X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się juz pożegnałam dzisiaj z AP.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Ja się juz pożegnałam dzisiaj z AP.

wybrałaś już lekarza prowadzącego?

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    wybrałaś już lekarza prowadzącego?

Umówiłam sie w ramach Lux Medu do babki u mnie w mieście ktora ma dobre opinie. Jak mi nie pyknie na pierwszej wizycie to mam jeszcze w zanadrzu jedną alternatywę.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio :/? To po co straszą ludzi i udają,ze wprowadzają procedury 😳Dam Wam znac jak w pon to wyglada.

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    To już niedługo 😂
    Ale ja mówiłam o moich prenatalnych, a nie czyichś 🤣

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, przykro mi :-(

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...

• evkill Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...
    Zadzwoń w poniedziałek.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Zadzwoń w poniedziałek.
    Wlasnie w pon mam badania juz wykonac :/ dzwonilam juz w poatek i mi powiedzili ze wszystko narazie aktualne i jak sie cos zmieni to beda dzwonic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanadyjczycy maj już wstępna szczepionkę na wirusa. Jest w fazie testów.

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Jeśli sytuacja do poniedziałku diametralnie się nie pogorszy, zrobiłabym badania i czekała na rozwój wydarzeń. Z dnia na dzień zmienia się naprawdę sporo, a przy takim tempie rozwoju sytuacji klinika nie będzie w stanie reagować z kilkudniowym wyprzedzeniem.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Jeśli sytuacja do poniedziałku diametralnie się nie pogorszy, zrobiłabym badania i czekała na rozwój wydarzeń. Z dnia na dzień zmienia się naprawdę sporo, a przy takim tempie rozwoju sytuacji klinika nie będzie w stanie reagować z kilkudniowym wyprzedzeniem.
    Dziekuje zrobie badania i czekam w takim razie.

• Grous87 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie :( Pani dr nie odpisuje

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie :( Pani dr nie odpisuje

Napisz na Messenger

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.

Ja miałam i nie podchodzę. Wolę poczekać ten jeden, czy dwa cykle (oby tylko tyle). Niby wirus nie jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży i małych dzieci, ale ja wolę odpuścić. Wysoka gorączka w pierwszym trymestrze jest niebezpieczna dla ciąży, więc lepiej nie ryzykować. Dla mnie to może być tylko gorączka, ale dla zarodka może skończyć się poronieniem.

Berbeć. lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:

Wydaje mi się, że nic się strasznego nie stanie, jak zapomniałaś tego jednego zastrzyku. Najważniejsze, żebyś teraz PUNKTUALNIE wzięła Ovitrelle - bo to dzięki niemu komórki ostatecznie dojrzewają.

Edit: a to nie jest tak, że w dniu brania Ovitrelle już się nie bierze niczego innego? Kurcze, szczerze mówiąc to nie pamiętam, ale tak mi się wydaje.

Edit2: sprawdziłam swoją rozpiskę. I jest tak jak mówię w dniu, kiedy miałam wziąć Ovitrelle już nie brałam Gonalu ani Menopuru. ALe ja miałam ultra długi protokół, to może jest jakoś inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 19:47

Grous87 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Kanadyjczycy maj już wstępna szczepionkę na wirusa. Jest w fazie testów.
    Szczepionka to nie lek, trzeba być zdrowym żeby się zaszczepić. Czyt.musza zrobić Ci test. A nie robią bo mają ich mało.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienko ja bym podeszła i potem siedziała w domu na L4.

evkill ale zawsze lepiej jak już COŚ jest, co może pomóc. Chociażby tym zdrowym.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w Anglii kobieta zarażona koronawirusem urodziła dziecko, które również było zarażone, także do końca nie wiadomo jak to jest. Oczywiście większość dzieci w Chinach było zdrowe, ale to tak nowa choroba, ze nikt nie zna do końca mechanizmu jej działania.

atdc20mmyu84cdr0.png
‹‹ 2370 2371 2372 2373 2374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ