X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam szyjki ze nawet nie wiem czy dobrze bym ją sobie zbadała żeby powiedzieć czy jest otwarta czy zamknięta. Najważniejsze że zawsze była taka jaka miała być w danym okresie. Oczywiście badana przez lekarza.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    Po prostu... szaleje przez ta cała sytuacje...
    Boli brzuch to lecę do toalety czy to już.
    Kłuje, ciągnie to odrazu złe myśli....

Przepraszam Was za moje posty, pytania...

Pytaj o co chcesz, jakie masz wątpliwości, po to tutaj jesteśmy. By wspierać i doradzać oraz pomoc jak trzeba.🥰

Hiszpaneczka, Jolka4025 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bambi10 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj nowa. 2 inseminacje, 3 in vitro nieudane ( 2 in vitro - puste jajo płodowe), niepłodności idiopatyczna, wyniki moje i męża ok. Niskie AMH I teraz decyzja o KD. Czy jest tu ktoś komu się udało? Leczenie się u GM.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Melduję, że ponad dwumiesięczny dzieć już na świecie. 🙂

Ale dziś nie o tym. Chciałam Was przestrzec przed drem Juraszkiem. Jak wiecie prowadziłam ciąże właśnie u niego i jak się niestety okazało nieźle mnie załatwił... Konsekwencje jego niekompetencji będą ze mną już zawsze, bo przez niego już nigdy nie urodzę kolejnego dziecka. 😪 Przez niekompetencję dra wystąpił u mnie konflikt serologiczny, gdyż powinien bezwzględnie skierować mnie na zastrzyk z immunoglobuliny w 28 tygodniu ciąży, a tego nie zrobił mimo iż dla kobiet z moją grupą krwi to bezwzględna praktyka w Polsce i refundowana przez NFZ. Nalegałam na ten zastrzyk, a on zapewniał mnie 100 razy, że nie muszę brać tego zastrzyku, że nic złego się nie wydarzy, bo w pierwszej ciąży to wręcz niemożliwe. W szpitalu łapali się za głowę i nie mogli uwierzyć w takie uchybienie. Poza tym, że nie urodzę więcej dzieci, do końca życia muszę nosić w portfelu certyfikat z centrum krwiodawstwa z fenotypem wytworzonych przez konflikt przeciwciał, bo już nigdy w razie wypadku lub po prostu innej okoliczności wymagającej transfuzji nie będzie można podać mi normalnej krwi, a jedynie z przeciwciałami. Dodam, że takiej krwi praktycznie nie ma, więc mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z tego korzystać. 😔 Tak naprawdę to co się stało to błąd w sztuce lekarskiej i mogłabym złożyć pozew, ale nie mam na to siły. Ponadto doktor nie widział na usg dystrofii, hipotrofii i odklejającego się łożyska. Na szczęście syn wyszedł z tego, choć z napięciem mięśniowym nadal walczymy u fizjoterapeuty. 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 21:42

MałaMi90, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:

Pisz... Każda z nas wie jak to potrafi pomóc...

Jolka4025 lubi tę wiadomość

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi10 wrote:
    Witam, jestem tutaj nowa. 2 inseminacje, 3 in vitro nieudane ( 2 in vitro - puste jajo płodowe), niepłodności idiopatyczna, wyniki moje i męża ok. Niskie AMH I teraz decyzja o KD. Czy jest tu ktoś komu się udało? Leczenie się u GM.
    U mnie jest udany transfer z KD.

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • xagax Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:

Jola nie masz za co przepraszać ja nic nie potrafię Ci doradzić ale czytając twoje posty przeżywam z Tobą, nie ukrywam, że płaczę przy tym........ Straszne to wszystko,to 1 badanie u dr,2 badanie u innego ,ta niepewność ,stres,nadzieja pomimo wszystko.Inne dziewczyny potrafia Ci doradzić, a ja tylko wspieram ,bo inaczej pomóc nie mogę. Trzymaj się pomimo wszystko.Tulę🥰🥰🥰

Jolka4025 lubi tę wiadomość

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • xagax Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Ale dziś nie o tym. Chciałam Was przestrzec. Jak wiecie ciąże prowadziłam u dra Juraszka i jak się niestety okazało nieźle mnie załatwił... Konsekwencje jego niekompetencji będą ze mną już zawsze, bo przez niego już nigdy nie urodzę kolejnego dziecka. 😪 Przez niekompetencję dra wystąpił u mnie konflikt serologiczny, gdyż powinien bezwzględnie skierować mnie na zastrzyk z immunoglobuliny w 28 tygodniu ciąży, a tego nie zrobił mimo iż dla kobiet z moją grupą krwi to bezwzględna praktyka w Polsce i refundowana przez NFZ. Nalegałam na ten zastrzyk, a on zapewniał mnie 100 razy, że nie muszę brać tego zastrzyku, że nic złego się nie wydarzy, bo w pierwszej ciąży to wręcz niemożliwe. W szpitalu łapali się za głowę i nie mogli uwierzyć w takie uchybienie. Poza tym, że nie urodzę więcej dzieci, do końca życia muszę nosić w portfelu certyfikat z centrum krwiodawstwa z fenotypem wytworzonych przez konflikt przeciwciał, bo już nigdy w razie wypadku lub po prostu innej okoliczności wymagającej transfuzji nie będzie można podać mi normalnej krwi, a jedynie z przeciwciałami. Dodam, że takiej krwi praktycznie nie ma, więc mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z tego korzystać. 😔 Tak naprawdę to co się stało to błąd w sztuce lekarskiej i mogłabym złożyć pozew, ale nie mam na to siły. Ponadto doktor nie widział na usg dystrofii, hipotrofii i odklejającego się łożyska. Na szczęście syn wyszedł z tego, choć z napięciem mięśniowym nadal walczymy u fizjoterapeuty. 😔
    Cynthia gratuluję dzidziusia🥰🥰🥰Masakra to co piszesz😥Życzę Wam obojgu dużo zdrówka 😘😘😘

Cynthia lubi tę wiadomość

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Bambi10 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    U mnie jest udany transfer z KD.
    Dziękuję za odpowiedź, a ile komórek udało się zaplodnic? Ja już czekam, tylko teraz się wszystko opóźnia😃

• I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Ale dziś nie o tym. Chciałam Was przestrzec. Jak wiecie ciąże prowadziłam u dra Juraszka i jak się niestety okazało nieźle mnie załatwił... Konsekwencje jego niekompetencji będą ze mną już zawsze, bo przez niego już nigdy nie urodzę kolejnego dziecka. 😪 Przez niekompetencję dra wystąpił u mnie konflikt serologiczny, gdyż powinien bezwzględnie skierować mnie na zastrzyk z immunoglobuliny w 28 tygodniu ciąży, a tego nie zrobił mimo iż dla kobiet z moją grupą krwi to bezwzględna praktyka w Polsce i refundowana przez NFZ. Nalegałam na ten zastrzyk, a on zapewniał mnie 100 razy, że nie muszę brać tego zastrzyku, że nic złego się nie wydarzy, bo w pierwszej ciąży to wręcz niemożliwe. W szpitalu łapali się za głowę i nie mogli uwierzyć w takie uchybienie. Poza tym, że nie urodzę więcej dzieci, do końca życia muszę nosić w portfelu certyfikat z centrum krwiodawstwa z fenotypem wytworzonych przez konflikt przeciwciał, bo już nigdy w razie wypadku lub po prostu innej okoliczności wymagającej transfuzji nie będzie można podać mi normalnej krwi, a jedynie z przeciwciałami. Dodam, że takiej krwi praktycznie nie ma, więc mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z tego korzystać. 😔 Tak naprawdę to co się stało to błąd w sztuce lekarskiej i mogłabym złożyć pozew, ale nie mam na to siły. Ponadto doktor nie widział na usg dystrofii, hipotrofii i odklejającego się łożyska. Na szczęście syn wyszedł z tego, choć z napięciem mięśniowym nadal walczymy u fizjoterapeuty. 😔
    Cynthia, po pierwsze gratulacje. Wierzę, że z czasem nad wszystkim zapanujecie i będzie pięknie.

Po drugie mam ochotę przeklinać! Nie pisałam o tym wcześniej, bo nie chciałam robić złego PR dr Juraszkowi, ale po tym co czytam najchętniej bym mu czymś przysadzila! Ja zmieniłam lekarza w momencie, gdy dr J nie reagował zupełnie na moje wyniki, typu mega niski progesteron. Totalna rutyna i zero prób podjęcia walki i dodatkowych działań. A to i tak nic w porównaniu z tym, co Ciebie spotkało.
    Trzymajcie się zdrowo i dzielenie!

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi10 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, a ile komórek udało się zaplodnic? Ja już czekam, tylko teraz się wszystko opóźnia😃
    Z sześciu komórek mieliśmy pięć blastek.

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Ale dziś nie o tym. Chciałam Was przestrzec przed drem Juraszkiem. Jak wiecie prowadziłam ciąże właśnie u niego i jak się niestety okazało nieźle mnie załatwił... Konsekwencje jego niekompetencji będą ze mną już zawsze, bo przez niego już nigdy nie urodzę kolejnego dziecka. 😪 Przez niekompetencję dra wystąpił u mnie konflikt serologiczny, gdyż powinien bezwzględnie skierować mnie na zastrzyk z immunoglobuliny w 28 tygodniu ciąży, a tego nie zrobił mimo iż dla kobiet z moją grupą krwi to bezwzględna praktyka w Polsce i refundowana przez NFZ. Nalegałam na ten zastrzyk, a on zapewniał mnie 100 razy, że nie muszę brać tego zastrzyku, że nic złego się nie wydarzy, bo w pierwszej ciąży to wręcz niemożliwe. W szpitalu łapali się za głowę i nie mogli uwierzyć w takie uchybienie. Poza tym, że nie urodzę więcej dzieci, do końca życia muszę nosić w portfelu certyfikat z centrum krwiodawstwa z fenotypem wytworzonych przez konflikt przeciwciał, bo już nigdy w razie wypadku lub po prostu innej okoliczności wymagającej transfuzji nie będzie można podać mi normalnej krwi, a jedynie z przeciwciałami. Dodam, że takiej krwi praktycznie nie ma, więc mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z tego korzystać. 😔 Tak naprawdę to co się stało to błąd w sztuce lekarskiej i mogłabym złożyć pozew, ale nie mam na to siły. Ponadto doktor nie widział na usg dystrofii, hipotrofii i odklejającego się łożyska. Na szczęście syn wyszedł z tego, choć z napięciem mięśniowym nadal walczymy u fizjoterapeuty. 😔
    Jesteś ! Gratulacje synusia !jak ma na imię ?
    Jestem w szoku co tu piszesz !!
    Ale w sumie sama go zmieniłam 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 21:53

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Ooooo matko! To jakiś horror co piszesz. Jak tam można? I jak tu ufać lekarzom na 100%?

Mimo tego cieszę się że skończyło się to dobrze i synuś jest na świecie. I że jest co raz lepiej.

Gratuluję synka♥️🥰 zdrówka dla was

❤️❤️❤️
  • Bambi10 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Z sześciu komórek mieliśmy pięć blastek.
    Wow super, dzięki. Wszystkie od razu zamrazaja?

• I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi10 wrote:
    Wow super, dzięki. Wszystkie od razu zamrazaja?
    W naszym przypadku wszystkie były zamrożone.

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • Bambi10 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    W naszym przypadku wszystkie były zamrożone.
    To dobrze, bo jestem medykiem i czekam na zaszczepienie się. A wiesz coś o swojej KD? Miałas z Czech? Znowu mam wiarę że się uda. Dziekuje

I_ga lubi tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi10 wrote:
    To dobrze, bo jestem medykiem i czekam na zaszczepienie się. A wiesz coś o swojej KD? Miałas z Czech? Znowu mam wiarę że się uda. Dziekuje
    W AP, z tego co mi mówili, dawczynie są tylko z Czech. Znam tylko wiek, bo poprosiłam o podanie do badań prenatalnych.
    Trzeba mieć wiarę, choć wiem jak to trudne, bo sama ją traciłam. Trzymam kciuki!

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obecnej ciąży gdy jeszcze nie wiedziałam o niej zmierzyłam raz i była nisko kiedyś się nakręcało z szyjka jak z objawami a to serio bywa różnie. Od początku piersi mnie nie bolą wiec to nie jest wyznacznik ciąży.

• Magi32 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi10 wrote:

Hej,
    Mam pytanie o to AMH. Też robiłam to badanie jakiś czas temu i czy to możliwe, aby je źle zbadać abo żeby się zmieniało i jakiś czas później podwyższyło? W wieku 29 lat w badaniu wyszło, że moje AMH wynosiło 1,9 lekarz stwierdził, że dość nisko, a 3 razy zachodziłam naturalnie w ciąże, każda w pierwszym cyklu starań. Zastanawiam się na ile jest ono „wyrocznią” w sprawach tych rezerw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:31

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia polubilam przez przypadek.

Cynthia lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
‹‹ 3192 3193 3194 3195 3196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ