X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:32

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, że jednak ktoś tu zostaje. Stale trzymam kciuki i gratuluję tym, którym się udaje. Dajecie nadzieję tym, przed którymi wielka niewiadoma. Nie udzielam się tu za często, bo zazwyczaj nie mam do tego odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, ale to cenne źródło informacji i takiego ludzkiego wsparcia.

Z jednej strony to ważne, że klinika chce być bliżej pacjentek, z drugiej - rozumiem dziewczyny, które odeszły. Mimo zapewnień, które jeszcze nie raz padną, bardzo łatwo zweryfikować kto jest kim (ok, bez tego też, ale jednak) i anonimowość, która jest tu tak ważna staje się bardziej pozorna niż dotychczas. To mało komfortowe szczególnie dla osób, które informują o swoim problemie nielicznych. Ech, trudna sytuacja.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila, to publiczne forum - KAŻDY ma do niego dostęp, to dosyć proste, chyba każda z nas ma tego świadomość, wiec nie rozumiem takiego podejścia i ucieczek. Jak pracujecie w jakiejś firmie to nie czytacie opinii na jej temat? Ja zawsze sprawdzam co nasi Klienci o nas maja do powiedzenia.
    Pani Agata wykazała sie duża odwaga i wyrozumiałością, bo klinika każdej z nas pomaga jak może (jasne ze nie za darmo, ale z licznymi sukcesami - a to one są naszym celem), a dostaje po łapkach i nagle robimy donosy na rejestratorki... - da sie to załatwić inaczej... Dziewczyny, trochę wyrozumiałości... tam tez siedzą tylko ludzie... którzy z mojej perspektywy są bardzo pomocni i nieważne czy to rejestratorki czy położne czy lekarze z którymi miałam styczność... i do których ja osobiście czuje tylko wdzięczność... sorry, ale niepłodność uczy pokory i jej życzę każdej z nas... bo jest niezbędna do przetrwania trudnego okresu... i super ze personel czyta to forum, bo to m.in. Znaczy ze nasza opinie jest dla nich ważna...
    Ja do końca życia bede miała sentyment i bede czuła wdzięczność w stosunku do ludzi z kliniki którzy mi pomogli, a przeszłam długa drogę zanim do nich trafiłam i spotkało mnie po drodze duzo chamstwa i niezrozumienia takiego faktycznego ze strony
    personelu z innych szpitali - noe w kwestii ustalenia godziny wizyty - bo tutaj to mi zależy, wiec sie dostosowywała lub grzecznie prosiłam o zmianę, ale wyobraźcie sobie sytuacje jak siedzi dwóch rozwalonych na krzesłach lekarzy i robiąc mi usg komentuje ze moje jajniki maja takie dziury Haha ze w życiu ciąży nie bedzie Haha - wtedy super sie czułam jako słuchająca starająca sie o ciaze pacjentka ktora lekarze z uśmiechem sobie komentowali - „pozdrawiam” personel szpitala w Tychach...:/ tych ludzi nie polecam nikomu, ale Provita robi kawał dobrej roboty i to my jesteśmy na to dowodem...

Poziomka25, Erl, karolcia35, Szapiro, KateHawke lubią tę wiadomość

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Erl, Szapiro lubią tę wiadomość

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Erl Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Chwila, to publiczne forum - KAŻDY ma do niego dostęp, to dosyć proste, chyba każda z nas ma tego świadomość, wiec nie rozumiem takiego podejścia i ucieczek. Jak pracujecie w jakiejś firmie to nie czytacie opinii na jej temat? Ja zawsze sprawdzam co nasi Klienci o nas maja do powiedzenia.
    Pani Agata wykazała sie duża odwaga i wyrozumiałością, bo klinika każdej z nas pomaga jak może (jasne ze nie za darmo, ale z licznymi sukcesami - a to one są naszym celem), a dostaje po łapkach i nagle robimy donosy na rejestratorki... - da sie to załatwić inaczej... Dziewczyny, trochę wyrozumiałości... tam tez siedzą tylko ludzie... którzy z mojej perspektywy są bardzo pomocni i nieważne czy to rejestratorki czy położne czy lekarze z którymi miałam styczność... i do których ja osobiście czuje tylko wdzięczność... sorry, ale niepłodność uczy pokory i jej życzę każdej z nas... bo jest niezbędna do przetrwania trudnego okresu... i super ze personel czyta to forum, bo to m.in. Znaczy ze nasza opinie jest dla nich ważna...
    Ja do końca życia bede miała sentyment i bede czuła wdzięczność w stosunku do ludzi z kliniki którzy mi pomogli, a przeszłam długa drogę zanim do nich trafiłam i spotkało mnie po drodze duzo chamstwa i niezrozumienia takiego faktycznego ze strony
    personelu z innych szpitali - noe w kwestii ustalenia godziny wizyty - bo tutaj to mi zależy, wiec sie dostosowywała lub grzecznie prosiłam o zmianę, ale wyobraźcie sobie sytuacje jak siedzi dwóch rozwalonych na krzesłach lekarzy i robiąc mi usg komentuje ze moje jajniki maja takie dziury Haha ze w życiu ciąży nie bedzie Haha - wtedy super sie czułam jako słuchająca starająca sie o ciaze pacjentka ktora lekarze z uśmiechem sobie komentowali - „pozdrawiam” personel szpitala w Tychach...:/ tych ludzi nie polecam nikomu, ale Provita robi kawał dobrej roboty i to my jesteśmy na to dowodem...
    W punkt.

Kijuki, Szapiro lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Erl o to mi chodzilo wlasnie- ze teraz dotarlo do dziewczyn, ze przeciez pracownicy Angeliusa moga nas podczytywac. Pewnie nie zdawaly sobie z tego sprawy wczesniej i w poplochu pouciekaly. Moze gdy emocje opadna to wroca ;)

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki dziewczyny, że jednak ktoś tu zostaje. Stale trzymam kciuki i gratuluję tym, którym się udaje. Dajecie nadzieję tym, przed którymi wielka niewiadoma. Nie udzielam się tu za często, bo zazwyczaj nie mam do tego odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, ale to cenne źródło informacji i takiego ludzkiego wsparcia.

Z jednej strony to ważne, że klinika chce być bliżej pacjentek, z drugiej - rozumiem dziewczyny, które odeszły. Mimo zapewnień, które jeszcze nie raz padną, bardzo łatwo zweryfikować kto jest kim (ok, bez tego też, ale jednak) i anonimowość, która jest tu tak ważna staje się bardziej pozorna niż dotychczas. To mało komfortowe szczególnie dla osób, które informują o swoim problemie nielicznych. Ech, trudna sytuacja.
    No ale kto jak nie rejstracja i personel wie jaki mamy problem.

Erl, Kijuki lubią tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Dokładnie.

Kijuki lubi tę wiadomość

Szs
  • Erl Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Też pracuję w placówce publicznej i podczytuję w necie opinie na temat mojego miejsca pracy. Są to różne opinie, te krytyczne czasem zakłują, ale czasami zwracają uwagę na jakiś problem, nad którym część zespołu może popracować. Staram się wykonywać swoją pracę jak najlepiej potrafię (jak i Pani Agata, w co nie wątpię) i tak sobie myślę że gdyby nawet udało mi się powiązać kogoś anonimową krytyczną wypowiedź z osobą, z którą osobiście mam kontakt, to nawet jeśli ta krytyka nie tyczyłaby się konkretnie jakości mojej pracy, to starałabym się wpłynąć na większe zadowolenie tej osoby ze świadczonych przez nas usług (najogólniej rzecz ujmując) i to byłby jedyny skutek tej "identyfikacji".

KateHawke, Kijuki lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież cały Personel chce nam pomóc i nieraz wie o nas więcej niż my same, więc ja nie mam z tym problemu, że pewnie wiedzą kim jestem. Usłyszałam od Pań tyle życzliwych słów, więc nie mam zamiaru z tego powodu stąd odchodzić, bo jesteście jedynymi osobami (poza moim mężem) z którymi mogę swobodnie rozmawiać o naszej ciężkiej i krętej drodze na szczyt

Erl, Szapiro, sAnsa_28, KateHawke lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wygladaja cenowo zastrzyki do stymulacji w aptece w Angeliusie? Lepiej sie w klinice zaopatrzyc czy w "zwyklej" aptece?

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Dziewczyny, a jak wygladaja cenowo zastrzyki do stymulacji w aptece w Angeliusie? Lepiej sie w klinice zaopatrzyc czy w "zwyklej" aptece?
    Leki refundowane w każdej aptece mają tę samą cene

Erl, Ptaszyna lubią tę wiadomość

Szs
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Z refundacją ta są cena. Bez refundacji podobnie ceny się kształtują więc lepiej na miejscu kupić leki - mają też na sztuki jak trzeba dokoptować zastrzyki np. na 2 dni.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    No ale kto jak nie rejstracja i personel wie jaki mamy problem.
    Zazwyczaj w rejestracji nie komentuje się tego, że ktoś był niemiły i nie dzieli się wrażeniami z wizyt czy zabiegów. Nieprzypadkowo pisałam też o pozornej anonimowości. Sama jestem zwolenniczką proaktywnego działania, ale to wyjątkowo delikatny temat i jestem daleka od oceniania czy wysnuwania uogólniających wniosków. Mnie niepłodność uczy, że każdy ma prawo przeżywać swoje problemy na swój sposób.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Zazwyczaj w rejestracji nie komentuje się tego, że ktoś był niemiły i nie dzieli się wrażeniami z wizyt czy zabiegów. Nieprzypadkowo pisałam też o pozornej anonimowości. Sama jestem zwolenniczką proaktywnego działania, ale to wyjątkowo delikatny temat i jestem daleka od oceniania czy wysnuwania uogólniających wniosków. Mnie niepłodność uczy, że każdy ma prawo przeżywać swoje problemy na swój sposób.
    Chodzi o to ze.skoro zapisuje sie na transfer u.rejstratorki to chyba ona zdaje sobie sprawę że mamy problem

Szs
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro, nawet na pewno, ale temat nie dotyczy ich wiedzy przy "okienku", a forum. Ja lubię personel Provity i nie mam powodów do narzekania. Starałam się tylko spojrzeć na to szerzej. Miłego wieczoru.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

• njut Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny na tych raportach z rozwoju zarodków są podane wyniki nasienia . Czy ktoś mi może powiedzieć czy tam podają na 1 ml czy już całościową ilość ?m
    Poziomka odebrałaś już wypis z hodowli?

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg mnie to jak Panie z recepcji podczytują to i lekarze w wolnej chwili też. Na pewno chcą poczytać tak pochlebne opinie o sobie ;) - no bo innych tu raczej nie ma.
    I nic to nie zmieni jak pouciekacie, tak jak dziewczyny pisały będą tu co chwila zaglądać nowe osoby szukające wsparcia i kto im wtedy pomoże..

Ewa1984, KateHawke lubią tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ooo widzisz! A wszyscy cały czas mówią że utrudnia zagnieżdżanie.
    Jak widać nie utrudnia haha i to skuteczność w 100% :)

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ