Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Martinka wrote:Yummmyyy, zgaga podobno oznacza piękne i długie włosy u maluszka, ha ha. U mojej przyjaciółki rzeczywiście się sprawdziło
Yummymummy, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Mam nadzieję, że jednak można na kilka dni.. jakoś nie widzę siebie po punkcji z dziećmi. Po pierwszej nie miałam powikłań ale byłam słaba i dużo spałam.
Mnie lekarz po punkcji zapytał się czy wypisujemy l4, ja akurat nie brałam bo miałam urlop. Ale na drugi dzień to nie byłabym w stanie iść do pracy, byłam cała obolała, krwawiłam, brzuch wzdety.
Czy po transferze lekarze dają l4 na kilka dni czy już na cały okres aż do testowania? Bo moje warunki pracy nie są pod żadnym względem sprzyjające, pracuje przy promieniowaniu, muszę dużo gonić i podnosićciężkie rzeczy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:04
-
October88 wrote:Mnie lekarz po punkcji zapytał się czy wypisujemy l4, ja akurat nie brałam bo miałam urlop. Ale na drugi dzień to nie byłabym w stanie iść do pracy, byłam cała obolała, krwawiłam, brzuch wzdety.
Czy po transferze lekarze dają l4 na kilka dni czy już na cały okres aż do testowania? Bo moje warunki pracy nie są pod żadnym względem sprzyjające, pracuje przy promieniowaniu, muszę dużo gonić i podnosićciężkie rzeczy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:11
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Poznałam dzisiaj w metrze dziewczynę. Nie wiem czy ja mam na czole napisane, że walczę o dzidziusia, ale od słowa do słowa zgadałyśmy się ii dziewczyna też nie ma dziecka od 7 lat. Tak bardzo się dzisiaj wzruszyłam, bo zwierzyła się ze swoich marzeń zupełnie obcej osobie. Poczułam, że jestem silna i powinnam jej pomóc, bo jej łzy w oczach doskonale wiem co oznaczały. Umówiłyśmy się na spotkanie i mam zamiar ją namówić, żeby nie traciła tyle czasu co ja, bo potem może być za późno... Co za dziwny zbieg okoliczności
didik34, bbeczka91, karolcia35, KateHawke, njut, Bejzi lubią tę wiadomość
-
Ja po punkcji na drugi dzień poszłam do mnie pracy. Brzuch niemiłosiernie nadety, bolał ale zjadłam z 2 tabletki rano i potem też ze 2 popołudniu. Miałam straszny zapiernicz w pracy przez co nawet jak bolało nie miałam czasu o tym myśleć. I w sumie dobrze że tak się to wszystko zbiegło że też nie mogłam wziąć L4 bo nie myślałam dużo o tym. Teraz na transfer wezmę wolne o ile nie wyapdnie w sobotę i planuje i tak iść normalnie do pracy.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
A w Angeliusie bez problemu wypisują zwolnienie i oczywiście słusznie
jeśli ktoś potrzebuje to nie ma problemu.
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
nick nieaktualnyPrzepraszam za moje panikarstwo... ja mam tak, że muszę mieć z góry wszystko jasne i ustalone. Pamiętam że doktor pyta czy chce się L4. Tzn pytał po punkcji.. przy transferze nie i to mnie trochę martwi.
PS zastanawiam się czy przy endometriozie dostanę acard? bo wiem, że działa przeciwzapalnie a endomenda to jakby nie było nic innego jak stan zapalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 16:40
-
Frelcia_ wrote:Przepraszam za moje panikarstwo... ja mam tak, że muszę mieć z góry wszystko jasne i ustalone. Pamiętam że doktor pyta czy chce się L4. Tzn pytał po punkcji.. przy transferze nie i to mnie trochę martwi.
PS zastanawiam się czy przy endometriozie dostanę acard? bo wiem, że działa przeciwzapalnie a endomenda to jakby nie było nic innego jak stan zapalny.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Przepraszam za moje panikarstwo... ja mam tak, że muszę mieć z góry wszystko jasne i ustalone. Pamiętam że doktor pyta czy chce się L4. Tzn pytał po punkcji.. przy transferze nie i to mnie trochę martwi.
PS zastanawiam się czy przy endometriozie dostanę acard? bo wiem, że działa przeciwzapalnie a endomenda to jakby nie było nic innego jak stan zapalny. -
Frelcia_ wrote:Przepraszam za moje panikarstwo... ja mam tak, że muszę mieć z góry wszystko jasne i ustalone. Pamiętam że doktor pyta czy chce się L4. Tzn pytał po punkcji.. przy transferze nie i to mnie trochę martwi.
PS zastanawiam się czy przy endometriozie dostanę acard? bo wiem, że działa przeciwzapalnie a endomenda to jakby nie było nic innego jak stan zapalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:45
-
nick nieaktualnyAlicja_Slask wrote:A właśnie. Bo z tego co wyczytałam to dajavzarodek wiadomo jaka jest płeć. Czy mówią Wam o tym? Czy ktoś decydował jaki zarodek woli? Może głupie pytanie ale słyszałam że w USA to wybierana invitro aby wybrać sobie odpowiednią płeć...
Wydaje mi sie, ze wtedy byloby trzeba przeprowadzic dodatkowe badania ktore sa mega kosztowne. Nie mam pewnosci - moze dziewczyny sa bardziej w temacie- ale chyba w Polsce nie badaja zarodka pod tym katem wiec nie wiedza jakiej plci bedzie dziecko. Inaczej mozna by sobie wybrac przeciez;)
EDIT: Zawsze zapominam ze Jestes zainteresowana KD! Przepraszam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:56
-
Alicja_Slask wrote:A właśnie. Bo z tego co wyczytałam to dajavzarodek wiadomo jaka jest płeć. Czy mówią Wam o tym? Czy ktoś decydował jaki zarodek woli? Może głupie pytanie ale słyszałam że w USA to wybierana invitro aby wybrać sobie odpowiednią płeć...XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frelcia, szczerze, zalecanie Acardu nie pasuje mi do naszego doktora, także nie nastawiaj się. Dr Mańka zleca tylko te leki które uznaje za konieczne i niezbędne, nic nadto, a acard nie pasuje mi do tych okoliczności. Dziewczyny od dr Paligi po transferze dostawały też niekiedy zalecenie relanium, nospy, a ja jedynie luteinę i neoparine, przy czym neoparin przez moje problemy z żyłami, a nie cokolwiek innego. Ja to akurat u doktora cenię, że niepotrzebnie nie faszeruje lekami. Acard możesz dostać bez recepty, ale musiałabyś wiedzieć w którym momencie ciąży bezpiecznie go odstawiać, więc bez konsultacji z lekarzem to tak średnio brać. Ale to do Twojej decyzji.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martinka wrote:Poznałam dzisiaj w metrze dziewczynę. Nie wiem czy ja mam na czole napisane, że walczę o dzidziusia, ale od słowa do słowa zgadałyśmy się ii dziewczyna też nie ma dziecka od 7 lat. Tak bardzo się dzisiaj wzruszyłam, bo zwierzyła się ze swoich marzeń zupełnie obcej osobie. Poczułam, że jestem silna i powinnam jej pomóc, bo jej łzy w oczach doskonale wiem co oznaczały. Umówiłyśmy się na spotkanie i mam zamiar ją namówić, żeby nie traciła tyle czasu co ja, bo potem może być za późno... Co za dziwny zbieg okoliczności
Z drugiej strony pomyślałam sobie, że to przykre, że łatwiej znaleźć zrozumienie u obcej osoby niż (często) wśród najbliższych.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Poziomka25 wrote:A w Angeliusie bez problemu wypisują zwolnienie i oczywiście słusznie
jeśli ktoś potrzebuje to nie ma problemu.
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia