Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, że jednak ktoś tu zostaje. Stale trzymam kciuki i gratuluję tym, którym się udaje. Dajecie nadzieję tym, przed którymi wielka niewiadoma. Nie udzielam się tu za często, bo zazwyczaj nie mam do tego odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, ale to cenne źródło informacji i takiego ludzkiego wsparcia.
Z jednej strony to ważne, że klinika chce być bliżej pacjentek, z drugiej - rozumiem dziewczyny, które odeszły. Mimo zapewnień, które jeszcze nie raz padną, bardzo łatwo zweryfikować kto jest kim (ok, bez tego też, ale jednak) i anonimowość, która jest tu tak ważna staje się bardziej pozorna niż dotychczas. To mało komfortowe szczególnie dla osób, które informują o swoim problemie nielicznych. Ech, trudna sytuacja.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Chwila, to publiczne forum - KAŻDY ma do niego dostęp, to dosyć proste, chyba każda z nas ma tego świadomość, wiec nie rozumiem takiego podejścia i ucieczek. Jak pracujecie w jakiejś firmie to nie czytacie opinii na jej temat? Ja zawsze sprawdzam co nasi Klienci o nas maja do powiedzenia.
Pani Agata wykazała sie duża odwaga i wyrozumiałością, bo klinika każdej z nas pomaga jak może (jasne ze nie za darmo, ale z licznymi sukcesami - a to one są naszym celem), a dostaje po łapkach i nagle robimy donosy na rejestratorki... - da sie to załatwić inaczej... Dziewczyny, trochę wyrozumiałości... tam tez siedzą tylko ludzie... którzy z mojej perspektywy są bardzo pomocni i nieważne czy to rejestratorki czy położne czy lekarze z którymi miałam styczność... i do których ja osobiście czuje tylko wdzięczność... sorry, ale niepłodność uczy pokory i jej życzę każdej z nas... bo jest niezbędna do przetrwania trudnego okresu... i super ze personel czyta to forum, bo to m.in. Znaczy ze nasza opinie jest dla nich ważna...
Ja do końca życia bede miała sentyment i bede czuła wdzięczność w stosunku do ludzi z kliniki którzy mi pomogli, a przeszłam długa drogę zanim do nich trafiłam i spotkało mnie po drodze duzo chamstwa i niezrozumienia takiego faktycznego ze strony
personelu z innych szpitali - noe w kwestii ustalenia godziny wizyty - bo tutaj to mi zależy, wiec sie dostosowywała lub grzecznie prosiłam o zmianę, ale wyobraźcie sobie sytuacje jak siedzi dwóch rozwalonych na krzesłach lekarzy i robiąc mi usg komentuje ze moje jajniki maja takie dziury Haha ze w życiu ciąży nie bedzie Haha - wtedy super sie czułam jako słuchająca starająca sie o ciaze pacjentka ktora lekarze z uśmiechem sobie komentowali - „pozdrawiam” personel szpitala w Tychach...tych ludzi nie polecam nikomu, ale Provita robi kawał dobrej roboty i to my jesteśmy na to dowodem...
Poziomka25, Erl, karolcia35, Szapiro, KateHawke lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:32
Erl, Szapiro lubią tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Kijuki wrote:Chwila, to publiczne forum - KAŻDY ma do niego dostęp, to dosyć proste, chyba każda z nas ma tego świadomość, wiec nie rozumiem takiego podejścia i ucieczek. Jak pracujecie w jakiejś firmie to nie czytacie opinii na jej temat? Ja zawsze sprawdzam co nasi Klienci o nas maja do powiedzenia.
Pani Agata wykazała sie duża odwaga i wyrozumiałością, bo klinika każdej z nas pomaga jak może (jasne ze nie za darmo, ale z licznymi sukcesami - a to one są naszym celem), a dostaje po łapkach i nagle robimy donosy na rejestratorki... - da sie to załatwić inaczej... Dziewczyny, trochę wyrozumiałości... tam tez siedzą tylko ludzie... którzy z mojej perspektywy są bardzo pomocni i nieważne czy to rejestratorki czy położne czy lekarze z którymi miałam styczność... i do których ja osobiście czuje tylko wdzięczność... sorry, ale niepłodność uczy pokory i jej życzę każdej z nas... bo jest niezbędna do przetrwania trudnego okresu... i super ze personel czyta to forum, bo to m.in. Znaczy ze nasza opinie jest dla nich ważna...
Ja do końca życia bede miała sentyment i bede czuła wdzięczność w stosunku do ludzi z kliniki którzy mi pomogli, a przeszłam długa drogę zanim do nich trafiłam i spotkało mnie po drodze duzo chamstwa i niezrozumienia takiego faktycznego ze strony
personelu z innych szpitali - noe w kwestii ustalenia godziny wizyty - bo tutaj to mi zależy, wiec sie dostosowywała lub grzecznie prosiłam o zmianę, ale wyobraźcie sobie sytuacje jak siedzi dwóch rozwalonych na krzesłach lekarzy i robiąc mi usg komentuje ze moje jajniki maja takie dziury Haha ze w życiu ciąży nie bedzie Haha - wtedy super sie czułam jako słuchająca starająca sie o ciaze pacjentka ktora lekarze z uśmiechem sobie komentowali - „pozdrawiam” personel szpitala w Tychach...tych ludzi nie polecam nikomu, ale Provita robi kawał dobrej roboty i to my jesteśmy na to dowodem...
Kijuki, Szapiro lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualny
-
Heidi Di wrote:Dzięki dziewczyny, że jednak ktoś tu zostaje. Stale trzymam kciuki i gratuluję tym, którym się udaje. Dajecie nadzieję tym, przed którymi wielka niewiadoma. Nie udzielam się tu za często, bo zazwyczaj nie mam do tego odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, ale to cenne źródło informacji i takiego ludzkiego wsparcia.
Z jednej strony to ważne, że klinika chce być bliżej pacjentek, z drugiej - rozumiem dziewczyny, które odeszły. Mimo zapewnień, które jeszcze nie raz padną, bardzo łatwo zweryfikować kto jest kim (ok, bez tego też, ale jednak) i anonimowość, która jest tu tak ważna staje się bardziej pozorna niż dotychczas. To mało komfortowe szczególnie dla osób, które informują o swoim problemie nielicznych. Ech, trudna sytuacja.Erl, Kijuki lubią tę wiadomość
Szs -
Kijuki wrote:Chwila, to publiczne forum - KAŻDY ma do niego dostęp, to dosyć proste, chyba każda z nas ma tego świadomość, wiec nie rozumiem takiego podejścia i ucieczek. Jak pracujecie w jakiejś firmie to nie czytacie opinii na jej temat? Ja zawsze sprawdzam co nasi Klienci o nas maja do powiedzenia.
Kijuki lubi tę wiadomość
Szs -
KateHawke, Kijuki lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Przecież cały Personel chce nam pomóc i nieraz wie o nas więcej niż my same, więc ja nie mam z tym problemu, że pewnie wiedzą kim jestem. Usłyszałam od Pań tyle życzliwych słów, więc nie mam zamiaru z tego powodu stąd odchodzić, bo jesteście jedynymi osobami (poza moim mężem) z którymi mogę swobodnie rozmawiać o naszej ciężkiej i krętej drodze na szczyt
Erl, Szapiro, sAnsa_28, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Dziewczyny, a jak wygladaja cenowo zastrzyki do stymulacji w aptece w Angeliusie? Lepiej sie w klinice zaopatrzyc czy w "zwyklej" aptece?
Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
Szapiro wrote:No ale kto jak nie rejstracja i personel wie jaki mamy problem.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
Heidi Di wrote:Zazwyczaj w rejestracji nie komentuje się tego, że ktoś był niemiły i nie dzieli się wrażeniami z wizyt czy zabiegów. Nieprzypadkowo pisałam też o pozornej anonimowości. Sama jestem zwolenniczką proaktywnego działania, ale to wyjątkowo delikatny temat i jestem daleka od oceniania czy wysnuwania uogólniających wniosków. Mnie niepłodność uczy, że każdy ma prawo przeżywać swoje problemy na swój sposób.Szs
-
Szapiro, nawet na pewno, ale temat nie dotyczy ich wiedzy przy "okienku", a forum. Ja lubię personel Provity i nie mam powodów do narzekania. Starałam się tylko spojrzeć na to szerzej. Miłego wieczoru.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Poziomka25 wrote:Dziewczyny na tych raportach z rozwoju zarodków są podane wyniki nasienia . Czy ktoś mi może powiedzieć czy tam podają na 1 ml czy już całościową ilość ?m
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
A wg mnie to jak Panie z recepcji podczytują to i lekarze w wolnej chwili też. Na pewno chcą poczytać tak pochlebne opinie o sobie
- no bo innych tu raczej nie ma.
I nic to nie zmieni jak pouciekacie, tak jak dziewczyny pisały będą tu co chwila zaglądać nowe osoby szukające wsparcia i kto im wtedy pomoże..Ewa1984, KateHawke lubią tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
KateHawke wrote:Ooo widzisz! A wszyscy cały czas mówią że utrudnia zagnieżdżanie.
KateHawke lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów