X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: 15 września, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy serio czekacie do 7 doby z telefonem do laboratorium? Tak mi kazali…wiem że mogą zamrozić później ale przecież jak zamrożą wcześniej to odejdzie tyle stresu….dzwonilyscie 5/6 doba?

• Idia90 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny czy serio czekacie do 7 doby z telefonem do laboratorium? Tak mi kazali…wiem że mogą zamrozić później ale przecież jak zamrożą wcześniej to odejdzie tyle stresu….dzwonilyscie 5/6 doba?
    Niestety tak. Jak zadzwoniłam wcześniej to mi powiedzieli, że oni tam nie zaglądają.

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    ❄️
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: 15 września, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Niestety tak. Jak zadzwoniłam wcześniej to mi powiedzieli, że oni tam nie zaglądają.
    Tylko ze w piątej dobie to już muszą zajrzeć przecież… no chyba ze pod wieczór i ta 13 to za wcześnie :(

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:

Ja uparcie dzwoniłam od 5 doby 🙈
    A i tak dowiedziałam się pierwsze z recepci że wystawili fakturę za mnożenie a dopiero później rozmawiałam z laboratorium.
    Z tym że ja z tych niecierpliwych jestem co sikacza robi 4dpt a pierwsza betę 5dpt 🙈

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, dzisiaj jestem w 21dpt, w czwartek na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem, beta 8350. Dr kazał schodzić z estrofenu i prolutex co 3 dni dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, nie jest tego dużo, brzuch mnie nie boli, co mam robić. Kontaktu z klinika nie ma.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Proszę:
    https://zapodaj.net/plik-iqBmNkV5T1
    Dziękuję :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, dzisiaj jestem w 21dpt, w czwartek na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem, beta 8350. Dr kazał schodzić z estrofenu i prolutex co 3 dni dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, nie jest tego dużo, brzuch mnie nie boli, co mam robić. Kontaktu z klinika nie ma.
    Duzo tego plamienia ? Ja mialam jednorazowo, prawdopodobnie podrażnienie po luteinie dopochwowej.

• Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Duzo tego plamienia ? Ja mialam jednorazowo, prawdopodobnie podrażnienie po luteinie dopochwowej.
    Nie dużo,

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:

Spokojnie ja w tych dniach po transferze też miałam plamienia, z tym że jasnoczerwone i nic złego się nie działo. Możliwe że tak jak piszą dziewczyny że to jakieś podrażnienie ale też wiem że plamienie się może zdarzyć. Jeśli brzuch cie nie boli to bym nie panikowała, choć wiem że to bardzo stresujące, sama tak miałam.

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Melisa_ Koleżanka

Wysłany: 15 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂

Jakiś czas temu któraś dziewczyna wspominała że być może będzie zwalniać termin do MP ba październik, czy jest dalej wśród nas i wie co z tym terminem?

Lub może któraś z Was będzie go zwalniać ?

Będę bardzo bardzo wdzięczna za informację ❤️

NaDzIEjA lubi tę wiadomość

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • Ewkam1988 Znajoma

Wysłany: 15 września, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za mnie. Transfer 20 września, AH i EG w standardzie. Stan zapalny endometrium wyleczony - 0/10 komórek.
    Wspaniale 😍

Kingus 1, Jagoda222 lubią tę wiadomość

• Ewkam1988 Znajoma

Wysłany: 15 września, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Mężowi dr MP na pierwszej wizycie kazała odstawić te magiczną jedna tabletkę i przepisała listę supli każdy oddzielnie:
    Resveratrol
    Lkarnityna
    Folian
    Wit E
    Cynk
    Selen
    Wit D
    Wit C
    Q10
    Dziękuję 😍 akurat nam się kończą te wspaniale tabletki, dokonam zakupu zestawu 🙂

Jagoda222 lubi tę wiadomość

• Jagoda222 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Cześć 🙂

Jakiś czas temu któraś dziewczyna wspominała że być może będzie zwalniać termin do MP ba październik, czy jest dalej wśród nas i wie co z tym terminem?

Rany 7 transferów 😞Biedna ❤️Do jakiego lekarza chodzisz?Ja już 4 nieudane 😞

• Melisa_ Koleżanka

Wysłany: 15 września, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda222 wrote:
    Rany 7 transferów 😞Biedna ❤️Do jakiego lekarza chodzisz?Ja już 4 nieudane 😞
    Zmieniliśmy klinikę teraz angelius dr. Węglarz
    Wcześniej invimed dr C. 😔😔😔

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • Jagoda222 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Zmieniliśmy klinikę teraz angelius dr. Węglarz
    Wcześniej invimed dr C. 😔😔😔
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞Wkoncu wyjdzie ☀️😘

Melisa_ lubi tę wiadomość

• Ivvv Koleżanka

Wysłany: 15 września, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od piątku biorę Utrogestan dopochwowo, wszystko mnie już swędzi. Transfer mam dopiero w środę. Czy jest jakiś cudowny bezpieczny żel, albo cokolwiek żeby ten świąd załagodzić? 🥴 Czy którąś z Was po tym leku bolał brzuch i plecy ?

• Jagoda222 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivvv wrote:
    Hej, od piątku biorę Utrogestan dopochwowo, wszystko mnie już swędzi. Transfer mam dopiero w środę. Czy jest jakiś cudowny bezpieczny żel, albo cokolwiek żeby ten świąd załagodzić? 🥴 Czy którąś z Was po tym leku bolał brzuch i plecy ?
    Moim zdaniem jeśli wystąpiło swędzenie powinnaś skontaktować się ze swoim lekarzem i powinien Ci zmienić lek 🤔Mnie nigdy nie swedzialo po tym.

• NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 15 września, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Cześć 🙂

Hej. Jeśli Ci to pomoże to ja osobiście zapisałam się do Pani Doktor P przez "wychodzenie" :P Chodziłam do innego lekarza i przed albo po wizycie u niego, chodziłam do rejestracji i pytałam, że mi zależy, żeby zapisali, że mogę przyjechać nawet z dnia na dzień jak będzie trzeba, że muszę się do niej dostać, bo w niej ostatnia nadzieja ... I tak byłam kilkanaście razy i nie bardzo mnie interesowało, że patrzyli na mnie jak na wariatkę 🙈( w między czasie robiliśmy tam Też badania w laboratorium w różne dni więc byłam często). I po jakichś dwóch miesiącach zadzwoniła Pani w sobotę, że się na środę termin zwolnił, czy chce i obyło się bez tych zapisów, co w 10 minut nie ma terminu 🤣

Melisa_ lubi tę wiadomość

• Jagoda222 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivvv wrote:
    Mnie jak tam podpiekuje coś to używam preparat do higieny intymnej z cząstkami srebra z firmy Lana.Ulga od razu.Tylko nwm gdzie to stacjonarnie kupisz bo Ja zamawiam na allegro ale może w aptece coś mają podobnego 🤔W każdym razie powinnaś się skontaktować z lekarzem ! 😘

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 15 września, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje utrogestan od początku a już leci 13tc i też mnie nigdy nie swędziało po nim, więc coś jest nie tak, pewnie masz uczulenie, napisz do lekarza.

Jagoda222 lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
‹‹ 4613 4614 4615 4616 4617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ