Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Pewnie, lepiej w imie religii, która się wyznaje obrażać innych wierzacych i księży. Brawo!STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Jednak odnosząc się tylko do mojej osoby, prosiłabym abyś przeczytała wcześniejsze posty innych uczestniczek tego wątku, bo ja także poczułam się obrażona, jak i zostały obrażone osoby, które nawet nie mogą się obronić.
Wymieniajmy sie poogladami ale pamietajac ze ktos moze miec inne, i szanujmy to!Bella93, njut, Erl lubią tę wiadomość
-
njut wrote:To że katolicyzm nie jest religią idealną wiemy... i my jako ludzie też nie jesteśmy idealni! Chyba, że Ty się tak czujesz.
Ptaszyna nie miałam.
Tak to mniej wiecej wyglada:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f2214f58ce6.png -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Zupełnie nie czuję się idealna. Po prostu boli mnie hipokryzja.
Ptaszyna nie miałam.
Tak to mniej wiecej wyglada:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f2214f58ce6.png
Trzeba sie jakos ogarnac bo czuje sie jak zgnile jajo. -
Ptaszyna wrote:Oj, wyslalam zdjecie zastrzykow ktore juz sa za mna
A co do ilości dni to w zależności od reakcji twoich jajników i doboru dawki to średnio 10 do 14 dni trwa sama stymulacja.
Edit: sprawdzałam u siebie i miałam 11 dni - a Doktorek powoli mnie stymulował bo bał się, żeby znowu torbiel endo mi nie powstała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:37
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Dziekuje dziewczyny
Jesli gonal jest juz stymulacja to dopiero 4 dni za mna. Mysle, ze jesli pojdzie wszystko dobrze to w okolicy wtorku moglabym liczyc na punkcje. Troche mi lzej z ta myslaani się obejrzysz a będzie ostatnia wizyta a potem punkcja. Będę wam tu umilać czas zrzędzeniem że jeszcze żadnych objawów porodowych nie mam. Albo będę narzekać na skurcze
Ptaszyna, Erl lubią tę wiadomość
-
Ptaszyna wrote:Dziekuje dziewczyny
Jesli gonal jest juz stymulacja to dopiero 4 dni za mna. Mysle, ze jesli pojdzie wszystko dobrze to w okolicy wtorku moglabym liczyc na punkcje. Troche mi lzej z ta myslaPtaszyna lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Bella93 wrote:To straszne myśleć, ze ciężka osobista praca nad swoim rozwojem, wiele lat nauki to "dar" od czegoś, czego nikt nigdy nie widział, nie słyszał ani nie dotkanął.
Tępicię tępotę, wierząc w to samo i mówicie, że to kwestia interpretacji. Masakra.
Katolik, katolikiem gardzi.
Powietrza i cyfry 3 też nikt nie widział, a są...
W tej wypowiedzi również obraziłaś obecne tu katoliczki (sic!), ubolewając nad tym, że ktoś w coś wierzy. Mnie wiara jest potrzebna, to mój kręgosłup.
Sonci chodziło o słynny w ostatnich dniach "kler". Ona nie wyśmiewała modlących się, a jedynie tych, którzy nieświadomi problemów danej pary, radzą żeby się modlić. Wiadomo, że modlitwa nie sprawi, że usunięty jajowód odrośnie, to chyba oczywiste. Czasem jednak (tak jak u nas), z niewiadomych i nie dających się w sposób logiczny wyjaśnić przyczyn, mój mąż z pojedynczych plemników uzbierał nagle całą armię (gdzie nawet dr P. mówiła że cudów nie ma, takie wyniki się nie poprawiają) a jednak ten cud się zdarzył. Modlitwa? Cały czas się modlę, gadam z Bogiem i cieszę, że jestem w gronie czujących Jego obecność.
Jeśli będzie potrzeba, na ivf się zdecyduję, bo obiecaliśmy Mu w dniu ślubu, że chcemy przyjąć potomka i w tej kwestii nic się nie zmieniło.
Jedyne, nad czym ubolewam, to brak wiedzy u wielu osób, które powtarzają utarte slogany o zabijaniu zarodków. Ileż dziewczyn zaklina rzeczywistość żeby ich zarodki przetrwały... Ciekawe ile blastocyst spuszczanych jest nieświadomie w toalecie przez żony czy partnerki tych, co najgłośniej krzyczą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:10
Erl, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnynjut wrote:U mnie było 9 dni i punkcja w 11... bałam się że to źle, że tak szybko.
-
Bejzi wrote:Powietrza i cyfry 3 też nikt nie widział, a są...
Cyfra to znak, tak samo jak litery, mozna ja napisac, zostala stworzona i jest "namacalna".Ewa1984 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Powietrze mozna poczuc, mozna je stworzyc, a takze zabarwic zeby zobaczyc.
Cyfra to znak, tak samo jak litery, mozna ja napisac, zostala stworzona i jest "namacalna".08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyLaski dajcie spokój , nie łapcie się za słówka i nie czepiajcie kto w co wierzy , po co i dlaczego
Fajne babki jesteście i niepotrzebne są tutaj takie teksty. Wiem, ze jedna przed okresem, inna w trakcie stymulacji , a inne zaraz się nam rozpękną, ogólnie nie jest łatwo wiec wspierajmy się i nie wbijajmy szpilek plis
njut, EmWu, Erl, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bejzi wrote:Nie mam na myśli umownego znaku pisarskiego, a wytwór ludzkiej wyobraźni...
Dzieci, ktore maja wymyslonych przyjaciol czasami wysyla sie do psychologa, w rodzinie, w ktorej co wieczór "rozmawia sie z Bogiem", czy to wlasnie nie jest wymyslony przyjaciel?
Edit: a "kler" to nadal czesc wiary, czy sie to komus podoba czy nie, nie jest to powodem do obrazania. Czyjas wiara nie jest powodem do umniejszania osobom, ktore cos w zyciu osiagnely ciezka praca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:21
Ewa1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Przestancie juz!
No dobra, zart.
I tak gonal to juz stymulacja, wiec jutro Twoj 5dc. Kiedy masz podglad?Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny koniec tematu. W pierwszych postach chodziło o ludzi którzy głośno krzyczą że dzieci po ivf mają bruzdę na czole, że ich rodzice to mordercy, że nasze dzieci to mrożonki. Nikt nie bił do normalnych wierzących czy niewierzących ludzi. A zrobiła się z tego dysputa o kwestiach wiary.
Ja wierzę w moje dziecko, w wasze Okruszki i to jest wiara tego wątku! Także koniec postów w tym temacie.Bejzi, njut, NieJa lubią tę wiadomość