Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynjut wrote:Frelciu tak sobie myślę czy 10 lat temu ja też byłam taka szalona
Łatwiej mi jak sobie skreślamW sumie nie wiem co mnie tak cieszy, jak znowu może się nie udać.. ale chyba lepiej wierzyć że będzie dobrze.
ale już wiem, że jak się nie uda to podejdziemy do KD a potem do AZ. Robią takie opcje w Angeliusie, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:05
-
njut wrote:To się nazywa badanie dopplerowskie, wygląda jak zwykłe usg, tylko widać na nim różne kolory, które obrazują przepływy.
Ja dostałam na nie skierowanie od immunolog.08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Łatwiej mi jak sobie skreślam
W sumie nie wiem co mnie tak cieszy, jak znowu może się nie udać.. ale chyba lepiej wierzyć że będzie dobrze.
ale już wiem, że jak się nie uda to podejdziemy do KD a potem do AZ. Robią takie opcje w Angeliusie, prawda? -
Zobaczcie jaka słodzieńka:
https://www.youtube.com/watch?v=YwYtrQDx9fw
popłakałam się...Bejzi, KateHawke, NieJa lubią tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Bejzi wrote:A kto je wykonuje, zwykly lekarz ginekolog, czy ktos inny? Wnosi cos to badanie? To raczej kwestia zwyklej fizjologii a nie immunologii prawda?
Ja nie widzę powiązań z immuno.Bejzi lubi tę wiadomość
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
moja historia leczenia -
njut wrote:U mnie robiła zwykła ginekolog.
Ja nie widzę powiązań z immuno.08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Jaki byl u Ciebie wynik? U mnie to nieszczesne endo, nie rosnie prawidłowo i bylo zapalenie stąd szukam. Z drugiej strony dr Marta chyba by na to juz dawno wpadla.
Bejzi lubi tę wiadomość
moja historia leczenia -
Bejzi wrote:Jaki byl u Ciebie wynik? U mnie to nieszczesne endo, nie rosnie prawidłowo i bylo zapalenie stąd szukam. Z drugiej strony dr Marta chyba by na to juz dawno wpadla.
Bejzi lubi tę wiadomość
Szs -
Bejzi wrote:Dziolchy, ja po wczorajszym weselichu mojej ostatniej kuzynki. I wiecie co? Wybawilam sie z mezem za wszystkie czasy? A wiecie czemu? Bo nie mamy dzieci huehuehue :p (taki suchar Karola Strasburgera
)
Dziewczyny histeroskopie mam na październik zaklepana ale już teraz wiem że cały cykl mi się poprzesuwały z powodu stulacji do długiego protokołu i teraz nie wiem jaki ten cykl będzie. Powiedzcie mi jak to rozwiązać, czy już dzwonić tam do kliniki i mówić jak to wygląda czy jak.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
nick nieaktualnyPoziomka25 wrote:Suchar ;p już na tyłu weselach się wybawilam że wolałabym jednak się nie wybawić z tego jednego najważniejszego powodu . Dawniej parę lat temu patrzyłam ze współczuciem na weselach gdzie matki nie tańczyły a biegały za dziećmi a potem im pół imprezy przepadalo przy odwożeniu dzieci;)
Dziewczyny histeroskopie mam na październik zaklepana ale już teraz wiem że cały cykl mi się poprzesuwały z powodu stulacji do długiego protokołu i teraz nie wiem jaki ten cykl będzie. Powiedzcie mi jak to rozwiązać, czy już dzwonić tam do kliniki i mówić jak to wygląda czy jak.Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
Frelcia_ wrote:Łatwiej mi jak sobie skreślam
W sumie nie wiem co mnie tak cieszy, jak znowu może się nie udać.. ale chyba lepiej wierzyć że będzie dobrze.
ale już wiem, że jak się nie uda to podejdziemy do KD a potem do AZ. Robią takie opcje w Angeliusie, prawda?
Tak. Ja podchodzę do KD. -
nick nieaktualny
-
Poziomka25 wrote:Suchar ;p już na tyłu weselach się wybawilam że wolałabym jednak się nie wybawić z tego jednego najważniejszego powodu . Dawniej parę lat temu patrzyłam ze współczuciem na weselach gdzie matki nie tańczyły a biegały za dziećmi a potem im pół imprezy przepadalo przy odwożeniu dzieci;)
Dziewczyny histeroskopie mam na październik zaklepana ale już teraz wiem że cały cykl mi się poprzesuwały z powodu stulacji do długiego protokołu i teraz nie wiem jaki ten cykl będzie. Powiedzcie mi jak to rozwiązać, czy już dzwonić tam do kliniki i mówić jak to wygląda czy jak.
Oczywiscie, masz rację, ale cóż pozostalo jesli nie szukac pozytywów
Dla opozycji powiem Wam, ze naprzeciwko siedziała dziewczyna, ktora juz trzecie wesele w tym roku przesiedziala wlasnie z powodu ciąży na dodatek z 5 latkiem u boku a bez meza, bo na robocie za granicą i tez patrzyla z zazdrością jak smigalismy na parkiecie popijajac driny, takze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:U Ciebie Szapiro jaki był powód wykonywania tego badania?
Bejzi lubi tę wiadomość
Szs -
nick nieaktualny
-
Alicja, plec zarodka jest sprawdzana podczas badania PGS/PGD, ale po pierwsze Provita nie ma tego w ofercie. Po drugie w Polsce wybor plci jest nielegalny.
Suma sumarum, jakbys podchodzila do procedury w innej klinice i zdecydowala sie na badania genetyczne zarodkow to o plci dowiesz sie, bedac juz w ciazy lub w momencie niepowodzenia transferu.
Tak czytam o tym jak robicie zastrzyki i o przekładaniu igly, gdy boli...wszyscy mnie uczyli, a nawet w ulotce, ktoregos leku byla informacja, ze igla po kontakcie ze skora nie powinna byc uzyta drugi raz. -
Bella93 wrote:(...)Tak czytam o tym jak robicie zastrzyki i o przekładaniu igly, gdy boli...wszyscy mnie uczyli, a nawet w ulotce, ktoregos leku byla informacja, ze igla po kontakcie ze skora nie powinna byc uzyta drugi raz.
Erl lubi tę wiadomość
-
h_anulka wrote:A od czego zależy komu przy L+H pobierają wycinek do badania histopatologicznego a komu nie?