X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Dzięki Yummy za rozjaśnienie. Czyli u mnie tak jak sądziłam to skurcze przepowiadające. Oj Kobitko, ważne że jesteś pod stałą kontrolą i zaopatrzona w leki. Nie widzę innej opcji niż ta, że będzie dobrze. &&&&&&
    ❤️❤️❤️

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu u mnie inaczej. Brak jakichkolwiek sskurczy nic A nic mam chyba leniwą macica haha ręce tylko jeden dyskomfort a tak to luz
    Czuje się ogólnie dobrze ale mam spadki energii raz na dwa trzy dni
    Nie czuje ruchów jeszcze a czas idzie i dziś A ja nic

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Znowu u mnie inaczej. Brak jakichkolwiek sskurczy nic A nic mam chyba leniwą macica haha ręce tylko jeden dyskomfort a tak to luz
    Czuje się ogólnie dobrze ale mam spadki energii raz na dwa trzy dni
    Nie czuje ruchów jeszcze a czas idzie i dziś A ja nic
    To rzeczywiście ciekawe. Moje chłopaki prawie z brzucha wyskakują i dosyć że ich czuje to jeszcze dobrze widzę ich przewrotki. Co ciekawe mam łożysko na przedniej ścianie więc teoretycznie powinnam zacząć czuć później. Ale każdy lekarz Ci powie że to indywidualna kwestia i nie ma się co martwić.

Ja mam bardzo napięty brzuch ale zaraz pod biustem. Dość wysoko mi się zaczyna. U dołu mam warstwę ochronną tłuszczyku:) więc może dlatego tam nie odczuwam twardnienia.

A macie dziewczyny już ciemna pręge? Ja mam dość wyraźną od dwóch tygodni.

h_anulka, Erl lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pregi znowu inaczej hehe też mam wysoko brzuszek
    Jedno łożysko na przedniej ścianie a drugie na tylnej
    No ciekawe kiedy poczuje ruchy bo na razie się czuje że rośnie mi brzuch i tyle

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Erl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    To rzeczywiście ciekawe. Moje chłopaki prawie z brzucha wyskakują i dosyć że ich czuje to jeszcze dobrze widzę ich przewrotki. Co ciekawe mam łożysko na przedniej ścianie więc teoretycznie powinnam zacząć czuć później. Ale każdy lekarz Ci powie że to indywidualna kwestia i nie ma się co martwić.

Ja mam bardzo napięty brzuch ale zaraz pod biustem. Dość wysoko mi się zaczyna. U dołu mam warstwę ochronną tłuszczyku:) więc może dlatego tam nie odczuwam twardnienia.

A macie dziewczyny już ciemna pręge? Ja mam dość wyraźną od dwóch tygodni.
    Ciemna pręga u mnie póki co dość jasna ;) ale fikołki Karolka też widzę :) a jak się czujecie?

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Nie mam pregi znowu inaczej hehe też mam wysoko brzuszek
    Jedno łożysko na przedniej ścianie a drugie na tylnej
    No ciekawe kiedy poczuje ruchy bo na razie się czuje że rośnie mi brzuch i tyle
    Quczi, poczujesz jeszcze :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Bu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marzę, żeby któregoś dnia też to poczuć :)
    Figulina co u Ciebie?

Jutro rano wizyta i zobaczymy czy ten cykl da nam jakieś szanse.

Erl, KarenMillen, Bejzi lubią tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • soncia18 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, cały czas was podczytuję ale nie udzielam się na forum. Ostatnio pisałam tylko o tym, że po pierwszych prenatalnych lekarz nas nastraszył prawdopodobieństwem wystąpienia u naszego dzidziusia Zespołu Downa. Wczoraj byłam na "wizycie 0" jak to nazwałam u Pani Dr Włoch. Cudna kobieta!!! Nigdy nie chodziłam do lekarki ginekolog więc też nie mam doświadczenia co do kobiecej delikatności tak to nazwę ale z tej Pani aż ta delikatność i miłość do tego co robi emanuje!! Wykluczyła jeszcze przed badaniem wystąpienie choroby i powiedziała że lekarz za szybko nas nastraszył ponieważ i tak prawdopodobieństwo u nas wyszło 1:460 przypadków. Zbadała dzidzię bardzo dokładnie i w końcu dowiedziałam się że BĘDZIE CÓRCIA!!! Szczęście niesamowite że zdrowa że wszystko ma w normie !!!

Co do objawów typu różnego- to ja jak Quczi- wszystko mam na opak. Nie mam żadnych skurczy, nie mam pręgi, brzuch urósł w ostatnim tygodniu trochę ale mam zapas tłuszczyku duży więc do tej pory nie widać że to ciąża hehe.... Dziś zaczął się 20 tydzień. Ruchy czuję już od jakiś 2 tygodni z tym że w powiedziałam to mi ta moja kobitka dała popalić cały dzień wierzgała!!
    Ja cały czas biorę luteinę ( bo absolutnie mnie nie uczula i jest jak dla mnie idealna) dwa razy dzienne po dwie tabletki- na ostatniej wizycie mój doktorek stwierdził że piękna macica i szyjka i jak to on powiedział "luteinka robi swoje na plus i to dobrze rokuje na resztę ciąży". Więc sama nie wiem czy ta luteina ma jakiś dobroczynny wpływ na tym etapie na to że brzuch nie twardnieje i szyjka się nie skraca czy to bardziej indywidualne kwestie?

Powiedźcie mi dziewczyny czy chodzicie na szkoły rodzenia już. Ja się chciałam zapisać na Batorego w Bytomiu bo tam chcę rodzić i babka mi powiedziała że to za późno bo była grupa majowa a teraz dopiero będzie sierpniowa. Ta grupa już dla mnie za późno i powiedziała, że mam zacząć "na opak" zacząć z grupą majową a początkowe wykłady z grupą sierpniową?

Przepraszam, że się tak rozpisałam ale chciałam się z wami podzielić radosną nowiną że córcia zdrowa jak rybka, ponieważ bardzo dodałyście mi otuchy i sprawiły że ten czas oczekiwania na badanie jakoś zleciał i lżej mi było...

Pozdrawiam was wszystkie- życzę spokojnych bezproblemowych ciąż a staraczkom jak najszybszego zobaczenia dwóch kresek na teście! Pamiętajcie nigdy się nie można poddawać ja walczyłam 10 lat!!

Erl, Yummymummy, EmWu, NieJa, KateHawke, h_anulka, didik34 lubią tę wiadomość

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • Erl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soncia18 wrote:
    Witajcie dziewczyny, cały czas was podczytuję ale nie udzielam się na forum. Ostatnio pisałam tylko o tym, że po pierwszych prenatalnych lekarz nas nastraszył prawdopodobieństwem wystąpienia u naszego dzidziusia Zespołu Downa. Wczoraj byłam na "wizycie 0" jak to nazwałam u Pani Dr Włoch. Cudna kobieta!!! Nigdy nie chodziłam do lekarki ginekolog więc też nie mam doświadczenia co do kobiecej delikatności tak to nazwę ale z tej Pani aż ta delikatność i miłość do tego co robi emanuje!! Wykluczyła jeszcze przed badaniem wystąpienie choroby i powiedziała że lekarz za szybko nas nastraszył ponieważ i tak prawdopodobieństwo u nas wyszło 1:460 przypadków. Zbadała dzidzię bardzo dokładnie i w końcu dowiedziałam się że BĘDZIE CÓRCIA!!! Szczęście niesamowite że zdrowa że wszystko ma w normie !!!

Co do objawów typu różnego- to ja jak Quczi- wszystko mam na opak. Nie mam żadnych skurczy, nie mam pręgi, brzuch urósł w ostatnim tygodniu trochę ale mam zapas tłuszczyku duży więc do tej pory nie widać że to ciąża hehe.... Dziś zaczął się 20 tydzień. Ruchy czuję już od jakiś 2 tygodni z tym że w powiedziałam to mi ta moja kobitka dała popalić cały dzień wierzgała!!
    Ja cały czas biorę luteinę ( bo absolutnie mnie nie uczula i jest jak dla mnie idealna) dwa razy dzienne po dwie tabletki- na ostatniej wizycie mój doktorek stwierdził że piękna macica i szyjka i jak to on powiedział "luteinka robi swoje na plus i to dobrze rokuje na resztę ciąży". Więc sama nie wiem czy ta luteina ma jakiś dobroczynny wpływ na tym etapie na to że brzuch nie twardnieje i szyjka się nie skraca czy to bardziej indywidualne kwestie?

Powiedźcie mi dziewczyny czy chodzicie na szkoły rodzenia już. Ja się chciałam zapisać na Batorego w Bytomiu bo tam chcę rodzić i babka mi powiedziała że to za późno bo była grupa majowa a teraz dopiero będzie sierpniowa. Ta grupa już dla mnie za późno i powiedziała, że mam zacząć "na opak" zacząć z grupą majową a początkowe wykłady z grupą sierpniową?

Przepraszam, że się tak rozpisałam ale chciałam się z wami podzielić radosną nowiną że córcia zdrowa jak rybka, ponieważ bardzo dodałyście mi otuchy i sprawiły że ten czas oczekiwania na badanie jakoś zleciał i lżej mi było...

Pozdrawiam was wszystkie- życzę spokojnych bezproblemowych ciąż a staraczkom jak najszybszego zobaczenia dwóch kresek na teście! Pamiętajcie nigdy się nie można poddawać ja walczyłam 10 lat!!
    Heeej :) No, cieszymy się z Tobą :) i znów potwierdzenie tego, że wynik pierwszych prenatalnych mało wiarygodny jest i niepotrzebnie napędza nam stresa... Wspaniale, że córcia zdrowa :)
    Na szkołę rodzenia chodzę, ale do Bielska, bo tu planuję rodzić. Z tymi terminami to faktycznie trzeba się wstrzelić, bo nie wcześniej niż 21tc, a za późno to za późno... My chodzimy z mężem w związku z tym na kurs 5-tygodniowy 2 x w tygodniu, bo tylko w ten program udało nam się dopasować terminem. Oprócz tego chodzę sama na darmową szkołę rodzenia Cud Narodzin (organizują zajęcia w paru miastach, może gdzieś blisko Ciebie też?)- tam, można się włączyć w dowolnym momencie po 21tc, zajęcia nie są "od do", tylko grupa jest otwarta i cyklicznie są powtarzane poszczególne tematy. Zorientuj się, może w Twojej okolicy jest więcej szkół niż ta jedna i uda Wam się wpasować z terminem :) Generalnie warto skorzystać. Jedynym powodem dla którego warto robić szkołę przy szpitalu, w którym chce się rodzić jest możliwość odwiedzenia porodówki, żeby oswoić miejsce, gdzie się będzie rodzić. Tylko ten jeden element programu. Pozostałe są uniwersalne i w podobny sposób realizowane w różnych miejscach, więc jeśli tylko masz możliwość skorzystania z pełnego programu w innym miejscu, to się nie wahaj. W mojej grupie na szkole rodzenia przy szpitalu na 9 par są 2 które planują poród w innych szpitalach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:32

❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonciu bardzo się cieszę! To olbrzymia ulga usłyszeć że cora jest zdrowa po tylu tygodniach nerwowki. Dr O. powinien przejść doszkolenie w temacie przekazywania informacji.

Ja wybralam szkole Juliamed. Podobno wygrała w zeszłym roku ranking na najlepszą szkole rodzenia na Śląsku. Mają kursy co miesiąc. Jest bezpłatna i kursy maja w kilku miastach.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soncia18 wrote:

Soncia, mówiłam? :)
    Bardzo dobrze, ze zobaczyła Was dr Włoch, to cudowny lekarz i człowiek :)
    Gratuluje córci , ale przede wszystkim cieszę się ze zdrowia malutkiej :)
    Ściskam Was

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia bardzo się cieszę! No i to dowodzi że nie mozna poprzestawać na opinii jednego lekarza. Gratuluję dołączenia do klubu dziewczynek :D <3
    Ja miałam zacząć szkołę rodzenia w lipcu bo grupa czerwcowa już była ale teraz kobitka dzwoniła czy mogę zacząć od poniedziałku bo dużo dziewczyn nie przyszło a grupa lipcowa rodzących w październiku jest bardzo duża. A zapisałam się w Tychach. Nie będę daleko latać na zajęcia :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:09

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia super wiadomości gratuluję córeczki :* a ja dostałam dziś @ i zaczynam brać antybiotyk i antyki :(.. Poziomka ile czekałas na wizytę do dr. PASNIKA? Ja ostatnio dzwoniłam i zapisały mnie dopiero na 28.08 jestem przerażona myślałam że uda mi się w lipcu pojechać do niego.. :/nie chce znowu tyle czekac:(

Erl lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w angeliusie robią lapariskopie i histeroskopie na NFZ?

oar8dqk3h868txgg.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Dziewczyny czy w angeliusie robią lapariskopie i histeroskopie na NFZ?
    Tak - robią na NFZ tylko terminy odległe. :-) ja mam za tydzień jak się uda wstrzelić z końcem @..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z wizytami u dr Marty. Zadzwoniłam tam żeby umówić się na drugą wizytę przygotowującą do in vitro. Pani mi powiedziała że nie ma wcześniejszych terminów niż na 10 lipiec. Od razu zapytała też czy mam wyznaczony dzien cyklu na kontrolę, bo tylko w takich przypadkach pewnie zapisują na terminy które się chce.
    Trochę mnie to przeraziło ze znowu tyle czekania. Wizytę u immunologa mamy we wtorek, myślałam ze jak zarezerwuję tydzien wczesniej to na prawde jest wystarczająco.
    Ponoć tylko na 1. wizytę miało się długo czekać...
    Jak już jesteś w trakcie procedury to z wizytą nie ma problemu. Póki nie jesteś to faktycznie nie traktują tego jako pilna wizytę i czeka się zazwyczaj dwa tyg. Na pierwszą wizytę kilka miesięcy więc to też roznica:). A jakie miałaś ustalenia z dr M.? Czemu ma służyć ta wizyta? Jeśli się umawialyscie na coś teraz to pisz do Pani dr czy możesz się umówić na wcześniej a następnie telefon do angeliusa i informacja że na polecenie dr masz mieć wizytę szybciej.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Soncia- gratuluję! Bardzo się cieszę, że wszystko ok.
    Moly- trzymam &&& za powodzenie
    Yummy- super extra!
    Bu- mam nadzieję, że ruszysz do boju szybciutko
    Ja dziś powtórzyłam betę i odstawiam wszystkie leki. I teraz proszę Was o info: Po ilu dniach dostałyście @ po odstawieniu leków?
    I teraz ważniejsze pytanie:
    Poradźcie mi, jakie badania zrobiłybyście na moim miejscu? Potrzebuję jakiegoś planu, nie chcę robić niczego dalej zanim nie sprawdzę, na tyle, na ile mogę, co tak w zasadzie się stało... Będę wdzięczna na wszelkie porady. Na pewno zrobię prolaktynę z obciążeniem- czy to można robić w dowolnym dniu cyklu? Piszcie, poradźcie...
    Z góry dziękuję i za wszystkie Was trzymam mocno &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:11

Yummymummy lubi tę wiadomość

Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
    2017 2x IUI :(
    5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
    9.06.18- 1 z 9 :(
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soncia18 wrote:

w Bytomiu zapisz sie do MAGDAMED :) jest mega ;)

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ