X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Kurde a ja już wypiłam to siemię lniane i bądź tu człowieku mądry, myślałam że to naturalny składnik to nie zaszkodzi, a można łykać coś na ochronę żołądka taki probiotyk, osłonkę jak przy antybiotyku ?
    Tak czysto teoretycznie to progesteron zwalnia persalityke jelit, a siemie je lekko poprawia, glownie jednak chroni blone sluzowa.
    Nie bardzo wiem, co maja jelita do macicy. Przecież skurcze z jelit na nia nie przechodza.

srebrzysta lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak napad bólu w nocy miałam taki ze chyba lepiej jak to siemie wypije, na skurcze mam nospe i magnez 3 razy na dzień a co z tą osłona można ?

hchypc0zgq8syrex.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja_Slask wrote:
    Jestem, ale nie jestem przekonana. Nie skreślam od razu ludzi więc porostu daja nam czas, bo nie chce kierować ale emocjami.
    Dlaczego nie jesteś do niego przekonania? Możesz mi coś więcej napisac o nim? Mam pierwszą wizytę 16 X u niego.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Też bym chciała żeby Karen się odezwała... Mam nadzieję że po prostu nie ma dla nas czasu.

Ja w ogóle nie czuję napierania na główką. Boli mnie po badaniu spojenie (a przynajmniej tak myślę że to spojenie) ale już mniej niż jeszcze w piątek. Nat dalej piętki wypycha tuż pod żebrami więc raczej nie schodzi. Nastawiam się już powoli na to CC. No i tak mi wypina całe ciałko że brzuch mam jak skała.
    Teraz to meldunki codzienne :D Quczi ty też się melduj. Dzisiaj cię już widziałam na wątku ale melduj jak coś :)

Oj tak, tez tesknie za Karen :(
    Karen hop hop...
    Napewno nie ma czasu, synowie daja czadu pewnie ;)

Erl lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta możesz jakiś multilac osłonowo. Ja brałam w ciąży antybiotyk i musiałam zażywać probiotyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tak czuję, że z tą stymulacją pójdzie SZYBKO ! Doktor mówił że w zależności od piątkowego USG będzie jeszcze 3 albo 5 dni stymulacji.. i stawiam na 3! Na pierwszej stymulacji czułam jajniki dopiero pod koniec a tutaj drugi dzień i już..
    A zjazdy emocjonalne po encortonie tragedia. Płaczę cały dzień.

Za kogo trzymamy kciuki w tym tygodniu? Oprócz naszych ciężarówek <3 Ktoś testuje?

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę za tydzień w środę dopiero, chyba że w niedziele ... Nie wiem jeszcze

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej wtedy kiedy zaleca lekarz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię lniane głównie osłania żołądek i wspomaga delikatnie perystaltykę jelit, do macicy nic nie ma. Czytałam nawet o nim w książce jakiś czas temu dla przyszłych mam, które maja mdłości albo wymiotują i jest on w tum przypadku bardzo dobry. Za to na imbir trzeba uważać bo ma w sobie szkodliwy składnik (nazwy nie pamietam), głównie do 12 tyg nie używać.

• Quczi Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ananas też źle działa na implantacje

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Roznie pisza kurcze i jak beda jak ja to beda chcialy miec cieplutko w raczki. Nie wiem jakie długie paznokcie będą więc kupiłam na wszelki wypadek. Mam otulacz więc w razie czego wlos A dzieci do otulacza a na rączki nic nie założę:) nie wiadomo co będą lubić
    Nie zaleca się niedrapek, żeby dziecko od początku poznawało przestrzeń (to też "zachęca" do otwartych dłoni, zamiast zaciskania ich w piąstki), ale moja córka urodziła się z bardzo długimi paznokciami, na których porobiły się zadziorki. Położna w szpitalu kategorycznie zabroniła ich obcinać (duże ryzyko zrobienia rany i zakażenia jej jakimś szpitalnym syfem), dlatego niedrapki przez te dwa dni były nam bardzo przydatne :)

Quczi lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na czas szpitala tylko potem nie będę używać:)

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Coś tak czuję, że z tą stymulacją pójdzie SZYBKO ! Doktor mówił że w zależności od piątkowego USG będzie jeszcze 3 albo 5 dni stymulacji.. i stawiam na 3! Na pierwszej stymulacji czułam jajniki dopiero pod koniec a tutaj drugi dzień i już..
    A zjazdy emocjonalne po encortonie tragedia. Płaczę cały dzień.

Za kogo trzymamy kciuki w tym tygodniu? Oprócz naszych ciężarówek <3 Ktoś testuje?
    Frelciu mnie czeka testowanie w środę.. Drugi naturalny cykl po laparoskopi.. Etap urojeń że to chyba już te objawy ogłaszam za otwarty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:16

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także Janka będziemy trzymać kciuki

Janka0909 lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki!!!

Janka0909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mnie trzymajcie ;(

EmWu, KateHawke, Erl, srebrzysta, bbeczka91, evkill, sAnsa_28 lubią tę wiadomość

• monik123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka i Ptaszyna kciuki zaciśnięte!

Ja już jestem coraz bliżej pierwszej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:33

Ptaszyna, KateHawke, Frelcia_ lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka i Ptaszyna trzymam kciuki niezmiennie! &&&

MeHe czy ja pominęłam twój post? Czy nie pisałaś jak po wizycie?

Ptaszyna lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Podobno ananas też źle działa na implantacje
    Ananas serio szkodzi? Do tej pory wszędzie czytałam żeby jeść ananasa po transferze. Hmmm. A co imbir ma szkodliwego? Piję bardzo dużo przy chorobie

0901d7c722.png
  • Alicja_Slask Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dlaczego nie jesteś do niego przekonania? Możesz mi coś więcej napisac o nim? Mam pierwszą wizytę 16 X u niego.

Spokojnie. Ma bardzo dobre opinie na internecie i też przyszłam do niego z polecenia. Ja poprostu może za dużo wymagam i może się czepiam bo wiadomo że jak nie idzie po naszej myśli to czlowiek się doszukuje ale:
    - wymaz cytologiczny pobrał po badaniu ginekologicznym. Wyszedł zły. Koleżanka położna mi powiedziała że wynik wyjdzie nieprawidłowy i mam się nim nie martwić. Powtórzyłam i było ok ale to lekarz nie powinien popełniać takich błędów podstawowych
    - byłam u niego jak zaczęliśmy starania czyli dwa lata temu. Potem po roku. I znów za rok. Dopiero jak przyszliśmy że dwa lata staramy się o dziecko i AMH niskie to na USG dostrzegł jajniki już kiepskie. To dlaczego wcześniej tego nie zauważył? Może byłyby wtedy inne szanse niż KD.
    - dużo badań krwi wykonuje od razu po wizycie (wiadomo po południu nikt nie jest na czczo). Jak wyniki są źle to potem trzeba powtarzać bo się okazuje że miałoby na czczo a to są zmarnowane pieniądze niepotrzebnie...

Dla mnie to są główne zastrzeżenia.

Nie mam ochoty ani czasu szukać kogoś innego. Ma dobre opinie więc może ja trafiłam na jakieś słabsze dni. Wierzę że poprzez invitro poprowadzi nas prawidłowo i uda nam się zajść w ciążę.

evkill lubi tę wiadomość

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ