Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobli wrote:Właśnie odczytałam. Beta 0,1.... jestem zrozpaczona.
nie poddawaj się zbieraj siły umów się na wizyte i ustalaj dalszy plan ,do odważnych świat należy. Wiem że to marne pocieszenie ale trzeba próbować do skutku.Tule mocno...
6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
5dpt beta 2,30 prog 54,32
7dpt beta 13,80
8dpt beta 36,30 prog 19,55
9dpt beta 74,20 prog 66,83
11dpt beta 222,80
prog 31,10
14dpt beta 802,70
prog 30,09
18dpt beta 3573,50
prog 28,50
22dpt beta 14227,70
prog 36,70
26 dpt ❤️
25.04. 18,1 mm szkraba
22.05 I prenatalne 6,3 cm
24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
25.09.III prenatalne 1,5 kg
21.11.2023 urodziła się córeczka🥰 -
Powiedzcie mi proszę, czy @ dostanę dopiero po odstawieniu leków czy może przyjść wcześniej? I jak to było u Was? Kiedy przyszła @ po nieudanym transferze? Staram się jakoś uporac z tematem ale jest licho. Dziś w pracy rozkleiłam się całkiem... łzy same mi leciały i nie mogłam nic na to poradzić. Żeby nie robić większego przedstawienia mąż po mnie przyjechał... głupio mi było strasznie...
Teraz sprzątam.
Joanna gratuluję Ci. Bardzo chciałabym być na Twoim miejscu. To musi być wspaniałe uczucie.
Wszystkie Was tulę mocno, jesteście największym wsparciem w tym koszmarze.Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
nick nieaktualny
-
Bobli, życzę Ci dużo, duuużo siły!Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Molyy wrote:Jestem czwarty dzień na stymulacji... i w nocy dostałam okropny ból dołu pleców i mam brzuch jak balon.. czy to jest normalne?? Co moge wziąć przeciwbolowego.. bo nie zapytałam o to dr Marty.. a wizyte mam w piątek.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Molyy, to pewnie od powiększających się jajników ból (na pewno nie hiperka, bo hiperka może wystąpić dopiero po punkcji). Mi się wydaje, że na tym etapie spokojnie mogłabyś wziąć paracetamol, ale z całą pewnością bezpieczna jest no-spa. Może napisz maila do dr Marty z pytaniem, żeby mieć całkowitą pewność. Kciuki za hodowlę &&&&&
Erl, NieJa lubią tę wiadomość
Molyy -
Jestem po wizycie
synuś jest bez wątpienia synusiem, siedzi pupa do przodu, wiec dr od razu po włączeniu aparatu usg mówi: ale sprzęt!
także teraz Nat nie umie zdecydować odnośnie imienia: Jaś, Bruno i Leon , to typy
Młody wciąż tydz starszy wg usg, dr mówi, ze ma długie kości udowe, będzie wysoki, Nat tez głowę wyższa od rówieśnikówwszystkie pomiary, brzusio, główka ok
niestety brzuch twardnieje i znowu dał mi progesteron dowcipnie
dużo leżeć , magnez 3x1 i w razie potrzeby nospa max nawet 3x1 . dopiero 23.07 kolejne podglądanie i umówię się od razu na połówkowe
czas ucieka
po połówkowych obiecałam sobie zacząć kompletować wszystko powolutku
tymczasem mąż ma zabrać się za malowanie pokoju maluszka
Ściskam Was wszystkWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:47
CzterolistnaKoniczyna, Erl, EmWu, KateHawke, czar-nula, Bejzi, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Yummymummy wrote:Jestem po wizycie
synuś jest bez wątpienia synusiem, siedzi pupa do przodu, wiec dr od razu po włączeniu aparatu usg mówi: ale sprzęt!
także teraz Nat nie umie zdecydować odnośnie imienia: Jaś, Bruno i Leon , to typy
Młody wciąż tydz starszy wg usg, dr mówi, ze ma długie kości udowe, będzie wysoki, Nat tez głowę wyższa od rówieśnikówwszystkie pomiary, brzusio, główka ok
dużo leżeć , magnez 3x1 i w razie potrzeby nospa max nawet 3x1 . dopiero 23.07 kolejne podglądanie i umówię się od razu na połówkowe
czas ucieka
Ściskam Was wszystkno to Nat ma teraz zagwozdkę
fajnie, że dajecie jej możliwość wyboru, z pewnością wzmocni to jej więź z braciszkiem.
Kochana, kochane - jak się poznaje twardnienie brzucha? To rozpoznaje lekarz czy to kwestia Waszych własnych odczuć-jakich? Ja niekiedy odczuwam napięcie w dole brzucha, ale czytam to jako skurcze przepowiadające i szczególnie nie przywiązuję wagi.
Tak zdrowotnie jeszcze, szczególnie dla dziewczyn które przyjmowały estrofem. Mi narosły na wątrobie 2 naczyniaki - pierwszego wykryto na przypadkowym USG w listopadzie, a drugi wyszedł na kontrolnym USG tydzień temu. Z tego co zdołałam się zorientować to przyjmowanie estrogenów i ciąża sama w sobie sprzyjają powstawaniu naczyniaków, a warto o nich wiedzieć że się je ma, bo trzeba bardziej uważać na dietę i kontrolować co jakiś czas ich rozmiary. Podejrzewam że u mnie powstały z powodu wszystkich tych przyjmowanych leków hormonalnych. Oczywiście nie każda z nas ma tendencję do powstania takich zmian, ale ja u siebie też nie podejrzewałam. Także warto rozważyć zrobienie sobie kontrolnie USG jamy brzusznej, choćby już po porodzie.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl ja w zasadzie twardnień nie mam. Jak za długo chodzę to wtedy jest taki spięty cały. Myślę że to o to chodzi. W dole zawsze mam bardziej napięty niż u góry ale Doktorek mówi że to normalne. Jeszcze w nocy odczułam meeeega stwardnienie brzucha. Śniło mi się coś "fajnego"
i przebudziłam się z tak twardym brzuchem że łooo. Ale po 3 minutach przeszło. Także póki nie jest tak cały czas to jest ok.
Aaa i Yummmy chłopaka masz w ogóle nie wstydliwegosprzęt od razu pokazuje
wspaniale że wszystko dobrze
Erl lubi tę wiadomość
-
Yummymummy wrote:Jestem po wizycie
czas ucieka
Ściskam Was wszystk
gratulacjie :*Yummymummy lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:no raczej ze Bruno
nasz na tym etapie tez sie objawil i juz do samego konca kazdemu chetnie sprzet pokazywal
gratulacjie :*KateHawke, Yummymummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Erl,
Brzuch twardnieje, stawia się, sztywnieje, wtedy ewidentne do czuć, to tak jakby spiąć naraz wszystkie mięśnie brzucha, dotykasz go a tam deska... czuć ewidentne skurcz. U mnie na takie ekscesy jest za wcześnie , po 20tc , to już skurcze przepowiadające, macica ćwiczy do porodu i tym po półmetku już nie należy się przejmować o ile nie trwa co chwile i długou mnie twardnienia często, miałam już tylko 2x duphastonu od 06.06, okazuje się, ze to za mało , bo po tyg takiej dawki brzuch zaczął mi sztywniec. Znowu mam 2x 1 luteinę...
Dziekuje za gratulacje Kobieciny
Natalka wybierze imiechce żeby od początku uczestniczyła we wszystkim
poza tym zaraz będzie miała 6 lat, dużo już kuma i dużo ja interesuje, chce być potrzebna
Erl lubi tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Yummymummy wrote:Erl,
Brzuch twardnieje, stawia się, sztywnieje, wtedy ewidentne do czuć, to tak jakby spiąć naraz wszystkie mięśnie brzucha, dotykasz go a tam deska... czuć ewidentne skurcz. U mnie na takie ekscesy jest za wcześnie , po 20tc , to już skurcze przepowiadające, macica ćwiczy do porodu i tym po półmetku już nie należy się przejmować o ile nie trwa co chwile i długou mnie twardnienia często, miałam już tylko 2x duphastonu od 06.06, okazuje się, ze to za mało , bo po tyg takiej dawki brzuch zaczął mi sztywniec. Znowu mam 2x 1 luteinę...
Dziekuje za gratulacje Kobieciny
Natalka wybierze imiechce żeby od początku uczestniczyła we wszystkim
poza tym zaraz będzie miała 6 lat, dużo już kuma i dużo ja interesuje, chce być potrzebna
Yummymummy lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]