Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl nie jest zly. Ja juz mam taktyke na jego podawanie i nie boli ;)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Aaaaaaa no trudno. To się przemęczę :) tylko jak to ujstwo w pracy będę aplikować to nie wiem :D bo w 1 procedurze tylko na leżąco.
    Uwierz że lepiej Lutinus niż Luteina. Lutinusa w pracy wychodzi ci tylko jedna tabletka raz w trakcie pracy a Luteiny musiałam więcej "wciskać". No i zawsze wciskałam w łazience - da się, problemu nie ma :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze mam trochę czasu :P i tak poproszę o L4 po punkcji i transferze, więc dam radę.

Ptaszynko mi tata będzie aplikował gonapepcia :)

edit: zakochałam się w płaszczu... https://www.pakamera.pl/plaszcze-plaszcz-asymmetry-hood-nr2162468.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:27

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dobra jeszcze mam trochę czasu :P i tak poproszę o L4 po punkcji i transferze, więc dam radę.

Ptaszynko mi tata będzie aplikował gonapepcia :)

edit: zakochałam się w płaszczu... https://www.pakamera.pl/plaszcze-plaszcz-asymmetry-hood-nr2162468.htm

Ja pokochalam gonal! Igla ostra wiec nic nie boli, zastrzyk nie piecze i jest go malutko- no cudo! Ale musze go dluzej trzymac w brzuszku przed wyjeciem igly bo nie do konca wszystkie kropelki podalam :/
    Encorton za to jest be ale moze sie przyzwyczaje.. ciesze sie ze we wtorek jest kolejna wizyta bo cos sie dzieje! Myslicie, ze pod koniec tygodnia jeszcze jakas mnie bedzie czekac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak reszta się ma cenowo w porównaniu do lutinusa? Bo ja za opakowanie dałam jakoś 159 zł i starczyło na tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się obawiam encortonu, bo byłam po nim MEGA senna!

October lutinus jest chyba najdroższy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Też się obawiam encortonu, bo byłam po nim MEGA senna!

October lutinus jest chyba najdroższy.

Mam nadzieje, ze Mańka w razie czego przepisze coś innego:/
    Ja od trzech dni cały czas śpię, po waszych wypowiedziach wnioskuje ze to po encortonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:14

• Martinka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Frelcia, zawsze warto brac jakis prg dopochwowo.
    W mojej klinice zawsze jest doustny i dopochwowy. Ja za to, dodatkowo mam zastrzyki.

Zamiast lutinusa moze byc jeszcze crinone zel albo luteina jesli Cie nie uczula. Ewentualnie Utogestan sprowadzony z Czech.
    Orientujesz się ile kosztuje utrogestan w Czechach?

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mam nadzieje, ze Mańka w razie czego przepisze coś innego:/
    Ja od trzech dni cały czas śpię, po waszych wypowiedziach wnioskuje ze to po encortonie.

Myślę, że nie będzie problemu jak poprosisz :) Ja do encortonu przyzwyczajałam się tydzień. Spałam minimum 2h w dzień. Mam nadzieję, że dzieci w pracy dostatecznie mnie obudzą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja encorton już trzeci tydzień biorę, jak na początku było ok tak teraz te kilka dni masakra. Mąż się śmieje, ze jak idę nakarmić naszego prosiaczka to zasnęłam na dywanie, robiłam obiad to podczas gotowania ziemniaków się położyłam i zasnęłam, film oglądaliśmy to zasnęłam, a wieczorem położę się do łóżka i to samo. Zamieniam się w leniwca. Brzuch mnie boli tez od kilku dni tak jak na okres, ale takimi falami i nie wiem czy to dobrze czy źle. Mańka powiedział, ze w piątek mogę już zrobić betkę i będzie to 11 dpt
    Dlatego tak mało tutaj Wam pisze bo ciagle śpię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 13:21

Erl lubi tę wiadomość

• Erl Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Laseczki myślicie, że jak poproszę doktora o duphaston zamiast tego okropnego lutinusa to mi wymieni? aż na samą myśl o aplikacji tego mnie wzdryga.

October może być :)
    Wymieni :) mi wymienił przy plamieniach.
    Ale jeśli Bella pisze że warto brać coś dowcipnie, to z pewnością ma rację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 13:36

Yummymummy lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie właśnie do lodówki, żeby zobaczyć igłę z gonapeptylu... ekhm... do jakiej długości się do wciska w brzucho?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Zerknęłam sobie właśnie do lodówki, żeby zobaczyć igłę z gonapeptylu... ekhm... do jakiej długości się do wciska w brzucho?
    Do konca!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl jest malo przyjemny i naprawde lepiej go samemu robic- ja go dlugo podaje zeby nie szczypal

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Orientujesz się ile kosztuje utrogestan w Czechach?
    Ja place 32zl za opak.

October, sennosc wynika raczej z progesteronu, a nie encortonu ;)
    Prolutex ok 150zl za 7ampulek
    Crinone ok 190zl za 15aplikatorow
    Luteina ok 6zl (ryczalt) za 30tabl (przy 3x2 wystarcza na 5dni, ale czesto uczula).

Jest jeszcze agolutin, tez czeski - zastrzyki 5ampulek ok 13zl, 60mg (dla porownania w prolutexie jest 25mg)

Erl, przy plamieniach prg dowcipny gorzej sie wchlania i faktycznie lepiej wtedy brac doustnie badz zastrzyku.

Erl lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Gonapeptyl jest malo przyjemny i naprawde lepiej go samemu robic- ja go dlugo podaje zeby nie szczypal

napiszę brzydko : kurwa... porównałam sobie długość igły z Menopurem. Dwa razy dłuższa. Ja się generalnie zastrzyków nie cykam ale oblał mnie zimny pot.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    napiszę brzydko : kurwa... porównałam sobie długość igły z Menopurem. Dwa razy dłuższa. Ja się generalnie zastrzyków nie cykam ale oblał mnie zimny pot.
    Wystarczy 3/4

Frelcia_ lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wystarczy 3/4

To mnie pocieszyłaś :P Aż zadzwoniłam do siostry i też mówi, że 3/4. Mam burzę hormonów przed okresem i włączyła mi się niezła panika. :x

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    To mnie pocieszyłaś :P Aż zadzwoniłam do siostry i też mówi, że 3/4. Mam burzę hormonów przed okresem i włączyła mi się niezła panika. :x
    Ja calosc wbijam i jest ok. Z gonalu tez jest tej dlugosci igla. Naprawde jest ok tylko igly nie sa mega ostre i ten plyn z zastrzyku troche szczypi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W krotkim protokole jakie zastrzyki bralas Frelciu?

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ