
Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Cieszę się, że poruszamy na forum też takie tematy, bo lubię poznawać poglądy innych i uważam, że jest to ciekawy temat do dyskusji, a że są święta i nikt teraz nie na wizyt, transferów itp to można pogadać o wierze. 😊
Jeszcze jedna kwestia, największym problemem w tego typu dyskusjach jest mieszanie dwóch poziomow: nauki i wiary. Jestem przekonana, ze żadna nauka nigdy nie udowodni istnienia albo nieistnienia Boga, bo nigdy nie będzie miała ku temu narzędzi 😉SusieOne lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnySpróbuję sobie tej modlitwy. Z nowenną nie dałam rady. Nie chcę nikogo obrazić ale najbardziej trafiają do mnie modlitwy które są odmawiane "własnymi słowami". Bardzo nie lubię - znowu bez urazy- klepania formułek. Wiem, że w nowennie nie oto chodzi ale i tak uważam, że słowa płynące z serca są najpiękniejszą modlitwą.
Co do prezentów to dostałam telefon, którym mam nadzieję robić fajne zdjęcia na wiosnę może wybierzemy się znowu do Watykanu (przyjaciel mojej cioci jest tam proboszczem i zawsze chętnie nas gości). I najem się pysznych lodów . Z takich fajnych rzeczy które mnie rozbawiły to śmieszne skarpetki w liski, które uwielbiam. A wy? -
evkill wrote:Dostaliście jakiś ciekawy prezent?
evkill, SusieOne, Yoselyn82, Cala lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Bejzi wrote:👍Otóż to, evkill, kazda z nas nosi inny bagaż doświadczeń i kazda ma prawo do wlasnej oceny. Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to przesmiewczy ton, ktorego niestety nie brakuje w tego typu rozmowach.
Jeszcze jedna kwestia, największym problemem w tego typu dyskusjach jest mieszanie dwóch poziomow: nauki i wiary. Jestem przekonana, ze żadna nauka nigdy nie udowodni istnienia albo nieistnienia Boga, bo nigdy nie będzie miała ku temu narzędzi 😉
Na ten moment nie można udowodnić czy Bóg istnieje czy też nie. Ale nie można też wyjaśnić fluktuacji kwantowych 🤷♀️ ale nie można założyć, że kiedyś to będzie niemożliwe.
Nie da się nie mieszać wiary i nauki. Większość populacji nie uwierzy, że istnieją jednorożce, choć nie da się udowodnić, że nie istnieją, a jednak...
Edit: aaa i ja nie podchodze przesmiewczo do osob wierzacych. Nasi najlepsi znajomi sa bardzo wierzacy i szanujemy swoje swiatopoglady. Oni uwazaja ze pojda do nieba, jesli beda zyc zgodnie z wiara, a my ze umrzemy i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 19:14
-
monik123 wrote:Karafke i kieliszki do nalewek 😋 właśnie je testuję 😁😁😁 a Ty?moja historia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dostałam dwa sweterki,które sobie sama wybrałam😂😂😂😂kosmetyki i flaszkę likieru tiramisu 😀z mężem nie robimy sobie prezentów tylko gdzieś jedziemy chociaż na jeden dzień narty czy coś 😀
evkill lubi tę wiadomość
*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
"Oszukaną" dostalam na urodziny, z przyczyn obiektywnych siegnelam jednak po inne lektury 😉, które dzielę na zmianę z nowelizacja przepisow podatkowych na rok 2020, ktore przydadza mi sie w pracy...
Ja słuchajcie z najbardziej krejzolskich prezentow w tym roku dostalam... nowa maszyne do szycia Lucznik od mojej babci 🤦♀️ malo sie nie przewrocilam jak mi to kurier przywiozl 😂 nie pytajcie, z szyciem nie mam nic wspolnego 🤪
Bella, kulistosc Ziemi to kwestia wiary, czy naukowego udowodnienia? 🤔 nie chodzilo mi o rzeczy, na ktore bez problemu znajdziemy empiryczne dowody istnienia 😉 jednorozce? Cóż, moze kiedys sie doczekamy...Cala lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualny
-
Bejzi wrote:"Oszukaną" dostalam na urodziny, z przyczyn obiektywnych siegnelam jednak po inne lektury 😉, które dzielę na zmianę z nowelizacja przepisow podatkowych na rok 2020, ktore przydadza mi sie w pracy...
Ja słuchajcie z najbardziej krejzolskich prezentow w tym roku dostalam... nowa maszyne do szycia Lucznik od mojej babci 🤦♀️ malo sie nie przewrocilam jak mi to kurier przywiozl 😂 nie pytajcie, z szyciem nie mam nic wspolnego 🤪
Bella, kulistosc Ziemi to kwestia wiary, czy naukowego udowodnienia? 🤔 nie chodzilo mi o rzeczy, na ktore bez problemu znajdziemy empiryczne dowody istnienia 😉 jednorozce? Cóż, moze kiedys sie doczekamy...
SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość
moja historia
Ja dostałam kasę z pracy 😂 i właśnie poszła na ciuchy nowe aaaa zakupy online, lubię to 😍😍😍
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Frelcia__ wrote:Idę jutro do mojej o 21 lat młodszej siostry. Kupiłam jej sprzęt do robienia czekolady.
SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnymonik123 wrote:Jaka duża różnica wieku 😊 ja bym się cieszyła z takiego prezentu 😁
Byleby za dużo jej nie robiła, bo babka z baletu ją udusi. No duża różnica. Mój tata z obecną żoną starał się o nią 5 lat. Też mają za sobą tragiczną historię z poronieniem w 3 miesiącu...Siostra miała się urodzić chora,niepełnosprawna ale na szczęście wszystko jest dobrze.Pia88 lubi tę wiadomość