Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Dzięki ze przypomnialyscie mi o relanium. Zapytam oto doktorka. To jest przed transferem czy po?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyJ_usta wrote:Witam Was,
mam do zaoferowania tabletki i zastrzyki, które mi zostały po leczeniu, a ponieważ mnie już nie będą potrzebne to może którejś z Was się przyda.
Lista:
- Encorton Tabletki - całe opakowanie - 20 szt, a drugie rozpoczęte - 14 szt. Data ważności 07/2021
- Estrofem Tabletki - opakowanie rozpoczęte - 16 szt. Data ważności 10/2022
- Lametta Tabletki - opakowanie rozpoczęte - 6 szt. Data ważności 04/2021
- Lutinus Progesteronum Tabletki dopochwowe - opakowanie rozpoczęte - 6 szt. Data ważności 01/2022
- Neoparin roztwór do wstrzykiwań - 8 ampułek. Data ważności 05/2021
J_usta ja z chęcią przygarnę -
Dziewczyny zwolnilam brzuchola🤩😘😍 urodziła się Marysia waga 2720 gram i 52 cm przez CC. Dalej jestem w szpitalu i próbujemy się nawzajem nauczyć siebie. Młoda ładnie złapała za cycuchy ale jest ciężko bo boli mnie cięcie i wogole....nie narzekamy tylko odliczam godziny do wyjścia że szpitala. Oddział nr 5a patologi ciąży polecam super opieka pod kątem lekarzy badań pielęgniarek. Natomiast później już po porodzie na noworodkach to jest delikatnie mówiąc średnio. Zero pomocy mała empatia jesteś zostawiony samemu sobie ale z drugiej strony jest zdziwienie że w pierwszej dobie po cc lub naturalnym porodzie Ty jeszcze nie chodzisz lub prosisz o przeciwbólowe.
evkill, h_anulka, Cichaa, Baba1, Yoselyn82, Frelcia_na_tymczasie, monik123, Cynthia, ania8306, KateHawke, Śnieżka90, Bejzi, m_d_f, sAnsa_28, Trasti, Aness, Wisienka39*, didik34, karolcia35, Megii_81 lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
nick nieaktualny
-
Gruzja gratulacje😄😄Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGruzja85 wrote:Dziewczyny zwolnilam brzuchola🤩😘😍 urodziła się Marysia waga 2720 gram i 52 cm przez CC. Dalej jestem w szpitalu i próbujemy się nawzajem nauczyć siebie. Młoda ładnie złapała za cycuchy ale jest ciężko bo boli mnie cięcie i wogole....nie narzekamy tylko odliczam godziny do wyjścia że szpitala. Oddział nr 5a patologi ciąży polecam super opieka pod kątem lekarzy badań pielęgniarek. Natomiast później już po porodzie na noworodkach to jest delikatnie mówiąc średnio. Zero pomocy mała empatia jesteś zostawiony samemu sobie ale z drugiej strony jest zdziwienie że w pierwszej dobie po cc lub naturalnym porodzie Ty jeszcze nie chodzisz lub prosisz o przeciwbólowe.
Gratulacjewidzę ze nasz endometriozę i taki sam kir jak ja. Co miałaś podczas udanego transferu?
-
aurola wrote:Mnie znów coś się pocieklo ale lekko.
Dr z wieczornego obchodu mówi ze beta jest dobra. I wspomniał ze usg mam zlecone. Także 🙏 jutro o serduszko i żeby wszystko było z dzieckiem dobrze a te krwawienia miały inne, niegroźne podłoże. Takie moje marzenie 🥺*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Gruzja gratulacje 😀*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Gruzja85 wrote:Dziewczyny zwolnilam brzuchola🤩😘😍 urodziła się Marysia waga 2720 gram i 52 cm przez CC. Dalej jestem w szpitalu i próbujemy się nawzajem nauczyć siebie. Młoda ładnie złapała za cycuchy ale jest ciężko bo boli mnie cięcie i wogole....nie narzekamy tylko odliczam godziny do wyjścia że szpitala. Oddział nr 5a patologi ciąży polecam super opieka pod kątem lekarzy badań pielęgniarek. Natomiast później już po porodzie na noworodkach to jest delikatnie mówiąc średnio. Zero pomocy mała empatia jesteś zostawiony samemu sobie ale z drugiej strony jest zdziwienie że w pierwszej dobie po cc lub naturalnym porodzie Ty jeszcze nie chodzisz lub prosisz o przeciwbólowe.
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Po prostu chcesz się zapytać czy Ci da? I jak się w ogóle relanium przyjmuje?
Ja mam dziś załamanie psychiczne, za dużo ostatnio spadło na mnie. Dziś 38dc.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyevkill wrote:Poproszę o receptę. Jak się dziś czujesz?
Ja mam dziś załamanie psychiczne, za dużo ostatnio spadło na mnie. Dziś 38dc.
Biedna... ☹️ Też ostatnio tak miałam. W pracy chowałam się za monitorem, bo łzy same leciały z tej bezsilności i żalu. Parę godzin później przylazła @. Może u Ciebie też tak będzie... A jak nie, to już jutro wizyta i dr coś zaradzi.evkill, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Gruzja85 wrote:Dziewczyny zwolnilam brzuchola🤩😘😍 urodziła się Marysia waga 2720 gram i 52 cm przez CC. Dalej jestem w szpitalu i próbujemy się nawzajem nauczyć siebie. Młoda ładnie złapała za cycuchy ale jest ciężko bo boli mnie cięcie i wogole....nie narzekamy tylko odliczam godziny do wyjścia że szpitala. Oddział nr 5a patologi ciąży polecam super opieka pod kątem lekarzy badań pielęgniarek. Natomiast później już po porodzie na noworodkach to jest delikatnie mówiąc średnio. Zero pomocy mała empatia jesteś zostawiony samemu sobie ale z drugiej strony jest zdziwienie że w pierwszej dobie po cc lub naturalnym porodzie Ty jeszcze nie chodzisz lub prosisz o przeciwbólowe.
Pia88 lubi tę wiadomość
-
Aurora, plamisz jeszcze? Biedactwo mam nadzieję że dziś już ci zrobią to USG..
..trzymam mocno kciuki abyś zobaczyła pięknie bijące serduszko 😘
Gruzja serdecznie gratuluje córeczki 😃 to musi być piękne uczucie jak dostaje się dziecko w swoje ramiona ☺ kto jest twoim lekarzem prowadzącym? Czy na tym oddziale był też dr. Brenk? Pionizacje miałaś zaraz na drugi dzień?aurola, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Poproszę o receptę. Jak się dziś czujesz?
Ja mam dziś załamanie psychiczne, za dużo ostatnio spadło na mnie. Dziś 38dc. -
Gruzja gratulacje! 💖💖💖 Życzę szybkiego powrotu do domu bo co u siebie to u siebie, wiem coś o tym. Ja mimo bólu i zupełnej arogancji w opiece dzieckiem (mi też mało co pomogli w tej kwestii) wolałam iść do domu niż zostać w szpitalu choć jedną godzinę więcej.
Pia88 lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Leżę dzisiaj. Mam biegunkę i wymiotowałam. Na wizycie poproszę o L4 za dziś. Jak miałam taka kumulacje złego nastroju to następnego dnia przyszedł okres.
Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
evkill wrote:Poproszę o receptę. Jak się dziś czujesz?
Ja mam dziś załamanie psychiczne, za dużo ostatnio spadło na mnie. Dziś 38dc.
Doskonale Cię rozumiem- nieraz mam też gorszy dzień Ale jutro znów zaświeci słońce.
Ja np dziś się dowiedziałam, że zmieniają mi kierowników i panika 🙈Pia88 lubi tę wiadomość
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce...