X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Frelciu tak sobie myślę czy 10 lat temu ja też byłam taka szalona :D

Łatwiej mi jak sobie skreślam :) W sumie nie wiem co mnie tak cieszy, jak znowu może się nie udać.. ale chyba lepiej wierzyć że będzie dobrze.

ale już wiem, że jak się nie uda to podejdziemy do KD a potem do AZ. Robią takie opcje w Angeliusie, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:05

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    To się nazywa badanie dopplerowskie, wygląda jak zwykłe usg, tylko widać na nim różne kolory, które obrazują przepływy.
    Ja dostałam na nie skierowanie od immunolog.
    A kto je wykonuje, zwykly lekarz ginekolog, czy ktos inny? Wnosi cos to badanie? To raczej kwestia zwyklej fizjologii a nie immunologii prawda?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Łatwiej mi jak sobie skreślam :) W sumie nie wiem co mnie tak cieszy, jak znowu może się nie udać.. ale chyba lepiej wierzyć że będzie dobrze.

ale już wiem, że jak się nie uda to podejdziemy do KD a potem do AZ. Robią takie opcje w Angeliusie, prawda?
    Robia :)

• njut Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaka słodzieńka:
    https://www.youtube.com/watch?v=YwYtrQDx9fw
    popłakałam się...

Bejzi, KateHawke, NieJa lubią tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    A kto je wykonuje, zwykly lekarz ginekolog, czy ktos inny? Wnosi cos to badanie? To raczej kwestia zwyklej fizjologii a nie immunologii prawda?
    U mnie robiła zwykła ginekolog.
    Ja nie widzę powiązań z immuno.

Bejzi lubi tę wiadomość

2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    moja historia leczenia
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    U mnie robiła zwykła ginekolog.
    Ja nie widzę powiązań z immuno.
    Jaki byl u Ciebie wynik? U mnie to nieszczesne endo, nie rosnie prawidłowo i bylo zapalenie stąd szukam. Z drugiej strony dr Marta chyba by na to juz dawno wpadla.

• njut Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Jaki byl u Ciebie wynik? U mnie to nieszczesne endo, nie rosnie prawidłowo i bylo zapalenie stąd szukam. Z drugiej strony dr Marta chyba by na to juz dawno wpadla.
    Wynik 2,7 i 1,9... cokolwiek to znaczy. Nie zgłębiałam tematu.

Bejzi lubi tę wiadomość

moja historia leczenia
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Tez byłam w Wawie na przeplywach..nic to nie wnioslo

Bejzi lubi tę wiadomość

Szs
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Tez byłam w Wawie na przeplywach..nic to nie wnioslo
    U Ciebie Szapiro jaki był powód wykonywania tego badania?

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Dziolchy, ja po wczorajszym weselichu mojej ostatniej kuzynki. I wiecie co? Wybawilam sie z mezem za wszystkie czasy? A wiecie czemu? Bo nie mamy dzieci huehuehue :p (taki suchar Karola Strasburgera :D)
    Suchar ;p już na tyłu weselach się wybawilam że wolałabym jednak się nie wybawić z tego jednego najważniejszego powodu . Dawniej parę lat temu patrzyłam ze współczuciem na weselach gdzie matki nie tańczyły a biegały za dziećmi a potem im pół imprezy przepadalo przy odwożeniu dzieci;)

Dziewczyny histeroskopie mam na październik zaklepana ale już teraz wiem że cały cykl mi się poprzesuwały z powodu stulacji do długiego protokołu i teraz nie wiem jaki ten cykl będzie. Powiedzcie mi jak to rozwiązać, czy już dzwonić tam do kliniki i mówić jak to wygląda czy jak.

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Suchar ;p już na tyłu weselach się wybawilam że wolałabym jednak się nie wybawić z tego jednego najważniejszego powodu . Dawniej parę lat temu patrzyłam ze współczuciem na weselach gdzie matki nie tańczyły a biegały za dziećmi a potem im pół imprezy przepadalo przy odwożeniu dzieci;)

Dziewczyny histeroskopie mam na październik zaklepana ale już teraz wiem że cały cykl mi się poprzesuwały z powodu stulacji do długiego protokołu i teraz nie wiem jaki ten cykl będzie. Powiedzcie mi jak to rozwiązać, czy już dzwonić tam do kliniki i mówić jak to wygląda czy jak.
    O ile dobrze pamietam to ja mialam zadzwonic jak mi sie miesiaczka rozpocznie zeby panie ewentualnie mogly mnie przesunac na inny dzien

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• Alicja_Slask Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Tak. Ja podchodzę do KD.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. ja się nie nastawiam na KD czy AZ bo wierzę że ta druga procedura będzie szczęśliwa ale biorę taką opcję awaryjna pod uwagę.

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Poziomko dzwonisz jak rozpoczniesz ten cykl, wcześniej nie beda chciały gadać ;)

Oczywiscie, masz rację, ale cóż pozostalo jesli nie szukac pozytywów ;)
    Dla opozycji powiem Wam, ze naprzeciwko siedziała dziewczyna, ktora juz trzecie wesele w tym roku przesiedziala wlasnie z powodu ciąży na dodatek z 5 latkiem u boku a bez meza, bo na robocie za granicą i tez patrzyla z zazdrością jak smigalismy na parkiecie popijajac driny, takze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :P

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    U Ciebie Szapiro jaki był powód wykonywania tego badania?
    Przed przyjściem do Angeliusa po nieudanej procedurze byłam u prof Jeżak celem diagnostyki immunologicznej i ona mnie wysłała na przepływy...jedno i drugie strata czadu i pieniędzy

Bejzi lubi tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko 4!:)
    Okresu brak..

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, plec zarodka jest sprawdzana podczas badania PGS/PGD, ale po pierwsze Provita nie ma tego w ofercie. Po drugie w Polsce wybor plci jest nielegalny.
    Suma sumarum, jakbys podchodzila do procedury w innej klinice i zdecydowala sie na badania genetyczne zarodkow to o plci dowiesz sie, bedac juz w ciazy lub w momencie niepowodzenia transferu.

Tak czytam o tym jak robicie zastrzyki i o przekładaniu igly, gdy boli...wszyscy mnie uczyli, a nawet w ulotce, ktoregos leku byla informacja, ze igla po kontakcie ze skora nie powinna byc uzyta drugi raz.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego zależy komu przy L+H pobierają wycinek do badania histopatologicznego a komu nie?

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    (...)Tak czytam o tym jak robicie zastrzyki i o przekładaniu igly, gdy boli...wszyscy mnie uczyli, a nawet w ulotce, ktoregos leku byla informacja, ze igla po kontakcie ze skora nie powinna byc uzyta drugi raz.
    Bella ja to też czytałam i wiem że nie powinno się tak robić bo zakażenie, bakterie, itp. Ale po tylu zastrzykach które musiałam wbijać i jak to bolało jak wbiłam w zbyt delikatne lub ukrwione miejsce stwierdziłam, że przy dobrym odkażeniu skóry i igły wolę zaryzykować niż mieć blokadę psychiczną i załamanie w połowie ciąży. Kłuć się muszę i nie ma zmiłuj. A przynajmniej tak jest w moim przypadku.

Erl lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    A od czego zależy komu przy L+H pobierają wycinek do badania histopatologicznego a komu nie?
    To zależy od lekarza, czy ma podejrzenie, że może coś być nie tak. Lub przy samym zabiegu, jeśli coś się nie podoba w budowie endometrium. Możesz zasugerować lekarzowi pobranie wycinka do badań.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ