Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
invi pau wrote:Wiem wiem ale ciężko mi bardzo z tymi emocjami i się zamartwiam.Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
5 dpt 5.8
6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔
Badamy immunologie -Dr.Sydor
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Agula tak cały czas myślę o tobie .... Immunologie masz Dobra , brak stanu zapalnego , wszystkie wyniki masz bardzo dobre . Coś jeszcze mówiła doktorka czemu się nie udaje czy ino to że transfer musisz mieć świeży ?Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:To jest wiadome że się zamartwiasz kochana 😔😔 ale głowa do góry .. myśl chociaż troszkę pozytywnie 😘♥️zawsze jest strach i będzie on towarzyszyć cały czas tak jak w staraniach o bąbelka tak samo jak się uda czy beta dobrze rośnie 😔😔 nie jest łatwo wiadomo... ale musisz wierzyć że to jest to ♥️ które to twoje podejście ? Jaka blastka ? Niestety nie masz stopki żebym mogła przeczytać 😔
Trzecia procedura - w sumie 4 transfery. Z ostatniej procedury tylko jedna blastocysta mam Endo (Ula.p -
invi pau wrote:Trzecia procedura - w sumie 4 transfery. Z ostatniej procedury tylko jedna blastocysta mam Endo (Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Lusiaa22 wrote:Ooo jejku to teraz rozumiem co czujesz 😪😪 bardzo ciężka drogę przeszłaś !!!😪😪 jeszcze tyle stymulacjii , biedna 😪😔 to właśnie jest najgorsze jak z jednej jest ino jedna blastka to człowiek czuje bezsilność i załamke że będzie trzeba znowu przez to samo przechodzić 😔 co jak co cała stymulacja to mocne obciążenie dla organizmu nie jest to takie łatwe jak się może innym wydawać ja miałam jedna punkcję pobrano 6 , zapłodnilo się 6 .. z 2 miałam transfery które się nie powiodły , 2 mi zostały a 2 oddałam do adopcji żeby podarować komuś szczęście co nie może mieć ani jednego 😪Endo kochana nie przekreśla ciąży 😘 wiadomo że jest trudniej ...ale nawet trudne przypadki mają dzidziusia 🥰 dużo sił ci posyłam i trzymam mocne kciuki żebyś ponownie nie musiała przez to samo przechodzić 😭😪 serce mi pękło jak przeczytałam że tyle procedur miałas co jak co ale jesteś silną kobietą ♥️
Uwierz że już brakuje mi sił i dlatego teraz jestem taka podłamana czy się uda ! Poza tym tyle leków też nie znoszę już dobrze bo wiadomo że mam obciążony organizm. Dziękuję ci za dobre słowo ❣️Ula.p -
invi pau wrote:Uwierz że już brakuje mi sił i dlatego teraz jestem taka podłamana czy się uda ! Poza tym tyle leków też nie znoszę już dobrze bo wiadomo że mam obciążony organizm. Dziękuję ci za dobre słowo ❣️
Nie musisz za nic dziękować kochana !!'po to tutaj jesteśmy wszystkie żeby każda każdą wspierała w tej ciężkiej walce ♥️Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Lusiaa22 wrote:Nie dziwię się na prawdę tobie ciężka drogę przeszłaś!😔 to jest wszystko tak niesprawiedliwe że człowiek musi się tak męczyć że szok .. tyle leków te jeżdżenie , punkcję , transfery , badania a później te testy.. bety .. człowiek robi wszystko co w jego mocy aby się udało a wychodzi jak wychodzi ..😪😪 wszystko tak na prawdę w rękach lekarzy nie mamy na nic już wpływu ..😪😔 jest mi na prawdę przykro że tyle musiałaś znieść nie powinno tak być!! każda tak na prawdę z nas nie zasłużyła na to ! Inni nie chcą i mają a ci co chcą to muszą walczyć nawet latami i gdzie ta kur.. sprawiedliwość ???!!! 😤😤 Masakra ...
Nie musisz za nic dziękować kochana !!'po to tutaj jesteśmy wszystkie żeby każda każdą wspierała w tej ciężkiej walce ♥️
W patologii się dzieci rodzi co nie miara a ja walczę o jedno już tyle czasu i miałoby wszystko ale widzisz los przewrotny nie chce mi go dać. Walczę ile mogę bo nie mam wyjścia. Nie jest mi łatwo bo oprócz obciążenia fizycznego dochodzi psychiczne i po każdej porażce ciężko wstać z kolan i iść dalej. A najgorsze to się jeszcze tłumaczyć całemu światu i słuchać tych niby współczuć. Jedno ci mogę powiedzieć … niepłodność mnie zmieniła i dużo zabrała niestetyUla.p -
invi pau wrote:W patologii się dzieci rodzi co nie miara a ja walczę o jedno już tyle czasu i miałoby wszystko ale widzisz los przewrotny nie chce mi go dać. Walczę ile mogę bo nie mam wyjścia. Nie jest mi łatwo bo oprócz obciążenia fizycznego dochodzi psychiczne i po każdej porażce ciężko wstać z kolan i iść dalej. A najgorsze to się jeszcze tłumaczyć całemu światu i słuchać tych niby współczuć. Jedno ci mogę powiedzieć … niepłodność mnie zmieniła i dużo zabrała niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 10:54
Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Lusiaa22 wrote:Agula tak cały czas myślę o tobie .... Immunologie masz Dobra , brak stanu zapalnego , wszystkie wyniki masz bardzo dobre . Coś jeszcze mówiła doktorka czemu się nie udaje czy ino to że transfer musisz mieć świeży ?
Swoją drogą to i tak od środy siedzę obsrana.
Z poniedziałku na wtorek w nocy dostałam okres. Więc luz, zadzwoniłam rano do kliniki i od razu na wtorek miałam wizytę. Wszystko fajnie, USG pani doktor powiedziała, że endometrium jeszcze się nie zluszczyło, ale myślę 1 DC więc luz. Minął wtorek przyszła środa i jakby ktoś kurek zakręcił z okresem. Nie ma. Po 1 dniu. Trochę się zestresowałam i napisałam do MP bo wieczorem mam zaczynać stymulację a tu taka maniana. Kazała zrobić na cito estradiol i progesteron. Po robocie z jęzorem na brodzie leciałam do labu i zrobiłam. Przyszły wyniki i uff świadczą o 1 fazie cyklu. Dostałam zielone światło. Ale okres jak się zatrzymał tak stoi. I zastanawiam się co się stało bądź stanie z tym endometrium...bo jeśli się nie złuszczyło i nie wydaliło? Mam takie trociny pod czachą, że masakra. Jutro mam USG ale boje się że poszło coś tam nie tak i choć stymulacja zostanie przeprowadzona to nie będzie możliwości świeżego transferu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 11:10
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Lusiaa22 wrote:W tym masz rację tym bardziej że połowa społeczeństwa nie zasługuje żeby je mieć kiedy kolwiek ! Tyle się słyszy w telewizji na Internecie co ludzie potrafią zrobić ze po prostu serce pęka na milion kawałków!!! Dla mnie to są diabły i nic więcej !! Też jestem tego pewna że miałby wszystko przy takiej mamie jak ty !! Mam nadzieję że dziecko się pojawi i tego prędko doświadczy bo w 100% na to zasłużyłaś ♥️🥰 tak masz rację nie masz wyjścia! Musisz walczyć nawet jak będzie ciężko tym bardziej że tyle przeszłaś że nie ma to sensu na takim etapie odpuścić! Bo byłby to strzał w kolano !! Otóż to ! Też jestem tego zdania jak ty .. ci ludzie to są najlepsi jak współczują ..mówią odpuść pojawi się... Tak mi przykro ciebie ... A tak na prawdę to w dupie to mają! ja na swojej drodze trafiłam na ogrom ludzi z mojego bliskiego otoczenia że do mnie mówili co innego że przykro i wgl a do innych szli i się śmiali jaką to ja nie jestem desperatka że podchodzę do IVF 🙈 niepłodność w bardzo dużym stopniu zmienia człowieka to jest niestety zrozumiałe poświęcamy się w 100% i nie patrzymy na inne rzeczy które nas otaczają 😪😪 ja już sama widzę nawet po moim małżeństwie że się zatracamy w tych staraniach o maluszka .. że nie jest tak ja było ..tym bardziej że każda porażka coraz bardziej nas dotyka psychicznie i fizycznie u ciebie pewnie jest tak samo 😪😪
Wiem jak to jest bo u nas też różne etapy były. Kłótnie a najgorsze co mogło być to seks na już bo trzeba . No dramat 🤦♀️ teraz już nie mamy wpływu na to czy z nami zostanie - bo co mogłam to zrobiłam a nie sprawdzone mamy badaniami czy zdrowy itdUla.p -
Agula wrote:Powiedział, że jak teraz się nie uda na świeżym to zaleca test IPLE.
Swoją drogą to i tak od środy siedzę obsrana.
Z poniedziałku na wtorek w nocy dostałam okres. Więc luz, zadzwoniłam rano do kliniki i od razu na wtorek miałam wizytę. Wszystko fajnie, USG pani doktor powiedziała, że endometrium jeszcze się nie zluszczyło, ale myślę 1 DC więc luz. Minął wtorek przyszła środa i jakby ktoś kurek zakręcił z okresem. Nie ma. Po 1 dniu. Trochę się zestresowałam i napisałam do MP bo wieczorem mam zaczynać stymulację a tu taka maniana. Kazała zrobić na cito estradiol i progesteron. Po robocie z jęzorem na brodzie leciałam do labu i zrobiłam. Przyszły wyniki i uff świadczą o 1 fazie cyklu. Dostałam zielone światło. Ale okres jak się zatrzymał tak stoi. I zastanawiam się co się stało bądź stanie z tym endometrium...bo jeśli się nie złuszczyło i nie wydaliło? Mam takie trociny pod czachą, że masakra. Jutro mam USG ale boje się że poszło coś tam nie tak i choć stymulacja zostanie przeprowadzona to nie będzie możliwości świeżego transferu...Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
invi pau wrote:Dziewczyny koleżanka myśli żeby zapisać się do dr GM. On ma podobne patrzenie na leki jak dr MP? Podobnie obstawia po transferze itd ? 🤔11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
Lusiaa22 wrote:Tak 1 DC to miało prawo się nie zluszczyc to jest akurat normalne i masz rację nie ma co panikować pod tym względem ☺️oo kurcze takie sytuacji nie miałam to trudno mi coś powiedzieć u mnie jak zawsze przychodziła @ to czasem owszem była bardziej obfita ale zdarzało się tak że była bardzo skąpa ale trwa tyle co zazwyczaj ..tyle super że szybko zareagowałas i poszłaś na krew bo różnie to może się zadziac podczas stymulacji a lepiej wiedzieć dla świętego spokoju co jest grane ! Ale jak wynik jest git to ino się cieszyć może to faktycznie miesiączka która po prostu spłata figle tak się czasami zdarza ☺️☺️cykl cyklu nigdy nie jest równy zawsze mi to doktor powtarzał ☺️ nie chce cię straszyć ale jeśli faktycznie się zadziało tak jak piszesz to jest duże prawdopodobieństwo tego że punkcja będzie ale transfer odroczony 😔 oczywiście ci tego nie życzę ! Staraj się myśleć pozytywnie .. poczekaj do jutra na USG bo na dzień dziejszym to jedna niewiadoma 🤷🤷a nie ma co się kochana denerwować bo może być wszystko dobrze 😘😘
Ehh, wywiozą mnie i gdzieś zamkną. Dobrze, że jutro wizytę mam o 7:10 więc moje męki nie będą długie 🫣😂11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
invi pau wrote:Wiem jak to jest bo u nas też różne etapy były. Kłótnie a najgorsze co mogło być to seks na już bo trzeba . No dramat 🤦♀️ teraz już nie mamy wpływu na to czy z nami zostanie - bo co mogłam to zrobiłam a nie sprawdzone mamy badaniami czy zdrowy itdJa : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Agula wrote:Tak tylko zastanawiam się co się mogło stać z tą krwią z endometrium, skoro nie wypłynęła? Została i zmieni się w jakieś zło, wchłonęła się, wyparowała? Może nie miałabym takich rozkmin gdyby wtedy na tym USG nie powiedziała, że Endo jeszcze nie złuszczone.
Ehh, wywiozą mnie i gdzieś zamkną. Dobrze, że jutro wizytę mam o 7:10 więc moje męki nie będą długie 🫣😂Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
5 dpt 5.8
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
Lusiaa22 wrote:Szczerze .. też bym na twoim miejscu odroczyła transfer. W takim przypadku to nie ma co się pchać tym bardziej że małe prawdopodobieństwo żeby miało się udać jak nie masz pewności w 100% jak to się wszystko zadziało 🤷 masz rację szkoda zarodka lepiej je zostawić jak faktycznie wszystko przebiegnie dobrze i dopiero pochodzić z czystym sumieniem 🤗😘 ja też doszłam do wniosku puki nie będzie wyników biopsji i będzie 0/10 to nie podchodzę do transferu bo szkoda taktycznie zarodków 😔 ja również źle wspominam punkcję i nw czy bym chciała przez nią kolejny raz przechodzić więc cię całkowicie rozumiem!!😓😓 Jesteśmy w podobnym wieku jak tak teraz patrzę na twoją stopkę 😘
Punkcja to chyba najgorsze co w życiu mnie spotkało 😂 2 tygodnie wegetowałam w domu na l4, bo nie byłam w stanie funkcjonować, taka hiperka. Jeszcze jestem bardzo wrażliwa na przyrost wagi, a po stymulacji +6kg, jeszcze nie wróciłam do tej pory do swojej wagi ;/
O, to jeszcze obie mamy trochę czasu na działania, ważne, że nie ma 30 jeszcze 🤣 ale już czuję jej oddech na plecach 🤣👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
u mnie dziś beta 2601 w 20dpt. Przyrost więc OK.
Już nie badam, wystarczy. Wartości bet niskie, ale przyrosty spore, więc to pocieszające.
W czwartek USG i wtedy się wszystko okaże. Teraz oczywiście stres, czy to nie puste jajo...Kajuś, Yahu, Agulek24, Zanka88, Lola93 lubią tę wiadomość
👩39
AMH: 3,6
KIR: AA
Kariotyp: OK
👦kiepska jakość nasienia, oligozoospermia;
03.2024 bakterie w nasieniu - antybiotyki, 05.2024 bakterii brak; suplementacja; 07.2024 - jakość nasienia poprawiona
06.2016 - niedrożność lewego jajowodu
04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna (zagnieżdżona w lewym, niedrożnym jajowodzie). Usunięcie jajowodu z ciążą w 6tc.)
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia, CD138 -> 0/10💪
I IVF p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - ET, Accofil, beta 0 ❌
II IVF p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔 -
malina999 wrote:u mnie dziś beta 2601 w 20dpt. Przyrost więc OK.
Już nie badam, wystarczy. Wartości bet niskie, ale przyrosty spore, więc to pocieszające.
W czwartek USG i wtedy się wszystko okaże. Teraz oczywiście stres, czy to nie puste jajo...
Wartości teoretycznie mieszczą się w normie, teraz niestety nic więcej nie jesteś w stanie zrobić, tylko czekać. A my trzymamy dalej kciuki!
Oby było dobrze 🥰malina999 lubi tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Lusiaa22 wrote:No dramat to jest prawda 😔ale musimy myśleć pozytywnie że pomimo tych wszystkich kłótni to wyjdzie to ino na plus że umocni to związek . Oczywiście że zrobiłaś wszystko co mogłaś teraz wszystko od niego zależy czy zostanie z mamusia czy też nie 🤷 ja też nie badałam i nie biorę tego pod uwagę na dzień dzisiejszy bo mnie nie stać na takie badania.. tym bardziej że jest bardzo kosztowne
Bardzo bardzo kosztowne. Ja też nie biorę pod uwagę bo to kupa kasy a u mnie pewnie przez to moje obciążenie się nie udaje.Ula.p