WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja, samych pieknych chwil! 🥰

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    To się trochę wkurzę, jak dostanę w drodze do kliniki. Mój mi cały czas mówi, że po co jadę do Katowic jak na miejscu też mogę zrobić USG, ale jakoś nie mam zaufania do tych "zwykłych" ginekologów.

Mi po usg może u Mańki przyszedł :D ale dupsko mnie boli... dopiero dzisiaj poczułam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Mi po usg może u Mańki przyszedł :D ale dupsko mnie boli... dopiero dzisiaj poczułam.

A co dr powiedział na Twoją chęć badania immuno? 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A co dr powiedział na Twoją chęć badania immuno? 😀

Nie wspomniałam o tym. Dopiero jak będę miała termin do Paśnika to powiem. A może nie trzeba będzie?

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wspomniałam o tym. Dopiero jak będę miała termin do Paśnika to powiem. A może nie trzeba będzie?

Tego Ci życzę 💕

Będziecie teraz brać dwa zarodki, czy jeden?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 09:53

Pia88 lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę dzisiaj. Mam biegunkę i wymiotowałam. Na wizycie poproszę o L4 za dziś. Jak miałam taka kumulacje złego nastroju to następnego dnia przyszedł okres.
    Frelciu, mnie to pewnie jutro czeka, bo dostanę ostatni zastrzyk po którym wymiotuję i mam biegunkę🤪 Przygotowujesz się do transferu w tym miesiącu?

0901d7c722.png
  • J_usta Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    J_usta ja z chęcią przygarnę

OK, mieszkam w Dąbrowie Górniczej. Masz jakiś pomysł na ich odebranie ?

• aurola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Aurora, plamisz jeszcze? Biedactwo mam nadzieję że dziś już ci zrobią to USG.. :/..trzymam mocno kciuki abyś zobaczyła pięknie bijące serduszko 😘
    Gruzja serdecznie gratuluje córeczki 😃 to musi być piękne uczucie jak dostaje się dziecko w swoje ramiona ☺ kto jest twoim lekarzem prowadzącym? Czy na tym oddziale był też dr. Brenk? Pionizacje miałaś zaraz na drugi dzień?
    Dziś nie zauważyłam plamień ale cały czas leżę. Pogarsza się jak wstaje

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Frelciu, mnie to pewnie jutro czeka, bo dostanę ostatni zastrzyk po którym wymiotuję i mam biegunkę🤪 Przygotowujesz się do transferu w tym miesiącu?

w lutym

Pia88 lubi tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Dziś nie zauważyłam plamień ale cały czas leżę. Pogarsza się jak wstaje
    Biedna, bardzo ci współczuję, a miałaś już wizytę ?

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zauważyłyście zmianę w przebigu cyklu po IVF? Nie mówię o cyklu zaraz po procedurze, tylko tak ogólnie w kolejnych cyklach? Ja zaobserwowałam, że w drugiej fazie mam bardzo ładny śluz, mleczno-biały i sporo, cycki mi rosną i bolą praktycznie od razu po owu, czuje mocniej jajniki. W ogóle wydłużyły mi się też cykle.

I mam jeszcze pytanie: jaki jest standardowy zestaw leków po IVF? Czy zawsze przepisuje się leki na krzepliwość krwi? Ja dostałam Neoparin po transferze, a nie mam żadnych zaleceń, ale też nie badałam nigdy ani tych mutacji MTHFR, ani na trombofilię nie robiłam badań. Jedynie to przez laparoskopią chyba się robi badania na krzepnięcie krwi, to wyszły dobrze, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego w ogóle.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Dziewczyny zwolnilam brzuchola🤩😘😍 urodziła się Marysia waga 2720 gram i 52 cm przez CC. Dalej jestem w szpitalu i próbujemy się nawzajem nauczyć siebie. Młoda ładnie złapała za cycuchy ale jest ciężko bo boli mnie cięcie i wogole....nie narzekamy tylko odliczam godziny do wyjścia że szpitala. Oddział nr 5a patologi ciąży polecam super opieka pod kątem lekarzy badań pielęgniarek. Natomiast później już po porodzie na noworodkach to jest delikatnie mówiąc średnio. Zero pomocy mała empatia jesteś zostawiony samemu sobie ale z drugiej strony jest zdziwienie że w pierwszej dobie po cc lub naturalnym porodzie Ty jeszcze nie chodzisz lub prosisz o przeciwbólowe.
    Zgadzam się, przed porodem ekstra opieka lekarze super a później rób co chcesz... U mnie na odwrót było ja odmówiłam leków przeciwbólowych już tego samego wieczora (cc po 11)i.wnkcy nie brałam to miały wonty. O kwestii pomocy a raczej jej braku przy kp nie wspomnę.

Gruzja wielkie gratulacje mała kruszynka wasza hehe nie wiem jakim bąbelkiem byłaby moja skoro w 35 ty miała taką wagę
    A ja dziś też zostałam ciocią urodziła się kuzynka Matyldy, Łucja :*

KateHawke, Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) widzę ze nasz endometriozę i taki sam kir jak ja. Co miałaś podczas udanego transferu?
    Przede wszystkim miałam przeprowadzone leczenie immunosupresje bo u mnie był skopany test IMK i cytokiny i to moim zdaniem była podstawa sukcesu. Po drugie był to criotransfer z wyprodukowanym pieknym endometrium do 11 mm z czym miałam zawsze problem i dlatego miałam globulki z viagry i estrofenu. Maksymalne dawki progesteronu w postaci utrogestanu bo lutinus u mnie źle wchłanial się. No i podstawy heparyna acard encorton 10mg...ps dzieki dziewczyny i trzymam na maksa za wszystkie kciukasy. Na razie do mnie nic nie dociera ale dzisiaj już w 2 dobie po CC jest zdecydowanie lepiej. Natomiast jak jechałam na cesarke to były porody naturalne i słyszałam dziewczynę która rodziła naturalnie to nigdy w życiu nie slyszalam kogoś kto tak krzyczał. Jakby bidulke obdzierali że skory na żywca i wiedziałam że podjęłam dobra decyzje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:36

Wisienka39*, Cala lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mam znajomą która ma skopane cytokiny, endomendę IV !! stopnia i zaszła naturalnie i donosiła. Normalnie zaczynam wierzyć że to kwestia zarodka...

• xagax Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,a ja miałam dziś badanie progesteron i estradiol zrobić. Pan doktor powiedzial,że najlepiej w Angeliusie.A ja se tak myślę po co 5 godzin stracić na dojazdy (komunikacja miejska)do Angeliusa no i wyszukalam sobie w necie ,że u nas niedaleko jest też diagnostyka gdzie robią na cito.Ekstra tam wczoraj zadzwoniłam zapytać -tak robią takie badania 2 godzinki się czeka.Dziś tam idę a ona na to,że badania cud jak w ogóle będą na dzis😨no kuźwa ekstra tam dzwoniłam. Poleciałam szybko do przyszpitalnej diagnostyki-Pani mówi tak robimy na cito,ale nie takie badania😂😂😂Te wysyłamy i do odbioru jutro😂😂😂Więc sumująć straciłam tylko czas,a i tak w Angeliusie wyladowałam😂😂😂

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dziewczyny, czy zauważyłyście zmianę w przebigu cyklu po IVF? Nie mówię o cyklu zaraz po procedurze, tylko tak ogólnie w kolejnych cyklach? Ja zaobserwowałam, że w drugiej fazie mam bardzo ładny śluz, mleczno-biały i sporo, cycki mi rosną i bolą praktycznie od razu po owu, czuje mocniej jajniki. W ogóle wydłużyły mi się też cykle.

I mam jeszcze pytanie: jaki jest standardowy zestaw leków po IVF? Czy zawsze przepisuje się leki na krzepliwość krwi? Ja dostałam Neoparin po transferze, a nie mam żadnych zaleceń, ale też nie badałam nigdy ani tych mutacji MTHFR, ani na trombofilię nie robiłam badań. Jedynie to przez laparoskopią chyba się robi badania na krzepnięcie krwi, to wyszły dobrze, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego w ogóle.
    Moim zdaniem to po dipherelinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 21:39

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Aurora, plamisz jeszcze? Biedactwo mam nadzieję że dziś już ci zrobią to USG.. :/..trzymam mocno kciuki abyś zobaczyła pięknie bijące serduszko 😘
    Gruzja serdecznie gratuluje córeczki 😃 to musi być piękne uczucie jak dostaje się dziecko w swoje ramiona ☺ kto jest twoim lekarzem prowadzącym? Czy na tym oddziale był też dr. Brenk? Pionizacje miałaś zaraz na drugi dzień?
    Mnie najpierw prowadziła doktor Janosz a później doktor bodzek i to on robił Cc. Kojarzę to nazwisko i chyba teraz ze ma szła dziewczyna z blizniakami.Warunki na patologii są ciężkie ale ilość badań podejście lekarzy i pielęgniarek super. Pionizacje miałam.na drugi dzień po 24 godzinach i wczorajszy dzień był delikatnie mówiąc trudny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:51

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Moim zdaniem do po dipherelinie.

Hmmm, w sumie to jest też taka możliwość. Gdyby nie te durne zrosty... Choćbym miała nie wiem jak super owulacje i hormony działające jak w zegarku, to co z tego, jak jajowód nie działa jak należy. :(

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • evkill Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne cykle po stymulacjach niż miałam przed, długość się nie zmieniła, ale mam mniej obfita miesiączkę i z przetwami. Tzn krwawię przez 3 dni potem dzień przerwy, potem znów krwawie. No i bardziej mnie piersi bolą.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:

Nie wiem jak inni lekarze, ale dr GM daje Neoparin tylko do świeżego transferu i to nie z powodu mutacji. Poza heparyna miałam jeszcze Luteine i Estrofem.

Ja w cyklach nie zauważyłam różnicy 🙂 Ale miałam tylko jedno IVF i to krótki protokół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:34

Pia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ