X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny ta 27 latka która wlasnie umarła na koronę byla miesiąc po cesarce. Jestem przerażona. Ponoć nie miała żadnych chorób towarzyszących.

I po co wzbudzasz panikę? Dziewczyna miała sepsę!

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    I po co wzbudzasz panikę? Dziewczyna miała sepsę!

Sepsa to jedna z chorób, którą wywołuje koronawirus. Tak samo jak np. zapalenie płuc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:05

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Sepsa to jedna z chorób, którą wywołuje koronawirus. Tak samo jak np. zapalenie płuc.

Bardziej jest dla mnie prawdopodobne że stało się to podczas cc, btw sepsa jest bakteryjna? a korona to wirus. Czytałam też że matka z Włoch przyleciała ją odwiedzić. Niemniej wątek staraniowy zrobił się wątkiem baaaaardzo negatywnych i tylko negatywnych informacji odnośnie pandemii wywołujących negatywne,stresowe odczucia. Zostawiam Was z tym.

Będę na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:22

• NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny .. to ja wrócę do wątku starań.. byłam dzis na pierwszej wizycie i doktor M.P. Zapisała mi melatonine .. któraś z Was tez bierze? Czy to ma jakis zwiazek z płodnością czy Pani Doktor widziała, ze jestem jaksas zestresowana...

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Dziewczyny .. to ja wrócę do wątku starań.. byłam dzis na pierwszej wizycie i doktor M.P. Zapisała mi melatonine .. któraś z Was tez bierze? Czy to ma jakis zwiazek z płodnością czy Pani Doktor widziała, ze jestem jaksas zestresowana...
    Moja przyjaciółka brała to mając pcos i inozytole i coś tam jeszcze i ciąża naturalna u MP a wcześniej 1x ivf i zero komorek

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Szs
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Ja nie brałam, ale mój mąż teraz bierze jako antyoksydant. Jakoś tak 😄żeby nasienie było lepsze.

Jak po wizycie?zadowolona ?

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, inozytol tez mam brać i reservatrol (mam pcos) oooo jest nadzieja! Stymulacje teraz mam miec 8 tabletek lametty w 4 dc...

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu lamette o zastanawiałam się czy nie wziąć początkiem cyklu, skoro jesteśmy zmuszeni do naturalnych starań.
    Dziewczyny trochę sobie już zapomniałam jak to szło. Czy jak mam sluz biały lepki to dopiero komórka dojrzewa? Jaki śluz wskazuje na owulke?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Dziewczyny rano o 7 wzięłam naczczo jedną tabletkę Euthyroxu 125. Po śniadaniu o 10 przez pomyłkę zamiast wit. D wzięłam ponownie Euthyrox 125. 🤦‍♀️ Chyba przeżyje, nie?
    prawdopodobnie nie wchłonie się ta dawka pośniadaniowa ;)

Cynthia lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej jest dla mnie prawdopodobne że stało się to podczas cc, btw sepsa jest bakteryjna? a korona to wirus. Czytałam też że matka z Włoch przyleciała ją odwiedzić. Niemniej wątek staraniowy zrobił się wątkiem baaaaardzo negatywnych i tylko negatywnych informacji odnośnie pandemii wywołujących negatywne,stresowe odczucia. Zostawiam Was z tym.

Będę na priv.
    miesiąc po porodzie to już na pewno sepsa nie była od cc. Mądra mamusia tak swoją drogą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:01

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaaa początkowo to troche byłam zrezygnowana po wizycie, bo mysle znowu wracamy do stymulacji cyklu a ja tu chciałam działać, do przodu, laparo+histero, IUI, IVF , ale teraz jak usiadłam w domu to mysle - „hola” moze inny sposób brania leków albo włączenie suplementów dodatkowych jednak pomoże.

czekamynadzidzie, Cichaa lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    To straszne. W jakim my kraju żyjemy. Trzeba było stąd uciekać jak się miało dziescia lat.

A w innych krajach jest lepiej? We Włoszech ludzi do szpitala już nawet nie zabierają , umierają w domach a kostnice są w kościołach.a w UK? Moja siostrzenica sama zdecydowała o zabraniu dziecka ze szkoły bo tak długo nie zamykali a ludzie chorzy na każdym kroku u nich...

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    prawdopodobnie nie wchłonie się ta dawka pośniadaniowa ;)

Czyli jutro wziąć rano jak zawsze normalną dawkę? Czy lepiej asekuracyjnie pół tabletki? 🤔

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówili to urodziła 2 tyg temu. W 7 dniu po cc przewieziono ją do innego szpitala a w 13 dniu infekcja się rozwinęła wszędzie i , relacja organizmu na zakażenie i wystąpiła sepsa.itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:42

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika Kulczyk przekazała 20mln na zakup sprzętu diagnostycznego i ochronnego sprzętu medycznego. Serce rośnie. W moim mieście wiele restauracji dostarcza posiłki do szpitala zakaźnego oraz każdy kto może i potrafi szyje maseczki i również dostarczają je dla personelu medycznego i straży pożarnej oraz policji. Dwa kluby kibica się zjednoczyły i robią zakupy i dostarczają je potrzebującym, samotnym i starszym. Chciałam napisać garść pozytywnych informacji, bo już mnie mierzi czytanie tego jak jest źle. Jest ale istnieją ludzie, dzięki którym wiara w człowieka wraca a dzięki wirusowi wielu z nas może sobie przewartościować istotne kwestie.
    Czyzbys tez należała do Tyskiego wojewódzkiego? :)

Rosie lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Mam w domu lamette o zastanawiałam się czy nie wziąć początkiem cyklu, skoro jesteśmy zmuszeni do naturalnych starań.
    Dziewczyny trochę sobie już zapomniałam jak to szło. Czy jak mam sluz biały lepki to dopiero komórka dojrzewa? Jaki śluz wskazuje na owulke?
    Jak śluz jest jak białko surowego jajka to jest moment przed lub czas owulki. A może zakup testy owu? Mnie nigdy nie skłamały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:53

evkill lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://kobieta.onet.pl/koronawirus-najnowsze-zalecenia-ministerstwa-zdrowia-w-sprawie-opieki-okoloporodowej/nb0d0z6 To dla dziewczyn, które się zastanawiały czy podchodzić do transferu...

Berbeć., Cynthia, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    https://kobieta.onet.pl/koronawirus-najnowsze-zalecenia-ministerstwa-zdrowia-w-sprawie-opieki-okoloporodowej/nb0d0z6 To dla dziewczyn, które się zastanawiały czy podchodzić do transferu...

Dla mnie było to oczywiste od początku.

Cynthia lubi tę wiadomość

• Borden Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia reagujesz trochę jak dziecko. Nie chcesz słyszeć niepomyślnych informacji nt zachorowań związanych z koronawirusem jakby to cię miało w jakis sposób magicznie ochronić przez ewentualnym zakażeniem. Fakt jest faktem: umiera 27 latka w sile wieku. Umiera takich młodych setki we Włoszech. Nie ma teraż żadnej sensownej opieki podstawowej dla nikogo. Jak widać nawet dla zarażonych (przykład z postów wyżej o izolacji matki i noworodka). Nikt się nie będzie przejmował, że ciężarne nie mają opieki, że nie mogą się dodzwonić, że podkrwawiają (pewnie będzie nakaz leżenia i tyle).
    W peak'u zachorowań nie przyjmie nikt nikogo. Angelius zawrze drzwi i tyle.
    I nikt nie pisze tego, by kogoś straszyć. To jest fakt, to się dzieje. Trzeba się z tym zmierzyć i tyle. Nie wiemy co nas czeka.

Cichaa, Berbeć., Baba1, m_d_f, bz10 lubią tę wiadomość

Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

# NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • evkill Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    A w innych krajach jest lepiej? We Włoszech ludzi do szpitala już nawet nie zabierają , umierają w domach a kostnice są w kościołach.a w UK? Moja siostrzenica sama zdecydowała o zabraniu dziecka ze szkoły bo tak długo nie zamykali a ludzie chorzy na każdym kroku u nich...
    Oczywiście, że jest lepiej. Moją siostrę zwolnili w Austrii ale za to bez problemu utrzyma się z bezrobocia. U nas się utrzymasz z bezrobocia? To tylko jeden przykład z wielu.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
‹‹ 2392 2393 2394 2395 2396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ