X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ale chujnia :(
    Sorry, nie chciałam polubić oczywiście. Ptaszyna, wszystko się może jeszcze zdarzyć. Mogą się jeszcze rozwinąć i pamiętaj, że do ciąży potrzebny jest tylko ten jeden Okruszek

Ptaszyna lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne jestescie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A to tego nie wiedziałam że jeszcze tamte mogą drgnąć i zacząć podział , myślałam że ono je już jakoś odrzucają, a może być tak że jutro przyjadę i nie będzie nic do podania? To strasznie stresujące ... Może się wszystko zdążyć
    Będą do podania, jakby coś było nie tak to by ci nie mówili ze masz jutro na transfer przyjechać,

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Cudowne jestescie!

wiemy :D

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jak przy naturalsie, plemniorki żyja sobie nawet do kilku dni, komórka jest zdolna do zapłodnienia nawet do 48 godz, więc chłopaki mogą jeszcze przyatakować ;) embriolog użył zatem adekwatnego stwierdzenia "na chwilę obecną", ja laik tak to rozkminiam :D

njut lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi to nie tak, bo my mamy picsi więc wprowadzają plemnika do komórki bezpośrednio to chyba od razu widać czy zatrybi czy nie

Bejzi lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mówiła embriolog że dziś wogole tam nie zaglądają więc dopiero jutro się okaże co i jak, dlatego tak świruje...

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko jak Twoj brzuch?

• Quczi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed porodem :) dzieje się coś u was ciekawego z brzuszkiem:) kupiłam angelsounds i dla własnego spokoju podsluchuje dziewczyny

Erl, KateHawke lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Bella93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Bejzi to nie tak, bo my mamy picsi więc wprowadzają plemnika do komórki bezpośrednio to chyba od razu widać czy zatrybi czy nie
    Teoretycznie 17h po wprowadzeniu, powinny pojawic sie przedjadrza, ale to teoria.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim przed punkcja i transferami

Ptaszyna, srebrzysta lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Maxbar kciukam i chucham żeby jutro była śliczna beta!!! <3 możesz dzisiaj siknąć na testa popołudniu ale to zależy czy czujesz się psychicznie na siłach do takiego sika. Ja siknęłam bo już nie miałam siły na czekanie. Popołudniu oczywiście, ale kreska o dziwo wyszła i to większa niż następnego dnia rano :) Ja kciuki trzymam mocno! &&&
    Maxbar,
    Spokojnie możesz już nasikać :) kwestia, czy czujesz się na siłach... mnie bledzioch wyszedł 5dpt (blastka) :) trzymam kciukiiiiiiiii za kolejna brzuszkowa mamę :)

maxbar lubi tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna 4 to super wynik, trzymam kicuki żeby zostały z wami do końca

Erl - tak się zastanawiam czy jeszcze w dwupaku czy już nie. To dobrze że brzdąc zdecydował się siedzieć do końca, ale trzymam kciuki żeby na dniach z głośnym krzykiem opuścił ten ciasny domek. Daj znać po wizycie :)
    Tak, od maja jesteśmy u Cholewy, tylko z racji "fajnych" wyników męża wizyty mamy co ok. 2 miesiące - teraz to będzie dopiero 4 wizyta, więc u nas nie ma szałowego leczenia, tylko sprawdzanie czy da się z coś z wynikami zrobić a wychodzi na to że nie :/

Ewa81 - Ciebie tez tu widzę, jak milo :)

Ptaszyna, Erl, ewa81 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Maxbar,
    Spokojnie możesz już nasikać :) kwestia, czy czujesz się na siłach... mnie bledzioch wyszedł 5dpt (blastka) :) trzymam kciukiiiiiiiii za kolejna brzuszkowa mamę :)
    A to nie wyjdzie falszywy wynik przez ovitrelle?

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Sreberko jak Twoj brzuch?
    Mój już dzisiaj super, niemal od prawie, nie jest aż tak wzdęty , mam jeszcze lekkie plamienie i jak to jest może być przy transferze? Gdzieś czytałam że zarodki nie lubią zapachu krwi... A jak u ciebie?

hchypc0zgq8syrex.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 8dpt blastusi wyszedł cień cienia ze sama nie wiedziałam czy to zwidy czy nie, więc różnie bywa

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być niemalże normalnie brzuch dziś, coś mi dziś cuda się dzieją przy tych postach

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszku jakby ci to powiedzieć, poczułam się lepiej po załatwieniu potrzeby nr 2 wczoraj, ten ból mógł być tym spotęgowany gdyż później się zorientowałam iż miałam zaparcie od poniedziałku chyba!!!

Ptaszyna lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za szczegóły ale może i u ciebie tak jest, wszystko tam było wcześniej tak nabrzmiałe że spowodowało chyba zaparcie...

hchypc0zgq8syrex.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    KateHawk, zapłodniło się 5, ale 1 przestała dzielić się dość szybko a pozostałe 2 też nie dotrwały :(
    Zdaję sobie sprawę z kosztów dodatkowych, a jak teraz z lekami sa dalej refundowane czy nie?
    Zobaczę co mi każe zrobić z tych badań.
    Zastanawia mnie kwestia metody, czy w cenie jest jakaś konkretna i do innej trzeba dopłacić? Jeśli tak to jaka?
    Widzę że piszecie o metodzie pICSI, nie znam jej, ja miałam do wyboru tylko IMSI i ICSI ale jak mnie lekarz uświadomił Provita robiła tylko IMSI i taką też miałam. teraz jest etż pICSI w provicie, szybklo zerknełam na artykuł o tym i widzę że to przy kiepskim nasieniu jest.
    jaką u Was polecają przy złej morfologi IMSI czy pICSI?

Trzymam kciuki za wszystkie przed testowaniem i w trakcie procedur widze że was trochę jest :)
    Co do metod to musisz poczytać bo ja miałam ivf jak jeszcze nie było 3mam. Refundacja jest trzy razy. Jeśli miałaś tylko to jedno ivf to jeszcze 2x możesz mieć. Ale do refundacji czasem liczą się też IUI - stymulacja w tym też może być refundowana więc wlicza się w te 3x.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ