Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Serio
? To po co straszą ludzi i udają,ze wprowadzają procedury 😳Dam Wam znac jak w pon to wyglada.
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery -
karolcia35 wrote:To już niedługo 😂
-
Bu, przykro mi
-
nick nieaktualny
-
Samos88 tymczasowo;) wrote:Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samos88 tymczasowo;) wrote:Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
nick nieaktualnyHeidi Di wrote:Jeśli sytuacja do poniedziałku diametralnie się nie pogorszy, zrobiłabym badania i czekała na rozwój wydarzeń. Z dnia na dzień zmienia się naprawdę sporo, a przy takim tempie rozwoju sytuacji klinika nie będzie w stanie reagować z kilkudniowym wyprzedzeniem.
-
Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie
Pani dr nie odpisuje
początek starań 2015
październik 2016 - wyśniony aniołekw sercu na zawsze
maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
AlloMLR - 0%
KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
on: test MAR 100%, HBA 68% -
nick nieaktualnyGrous87 wrote:Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie
Pani dr nie odpisuje
Napisz na Messenger -
nick nieaktualnyDziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.
-
Wisienka39* wrote:Dziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.
Ja miałam i nie podchodzę. Wolę poczekać ten jeden, czy dwa cykle (oby tylko tyle). Niby wirus nie jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży i małych dzieci, ale ja wolę odpuścić. Wysoka gorączka w pierwszym trymestrze jest niebezpieczna dla ciąży, więc lepiej nie ryzykować. Dla mnie to może być tylko gorączka, ale dla zarodka może skończyć się poronieniem.Berbeć. lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Grous87 wrote:Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie
Pani dr nie odpisuje
Wydaje mi się, że nic się strasznego nie stanie, jak zapomniałaś tego jednego zastrzyku. Najważniejsze, żebyś teraz PUNKTUALNIE wzięła Ovitrelle - bo to dzięki niemu komórki ostatecznie dojrzewają.
Edit: a to nie jest tak, że w dniu brania Ovitrelle już się nie bierze niczego innego? Kurcze, szczerze mówiąc to nie pamiętam, ale tak mi się wydaje.
Edit2: sprawdziłam swoją rozpiskę. I jest tak jak mówię w dniu, kiedy miałam wziąć Ovitrelle już nie brałam Gonalu ani Menopuru. ALe ja miałam ultra długi protokół, to może jest jakoś inaczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 19:47
Grous87 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Kanadyjczycy maj już wstępna szczepionkę na wirusa. Jest w fazie testów.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj w Anglii kobieta zarażona koronawirusem urodziła dziecko, które również było zarażone, także do końca nie wiadomo jak to jest. Oczywiście większość dzieci w Chinach było zdrowe, ale to tak nowa choroba, ze nikt nie zna do końca mechanizmu jej działania.