X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Czekaj, jak to bylo? "To jest otwarte forum i kazdy ma prawo do wypowiedzi" :D
    No dobra, zart.

I tak gonal to juz stymulacja, wiec jutro Twoj 5dc. Kiedy masz podglad?

Dzis jest 5 dzien- narazie encorton wzielam i gonapeptyl :) podglad tez mam dzis :)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik fakt że mam zaraz się rozpęknąć ubawił mnie do łez :D :D :D Kochana You made my day <3 trzeba tą kawę razem wypić bo jak rozpęknę to nie będzie kiedy ;) a jestem teraz ograniczona do terenu Tychów bo mnie małżonek nigdzie dalej nie chce puścić :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie nalesniki z domowym dzemem dyniowym! Pycha!

KateHawke lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny koniec tematu. W pierwszych postach chodziło o ludzi którzy głośno krzyczą że dzieci po ivf mają bruzdę na czole, że ich rodzice to mordercy, że nasze dzieci to mrożonki. Nikt nie bił do normalnych wierzących czy niewierzących ludzi. A zrobiła się z tego dysputa o kwestiach wiary.
    Ja wierzę w moje dziecko, w wasze Okruszki i to jest wiara tego wątku! Także koniec postów w tym temacie.
    Chyba inne posty czytałyśmy ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Dzis jest 5 dzien- narazie encorton wzielam i gonapeptyl :) podglad tez mam dzis :)
    Fakt, od 21 sie klujesz.
    I tak, pisalas ze o 18 wizyta.
    Mam problemy z pamięcią :D

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • maxbar Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,dawno mnie tu nie było ale podczytuje Was często i wszystkim kibicuje. Wczoraj miałam transfer a jutro mam zrobić zastrzyk z accofilu i tu moje pytanie czy któraś robiła sobie ten zastrzyk i czy może mnie poratować jakimiś radami .Czy miałyście jakieś uboczne objawy ?

6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
    5dpt beta 2,30 prog 54,32
    7dpt beta 13,80
    8dpt beta 36,30 prog 19,55
    9dpt beta 74,20 prog 66,83
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
    22.05 I prenatalne 6,3 cm
    24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
    25.09.III prenatalne 1,5 kg
    21.11.2023 urodziła się córeczka🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Fakt, od 21 sie klujesz.
    I tak, pisalas ze o 18 wizyta.
    Mam problemy z pamięcią :D
    Nic nie szkodzi :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    cześć dziewczyny,dawno mnie tu nie było ale podczytuje Was często i wszystkim kibicuje. Wczoraj miałam transfer a jutro mam zrobić zastrzyk z accofilu i tu moje pytanie czy któraś robiła sobie ten zastrzyk i czy może mnie poratować jakimiś radami .Czy miałyście jakieś uboczne objawy ?
    Robilam Zarzio (ten sam skladnik aktywny), mi lekarz zalecil w ramie.
    Skutkow ubocznych raczej nie odnotowalam

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    IVF takze bylo wymyslem ludziej wyobrazni...

Dzieci, ktore maja wymyslonych przyjaciol czasami wysyla sie do psychologa, w rodzinie, w ktorej co wieczór "rozmawia sie z Bogiem", czy to wlasnie nie jest wymyslony przyjaciel?

Edit: a "kler" to nadal czesc wiary, czy sie to komus podoba czy nie, nie jest to powodem do obrazania. Czyjas wiara nie jest powodem do umniejszania osobom, ktore cos w zyciu osiagnely ciezka praca.
    1)Bella, ale nikt tu nikogo nie chciał obrazić, wyrażamy tu jedynie swoje poglądy i każda z nas zaznaczyła, że się nawzajem szanujemy, a że ciężko czasem wyrazić coś bez użycia środków pejoratywnych, cóż...;) mam wrażenie, że ateistom przystoi wszystko, a katol musi zważać na każde słowo, eh..
    2)kler to nie dogmat wiary, to "urzędnicy" Pana Boga.
    3)ivf to nie wytwór ludzkiej wyobraźni, tylko właśnie lata nauki, badań, doświadczenia, Robert Edwards chyba nie byłby zadowolony z Twojego określenia.

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy w coś wierzy, ja w to że ciastko, które właśnie zjadłam nie pójdzie w biodra.

A tak serio to ciężko rozmawiać na takie tematy bez jakieś awantury. Z wierzącymi i ateistami jest jak z białymi i czarnymi. Biały się nie obrazi jak nazwiedz go białym, a spróbuj tak nazwać czarnoskórego to awantura gotowa.

Ptaszyna, Bejzi, bbeczka91, njut, zizia_a lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie to o ciastku xD

evkill lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    Hej! :D już po transferze? Exstra! To teraz będziemy trzymać kciuki za Kropusia <3 <3 <3
    Co do zastrzyku ja nie miałam więc nie pomogę.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Podoba mi sie to o ciastku xD
    A mi latający potwór spaghetti :D :D :D

Ptaszyna lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To straszne myśleć, ze ciężka osobista praca nad swoim rozwojem, wiele lat nauki to "dar" od czegoś, czego nikt nigdy nie widział, nie słyszał ani nie dotkanął.

Tępicię tępotę, wierząc w to samo i mówicie, że to kwestia interpretacji. Masakra.
    Katolik, katolikiem gardzi.
    Dla mnie dar, to pewna predyspozycja do wykonywania pewnej czynności. Nigdzie nie napisałam,że wystarczy uklęknąć i zmówić pacierz, by w głowie mieć pełny zakres medycyny do stopnia doktorskiego. Zgodnie ze swoimi przekonaniami, uważam że dostaje się to od Boga.
    Reszta wypowiedzi to już Twoja prywatna opinia, niestety wyrażona w bardzo obraźliwy, stereotypowy sposób, więc nie będę się do niej odnosić.
    Forum to miejsce gdzie wszyscy mogą opisywać swoje przekonania, jednak powinno być to robione w sposób nie krzywdzący dla innych. Tym bardziej że tematyka tego forum jest szczegolna- dotyka bardzo intymnych, a zarazem kontrowersyjnych(dla większości społeczeństwa) tematów. :)

Edit- ja tak już na prawdę na koniec, w trakcie pisania doszła cała strona, gdybym wiedziała, że kilka z Was napisało podobne w przesłaniu posty pewnie bym sobie już darowała, jednak czuje się zobowiązana do wyjaśnienia użytego przez mnie skrótu myślowego "dar od Boga", bo mam wrażenie że o to pół wojny się toczy :)

Maxbar, mocno trzymam kciuki, dziewczyny zaczęły dobrą passę, więc niech ona trwaaaaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:55

Bejzi, njut, sAnsa_28 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Dla mnie dar, to pewna predyspozycja do wykonywania pewnej czynności. Nigdzie nie napisałam,że wystarczy uklęknąć i zmówić pacierz, by w głowie mieć pełny zakres medycyny do stopnia doktorskiego. Zgodnie ze swoimi przekonaniami, uważam że dostaje się to od Boga.
    Reszta wypowiedzi to już Twoja prywatna opinia, niestety wyrażona w bardzo obraźliwy, stereotypowy sposób, więc nie będę się do niej odnosić.
    Forum to miejsce gdzie wszyscy mogą opisywać swoje przekonania, jednak powinno być to robione w sposób nie krzywdzący dla innych. Tym bardziej że tematyka tego forum jest szczegolna- dotyka bardzo intymnych, a zarazem kontrowersyjnych(dla większości społeczeństwa) tematów. :)
    Na pewno w to wierzysz, bo chyba na tym polega wiara. A jak dziecko choruje na raka to od kogo to dostaje? Przepraszam ale dla mnie jest to niepojęte.
    Kto lepiej wie niż my wszystkie tu, że życie nie jest sprawiedliwe.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że to kapłani blokowali rozwój techniki, zwłaszcza druku, bo wiedzieli, że jak ciemny lód nauczy się czytać, a biblia będzie dostępna dla wszystkich to nie będą mieć już takiej władzy.

Medycy dawniej byli paleni na stosie za herezję. Gdzie bylibyśmy teraz z medycyna i technika gdyby nie te zabobony.

Bella93 lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale postów napstrykalyscie. Ja popieram słowa Belli i rozumiem jej podejście do sprawy. Więcej się nie będę wypowiadać bo o religi katolickiej mam nikłe pojęcie. Nawet starego i nowego testamentu nie czytałam. :) mój Mąż jest bardzo wierzący i tworzymy taki wesoły mix. Dlatego przed IVF on potrzebował rozmowy z proboszczem i usłyszenia ze dostanie rozgrzeszenie. Zdziwił się ze ksiądz w ogóle nie potraktował tego w kategorii grzechu. Teraz już jest spokojny.

Ja już mam 2 z 12 zastrzyków i jedyne co odczuwam to senność i ból jajników lekki wieczorem.

KateHawke, evkill, didik34, Bella93, NieJa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Didik fakt że mam zaraz się rozpęknąć ubawił mnie do łez :D :D :D Kochana You made my day <3 trzeba tą kawę razem wypić bo jak rozpęknę to nie będzie kiedy ;) a jestem teraz ograniczona do terenu Tychów bo mnie małżonek nigdzie dalej nie chce puścić :P
    Kate to może kawka jutro lub coś zielonego w Co bądź ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ale postów napstrykalyscie. Ja popieram słowa Belli i rozumiem jej podejście do sprawy. Więcej się nie będę wypowiadać bo o religi katolickiej mam nikłe pojęcie. Nawet starego i nowego testamentu nie czytałam. :) mój Mąż jest bardzo wierzący i tworzymy taki wesoły mix. Dlatego przed IVF on potrzebował rozmowy z proboszczem i usłyszenia ze dostanie rozgrzeszenie. Zdziwił się ze ksiądz w ogóle nie potraktował tego w kategorii grzechu. Teraz już jest spokojny.

Ja już mam 2 z 12 zastrzyków i jedyne co odczuwam to senność i ból jajników lekki wieczorem.
    Mnie na gonapeptylu nie bolaly jajniki ale chyba przez pierwsze trzy dni chcialo mi sie rano spac- pozniej minelo :)
    Na gonalu jajniki czuje, ale w sumie to nie jest bol. Glowa mnie bolala teraz dwa dni, mialam kolatanie serca, drzenie miesni, placzliwosc i winie za to glownie encorton. Chociaz pewnie i pogoda tu dopomogla.
    Nie moge sie juz doczekac wieczornej wizyty! Ide zaraz pod prysznic i o 14:30 ruszamy w droge :D
    Dzis sie bedziemy kisic w klinice- nie chce mi sie na te dwie godziny nigdzie jechac bo i tak nie ma gdzie..

• maxbar Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Hej! :D już po transferze? Exstra! To teraz będziemy trzymać kciuki za Kropusia <3 <3 <3
    Co do zastrzyku ja nie miałam więc nie pomogę.
    dzięki ,obiecałam sobie że nie będę świrować ale nie wiem czy mi się uda siedze na L4 .A co u Ciebie jak się czujesz?

6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
    5dpt beta 2,30 prog 54,32
    7dpt beta 13,80
    8dpt beta 36,30 prog 19,55
    9dpt beta 74,20 prog 66,83
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
    22.05 I prenatalne 6,3 cm
    24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
    25.09.III prenatalne 1,5 kg
    21.11.2023 urodziła się córeczka🥰
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ