X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    To faktycznie nie ma porównania ... a czemu miałaś kolejną laparo?
    Jak przyszłam na pierwszą wizytę do dr Mańki to stwierdził, że nie podoba mu się mój jajnik, no i widzi przegrodę macicy na USG, więc musiałam mieć histero, a przy okazji zrobil mi laparo.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • aurola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Jak ten lutinus wypływa.. Najchętniej to bym zwiększyła dupka.
    Luteinus tak ma. Podobno lepiej jak się bierze proga doustnie i dopochwowo. Także musisz to przetrwać. Jak nie masz alergii na luteinę to będzie Ci z nią wygodniej. Ja teraz mam utrogestan i jest optymalny. Choć nie cierpię nic dowcipnego 🙄 no ale jak trzeba to trzeba 🤷‍♀️

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkością :D dawka ta sama. Może składem-nie sprawdzałam.
    Duphaston to syntetyczny prog. Wypływa jak to lutinus... popros o utrogestan jest milion razy tańszy i nie jest gorszy, tylko trzeba jechać po niego do cz. Luteina często podrażnia.

• aurola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz żeby zwiększyć do 3x2 dupka? Nic mi nie będzie?
    Myślę ze przy lutinusie nie ma sensu. Bo będziesz mieć problemy z zaparciami itp. Ja też miałam na początku 3x1 duphaston i 3z1 luteinus i bylo wsztsko ok. A moje krwawienia związane były nie z progesteronem tylko ułożeniem łożyska.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Myślę ze przy lutinusie nie ma sensu. Bo będziesz mieć problemy z zaparciami itp. Ja też miałam na początku 3x1 duphaston i 3z1 luteinus i bylo wsztsko ok. A moje krwawienia związane były nie z progesteronem tylko ułożeniem łożyska.

Okey. Jutro zbadam jeszcze proga i daje sobie spokój.

• aurola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kos12 wrote:
    Duphaston to syntetyczny prog. Wypływa jak to lutinus... popros o utrogestan jest milion razy tańszy i nie jest gorszy, tylko trzeba jechać po niego do cz. Luteina często podrażnia.
    Ja utrogestan kupuje w aptece AP. Jest już dostępny w Polsce

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Mnie piesi też nie bolały i co? I nic bobo rośnie w brzuszku.

Mnie nadal nic nie boli. I oprócz tego,ze chodze spać o 20 nie mam żadnych objawów. Macam cycki codziennie i tez się tym stresuje ale widocznie nie wszystkich jednak bolą. A proga mam ponad 30. Jestem na progesteron besins 200.

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery
  • aurola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Cię to nie zestresuje to badaj. Ja nie robiłam nic czego lekaz mi nie kazał, żeby sobie nie wkręcać i nie stresować dodatkowo. A proga nigdy nie badałam. Jedynie przy punkcji.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ja utrogestan kupuje w aptece AP. Jest już dostępny w Polsce
    A to nie miałam pojęcia. Ja już go nie biorę więc nie wiedziałam☺️ale to dobrze.
    Swoją drogą zajebiscie, że skoro utrogestan jest dostępny w AP lekarze nadal przepisują w większości chyba lutinus który kosztuje miliony w porównaniu do tego jak szybko schodzi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 11:55

• aurola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kos12 wrote:
    A to nie miałam pojęcia. Ja już go nie biorę więc nie wiedziałam☺️ale to dobrze.
    Swoją drogą zajebiscie, że skoro utrogestan jest dostępny w AP lekarze nadal przepisują w większości chyba lutinus który kosztuje miliony w porównaniu do tego jak szybko schodzi....
    Mnie dr przepisał luteinus bo na luteinę mam alergie. A jak zaczynałam to nie było utrogestanu jeszcze w Polsce. Potem poprosiłam o zmianę to powiedział ze po wizycie serduszkowej mi zmieni bo do tego czasu woli zostawić tak jak jest jeśli jest dobrze. I tak przeszłam później na utrogestan. Ale to po ustaniu krwawień. Podczas krwawienia brałam tylko doustnie 3x2 duphaston.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jak przyszłam na pierwszą wizytę do dr Mańki to stwierdził, że nie podoba mu się mój jajnik, no i widzi przegrodę macicy na USG, więc musiałam mieć histero, a przy okazji zrobil mi laparo.

Rozumiem.. no i tutaj faktycznie miałaś powód żeby to robić...
    A u mnie na usg czysciutko, cykle regularne i żadnych objawów
    Jedynie to pierwszy poród mógł cos tam w środku zmienić... jedyny powód, jeżeli nuc nie wyjdzie to mamy niepłodność idiopatyczna
    Czyli jesrem w d****

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia nic się nie martw 💪🏻✊🏻 Ja tez długo plamilam po. Chyba tydzień jak dobrze pamietam.

No u mnie dziś jest 9 dzień..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Mnie dr przepisał luteinus bo na luteinę mam alergie. A jak zaczynałam to nie było utrogestanu jeszcze w Polsce. Potem poprosiłam o zmianę to powiedział ze po wizycie serduszkowej mi zmieni bo do tego czasu woli zostawić tak jak jest jeśli jest dobrze. I tak przeszłam później na utrogestan. Ale to po ustaniu krwawień. Podczas krwawienia brałam tylko doustnie 3x2 duphaston.
    Wiesz co ja ogólnie tym lekarzom to ufam na dwa razy. Mnie dr przepisała utrogestan po tym jak jasno powiedziałam że lutinus jest za drogi... Nie było problemem pojechać do cz akurat. Jak przepisywała to mówiła, że w sumie to utrogestan jest lepszy... Nie wiem nie wnikałam przepisała i tyle. Pomijając fakt, że później po jakimś czasie ze względu na te wypływanie nie czułam się komfortowo zmieniła na duphaston. No ale po crio to wiadomo lepiej z dwóch stron się zabezpieczyć.
    Co lekarz to opinia ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Rozumiem.. no i tutaj faktycznie miałaś powód żeby to robić...
    A u mnie na usg czysciutko, cykle regularne i żadnych objawów
    Jedynie to pierwszy poród mógł cos tam w środku zmienić... jedyny powód, jeżeli nuc nie wyjdzie to mamy niepłodność idiopatyczna
    Czyli jesrem w d****
    Ciesz się, że będziesz miała ten zabieg w AP na NFZ i że chcą wszystko sprawdzać, a nie pakować na ślepo . Jak już dziewczyny wcześniej pisały wiele w tym ja również na usg miały czyściutko.. Usg nie pokaże Ci czy masz endometrioze np. Wiadomo, że się martwisz, ja dzień przed zabiegiem nie jadłam nic prócz sucharków czy wafli i nie wymiotowałam. Powodzenia☺️

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, nie kombinuj 😜
    Duphaston 3x1 i lutinus 3x1 to wystarczająca dawka.
    Ja na Twoim miejscu bym nie sprawdzała, dostałaś kolejny lek, który daje inne stężenie w macicy a inne we krwi, więc wynik nadal ma prawo nie być szałowy, a Ty będziesz rozkmniać, jeśli nie spełni Twojego oczekiwania.

Frelcia_na_tymczasie, lipcowka86 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Jak Cię to nie zestresuje to badaj. Ja nie robiłam nic czego lekaz mi nie kazał, żeby sobie nie wkręcać i nie stresować dodatkowo. A proga nigdy nie badałam. Jedynie przy punkcji.

Muszę ostatni raz sprawdzić czy lutinus coś daje- dla własnych nerwów. Potem już grzecznie poczekam do środy.

• evkill Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co? Słuchaj lekarza! Przecież Ci mówią dziewczyny, że dupek nie wychodzi w badaniach, a lutinusa dostałaś na głowę. Przestań się tym zadręczać.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutinus od luteiny różni się substancjami pomocniczymi. Luteina ma bodajże laktoze w składzie i to ona często uczula.

Ktoś ostatnio pytał o szampony i odżywki do włosów Nacomi. Pienią się trochę mniej niż te standardowe i pomimo tego, że włosy były po nich spoko to miałam problem z rozczesaniem ich po myciu.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lutinus od luteiny różni się substancjami pomocniczymi. Luteina ma bodajże laktoze w składzie i to ona często uczula.

Ktoś ostatnio pytał o szampony i odżywki do włosów Nacomi. Pienią się trochę mniej niż te standardowe i pomimo tego, że włosy były po nich spoko to miałam problem z rozczesaniem ich po myciu.
    A czy któraś stosuje krem naturalny ujędrniający do twarzy? Szukam Ale jest ich tyle że głowa boli

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A po co? Słuchaj lekarza! Przecież Ci mówią dziewczyny, że dupek nie wychodzi w badaniach, a lutinusa dostałaś na głowę. Przestań się tym zadręczać.

staram się..

‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ