Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Braknicku wrote:Dziewczyny czy serio czekacie do 7 doby z telefonem do laboratorium? Tak mi kazali…wiem że mogą zamrozić później ale przecież jak zamrożą wcześniej to odejdzie tyle stresu….dzwonilyscie 5/6 doba?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
💔7.2023 - ciąża biochemiczna
AP Dr MP
💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.
⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura:
8.11.2024 - punkcja
13.11.2024 - transfer
❄️ -
Braknicku wrote:Dziewczyny czy serio czekacie do 7 doby z telefonem do laboratorium? Tak mi kazali…wiem że mogą zamrozić później ale przecież jak zamrożą wcześniej to odejdzie tyle stresu….dzwonilyscie 5/6 doba?
Ja uparcie dzwoniłam od 5 doby 🙈
A i tak dowiedziałam się pierwsze z recepci że wystawili fakturę za mnożenie a dopiero później rozmawiałam z laboratorium.
Z tym że ja z tych niecierpliwych jestem co sikacza robi 4dpt a pierwsza betę 5dpt 🙈 -
Dziewczyny pomóżcie, dzisiaj jestem w 21dpt, w czwartek na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem, beta 8350. Dr kazał schodzić z estrofenu i prolutex co 3 dni dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, nie jest tego dużo, brzuch mnie nie boli, co mam robić. Kontaktu z klinika nie ma.
-
Kakali12 wrote:Dziewczyny pomóżcie, dzisiaj jestem w 21dpt, w czwartek na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem, beta 8350. Dr kazał schodzić z estrofenu i prolutex co 3 dni dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, nie jest tego dużo, brzuch mnie nie boli, co mam robić. Kontaktu z klinika nie ma.
-
Kakali12 wrote:Dziewczyny pomóżcie, dzisiaj jestem w 21dpt, w czwartek na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem, beta 8350. Dr kazał schodzić z estrofenu i prolutex co 3 dni dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, nie jest tego dużo, brzuch mnie nie boli, co mam robić. Kontaktu z klinika nie ma.
Spokojnie ja w tych dniach po transferze też miałam plamienia, z tym że jasnoczerwone i nic złego się nie działo. Możliwe że tak jak piszą dziewczyny że to jakieś podrażnienie ale też wiem że plamienie się może zdarzyć. Jeśli brzuch cie nie boli to bym nie panikowała, choć wiem że to bardzo stresujące, sama tak miałam.Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
-
Cześć 🙂
Jakiś czas temu któraś dziewczyna wspominała że być może będzie zwalniać termin do MP ba październik, czy jest dalej wśród nas i wie co z tym terminem?
Lub może któraś z Was będzie go zwalniać ?
Będę bardzo bardzo wdzięczna za informację ❤️NaDzIEjA lubi tę wiadomość
Starania In vitro od 2021 :
7 transferów beta zawsze 0 -
malina999 wrote:Mężowi dr MP na pierwszej wizycie kazała odstawić te magiczną jedna tabletkę i przepisała listę supli każdy oddzielnie:
Resveratrol
Lkarnityna
Folian
Wit E
Cynk
Selen
Wit D
Wit C
Q10Jagoda222 lubi tę wiadomość
-
Melisa_ wrote:Cześć 🙂
Jakiś czas temu któraś dziewczyna wspominała że być może będzie zwalniać termin do MP ba październik, czy jest dalej wśród nas i wie co z tym terminem?
Będę bardzo bardzo wdzięczna za informację ❤️ -
Ivvv wrote:Hej, od piątku biorę Utrogestan dopochwowo, wszystko mnie już swędzi. Transfer mam dopiero w środę. Czy jest jakiś cudowny bezpieczny żel, albo cokolwiek żeby ten świąd załagodzić? 🥴 Czy którąś z Was po tym leku bolał brzuch i plecy ?
-
Melisa_ wrote:Cześć 🙂
Będę bardzo bardzo wdzięczna za informację ❤️
Hej. Jeśli Ci to pomoże to ja osobiście zapisałam się do Pani Doktor P przez "wychodzenie" Chodziłam do innego lekarza i przed albo po wizycie u niego, chodziłam do rejestracji i pytałam, że mi zależy, żeby zapisali, że mogę przyjechać nawet z dnia na dzień jak będzie trzeba, że muszę się do niej dostać, bo w niej ostatnia nadzieja ... I tak byłam kilkanaście razy i nie bardzo mnie interesowało, że patrzyli na mnie jak na wariatkę 🙈( w między czasie robiliśmy tam Też badania w laboratorium w różne dni więc byłam często). I po jakichś dwóch miesiącach zadzwoniła Pani w sobotę, że się na środę termin zwolnił, czy chce i obyło się bez tych zapisów, co w 10 minut nie ma terminu 🤣Melisa_ lubi tę wiadomość
-
Ivvv wrote:Hej, od piątku biorę Utrogestan dopochwowo, wszystko mnie już swędzi. Transfer mam dopiero w środę. Czy jest jakiś cudowny bezpieczny żel, albo cokolwiek żeby ten świąd załagodzić? 🥴 Czy którąś z Was po tym leku bolał brzuch i plecy ?
-
Ja stosuje utrogestan od początku a już leci 13tc i też mnie nigdy nie swędziało po nim, więc coś jest nie tak, pewnie masz uczulenie, napisz do lekarza.
Jagoda222 lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰