X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się juz pożegnałam dzisiaj z AP.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Ja się juz pożegnałam dzisiaj z AP.

wybrałaś już lekarza prowadzącego?

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    wybrałaś już lekarza prowadzącego?

Umówiłam sie w ramach Lux Medu do babki u mnie w mieście ktora ma dobre opinie. Jak mi nie pyknie na pierwszej wizycie to mam jeszcze w zanadrzu jedną alternatywę.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio :/? To po co straszą ludzi i udają,ze wprowadzają procedury 😳Dam Wam znac jak w pon to wyglada.

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    To już niedługo 😂
    Ale ja mówiłam o moich prenatalnych, a nie czyichś 🤣

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, przykro mi :-(

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...

• evkill Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Dziewczyny ja mam miec zabieg w srode ale nikt do mnie nie dzwonil w poniedzialek mam wykonac badanie i teraz nie wiem co zrobic...
    Zadzwoń w poniedziałek.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Zadzwoń w poniedziałek.
    Wlasnie w pon mam badania juz wykonac :/ dzwonilam juz w poatek i mi powiedzili ze wszystko narazie aktualne i jak sie cos zmieni to beda dzwonic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanadyjczycy maj już wstępna szczepionkę na wirusa. Jest w fazie testów.

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Jeśli sytuacja do poniedziałku diametralnie się nie pogorszy, zrobiłabym badania i czekała na rozwój wydarzeń. Z dnia na dzień zmienia się naprawdę sporo, a przy takim tempie rozwoju sytuacji klinika nie będzie w stanie reagować z kilkudniowym wyprzedzeniem.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Jeśli sytuacja do poniedziałku diametralnie się nie pogorszy, zrobiłabym badania i czekała na rozwój wydarzeń. Z dnia na dzień zmienia się naprawdę sporo, a przy takim tempie rozwoju sytuacji klinika nie będzie w stanie reagować z kilkudniowym wyprzedzeniem.
    Dziekuje zrobie badania i czekam w takim razie.

• Grous87 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie :( Pani dr nie odpisuje

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dziewczyny zawaliłam! Jestem w trakcie długiego protokołu! Dziś o 20 mam przyjąć ovitrelle, a w pn rano punkcja. Rano miałam przyjąć ostatnią dawkę Gonapeptyl - nie przyjęłam, zapomniałam... co teraz!? Jestem tak spanikowana, ze nie potrafię myśleć logicznie :( Pani dr nie odpisuje

Napisz na Messenger

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała teraz na dniach podchodzić do crio.? Jakie są wasze decyzje w tej sprawie? Ja wstępnie mam mieć 25 marca, 19- tego podgląd endometrium. Mąż namawia mnie na wycofanie się dopóki sytuacja się nie unormuje, klinika narazie potwierdza że wszystko będzie odbywać się zgodnie z planem chociaż decyzja o tym czy chcę podejść należy do mnie a ja nie wiem co robić.? Kuźwa tak jakbyśmy miały mało problemów. Z jednej strony strach co dalej będzie się działo a z drugiej no same wiecie? Potrzebuję porady.

Ja miałam i nie podchodzę. Wolę poczekać ten jeden, czy dwa cykle (oby tylko tyle). Niby wirus nie jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży i małych dzieci, ale ja wolę odpuścić. Wysoka gorączka w pierwszym trymestrze jest niebezpieczna dla ciąży, więc lepiej nie ryzykować. Dla mnie to może być tylko gorączka, ale dla zarodka może skończyć się poronieniem.

Berbeć. lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:

Wydaje mi się, że nic się strasznego nie stanie, jak zapomniałaś tego jednego zastrzyku. Najważniejsze, żebyś teraz PUNKTUALNIE wzięła Ovitrelle - bo to dzięki niemu komórki ostatecznie dojrzewają.

Edit: a to nie jest tak, że w dniu brania Ovitrelle już się nie bierze niczego innego? Kurcze, szczerze mówiąc to nie pamiętam, ale tak mi się wydaje.

Edit2: sprawdziłam swoją rozpiskę. I jest tak jak mówię w dniu, kiedy miałam wziąć Ovitrelle już nie brałam Gonalu ani Menopuru. ALe ja miałam ultra długi protokół, to może jest jakoś inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 19:47

Grous87 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • evkill Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Kanadyjczycy maj już wstępna szczepionkę na wirusa. Jest w fazie testów.
    Szczepionka to nie lek, trzeba być zdrowym żeby się zaszczepić. Czyt.musza zrobić Ci test. A nie robią bo mają ich mało.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienko ja bym podeszła i potem siedziała w domu na L4.

evkill ale zawsze lepiej jak już COŚ jest, co może pomóc. Chociażby tym zdrowym.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w Anglii kobieta zarażona koronawirusem urodziła dziecko, które również było zarażone, także do końca nie wiadomo jak to jest. Oczywiście większość dzieci w Chinach było zdrowe, ale to tak nowa choroba, ze nikt nie zna do końca mechanizmu jej działania.

atdc20mmyu84cdr0.png
‹‹ 2370 2371 2372 2373 2374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ